Büyük mü konuşuyorum? ( Engelli çocuk sahibi olmak )

Evet cikmisti ama tam olarak ne cikti hatirlamiyorum valla cunku 1 sene once falandir bu celiskiyi yapiyo beynim
psikoterapi şart panikataktan değil o vesvese dediğimiz anksiyeteden ,beynini fazla meşgul ediyorsun şu an ne dersen de hamile kalmadan Allah muhafaza bu ihtimalle karşılaşmadan ne yapacağını bilemezsin..bebeğin sapasağlamda doğabilir hop Allah korusun elinden kayıp düşürebilirsin beynine zarar verebilirsin sonradan özürlü olabilir bunun ihtimalide var..her sağlıklı birey birer bedensel ve zihinsel engelli adayıdır nitekim bunu düşünme..ama düşünmemek için profesyonel yardım alman şart.

Anksiyete panik atak okb hepsi var bende... İlaç tedavisi oluyorum şuanda ve evet bu konuyu da ona danışıcam çok gereksiz hamile olmadan hele ki bu yaştayken bunları düşünmek.. Ama işte herkesin beyni aynı değil ben her konuda böyleyim :/

tam anlamaıdm ama benım başıma gelse engelli bir çocuk hiç düşünmeden aldırırdım,konu bu sanırım,ama bır arkdaşım hamile kaldı,kocayı bu çocuk engelli doğarsa dıye,kafayı yedı,tam 5 yıldır tedavi görüyor,kadında delirdi,2 yıldır o başladı tedavıye,çocukda engelli dğeil dunya tatlısı

Sanırım farazi bi durum üstünden konuşuyoruz di mi?

Benim annem sonradan engelli oldu şimdi %98 engelli
Eğer ki hamileyken bana böyle bir hastalığı var deseler ben dünyaya getirmem
Çünkü engelli birinin ne şartlarda yaşadığını birebir görüyorum. Türkiye de zaten engellilere verilen değer ortada. Yardım ortada. Çok zor yatana da bakana da...

Ben getiririm diye düşünüyorum ama engelli birinin ne şartlarda yaşadığını bilmediğim için " getiririm " diye düşündüğüm için büyük konuşmuş gibi hissediyorum " getirmem " diyince daha da kötü hissediyorum konu bu aslında :/

Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
Aldırmak kararı da kolay değildir eminim.
Aldırmayanı yargılamayacağım gibi aldıranı da yargılayamam.
Benim başıma gelse ne yaparım diye hiç düşünmedim çünkü her zaman olumlu şeyler düşünmeye çalışıyorum ve sürekli dua ediyorum.

yemin ediyorum ülke gittikçe üstüne vazife olmayanlar ülkesine dönüyor.
sana ne güzel arkadaşım. isteyen aldırır, isteyen aldırmaz, niye sana dert oldu anlamadım. sen engelli çocuğun olursa aldırmazsın, bir başkası aldırır.
kendi hayatı, kendi kararı.
bi vazgeçin insanları yargılamaktan, insanları yaftalamaktan ya.
siz kürtajı makyaj temizlemek gibi bir şey sanıyorsunuz sanırım. size göre kürtaj olan kadınlar doktordan çıktıktan sonra kuaföre fön çektirmeye falan gidiyor galiba.
kürtaj büyük bir travmadır kürtaj olan kadın için de.
ayrıca olmayabilir bile, böyle değilse de bir şey söyleyeme ya da yargılama hakkımız yok.

Kardeşim aşırı hiperaktif doktoru meslek hayatımda 2. kez böyle bir çocuk görüyorum dedi kardeşim normal olmasına rağmen annemle deliriyoruz engelli bir çocuk sahibi olmak kim bilir kaç katı zor ve sabır isteyen bir şeydir evet çok uslu olanları tedaviye cevap verenleri de var ama öyle olsa bile her şey güllük gülistanlık mı? Anladım ki başına gelmeden her şeyi değerlendirmeden böyle bir durum için kesin bir karar alınamaz ve aldıranda aldırmayan da asla eleştirilemez bunu kardeşim beni delirttip çığlık atarken anladım sizede yorumlarınız için teşekkür ederim. Allah kimsenin başına vermesin evladıyla sınamasın.

Bence obsesif bir bozuklugunuz olabilir. Uzmana görünmenizde fayda var. Her gebelik planlanmadan once bu ihtimalde elbette hesaba katilmali. Ancak ortada fol yok yumurta yokken de kafaya takmak bence normal degil

Bazıları sizin gibi beni yanlış anlamış kimsenin ne yaptığı beni ilgilendirmez Allahla onun arasındadır ve yargılamaktan nefret eden ve kaçınan bir insanım benim burda anlatmak istediğim kendi içimde 2 ayrı düşünceyle savaş vermem sorun benim digerlerinin ne yaptığı değil her insana istediğini yapar ve buna asla ve asla ağzımı açıp tek kelime etme hakkına sahip değilim lütfen yanlış anlaşılmasın

Allah kimseyi özelliklede bu yükü taşayamayacak kimseyi böyle bir durumla imtihan etmesin inşallah.
Facede bir bayan nadir bi hastalığı olan kızına bakıyo. 3 yaşıdan sonra ortaya çıkmış. Şuan makinelerle nesef alıyo. Gülemiyo konuşamıyo ağlamıyo.
1 yaşında bebeğim var. Çok şükür sağlığımız yerinde.
Ama ya olmasaydı? Ya bundan sonra olursa?
Her iki seçenektede bebeğimin başında olurum.
Ben anlamıyorum aldıranları. Zor bir seçim eminim ama. İnsanlar ne için doğuruyolar o çocukları anlamıyorum. Doğduktan sonra farkedilse engelleri ne yapıcaklar? 10 yıl sonra 20 yıl sonra?
Geçen aylarda tvde bir haber vardı. Bi çift engelli doğan çpcukları için dna testi istiyomuş. Engelli olamazmış çocukları.
Testte onların çıksa bile çocuk esirgeme kurumuna bırakacaklarmış.
Nitekim kendi çocukları çıktı ve gerçekten bebeği verdiler.
hamileyken aldırılmasınıda kabul edemem ama bir nebze anlayabilirim.
Ama onun kokusunu içine çektikten sonra. Masumiyetini, minicik bedenini gördükten sonra bi insan bırakabiliyosa bebeğini bunu kabul edemem..

bak anlıyorum, gerçekten kafan karışmış.
normal, bir yandan belli ki annelik içgüdüsü yüksek bir insansın, bir yandan da insanları yargılamaktan çekinen bir insansın ve iki duygu birbiriyle çarpışıyor içinde olabilir.
ben de diyorum ki şimdi farazi olaylar üzerinden düşünüp, o böyle yapmış da ben olsam şöyle yapardım diye düşünmek sana zarar, psikolojini bozar, saplantı haline getirirsin, şimdi bile fazla yoruyorsun zihnini bununla.
eğer merak ettiğin, böyle düşündüğüm için engelli bir çocuğum olur mu ise
hayır olmaz, bunlar safsata. her gün milyonlarca insan bebekleri sağlıklı olsun diye dua ediyor ama engelli doğan bir sürü bebek var.
bu işler, duayla, düşünceyle değil, genetikle ilgili.
senin genlerinde böyle bir anomali yoksa, eşinin genlerinde de yoksa, akraba evliliği değilse, hamileliğin riskli grupta değilse, sen risk grubunda değilsen, erken ya da geç hamilelik değilse, alkol ya da uyuşturucu kullanmıyorsan, düzenli besleniyor ve dayak yemiyorsan ve benim şu anda haberim olmadığı için sayamadığım başka riskler yoksa, bebeğin engelli doğmaz.
eğer doktor sana böyle bir haber verirse de sen bir karar alacak olursun.
o kararı da kendi doğruların üzerinden alırsın.

Kendi içinizde düşüncelerinizin iç savaşını veriyorsunuz..Bu abes bi durum değil, Nitekim konular farklı olsa bile herkes kendi içinde kendiyle çelistiği durumlar yaşamıştır. .bunları düşündünüz diye başınıza gelecek ya da gelmeyecek diye bir yorum kimse yapamaz zira taktir Allah'ındır. .Ben her zaman sempati duyarım engeli olan insanlara 1 yaşındaki oğlumu da sık sık engelli çocukların yanına sokarim alışsın..Alışsın ki onlar başka gezegenden gelmiş gibi davranan büyüklerin inadına kaynaşsin. .alışsın ki bedenen bi engelin engel olmadığını görsün..Büyüyünce onları ötekileştirmesin diye..bana göre bu hayattaki tek engel o Masumlara duyulan önyargılar. .

Beni tarif ettiniz kesinlikle bu durumdayım şuanda ve okb olan biriyim o yüzden böyle şeylere hep çok kafa yoruyorum hep çok düşünüyorum ve evet çok yoruyorum zihnimi bu durumdan umarım kurtulmayı başarırım beni anladığınız için ve mesajınız için teşekkürler

Şimdi başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Çocuğum engelli doğarsa ne yaparım diye düşürsünüz ama ertesi gün başınıza birşey gelir, siz engelli olursunuz artık. Bu hepimiz için geçerli. Anne karnında engelli bir çocuk farkedildiği vakit bu çocuğu aldırma veya dünyaya getirme fikri tamamen anne ve babaya aittir. Bunun doğrusu veya yanlışı yok. Aldıranlar iki yüzlülük ediyor, büyük günaha giriyor bilmem ne demek kimseye düşmez. Herkes de buna "bu da benim sınavımmış" deyip katlanmak zorunda da değil. İnsanın başına gelmeden anlayamayacağını düşünüyorum ben, yani burada söylenen her şey boş aslında.

Siz kendiniz demişsiniz yalnız büyük konuştum başıma gelir mi diye o cümlnizden yola çıkarak dedim. O haberi ben de görmüştüm ama çok daha büyük vicdansızlık doğmuş bir çocuğu anneye süte muhtar bir çocuğu bırakıp gitmişler. Ki o çocuğun hayatını sürekli birilerine muhtaç geçirecek bir durumu da yok. Tamamen estetik bir kaygıyla yapılmış bir olay. Anne baba bence de çok vicdansız.

sana verilen çocuk engellide olsa beğenmeyip aldırmayı hiç doğru bulmuyorum. oldu olacak çocuk sipariş edin. bu da senin başına gelecek olanmış, bir canlının yaşam hakkına kıymak en büyük yanlışlardan birisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…