psikoterapi şart panikataktan değil o vesvese dediğimiz anksiyeteden ,beynini fazla meşgul ediyorsun şu an ne dersen de hamile kalmadan Allah muhafaza bu ihtimalle karşılaşmadan ne yapacağını bilemezsin..bebeğin sapasağlamda doğabilir hop Allah korusun elinden kayıp düşürebilirsin beynine zarar verebilirsin sonradan özürlü olabilir bunun ihtimalide var..her sağlıklı birey birer bedensel ve zihinsel engelli adayıdır nitekim bunu düşünme..ama düşünmemek için profesyonel yardım alman şart.Evet cikmisti ama tam olarak ne cikti hatirlamiyorum valla cunku 1 sene once falandir bu celiskiyi yapiyo beynim
psikoterapi şart panikataktan değil o vesvese dediğimiz anksiyeteden ,beynini fazla meşgul ediyorsun şu an ne dersen de hamile kalmadan Allah muhafaza bu ihtimalle karşılaşmadan ne yapacağını bilemezsin..bebeğin sapasağlamda doğabilir hop Allah korusun elinden kayıp düşürebilirsin beynine zarar verebilirsin sonradan özürlü olabilir bunun ihtimalide var..her sağlıklı birey birer bedensel ve zihinsel engelli adayıdır nitekim bunu düşünme..ama düşünmemek için profesyonel yardım alman şart.
Sanırım farazi bi durum üstünden konuşuyoruz di mi?
Benim annem sonradan engelli oldu şimdi %98 engelli
Eğer ki hamileyken bana böyle bir hastalığı var deseler ben dünyaya getirmem
Çünkü engelli birinin ne şartlarda yaşadığını birebir görüyorum. Türkiye de zaten engellilere verilen değer ortada. Yardım ortada. Çok zor yatana da bakana da...
yemin ediyorum ülke gittikçe üstüne vazife olmayanlar ülkesine dönüyor.
sana ne güzel arkadaşım. isteyen aldırır, isteyen aldırmaz, niye sana dert oldu anlamadım. sen engelli çocuğun olursa aldırmazsın, bir başkası aldırır.
kendi hayatı, kendi kararı.
bi vazgeçin insanları yargılamaktan, insanları yaftalamaktan ya.
siz kürtajı makyaj temizlemek gibi bir şey sanıyorsunuz sanırım. size göre kürtaj olan kadınlar doktordan çıktıktan sonra kuaföre fön çektirmeye falan gidiyor galiba.
kürtaj büyük bir travmadır kürtaj olan kadın için de.
ayrıca olmayabilir bile, böyle değilse de bir şey söyleyeme ya da yargılama hakkımız yok.
bak anlıyorum, gerçekten kafan karışmış.Bazıları sizin gibi beni yanlış anlamış kimsenin ne yaptığı beni ilgilendirmez Allahla onun arasındadır ve yargılamaktan nefret eden ve kaçınan bir insanım benim burda anlatmak istediğim kendi içimde 2 ayrı düşünceyle savaş vermem sorun benim digerlerinin ne yaptığı değil her insana istediğini yapar ve buna asla ve asla ağzımı açıp tek kelime etme hakkına sahip değilim lütfen yanlış anlaşılmasın
bak anlıyorum, gerçekten kafan karışmış.
normal, bir yandan belli ki annelik içgüdüsü yüksek bir insansın, bir yandan da insanları yargılamaktan çekinen bir insansın ve iki duygu birbiriyle çarpışıyor içinde olabilir.
Siz kendiniz demişsiniz yalnız büyük konuştum başıma gelir mi diye o cümlnizden yola çıkarak dedim. O haberi ben de görmüştüm ama çok daha büyük vicdansızlık doğmuş bir çocuğu anneye süte muhtar bir çocuğu bırakıp gitmişler. Ki o çocuğun hayatını sürekli birilerine muhtaç geçirecek bir durumu da yok. Tamamen estetik bir kaygıyla yapılmış bir olay. Anne baba bence de çok vicdansız.Asla kimsenin yanında keskin bir yorum yapmadım sahaberi eyzemlerdeyken hindistanda bebeğini sırf hastalığı var diye bırakıp kaçan ailenin haberi vardı bebeği herkes görüp kaçıyomuş dedesi onun suçu değil diyip sahip çıkmış deri hastalıı varmış yaşlı gibiymiş teni konu buydu ben de o an sadece sırf digerleri gibi değil diye bir anda ou yoksaymak bana ikiyüzlülük gibi geliyor dedim onun dışında ne düşünürsem düşüneyim asla bir insana kırıcı bir yorumda bulunmadım bulunmamda böyle bilmeden korktunuz buralara yazıyosunuz demeniz çok mantıksız
Ki yaptıgım eleştiri değil düşüncemi söylemekti