Büyük mü konuşuyorum? ( Engelli çocuk sahibi olmak )

Ben olsam aldırırdım. Kendim için değil çocuk için yapardım bunu. Böyle çılgın bir dünyaya baştan yenik başlayan bir bebek, onun yaşayacağı zorluklar, üzüntüler.. ölsem arkamda çok para bıraksam bile bakalım ona bakacaklar insaflı olacak mı? Yaz eziyet ederlerse? Gözüm arkamda, tepemde, sağımda, solumda her yerde açık gider.
Halamın zeka özürlü bir kızı vardı, halam çok hastaydı ölürken bile öleceğim ama ölemiyorum bu kıza kim bakacak diye ağlayarak vefat etti hasta yatağında. Yaşamadan bilemezsiniz insanları yargılayıp durmayın.

Kimsenin seçimlerini ikiyüzlülük olarak yargılayamazsın. Yaptığın bencede büyük konuşmak. Olaylara dışarıdan bakması ile içerisinde olması çok farklıdır. Benim tanıdığım engelli kızı olan bir bayan var. Öğrendiklerinde annesi aldırmak istemiş, babası olmaz öyle şey günahtır demiş. İşin dini boyutu herkese göre farklılık gösterir ancak o kızın ve ailesinin çektiği sıkıntıları anlatsam bitiremem. En kötüsü de annesinin "ya ondan önce ölürsem.." korkusu. Bunu yaşayamayan bilemez. Dışarıdan konuşması kadar kolay değil.. Engellilik durumu olsun yada olmasın doğurup doğurmama kararı annenindir. Engellilik durumu olsun yada olmasın hiçbir kadını kürtaj oldu diye yargılayamazsınız. Bu konuda fetvalar vermek de kimsenin haddine değilir; hiçbiriniz gökten zembille inme günahsız melek değilsiniz bunu da unutmayın lütfen. Günahtır, yanlıştır mantığı ile doğurup o çocuğu bu dünyada heder etmek bence işin en yanlışı. Bu da benim görüşüm.

Cok haklisin dusunmemem gerek ama her konuda boyleyim hatta bu kadar cok dusunmekten hasta bile oldum panik atak ama napicaksin huy iste Birde o kadar buyuk konusan dusuncesiz empati ozurlu insanlar varken benim en kucuk seyi bile takmam cok yorucu

bence bu konuyu bu kadar çok kafana taktıysan eğer yukarıda belirttiğin tüm pozitif düşüncelerle kendini kandırmaya çalışıyorsun.

ben engeli olan biriyim yaşadıklarımı bir Allah birde ben bilirim büyük konuşma derim

Yazınızı tam okuyamadım derdinizi de anlayamadım doğal olarak
Allah verdiği nimetle bizi imtihan etmek isterse
sağlıklı çocuğumuzda bir gün engelli olabilir

Yazınızı tam okuyamadım derdinizi de anlayamadım doğal olarak
Allah verdiği nimetle bizi imtihan etmek isterse
sağlıklı çocuğumuzda bir gün engelli olabilir

Bakin ben size kisaca anlatiyim simdi teyzemle ve kuzenimle oturuyoduk bir haber gormustum onu anlattim hindistanda bebek dogmus ama cilt sorunu varmis burus burusmus yani yasli gib resme baktigimda cok korkunc abez gelmedi bana acikcasi hatta yorumlardada neresi korkunc falan yazmislar herneyse annesi babasi sirf goruntusu kotu diye onu birakmislar koydeki herkes bebegi gordugu gibi kaciyomus ama dedesi sahip cikmis bu onun sucu degil diyip bence bebek konularinda hassasim yani annelik icgudum yuksek dedim ki simdi bunlarin ve hic dusunmeden bebeklerini aldiranlarin yaptigi iki yuzluluk degilmi? Ama aldiriyolar diye iki yuzluler demek istemedim bazilari bebegin sorunlu oldugunu ogrendigi anda karnindaki bebegi degilmiste canavarmis gibi ay hemen alin moduma giriyo eee bebek normalken sorun yoktu ben buna ikiyuzluluk dedim. Sonrada boyle bir sey dusundugum icin pismam olup koti hissettim sonucta bu bana dusmezdi size sordum bende simdi buyik mu konustum boyle dedim diye basima mi gelir diye

Engeli var mi yok mu baktirmamistim, zaten anlasilabilen down sendromu falan.
Otizm 2 yasinda ortaya cikiyor mesela , otizm cikinca cocugu sokaga atamayacaksam engelli olacagini ogrnince de aldirmazdim.
Zaten down sendromlu bireyler iyi egitimle hayatlarini dahi idame ettirebiliyorlar.

Ortada fol yok yumurta yok niye dert ediniyosun ki boyle negatif seyler dusunup hayat enerjinizi dusurmeyin kotuyu de cagirmayin. Ayrica bir arkadasima gebelikteki testlerde cocugun down sendromlu alalim dediler arkadas asla cocugumu öldürmem dedi ve cocuk sapasaglam dogdu biraksalar koca cocugu canli canli hici hicine katledeceklerdi

Okb'yim cunku ben istemesemde beynim her seyi dert haline getirip dusunmemi sagliyo cok dusunuyorum her seyi :/

Okb'yim cunku ben istemesemde beynim her seyi dert haline getirip dusunmemi sagliyo cok dusunuyorum her seyi :/
Asil okbliysen dusunmemen lazim takintiya donusur. Tamam aklina geldi AMAN OLURSA DUSUNURUM BOSVER diyeceksin. Gelip burda konu aciyosun saatlerce bu konu uzerine yazisiyosun takintiya zemin hazirliyosun

bundan 10 yil once bir tanidik 8 aylik bebegini aldirmisti engelli diye, ögrendigi gün türkiye ye uctu dr ayarladilar vs kan dondurucu , teyyze dedigim kadininda 3 izleri var teki 99 derece engelli tam bir melek , konu acilinca kendisi cok zor bir hayat anne ve cocuk icin onun icin hicbir yorum yapamam (kadin akrabasi oluyor) yasamayan bilmez demisti ..yteyezenin hayatina girdikten sonra bu konuda önyargim gitti tabiki kimin basina ne gelcegi bilinmez ama inanki hayatlari yok ne annenin ne cocugun , hep aglardi teyze kizi icin digerleri okula baslayinca iste en ufak seyde zor ve ben de okadar güclü olamazdim ...

Hamilelikte çocugunun kesin engelli olacağı tespit edilemez. Engel dediğinin de onlarca çesidi var. Down senromu testi dahi sana yuzde yuz engelli olacak diyemez. 50de 1 ihtimal var derse dahi bu çok riskli demek ve amniyosrntez onerilir. neyse sonuc olarak hamileyken riskli diyip saglıklı dogan ya da risk farkedilmeden engelli doğan.... doğum esnasında komplikasyon yuzunden engelli kalan... pek çok durum var. Cocugunun engelli olacagınıyuzde guz bikmene imkan yok ki dogurana kadar.

İlk gebelğinde bu tip dusuncen olsa dahi kucagına alınca analığı tadınca kurtaj aklona bile ge

yanlışlıkla tamamlamadan gitti mesajım.

anne olduktan sonra hele kürtaj aklına dahi gelmez. ilk gebeliğinde nasıl bir sey oldugunu tam anlayamıyorsun. henuz anne olmadıgın ıcın bunlar aklına gelıyor sanırım.

Dagına gore kar yagarmış. bir derdin varsa sen bilmesen de emin ol cekecek gücün de vardır.

Tam okbli olabilirsn yazacaktım ki öyleymişsin.Doktora gidiyorsan bu takıntından bahset ona çünkü bizim burada söyleyeceğimiz seyler ile olmaz.Gitmiyorsan da doktora gitmeni tavsiye ederim.

Allahım her şeyin hayırlısını versin. düşünme böyle şeyler ne gelirse haktan demeli sabretmeli insan her ne kadar zor olsa da

Arkadasim kendimden ornek vereyim sana. En yakin arkadasim 4aylik down sendromlu cocugunu aldirdi olu dogum yaparak. Ben bakamam,ugramam onla bana ne zihniyetinde oldugundan degil ben ölunce o cocuga kim bakacak, arkadaslari olmayacak, hayatta hep bana muhtac olacak,bensiz tek basina kalacak hayatta, evlenemeyecek ailesi olmayacak diye aldirdi. (Bu açıdan bakinca, dogmamis bebegi dusununce hakli)
Onun disinda allah can vermis ve lutfetmis,emanet can bahşetmis.. minik bir can. Nice insanlar var kokusuna hasret kalan. Sen yok bu olmadi diye aldiracaksin.. bir nevi karsi geleceksin Yaratan'a.

Benim bebeklerim ikiz. Down testi yaptirdik. Dedim engelliyse aldirmicam ki niye yaptiriyorum bu testi? Iyi dedim dr un israriyla yine de yaptirdim. Sonuc degismeyecekti,devam edecektik. O da bizim sinavimizdi. Cok sukur gayet saglikli ciktilar masllah..

Bu kisisel tercihtir. Bence her iki fikre de saygi duymak lazim. Hic bir insan kınadığı sey basina, cocucuguna,en sevdiklerine gelmeden ölmezmis.
Bence bu dusunceden uzak tut, basina gelirse bakarsin hal caresine.

Gorelim mevla ne eyler, ne eylerse guzel eyler.. bence onu dusunme de ALLAH IM SEN HAKKIMIZDA HAYIRLI OLAN, SALIH KULUNDAN EMANET VER de. Boylesi cok daha guzel olur bence

İnsanlar engelli çocuklarını topluma kazandırmak için neler yapıyor,siz doğmamış çocuğa don biciyorsunuz.hayatı hiç anlamamissiniz bence.anne olmak doğurduğun çocuğun ölene kadar arkasında durmaktır,başına ne gelirse gelsin.down sendromlu bir kız çocuğu annesi olarak yaşadığım tek sorun sizin gibi insanların bakış açıları ve bakışları. Size tavsiyem ise bu düşünceleri aklınızdan çıkarmaya çalışın,zira düşünmek birşeyleri olduramaz,düşünerek hayatı yonlendiremezsiniz.olacağı varsa olur.

4 bucuk aylik hamileyken doktor bebegimin sendromlu olma ihtimalinin cok yuksek oldugunu soylemisti. Inanmaadim baska baska doktorlara gittim herkes ayni seyi soyledi. Amniyosentez vs onerdiler. Son gittigim doktorda adamin agzinin icine bakiyodum guzel bisey soylesin diye bekliyodum. Sonra dusundum de neden bu kadar ugrasiyorum ki. Hasta olsa aldiracak miyim ben bu bebegi.hayir. hic bisey yapmadan.bebegi aldir diyen kimseyi duymadan dogumu bekledim. Suan kizim 10 aylik hic bi hastaligi yok sukurler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…