Butun evlilikler cokmu guzel???

Sanki bnm disimdaki evlilikler cok guzel cok mutlu esleri cok anlayisli geziyorlar tozuyorlar ben yasayamadim ve imrenerek bkyrm ne olck bnm bu durumum.
Sorun nedir bilmihorum ama. Cogu cıft ev ıcınde huzuesuzdur. Esınke film geceleri ayarla evde fılm keyfı yapın. Ya da bırlıkte yemek vs. Surekkı bırılerıtle gorusun en azından baskasınn yannda iyi anlasırsınz. Ama cogu imsan fotograflarda olmayan neyi göstermdye çalısır? Mutluluk. Mutlu olmadıkları halde fotoda mutluymus gibi görunurler. Gezıp tozmada sız kendınız ayarlayabılırsınz. Yanı, sorun ne vılmıyorum. Ama imrenmek yerıne kendınız saglamaya calızın

Bi evde ne oldugunu sadece iki kisi bilir, disardan gozukenler gercegi yansitmaz her zaman. Yillarca mutsuzlugunu ustaca gizleyenler var.

Ben surekli soylerim.. ayaklarim yerden kesik yalanina asla inanmam evlilik icinde, o dedigimiz masallarda olur ancak. Iyi anlasan cift olur ancak... heleki gunumuzde mutlu evlilikler cok cok az. Evlendikten bir kac yil icinde zaten rengini belli eder karsidaki ve evliligin kendisi

Bütün evlilikler çok güzel değil.
Hepsi çok kötü de değil.

Geneli yorucu, çeşitli zorlukları olan ama bir kere o yola girildiği için, bir kaç
güzelliği hatrına devam edilen cinsten..
Benimki de öyle mesela..

Sizinki hangi cins onu en iyi siz bilirsiniz.

Karşılaştırmalar sizi mutsuz etmekten öteye gitmez..

Genç arkadaşım
Milletin evliliğini irdeleyip,mutluluk düzeyini sorgulayacağınıza kendi ilişkine odaklansanız daha iyi olmaz mı?
Başkasının mutluluğundan bize ne fayda?
Mutsuzsa ne zarar?
Ayrıca mutlak ve sürekli,aynı düzeyde
mutluluk diye bir şey yok.
Pozitif Psikoloji dersinde bu konuyu ayrıntılı işlemiştik.
Yapılan araştırmalar,Milli piyangodan büyük ikramiye kazanan insanların bile yoğun mutluluğu 3-6 ay süreyle yaşadığını gösteriyor.
Sonra yavaş yavaş,piyangodan önceki ruh haline geri dönüyor insanlar.

Mutlu olmanın teorik alt yapısı nedir diye sorarsanız;
*Kendini anlama/tanıma
*Özerklik (bağımsız davranabilme,
kendi kararlarını verebilme)
*Gerçeklik algısı (empatik beceriler)
*Etkili olma (çevreye uyum sağlama/problem çözme)
*Sevme yeteneği
*Kişilerarası ilişkilerde yeterlilik

Önce kişisel olarak mutlu bir insan mıyız?
Bu sorunun cevabını bulmak lazım.
Kişisel olarak mutlu olmayan,en azından,
bu konuda çabası olmayan evlilikte mutluluğu nasıl yakalayacak?

Sanki bnm disimdaki evlilikler cok guzel cok mutlu esleri cok anlayisli geziyorlar tozuyorlar ben yasayamadim ve imrenerek bkyrm ne olck bnm bu durumum.
Hayir canm bu zamanda malesef %20 mutlu evlilik var o imrenerek baktigin evliliklerde pek gozuktugu gibi degildir unutma bazi insanlar dosta dusmana karsi oyle gosteriyo bende zamaninda az mutluymus gibi gostermedim ama yoruldum artik...

normal de bizim evliliğimize de herkes ooooo süper falan diyor ama baya baya kavga ederiz biz.. yeri gelir evde çok bunalırız yeri gelir üst üste dışarı çıkarız..
imrenmek yerine evliliğiniz için bir şeyler yapın.
her şey parada değil, mesela bir kitaplık yapmak istiyordum, dışardan kasa bulduk, 5 tl ye boya aldık 1 günümüz eşimle onları yapmakla geçti. burada amaç zaten eşle birlikte vakit geçirmekti e oldu da.. siz de eşinizin ilgi ve alakasına göre bu tarz şeyler yapabilirsiniz
Ay konuyla alakasiz ama bana ozelden yaptigin kitapligi atar misin ? 😁 Ben de istiyorum kitaplik olusturmak ama su an icin para verip alamam. Kendimiz yapalim dedik biz de.

Benim sorunum esimin asiri asosyal olusu zaten hep boyledi degsmedi onceden israr kiyamt biyere gdyrdu daha artik ugrasmyrm normal bir insan degil benim gozumde cevremdeki evli erkeklerin hicbiri bole degillll
Anlattığınız aynı tarz birkaç erkek biliyorum. Bunlar haftasonlarını bile evde hiçbirşey yapmadan geçiriyorlar. Bunlar onların yasam tarzlarıdır saygı duyarım. Zaten bu tarz olup da evlenmeyi basaran yok benim çevremde. Bunlarla kimse evlenip uğramaz yani.
Siz evlenip bir seçim yapmışsınız ve elbetteki bu seçimin sonuçları olacak. Bence değiştiremediklerinizi kabullenin (devam etmek istiyorsanız tabii ki)

Ee gecen bana dinsiz dediniz okuyun bi Kuran her ayet sifaymisya kurtarsin sizi😂 ahahha...
Size dinsiz diyen üyenin tavrı kadar,
bu alaycı yorumu da doğru bulmadım.
İnandığım dinin kutsal kitabına böyle yaklaşmanız beni rencide etti doğrusu.
Yanlışa,yanlışla yaklaşmak da yanlış.

Eşiniz önceden de asosyal bir adammış.
Yani böyle tipler değişmiyor, değişeceğini mi sandınız?
Kuzenimin eşi de öyle. Çocuk olmasa boşanırdım diyor. Adamı ite ite götürüyor her yere. Ömür törpüsü bu adamlar. İşiniz çok zor.

Size dinsiz diyen üyenin tavrı kadar,
bu alaycı yorumu da doğru bulmadım.
İnandığım dinin kutsal kitabına böyle yaklaşmanız beni rencide etti doğrusu.
Yanlışa,yanlışla yaklaşmak da yanlış.
Neden kendisi bana toprak ol lanetlen dedi.. vajinusmusun caresi kuranmis bu cahile ne diyim!!?

Neden kendisi bana toprak ol lanetlen dedi.. vajinusmusun caresi kuranmis bu cahile ne diyim!!?
Ben kendisinin size ne söylediğini bilmiyorum.
Sözkonusu sözlerin çok çirkin olduğu konusunda da sizinle hemfikirim.
Bununla birlikte sizin derdiniz ve hesaplaşmanız
o üyeyle olmalı bizim kutsal kitabımızla değil.
Kızgınlığınızı kutsallarımızla alay etmeden de dile getirebilirsiniz.

Cevabini o konudayken verseydiniz? Biriyle sorun yasadiniz diye o kisiyle denk geldiginiz her konuda bu sekilde mi konusacaksiniz?
Burada herkes bir sekilde tartisiyor ve herkes sizin gibi yapsa forumda okunacak hal kalmaz.

Ben kendisinin size ne söylediğini bilmiyorum.
Sözkonusu sözlerin çok çirkin olduğu konusunda da sizinle hemfikirim.
Bununla birlikte sizin derdiniz ve hesaplaşmanız
o üyeyle olmalı bizim kutsal kitabımızla değil.
Kızgınlığınızı kutsallarımızla alay etmeden de dile getirebilirsiniz.
Muhattabimda o zaten siz atladiniz. Kuran hakkinda dusuncelerim bunlar yapicak bisey yok iyi aksamlar

Cevabini o konudayken verseydiniz? Biriyle sorun yasadiniz diye o kisiyle denk geldiginiz her konuda bu sekilde mi konusacaksiniz?
Valla bu sitede oyle gorduk. Her konumda eski konumdan vuruldum. Benimle onun arasina girmenize gerek yok ozgurum istedigimi yazarim herkes kurana saygi duymak zorunda degil inanmadigim bi kitaba duymuyorumda..

Muhattabimda o zaten siz atladiniz. Kuran hakkinda dusuncelerim bunlar yapicak bisey yok iyi aksamlar
Birincisi ben atlamadım,beni rahatsız eden yorumunuza cevap verdim.
İkincisi size düşüncelerinizi değiştirin diyen yok,
ister inanın,ister inanmayın,beni zerre kadar ilgilendirmiyor,bununla birlikte herkese açık bir platformda bizim dinimiz ve kutsallarımızla alay etmeyin diyorum.
Bu tutumunuz forum kurallarına da aykırı ayrıca.

Ben buraya üye olaldan beridir evlilikten soğudum inanın bana.

X