Butun evlilikler cokmu guzel???

Çevremde örnek gösterilen bir evliliğe sahibim çok şükür ama bu evliliğimde asla sorun yaşanmadığını göstermez. Biz de kavga ediyoruz, biz de küsüyoruz, bizim de maddi sıkıntı çektiğimiz dönemler oldu, gezip tozmak diyorsunuz ya son tatile gittiğimiz günün üstünden tam 2 sene geçti, önümüzdeki yaza kadar da gezip tozmak yok bize. Dozajında kavga kötü değildir kavga olmadan huzurun kıymeti anlaşılmaz ama asla kin tutmayız. Gezip tozamıyoruz (eşimin işi gereği) ama evimizde de huzurluyuz dört duvar içinde de eğlenebiliyoruz. Ne kadar geziyorlarsa, ne kadar kavga etmiyorlarsa o kadar mutlululardır kafasından çıkın. Tabi ne kadar mutlu görünüyorlarsa o kadar mutsuzlardır kafasına da girmeyin daha ezik bir kafa daha ezik bir kendini avutma görmedim .Her evlilik kendine özeldir kimseyle kıyaslamayın. Karı koca her şartta eğlenip mutlu olabiliyorsanız, sağlığınız sıhhatiniz yerinizdeyse, ocağınızda yemek pişiyorsa, büyük dertleriniz yoksa en mutlusu sizsinizdir. Sahip olduklarınızın kıymetini bilin.

Valla ben hicbir seye boyun egmiyorum neden egiyim 😂
Bence iki kadinin evliligi beter olur , ayni evde iki kadin , dusunmesi bile tuylerimi diken etti 😂

Sanirim buradaki sorun konu sahibinin esiyle anlasamamasi , yine basa sarip kamu spotunu girelim o zaman ; evlenmek icin evlenmeyin , iyice tanimadan evlenmeyin , degisir umuduyla evlenmeyin , sirf evlilik icin adamlarin kotu yada size uymayan huylarini gozardi etmeyin , kimse evlenince degismez , sadece sizin gozunuz kör olmustur evlenince acilir vs vs vs
Bunu bu platfomda pek dile getirmek istemiyorum aslında çünkü burdaki kadınlar bana kötü hissettiriyor. Ama boyun eģmem gereken ya da baş kaldırmam gereken bir durum olmuyor bizim evimizde.

Ikimiz de birbirimizi kabullendik. Yapmak istemediğimiz bir şeye karışmıyoruz.

Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum . O beni buna zorlasa başkaldıracaktım çünkü haklıydım. Ama o sen bilirsin dedi.

Eşimin yapmak istemediği bir şey olursa ben de ona sen bilirsin diyorum.

Ya ben anlamıyorum gerçekten. Ya biz mükemmel insanlarız, ki bu kulağa anlamli gelmiyor... ya da insanlar bir acayip.

Eşim boyun eğmez. Bunu biliyorum o sebeple kararlarına saygı duyuyorum.

Ben boyun eģmem . O da bunu biliyor. Buna saygı duyuyor.

Ben evde kitap okumayıseverim. O sahilde yürüyüş yapmayı. Orta yolu buluruz. Bazen ben ona eşlik ederim. Bazen o kendi kendine takılır.

Gerçekten merak ediyorum,geçinmek çok mu zor?

Evlenmeden önce adeta münir özkul olan adam düğünün ertesi günü erol taşa mı dönüşüyor? Bunu anlamıyorum.

Yok ,etrafımda da yok evlenmeden önce yeşilçam jönleri gibi paçalarından aşk ve romantizm akan adamların içinden homo habilis çıkan bir örnek.. görmedim.

Ama hep merak etti. Ve bu merakla öleceğim.

Bunu bu platfomda pek dile getirmek istemiyorum aslında çünkü burdaki kadınlar bana kötü hissettiriyor. Ama boyun eģmem gereken ya da baş kaldırmam gereken bir durum olmuyor bizim evimizde.

Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum . O beni buna zorlasa başkaldıracaktım çünkü haklıydım. Ama o sen bilirsin dedi.

Ya ben anlamıyorum gerçekten. Ya biz mükemmel insanlarız, ki bu kulağa anlamli gelmiyor... ya da insanlar bir acayip.

Ben evde kitap okumayıseverim. O sahilde yürüyüş yapmayı. Orta yolu buluruz. Bazen ben ona eşlik ederim. Bazen o kendi kendine takılır.

Evlenmeden önce adeta münir özkul olan adam düğünün ertesi günü erol taşa mı dönüşüyor? Bunu anlamıyorum.

Yok ,etrafımda da yok evlenmeden önce yeşilçam jönleri gibi paçalarından aşk ve romantizm akan adamların içinden homo habilis çıkan bir örnek.. görmedim.

Bazi şeyler evlenmeden bas bas bagiriyor ben burdayim diye evet gayet belli oluyor ama bazi huylarin ayni eve girmeden can sıkıcı boyuta gelecegini tahmin edemeyebiliyor insanlar ya da o huylari belli olmuyor. Bir de evlilikten sonra bazi konulara insanin bakış açısı degisebiliyor, benim bazi konulara bakis acim, verecegimi dusundugum tepkiler degisti mesela işin icine girince.

Biz esimle cok kisa surede evlendik tabi ki degisik huylarimizi da kesfettik birlikte bir hayata baslayinca, bunlar bizim evliligimizi zedeleyecek buyuklukte şeylerr degildi ama olabilirdi...
Uzun sure flort etseydik bile ayni girmeden belli olmayacak seyler vardir. Sevgili donemi dedigimiz şey ( birlikte yaşamayanlar için) en fazla sabah buluşur keyifli vakit gecirir aksam döner gelirsin evine ya da ailene, ayri bir hayat var aslinda.

Merak ettim,karsinizdaki her ciftin birbirine anlayisli oldugunu nereden anlayabiliyorsunuz? Her anlarini sizin yaninizda mi yasiyorlar? Veya diyelim birinin esi cok anlayisli,belki kendisi oyle degildir,bir de karsi tarafa sormak lazim.

Evlilikten tek beklentiniz gezmek tozmaksa evlilik oyle bir sey degil. Gezmek tozmak icin evlenmeye ihtiyac yok. Boyle sig beklentiler sizi yorar. İnsanlarin gercekten neden evlendikleri kisisine gore degisir ama sanmam ki gezmek icin evlenen olsun

Merak ettim,karsinizdaki her ciftin birbirine anlayisli oldugunu nereden anlayabiliyorsunuz? Her anlarini sizin yaninizda mi yasiyorlar? Veya diyelim birinin esi cok anlayisli,belki kendisi oyle degildir,bir de karsi tarafa sormak lazim.

Evlilikten tek beklentiniz gezmek tozmaksa evlilik oyle bir sey degil. Gezmek tozmak icin evlenmeye ihtiyac yok. Boyle sig beklentiler sizi yorar. İnsanlarin gercekten neden evlendikleri kisisine gore degisir ama sanmam ki gezmek icin evlenen olsun
Tabiki sadece gezmk tozmk degil yani davranis eslerinie soz hakki veryrlar bnm esim normal digilki evliligmde normal olmdki ne yazkkk

Karamsar olmayin bu kadar :KK39: Kimse dort dortluk hayatlar yasamiyo sosyal medyanin pembisligine inanmayin.Mutlu olmak icin ne yapabilirimi deneyin

Tabiki sadece gezmk tozmk degil yani davranis eslerinie soz hakki veryrlar bnm esim normal digilki evliligmde normal olmdki ne yazkkk
Yazik tabi
Ama size yazik. Normal olmayan adami atin gitsin. Hayat cok guzel ve gereksiz insanlarla ugrasilmayacak kadar da kisa

Sanki bnm disimdaki evlilikler cok guzel cok mutlu esleri cok anlayisli geziyorlar tozuyorlar ben yasayamadim ve imrenerek bkyrm ne olck bnm bu durumum.
Bütün evlilikler çok güzel değil bütün evlilikler de çok kötü değil.
Sorunsuz evlilik yok çünkü sorunsuz insan yok.o yüzden evlilikte mükemmellik aramayın.
Doğru olan makul seviyede anlayış hoşgörü.
Küçükken biraz içe kapanıktım aslında içine dönmeye mecbur bırakılmış bi çocuktum ama hep kendime küçükken bile evet başkaları mutlu görünüyo ama onlarında sorunları vardır derdim. İnsanları dışardan değerlendirmek çok kolay ama bizim toplumumuzda kol kırılır yel içinde kalır derler , kan kusup kızılcık şerbeti içmek, evde soğan kırıp ye ama dışarı et yemiş gibi davran mevzulari.
Demek istediğim kim her gördüğüne sorunlarını anlatır ben anlatmam ama bu sorunlarım olmadığı anlamına gelmez. Bazı küçük örnekler vereyim
Eşiniz gezmeyi sevmiyor ama siz seviyorsanız her zaman size eşlik etmesini istemek de doğru değil. Kendinize hobi edinin ücretsiz bir sürü kurs var ilgi alanınızda bir kursa katılın yeni arkadaşlar edinin, gönüllülük faaliyetleri var mesela sevgi evlerinde kitap okumak gibi ..... Arkadaşlarınızla vakit geçirin tüm beklentiniz eşinizden olmasın. Çalışıp calismadiginjzi bilmiyorum ama bazen eşim şunu almaz bozulur yaptırmak vs gibi şeylerden şikayet ederler böyle bir durum varsa bozulan şeyi kendileri de yaptırabilir gibi gibi gibi
Tüm yazdıklarım örnek durumlar. Demek istediğim eğer evliliginizde ki sorunlar makulse makul anlayışla her şey güzel olabilir ama siddetin herhangi bir türlüsü varsa , kötü bağımlılıklar alkol uyuşturucu kumar vs vs bunlar tedavi gerektiren durumlar eğer kabul etmezse kimse kimseyi bu şartlarda çekmek zorunda değil

Sanki bnm disimdaki evlilikler cok guzel cok mutlu esleri cok anlayisli geziyorlar tozuyorlar ben yasayamadim ve imrenerek bkyrm ne olck bnm bu durumum.
ohooo sosyal medyaya bakarsak herkesin eşi yakışıklı romantik zengin yardımsever hanımcı😁gel gör ki gerçekler çok aci ...

Vallahi canım sana birşey diyeyim mi akşam eşiyle bangır bangır kavga Edip dövüşen çift biliyorum ve 1 saat kadar sonra bir yerde canım kocacım,balim,hayatım gibi cümlelerle resim atam biliyorum...yani kavga bizde ediyoruz ama bunlar bildiğin hakaret,küfür Edip bunları yapınca ben artık inanmıyorum %90i yalan ve sahte
ya bende o türleri anlamıyorum ben kavgaliyken mis gibi yapamıyorum ....Adami girmek istemiyorum fotoğraflarini siliyorum birde yağlayıp ballayip foto atacağım karakterime ters

Nerde görülmüş mükemmel dört dörtlük bir evlilik canım benim sıkma canını. Bizim milleti bilmiyor musun aman şu bunu demesin aman bu bunu demesin diye diye çoğu evlilik hala devam ediyor. Çok şükür bende evliyim aramızda bir sorun yok aramız gayet iyi ama bizimde oluyor anlaşamadığımız noktalar tartıştığımız yerler ne bileyim küsüp evden çıkmalar her ilişkide oluyor bunlar takmayın kafanızı. Arkadaşın yazdığı gibi siz evliliğinizi guzellestirin

Bir tanesini tanıyorumki, evliliği gerçekten mükemmel... Kocası uzun yakışıklı ona deli gibi aşık, Twitter Inda adam tek kadını takip bile etmiyor, bu arada erkek sadakatinden anlarım, adam gerçekten sadık belli yani.... Bu kız kanserli annesine doğru dürüst bakmadı bile. Neyin mükafatı acaba kız sadece kocadan değil hayatı mükemmel..

Bir tanesini tanıyorumki, evliliği gerçekten mükemmel... Kocası uzun yakışıklı ona deli gibi aşık, Twitter Inda adam tek kadını takip bile etmiyor, bu arada erkek sadakatinden anlarım, adam gerçekten sadık belli yani.... Bu kız kanserli annesine doğru dürüst bakmadı bile. Neyin mükafatı acaba kız sadece kocadan değil hayatı mükemmel..
İste boleride cidden cok var

Kuzu zaten evlilik biri boyun egsin , biri hukmetsin , biri kebdinden vazgecsin , biri fedakarlik yapsin bu degil ki

Benim evliligim mukemmel ve cok sukur mutluyum ama benim kocam mukemmel degil ki yada ben mukemmel degilim ki
Mesela adam 1 saattir soyleniyor su anda evin icinde , ben duymuyorum , duyup da ters cevap versem , kussem vs al sana kavga durup dururken , soylensin bana ne , bazen de ben soyleniyorum o duymaz , guler gecer

Biz birbirimize herseyden once insan olarak saygi duyuyoruz ve guveniyoruz , yine bir ornek ben alyans takmiyorum o takiyor , burada bana asilan cok oluyor ama asilan derken benim bile amca diyecegim tipler karsima gecip cok guzelsiniz diyor yada cafedeysek kahve ismarlayabilir miyim diyor , bende hepsini kocama anlatiyorum gulup geciyor , en fazla soyledigi sey tak su alyansini oldu , cunku guvenimiz sonsuz , biliyor ki ben zaten onu artik sevmesem , baskasiyla bir halt yiyecek olsam once ona bunu soyler bosanir sonra yaparim

Biz birbirimize her daim anlayisliyiz , hatalarimizi gormezden geliriz , zevklerimiz zaten ortak , cok iyi iki dostuz , e bir evliligin mukemmel olmasi icin bunlar yeterli bence

Sosyal medya yüzünden herkes herkesi kendinden daha mutlu sanıp depresyona giriyor günümüzde eminim sizi de çook mutlu sanıp imrenen vardır, herkesin evliliği kendine boşversenize

hayır bütün evlilikler çok güzel değil. siz algıda seçicilik yaşıyorsunuz belkı evlenmek ıstediğinizden belkı de hayatınızda bırısı olsun ıstedığınızden sadece mutlu evlılıkler dıkkatınızı çekıyor.

Kuzu zaten evlilik biri boyun egsin , biri hukmetsin , biri kebdinden vazgecsin , biri fedakarlik yapsin bu degil ki

Benim evliligim mukemmel ve cok sukur mutluyum ama benim kocam mukemmel degil ki yada ben mukemmel degilim ki
Mesela adam 1 saattir soyleniyor su anda evin icinde , ben duymuyorum , duyup da ters cevap versem , kussem vs al sana kavga durup dururken , soylensin bana ne , bazen de ben soyleniyorum o duymaz , guler gecer

Biz birbirimize herseyden once insan olarak saygi duyuyoruz ve guveniyoruz , yine bir ornek ben alyans takmiyorum o takiyor , burada bana asilan cok oluyor ama asilan derken benim bile amca diyecegim tipler karsima gecip cok guzelsiniz diyor yada cafedeysek kahve ismarlayabilir miyim diyor , bende hepsini kocama anlatiyorum gulup geciyor , en fazla soyledigi sey tak su alyansini oldu , cunku guvenimiz sonsuz , biliyor ki ben zaten onu artik sevmesem , baskasiyla bir halt yiyecek olsam once ona bunu soyler bosanir sonra yaparim

Biz birbirimize her daim anlayisliyiz , hatalarimizi gormezden geliriz , zevklerimiz zaten ortak , cok iyi iki dostuz , e bir evliligin mukemmel olmasi icin bunlar yeterli bence
Bizde de alyans yok. Almadık bile. Takmayacaksak almayalım dedik :)

Öyle değil çoğu öyleymiş gibi gösteriyor sanırsn hiç problemleri yok mükemmel evlilik mükemmel eş her insanin bı kusuru oluyor ve eğer o senin hoşuna gitmeyen biseyse mutlaka rahatsızlık verip huzur kaçırıyor yani mükemmel evlilik yok😶

X