Bunu erkek arkadaşımı kırmadan nasıl halledebilirim?

Sizi anlıyorum kendi çevrenizi ve eş dostunuzu düşünüyor aile bireyleri millet ne der meselesi durum ama asıl mesele

1- bu hep böyle idare edebileceğiniz bir durum değil bayram seyran özel günlerde hayatınızın her yerinde o insanlarda hep yanınızda olacak kaç kere bunu düşünmek zorundasınız ya olduğu gibi kabul edip böyle bir teklifle dahi gitmeniz çok saçma olacaktır çünkü onlarda insan !

2- sevgilinizi ve ailesini çevresini hiç merak edip zamanında görmediniz mi böyle kültür farkı olupta hemde sorun taratacak bir aile yapısına sahipsiniz madem kendi prensiplerinize göre bir eş adayı ile yolunuza devam etmelisiniz bence
3- bu evlilik daha ciddiyete binmeden rengini göstermiş canım

İşverene kendimi kabul ettirmeliyim, bizzat beni beğendirmeliyim, her türlü
Çünkü benimle çalışacak
Çocuğumla ortak iş kurmayacak

Demek ki o kadar önem vermiyormuş, oy dünür diye gözünde büyütmemiş, adet yerini buluversin diye gidilmiş, gayet sıradan bir görüşmeymiş
Onlara göre

Hayır görmedim ayrı şehirlerdeydik. Evlendikten sonra nasıl davranıp giyindikleri beni bağlamaz, erkek arkadaşımı seviyorum çünkü. Onları olduğu gibi kabul ettim ama nasul desem en azından düğün olana kadar biraz daha ailemin beğeneceği şekilde olsun istiyorum bazı şeyler... Sonrası beni bağlamaz. Evlendikten sonra 2 aile de çok umrumda olmaz açıkçası.

Ailelerin denklik beklentisi bir yere kadar anlayışla karşılanabilir. Sizinki farklı ama. Benim için önemli değil desenizde sanki sadece tepki çekmemek için yazılmış gibi.

Ailenin begenecegi kiyafet oyle mi ?
Hangi hakla onlari degistirmek istiyorsun.
Yillardir buyuk sehire geldikleri gunki gibi kalmayi tercih eden onlar. Sevgilini de tercih eden sensin.
Kusura bakma kac kere benim icin onemli degil yazarsan yaz senin icinde onemli. Bilincaltin ciglik cigliga haykiriyor.
Sevgiline ailesinin giyimi tabi normal gelir neyi göremiyor iclerinde büyüdü diye?
Offff sevgilim bana aileme kiyafet almayi teklif etse dk düşünmez terk ederdim.

Ailelerin denklik beklentisi bir yere kadar anlayışla karşılanabilir. Sizinki farklı ama. Benim için önemli değil desenizde sanki sadece tepki çekmemek için yazılmış gibi.
Hayır değil. Kimin nasl giyindiği beni bağlamaz. Sadece en azından isteme, nişan, düğün gibi resmi yerlerde biraz daha özenli giyinseler hoş olur. Bu yani.

He ya he

Tavsiyeniz güzel. Teşekkür ederim. Bunca insan arasında gerçekten ne demek istediğimi anlayan sayılı insanlardansınız herhalde.

Sonuç olarak ikisi de saygısızlık.. bana göre.
Kendini beğendirmekle alakası yok bu durumun. Yeni tanıştığın bir ailenin evine gidiyorsan biraz derli toplu gidilmesinden yanayım ben..

Ya böle bir şeyi ömrüm boyunca yapacak değilim zaten ne demişler köprüyü geçene kadar... Evlenene kadar böyle şeyleri idare edebileyim de, sonra isterlerse çuval giysinler beni bağlamaz.

O öyle değil işte

Aç burada konuları oku

Doğumuma annem ve Kv geldi birinin ak dediğine diğeri kara dedi annem Kv nin aldıklarına burun kıvırdığı Kv annemin aldıklarına özenti bunlar sağlıksız dedi vs vs

Hatta doğum günü var bebeğin ikisi bir araya gelmiyor ne yapsam

Bunlar nerede ise her gün açılan konular

Bir kızımız vardı Kv eşarp bağlıyor eski usul diye şal almış da kadın takmamış da vay beni misafirlere rezil edecek öyle kınaya mı gelinir demişti

Kv uzun kot etek giymişti vs vs

Ben düğünde makyaj istemeyen anneme yaptır makyaj Kv boyanır da gelir dedim sadece

Ama bırak istemeyi tanışmayı düğünde bile hem annemin hem Kv nin kıyafetini davetlilerle birlikte gördüm

Bana ne ki

Kv değişmez annen de değişmez karşı tarafı olduğu gibi kabul ederek yola çıkın aksi halde evliliğinizde anneniz sizi çok gerer hep bir memnuniyetsizliği olur

Hayır değil. Kimin nasl giyindiği beni bağlamaz. Sadece en azından isteme, nişan, düğün gibi resmi yerlerde biraz daha özenli giyinseler hoş olur. Bu yani.
Bence değiştirmeye çalışmak yerine bu şekilde kabul ettirmeye çalışın ailenize. İmkânları ve görgüleri o kadarsa yapacak birşey yok.

O zaman sıkıntı yok canım ailene diyeceğin tek şey isteme nişan düğün de göreceğiniz bir aile ve benim hatırım için idare edin ben istiyorum ve ben bu aileye gelin gidiyorum herşeyin farkındayım derseniz ailenizin bir daha birşey söyleme durumunu ortadan kaldırmış olur ve sizde daha rahat edersiniz hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ama bence karşı tarafı değiştirmek biraz zor canım

Üstelik kendine karşı da bir saygınlık göstergesidir! Paspal bir şekilde aile tanışmasına gidiyorsa,ezik görünür. Biraz ağır görünmeli kız almaya gidiyorlar.

Evet çok haklısınız dediğiniz konularda, ben de az çok tahmin edebiliyorum bunları. Ama şöyle bir mesele var; evlendikten sonra zaten 2 aile de birbirine uzak olacak şehir olarak, o yüzden çok zor olmaz diye düşünüyorum. Haklısınız bir ara annem beni böyle konularda çok geriyordu, acayip ayrıl baskıları yoktu. Az dil dökmedim, az ağlamadım onlara karşı. Kabus gibi günler yaşadım. Evlendikten sonra ne nasıl olur bilmiyorum ama en azından o seviyeye gelene kadar bir şeyleri yoluna sokmak istiyorum. Ondan zaten erkek arkadaşıma böyle bir şeyi teklif etmek istiyorum.

Senin tarzin bu demekki. Ben sana normal bi sekilde yorum yaptim. Hakaret yok asagilama yok. Ancak bir sey var ki evlendikten sonra iki ailede umurunda oluyor. Hayatinin icinde oluyorlar.
Dogumunda
Cocugunum dogum gununde
Erkek olursa sunnetinde
Vs vs
Demem o ki daha gercekci bak. Istemeyi halletsen digerlerinde ne yapacaksin?
Birak ailen onlari olduğu gibi kabullensin.
Mutluluklar.

Onlardan utanmıyorum.

Ben sizi anlıyorum siz sorun çıksın istemiyorsunuz.Ha kadıncagız şalvar giyip de gelse temizse kıyafeti özenlidir onun için.
Düğünlerde bile burada şalvarla gelen bayanlarımız var.
Erkek arkadaşınıza söylerseniz bu duruma çok üzülür işler daha da karmaşık hal alabilir.Düşünceniz yanlış empati yapsanız erkek arkadaşınızın ailesi tarafından senin ailen begenilmese erkek arkadaşınız anneni babanı giydirim de aileme yakışmıyorlar öyle karşısına çıkarım dese ne düşünürdünüz?
Şayet benim aileme yapılsa hoşuma gitmezdi insan olsun yeter
Şairin de dediği gibi
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok,nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok...

Beni yanlış anlamayın ama ailenizin böyle bir talepte bulunma yok. Erkek arkadaşım aynı şeyi bana söylese ilişkimiz tehlikeye girerdi. Eğer o insanlar temiz ve ütülü kıyafetle geliyorsa gerisi ailenizi bağlamaz. Abimin eşinin ailesinin durumu çok iyi değil ama kimse bu tür törenlerde onların kıyafetine karışmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…