- 13 Eylül 2022
- 5.127
- 23.170
-
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
Keşke öyle bir şey olsa değil miAyy dimi :) masada kapatılmış fallar var, birazının elinde kupa birazı maden suyuna geçmiş, kimimiz çay tiryakisi doldur boşalt çay içiyo, içerden bi şey isteyen var mı diyo sonra biri. Tam ya tam :)
Sürekli ekranı yeniliyorum yeni mesaj var mı diye. Bugün çok yalnızım diye düşüne düşüne ağlayan ben, şimdi yolda yan yana geçsek buradan olduğunu bilmeyeceğim insanlarla aynı odadayım sanki. Tuhaf konu vallahi :) aralık ayında yılın enleri yapılırdı önceden kk’da :) oylamaya girerse banko yılın konusu :)
Sen bilirsin bir başka üye de karanlıkta debelenme demiş. O da kendine göre haklı.Mutlu olmak istiyorum. Kaos içinde olmak ya da birilerini üzüp mahsup etmek degil.
Sen bilirsin bir başka üye de karanlıkta debelenme demiş. O da kendine göre haklı.
Ama benim hayat tecrübeme göre soylenmemis söz, korkup geriye cekilinen durumlar, yutulan herşey insanın içinde kalıyor. Sonrasında depresyon, öfke oluyor.
Hiçbir şey diyemesem söylediği sebep değil ama asıl sebep de bende kalsın derim.
Birilerini uzup dediğin adam mahcup olmasın dediğin adam seni mahcup etmiş. İntikam almak peşinde dolaşıp kötülük yapmak değil ama sana da bunu yapmasına izin verme. Haaa o deseydi ki anlaşamadık sorun yok. Ama bu toplumda kadını sorunlu gösterecek ikinci( birincisi kadının aldatması) sebebi söyleyerek bu işten kilciksiz sıyrılmış. Buna ben asla izin vermezdim.
Ahhh ikna etmeye çalışıyorum 3 posttur ama yok cekiniyor, yapamam yayamam diyor.Konuya üzüldüm ve şaşırdım, bazen akışta bir şeyler görüyordum ama es ailesi ile ilgili sanıyordum.
Hayırlısi olsun.
Öncelikle, sulalesinde her 3 insandan biri boşanan biri olarak, ilk seneler o zor gunler atlatilinca 'iyi ki boşandım, keşke daha önce kurtulsaydim' demeyen bir kişi bile yok
İnan bana
Zaten devam edecek olsa ederdi
bir şey bitiyorsa demek ki bir b.kluk vardır..hele Türkiye şartlarında bir boşanma varsa kesin gösterilen çabalar, çabalara duyarsizliklar,yeniden denemeler, şans vermeler vsvs vardır.
O yüzden bir evlilik bittiyse açıkçası en yakınım olsun ben üzülemiyorum. bittiyse geç bile kalmıştır kesin:)
İkinci olarak ah cinsellik, hayatın temel kaynağı. Yatakta kötü ama kendi on numara bir insan girmişti hayatıma. iyiyse gitsin camii yaptırsin, diyesi geliyor insanın. Ne kadar iyi de olsa bir erkek yatakta kötüyse o erkekten bir cacık olmaz. insan yatak odasında sorun yaşıyorsa geri kalan şeyler teferruat oluyor biraz. Karşılıkli olarak rahat olamayan, bu oyunu usulüyle oynayamayan insanların olduğu evlilikler eksik kalır.
Ve senin vajinusmusun. Bence aslında o konuda bile sorun sende değil adamdaydi. Ama klasik türk kadını olduğun için hemen hatayi kendinde buldun. Adam kadını hazırlayacak,emek sarfedecek, cabalayacak ki kadın ilişki için gereken ıslaklıgi sağlasin. Adam kadını sözleriyle tahrik edecek ki kadın kendini rahat hissetsin. Ve adam dolapta aylarca kalmış salatalık gibi büzüşmeyecek ki usulüyle içeri girebilsin. Adam bunlari yapamayınca ilişki olmuyor, olmayınca da kadın vajinusmus
Hiç sanmıyorum. Belki de bu adam yerine maharetli bir adamla evlenseydin vajinismusun v'si ile bile tanismayacaktin...
Ve son olarak sen doğuda küçük bir ilde yaşıyorsun. Benim de gelip tanık olduğum, halkınin yobazligi ile meşhur bir yerdesin.
Böyle bir toplumda bir kadına 'kısırdı terkettim' demek ne demek?
Kadının gelecekteki kısmetini de kapamak demek. Sonuçta dedikodunun döndüğü yerler oralar. Çocuğu olmadığı için sevdiği kocasının terkettigi kadın ile öyle bir doğu ilinde kim evlenmek ister? Anca zaten hali hazırda birkaç çocuğu olan insan ister.
Yoksa senin gibi genç, senin gibi çocuksuz bir insan evlenmek istese bile bir mücadele söz konusu olur , kısır diye eski kocasının attığı kadın olarak damgalandigin için.
Bence bu işe bir son ver.
Sohbet ettiğin insanlara yay adamın kuşunun ötmediğini. Bırak , senin kısırlığın değil de bu yayılsın.
Ayrıca bu adam güzel meslek sahibi bir adam. Eşinden de kisir diye boşandı (ki bu sebep bile şerefsizlik. Bir Allah'ın kulu demedi mi 'yavrum hastalık var sağlık var,eşini yarı yolda birakma,tedavi olursunuz,evlat edinirsiniz' diye????) Adamı yarın genç bir kızla evlendirecekler.
E kim kuşu uçmayan adamı çeker? Onla da ayrılacak, boşu boşuna elin kızının da günahına girecek. Olan 'cocugu olmuyor' diye adı çıkan ve layığı,cocuksuz genç erkekleri kaçıran sana olacak.
Değer mi?
Bırak onun namı yürüsün, o utansın.
O şehirde görev icabi bulunuyorduk çiçeğim. Aileler orada değiller.Konuya üzüldüm ve şaşırdım, bazen akışta bir şeyler görüyordum ama es ailesi ile ilgili sanıyordum.
Hayırlısi olsun.
Öncelikle, sulalesinde her 3 insandan biri boşanan biri olarak, ilk seneler o zor gunler atlatilinca 'iyi ki boşandım, keşke daha önce kurtulsaydim' demeyen bir kişi bile yok
İnan bana
Zaten devam edecek olsa ederdi
bir şey bitiyorsa demek ki bir b.kluk vardır..hele Türkiye şartlarında bir boşanma varsa kesin gösterilen çabalar, çabalara duyarsizliklar,yeniden denemeler, şans vermeler vsvs vardır.
O yüzden bir evlilik bittiyse açıkçası en yakınım olsun ben üzülemiyorum. bittiyse geç bile kalmıştır kesin:)
İkinci olarak ah cinsellik, hayatın temel kaynağı. Yatakta kötü ama kendi on numara bir insan girmişti hayatıma. iyiyse gitsin camii yaptırsin, diyesi geliyor insanın. Ne kadar iyi de olsa bir erkek yatakta kötüyse o erkekten bir cacık olmaz. insan yatak odasında sorun yaşıyorsa geri kalan şeyler teferruat oluyor biraz. Karşılıkli olarak rahat olamayan, bu oyunu usulüyle oynayamayan insanların olduğu evlilikler eksik kalır.
Ve senin vajinusmusun. Bence aslında o konuda bile sorun sende değil adamdaydi. Ama klasik türk kadını olduğun için hemen hatayi kendinde buldun. Adam kadını hazırlayacak,emek sarfedecek, cabalayacak ki kadın ilişki için gereken ıslaklıgi sağlasin. Adam kadını sözleriyle tahrik edecek ki kadın kendini rahat hissetsin. Ve adam dolapta aylarca kalmış salatalık gibi büzüşmeyecek ki usulüyle içeri girebilsin. Adam bunlari yapamayınca ilişki olmuyor, olmayınca da kadın vajinusmus
Hiç sanmıyorum. Belki de bu adam yerine maharetli bir adamla evlenseydin vajinismusun v'si ile bile tanismayacaktin...
Ve son olarak sen doğuda küçük bir ilde yaşıyorsun. Benim de gelip tanık olduğum, halkınin yobazligi ile meşhur bir yerdesin.
Böyle bir toplumda bir kadına 'kısırdı terkettim' demek ne demek?
Kadının gelecekteki kısmetini de kapamak demek. Sonuçta dedikodunun döndüğü yerler oralar. Çocuğu olmadığı için sevdiği kocasının terkettigi kadın ile öyle bir doğu ilinde kim evlenmek ister? Anca zaten hali hazırda birkaç çocuğu olan insan ister.
Yoksa senin gibi genç, senin gibi çocuksuz bir insan evlenmek istese bile bir mücadele söz konusu olur , kısır diye eski kocasının attığı kadın olarak damgalandigin için.
Bence bu işe bir son ver.
Sohbet ettiğin insanlara yay adamın kuşunun ötmediğini. Bırak , senin kısırlığın değil de bu yayılsın.
Ayrıca bu adam güzel meslek sahibi bir adam. Eşinden de kisir diye boşandı (ki bu sebep bile şerefsizlik. Bir Allah'ın kulu demedi mi 'yavrum hastalık var sağlık var,eşini yarı yolda birakma,tedavi olursunuz,evlat edinirsiniz' diye????) Adamı yarın genç bir kızla evlendirecekler.
E kim kuşu uçmayan adamı çeker? Onla da ayrılacak, boşu boşuna elin kızının da günahına girecek. Olan 'cocugu olmuyor' diye adı çıkan ve layığı,cocuksuz genç erkekleri kaçıran sana olacak.
Değer mi?
Bırak onun namı yürüsün, o utansın.
Sıkıldıkça bunaldikca yaz. Dualarımız evladinla.Bin Muhteşem Güneş kitabında yazar diyor ki:
"Pusulanın daima kuzeyi gösteren ibresi gibi, bir erkeğin suçlayan parmağı da daima bir kadını gösterir"
Bana sorarsan yazar burda çok iyimser davranmış cünkü pusulanın kuzeyi gösteren ibresi gibi bizi işaret eden parmaklar yalnızca erkeklere ait degil. Bu coğrafyada kadinlar da birbirini suçlamaya cok meyilli.
Hiç-bir kadın durduk yere kurulu düzeni bozmaz. Yuvasını yıkmaz. Ve boşanmaların yüzde 95 i erkek sebepli cünkü bütün islam coğrafyalarında ve özellikle ortadoğuda erkeklerin hemen tamami birer manyak psikopat ve ağır gerizekalı.
Amacım asla acı yaristirmak değil ama ben de hayatımın en dip günlerini yaşıyorum . Çok daha ağır bir imtihanın içindeyim. Intihar girişimim oldu halen daha zaman zaman yokluyor bu düşünce beni.
Ama çok çaresizim. Allah hiçkimseyi evladının sağlığı ile imtihan etmesin. Gerisi gercekten hallolur. Ve geçer.
Geçecek.
Oo süper. Yani sen bu adamla yaşadığın şehire mecbur değilsin. şimdi kendine sıfırdan temiz bir sayfa açıyorsun. Bu sefer eski yaptığın hataları yapmıyorsun. Evet belki başka hatalar yapacaksın ama bu evliliğindekileri tekrardan yapmayacaksın.O şehirde görev icabi bulunuyorduk çiçeğim. Aileler orada değiller.
Nasıl da Acı gerçekler....valla benim bu konuda görüşlerim net
biz ne müslüman dünyanın kalan kısmı -bakınız araplar ya da orta doğudaki/asyadaki müslüman topluluklar- gibi 18-20 yaşında evlenip, kadın olarak doğurmaktan başka da bir görevi olmayıp petrol parasıyla rahaaat rahaaat yaşayabiliyoruz
ne avrupalı amerikalı gibi cinsellikte rahatız
ne de elin japonu gibi 50 yaşında fit tin tin dünya gezebiliyoruz
biz tek eşliliğin ve evliliğin aşırı önemli olduğu kadına evlilikte aşırı yük binen bir milletiz. bir de eş anası babası ailesi derdi çekiyoruz. sosyal bir devlette yaşamayıp ömür boyu bir de elalem ne der kaygısı ve ekonomik buhran çekiyoruz
şu ortamda sevişmeden evlenmek büyük yürek yemek. evlilik tamamen kumar zaten bu kumarı bir de kartları görmeden mi oynayalım?
"iyi insan, efendi insan" dediğiniz adam bile resmen sizi "kusurlu" (!) çıkarmış işin sonunda.
geçmiş olsn. toparlarsınız mutlaka ama böyle yani bu iş. elbetteki eşinizden cinsellik bekleyeceksiniz.
ama işte diyorum ya iyi efendi erkek olsun, eğitimli kültürlü denk olsun, cinsellikte uyumlu olalım (uyum illa müthiş cinsel hayat demek değil iki tarafın da libidosu denk olsun ve ten uyumu yakalansın, demek istiyorum), dünya görüşümüz uysun, aileler hiç sorun çıkarmasın...valla varsa helal olsun, ben göremiyorum. evliliği o yüzden çok çok da gözde büyütmemek gerek bence. olduğu kadar olur olmuyorsa biter. çünkü zaten kaliteli erkeğe denk gelmek aşırı derecede zor.
Kaç saniyordun beni zerre?Keşke 28 yaşında olduğunu daha önceden söyleseydinyaşını büyük zannettiğim senden birazcık(!) çekiniyordum. Şu anda ne kadar şaşkın olduğumu tahmin bile edemezsin
Belki 38 belki 39Kaç saniyordun beni zerre?
“Pamuk muyuz neyiz”Keşke öyle bir şey olsa değil mibenim de oyum bu konuya olurdu.
Ben de bugün çok ağladım. Sabahtan beri ters giden bir çok şeye ağladım. Yetmedi, bu konuyu gördüm artık bıraktım ne halim varsa göreyim dedim. Gene ağladım.
Muhtemelen ben de kupayla çay içemem, ince belli bardak diye tutturan 40+ ablalardan olurdum ortamda
Bu gece bu ortama aşırı ihtiyacım var. Benim galiba kadınlara ihtiyacım var uzun zamandır. Doğdum doğalı böyle bu. Hep bir eksiklik. Kız kardeş yok, teyze hala yok, elti görümce yok. Arkadaşlar var, hepsi uzak hepsi gurbet. Hep kadın sohbeti eksikliği çektim. Bu gece de patladı içimdeki şelale. Ağlayalım yav ne olacak. Pamuk gibi olduk ne güzel bence.
Elbette ki geçecek sen bu güzel kalbinle en güzel günleri ,en sağlam sevgiyi sonuna kadar hak ediyorsun !Herkese merhaba. Buraya pek konu açan, derdini açabilen biri değilim. Son raddeye gelene kadar da içimde yaşarım. Son raddeyi geçti bugün. Bazılarınız biliyor duvar paylaşımlarımdan. Bir süredir sancılı zamanlar geçiriyorum. İlk düğümü çözdüm, boşandım. Düğüm mü çözdüm yeni düğümler mi bağladım bilmiyorum. Konuşmaya çok ihtiyacim var. Düzelecek, iyileşeceksin, herkes bu duruma alışacak diye duymaya çok ihtiyacım var. Uzun olursa özür dilerim.
Eski eşim çok iyi bir insandır ama onunla evlendiğime pişmanım. Keşke hep iyi bir arkadaşım olarak kalsaydı. Iyi bir eş olamadı çünkü. Boşanma sebebimiz cinsellikti. Bir süre vajinismustan sonra ben bu sorunu aşınca onun cinsel problemleriyle karşılaştık. Erken boşalma gibi. Çeşitli arastirmalar, okumalar yaptik. Bu süreçte yapilmasi gereken ne varsa %80'ini ben yaptim diyebilirim. Onun sorunu için ben çabaladım. Penetrasyon ile orgazm şöyle dursun oral ya da elle herhangi bir şey de yapamiyordu. Ön sevişme dışında bir şey yoktu yani. Öyle böyle derken bu süreç 3 4 sene sürdü. Ben defalarca bu konuyu konuştum. Ne yapmamız gerekiyorsa yapalim. Doktor, terapist ya da boşanma ne gerekiyorsa dedim. Seneler boyunca minik adimlarla çabaladı. Zaten iyi de bir insan oldugu için hayat bir şekilde geçiyordu. Eksik geçiyordu ama geçiyordu. Tahammül seviyemi giderek kaybediyordum tabii ki. Zaman içerisinde onun çabalamadığını farkettikçe boşanma fikri iyiden iyiye oturuyordu. Her defasinda yeni baştan şans veriyordum. Çabalayacağına inandırıyordu. Yine öyle bir dönemdeyken eski eşim artık çabalamayacağını, bu haliyle evliliğe devam etmek istedigini, her erkeğin her ilişkide orgazmı sağlayamadığını, bunun o kadar mümkün olmadığını, bazi erkeklerin penis değer değmez boşaldığını ve eşlerinin bunu kabul ettiğini söyledi. Bu şekilde yaşayacağım doktora gitmeyecegim dedi. Duvara çarpmış gibi oldum. Yillarca beni emek verecegine inandırdı. Yıllarım, gençliğim, en sağlıklı yaşlarım heba oldu.
Sonuç olarak boşandım. O ailesine anlatti ben anlattım. Çocuk sahibi olamadik diye anlatti ailesine, karım yüzünden olmadı diye. Cinsel probleminden bahsedemedi. (Bu biraz ortak ksrar gibiydi.) Ben de erkek fertlere cinsellik diyemedigim icin bu sebebi söyledim. Onun ailesi ona şefkat gösterdi, üzüldü. Yaninda oldu sevgi gösterdi haklı buldu. Bana kimse üzülmedi, kimse şefkat göstermedi, başımı okşamadı. Hatta bir grup, eski eşimi haklı gördü. Benim ortada kaldığımı ima etti. Bunlari başkası yaşasa aksini söyler ikna ederdim onu. Kendi kendimi ikna edemiyorum. Birinin bunu bana söylemesi şiddete uğramış hissettiriyor. Ben eşimden ayrılarak iyi bir arkadaşımı kaybettim. Onun ailesinin bazı fertlerinden bana gelen sevgiyi kaybettim. Güven veren ilişkimi kaybettim. Evimi, eşyalarımı, güzel günlerimi kaybettim. Bir de üstüne bunları yaşıyorum. Hiçbir suçum yokken, her şeyi kaybetmişken bir de bu imalar, sevgisizlikler, yalnız birakmalar beni mahvediyor.
Geçecek mi bu süreç? Yeni bir hayat kurabilecek miyim? Kalbim acıyor. Sevgisiz kaldım. Hayata karşı korku duyar oldum. Tek bir destekçim yok. Hiç suçum yokken senelerim uçup gitti. Bedel ödeyen de yalnızca benim. Niye böyle bir şey yaşadım? Öfkeleniyorum, içim yanıyor. Çok yoruldum.
Utansin istemedim. Bir de sonraki yorumlarda anlattim. Bu durumda bile beni suçlu gorme ihtimali olan bir ailesi var.Cinsellik yüzünden ayrılmak ayıp değil, günah değil.Neden başka bir bahane bulma ( sizi hedef gösterecek) ihtiyacı duydunuz ?
Detay vermeniz gerekmezdi "normal karı koca gibi olmadığınızı,eşinizin bazı çözülemeyecek problemleri olduğunu,bu sebeple normal yollarla çocuk sahibi de olamayacağınızi,yani kısaca "gerçeği",hem de ortak kararla neden söyleyemediniz ?
Sahi, pamuk muyuz neyiz:)“Pamuk muyuz neyiz”pamuk musun nesin :)
aynı durumdayım mavi. baktım sevilmişliğim yok, olduysa da nihayete varamadı. Hep seven oldum, hepsi sevgimin farkındaydı ve dile getirdi minnet duydu. Kimsenin vazgeçemediği olmadım, olduysam da kısa sürdü.
Bugün düşündüm biri benim için ne yapsa etkilenirim diye, dedim ki herhangi bir şey/ ufacık bir şey yapsa etkilenirim. Öyle bir yokluk, öyle bir kimsenin beni düşünüp el uzatmamışlığı. Herkesin her işini hallettim ki bu da nasiptir, halledebilmek bana nasip olmuş şükürler olsun, ama benim ufacık bir yardıma ihtiyacım olduğunda ortada yoklardı. Hepsi için vardım ve varım ama hiçbiri benim için hiçbir zaman olmadı. Bu arada çok kıymetli ve bana kıymet veren insanlar da var ama sayıları o kadar az ki.
Akrabalar bende de aynı. Olan da yarışıyor zaten. Küsüz çoğu ile. Halalarım teyzelerim falan kalabalığız çok ama olmasalar adı belli olurdu.
Bazen bebek istiyor içim mesela, düşünüyorum bebek alışverişini, hamileliği falan. Diyorum ki olsa mıydı acaba evlense miydim, sonra diyorum hangisinden olacaktı hepsi birbirinden felaketti. İstisnasız hepsinden “annem bile beni böyle sevmedi” cümlesini duydum, anasının bile sevemediği birine değer verirsem böyle olur ne olacaktı
Oturup da derdimi anlatacağım sarılacağım eş yok, iş güç eh işte ama daha hedefime ulaşamadım, gerçek dostum var da bir iki anca var ve kendi hayatları var ha deyince gidemiyorum, bilmiyorum bi yalnız hissettim.
Bir ayet var çok üzer beni ve çok anlatır durumumu: “sonra Rabbine dönüp ‘doğrusu ben yenik düştüm, sen bana yardım et’ diye yalvardı”. Çok kulvarda yenik düştüm mavi:) ama ben de kazanacağım, biz de kazanacağız. Altının kıymetini sarraf bilir, bir gün sevdiğimiz gibi sevileceğiz.
biliyorum ki bir gün “sonunda” diyip, kavuşabildiğimize inanamayacağımız güzellikler olacak.
Bu arada hazır kalkmışken bana da bir çay verir misin sana zahmet ya, ajda bardak olsun :) çakmak kimde kızlar
Ben de seni daha büyük zannediyordum pamuk ,Kaç saniyordun beni zerre?
Ya onlar önce altını yıkasın.Utansin istemedim. Bir de sonraki yorumlarda anlattim. Bu durumda bile beni suçlu gorme ihtimali olan bir ailesi var.
Hahahah bammık :) sorma konu dertten alev aldı ahahha bdv’nin hakkı verildi :)Sahi, pamuk muyuz neyiz:)
Keşke konu başlığı böyle değişse şimdi çünkü artık herkes kanayan yerinden konuya dahil oldu ve artık hepimiz Çukurova pamuğuyuz
Çay da bayatlamıştır, sade kahve yapayım ben bize:)