Bundan sonra ne olacak? Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.

Tanıdığımız bir ailenin kızı iki yıllık evlilikten sonra bakire olarak boşandı. Hakim bekaret raporunu görünce mahkeme sadece on dk sürmüş zaten. Bizden başka kim ne biliyor bu boşanmayla ilgili haberimiz yok. Şimdi müsaadenizle şunu sorabilir miyim, isterseniz cevaplamayın pamuk hanım: sadece erken boşalma problemi mi vardı, yoksa fonksiyonu yerine getirmede hepten mi sıkıntılıydı? İlk problemin tedavisi vardır herhalde. Doktordu hastaneydi elinizden geleni yaptınız mı? İkinci durum sözkonusuysa neden evlenmiş?

Pamuk senin ne yaşadığını kimse bilemez. Senin tahammül seviyen onlardan aşağıda diye kimseye özür borçlu da değilsin. İnsanlar yarım yamalak yaşamlara katlanmayı marifet sanıyor, bol mükafat alacaklarına inanıyorlar nefsine zulmederek, halbuki inandıkları din onlara nefsine zulmetmemeyi tembihliyor, kim kafalarına girdiyse bunu bile görmüyorlar, ya da işlerine gelmiyor biliyorsun bunları. Eski eşini düşünmeyi kes artık el oldu o, yarın yamuk şeyine katlanan birini bulur marifet gibi paylaşır sağda solda, gereksiz bir fedakarlık yapmışsın. Pişman olacaksın. Ailendeki kadınlara çıtlat bu durumu.

Hiç bunu yapabilecek karakterde biri değilim. Kıyamam zaten bunu yapmaya. Ailesi anlaşamadık sebebini kabul etmezdi çünkü cinsellik dışında anlaşıyorduk. Görüyorlardi ne kadar iyi oldugumuzu.
Yapamıyoruz anlaşamıyoruz, dört duvar arasını bizden iyi bilecek değilsiniz diye herkesin ağzını kapatabilirdi. Ama yapmadı. Üstüne sorumluluk almadı. Sen aldın onun yerine. Giderayak bir sorumluluk daha yıktı üstüne ç.ksüz pembeg.t.

Herkesten çok uzakta olacağım. Buna güvenerek bebek konusunun bana daha fazla yük olmayacağını düşündüm. O benim vajinismus problemimi kimseye duyurmadi. O surecte benim yanimda oldu diye ben de onunkini saklamaliyim diye düşündüm. Mahrem sonuçta. O olmasi gerekeni yapti ben de yapayim dedim. Ama gebelik mevzusunun da mahrem oldugunu farkedememişim.

Kadinlar biliyor. Ayni model 1 2 erkek var onlar bilmiyor. Canımı sıkan da onlarin soyledikleri zaten.

Utanmasını istemedim. Zaten anlatamazdı. Anlatsa da beni çok hakli gormezlerdi. Kilo verseydin falan derlerdi biliyorum. Bana 3 beden küçük hediye alip bedeni olmayınca o zaman kilo ver diyen insanlar bunlar.
Koca g.tümle ezerim onları. Üstlerine otururum.

Öyle deme yine de ya. O kadar bir nefret yok içimde ona karşı. Keske benim için çabalasaydi. Bu sebeple kırgınım ona.

Kadinlar biliyor. Ayni model 1 2 erkek var onlar bilmiyor. Canımı sıkan da onlarin soyledikleri zaten.
Yakınlık dereceleri kaldırıyorsa çıtlatsınlar o kadınlar. Bu yükü tek başına taşımak zorunda değilsin. Bir pembeg.tün canı sıkılmasın diye bunu yapmak zorunda değisin. Sen yeteri kadar çaba gösterdin. Artık o düşünecek, fazla bile rahat kaldı bu hayatta. Biraz sorumluluk alsın. Onun hayatı onun sıkıntısı, sen neden çekiyorsun deli misin kızım?

Öyle deme yine de ya. O kadar bir nefret yok içimde ona karşı. Keske benim için çabalasaydi. Bu sebeple kırgınım ona.
Güçsüzün iyiliği güvenilir değildir pamuk. Adam ailesinin karşısına çıkamıyor, çatır çatır harcamış seni canını kimse sıkmasın diye kendine gel. Dolapta günlerce durmaktan büzülmüş salatalık gibi ç.kü senden kıymetliymiş, ona laf getirmemek için seni öne atmış.

Son düzenleme:
O benimkini soyleseydi üzülürdüm. Bana burada kadinlar tarafindan vajinismusun bu adami bu hale getirdiği söyleniyor. Isteksizliginin suçlusu ben ilan edildim yani. Ben yapamayinca soğumuş. Hepsi cok biliyor cinselligi erkekleri.

O sizin yanınızda olmuş siz de onun yanında olmuşsunuz lakin siz sorununuz için çabalamışsınız o çabalamamış, ayrıca bebek konusu yalnızca sizin sorununuz değilmiş ki eşiniz de bu soruna çabasızlığıyla ortak, bu sebeple dedim neden tek başınıza yüklendiniz diye?

Valla iyi aileleri tenzih ederim genellemek amacında da değilim lakin boşanmalarda her iki tarafın da hataları olsa da günün sonunda nedense hep kadın günah keçisi ilan edilir ve binlerce km uzakta bile olsanız sosyal medya aracılığyla veya telefonla arayıp imalarda bulunma gibi haddi aşan davranışlara girilip ne yapıp edilip kulağınıza laf gelmesi sağlanıyor.

Bir bakıyorsunuz o çabalamayan emek harcamayan, ortada bir sorun varsa %80’i erkeğe ait olmasına rağmen erkek sütten çıkmış ak kaşık, sona ermiş evliliğin mağduru oluveriyor bir anda, ailesi yakın çevresi sırt sıvazlayıp teselli ediyor, teselli ikramiyesi olarak da eline erkek sinek değmemiş bir hatunla düğünlü dernekle evlilik yaptırılıyor, o eski koca ges ges geriniyor, kabahatini unutup nispet yapmaya başlıyor umarım sizde böyle bir şey yaşanmaz, umarım çabasız eski eşiniz hakkaniyetli olur da bundan sonraki yaşantısında üzerinize basmaz.

Özür dilerim boşanmanızı daha kolay atlatabilmek için olumlu yaklaşımlara ihtiyacınız varken negatif duygular yüklüyorum ama ne yazık ki bunlar birçok kadının yaşadığı gerçekler olduğu için bir noktadan sonra benzer davranışlara maruz kalırsanız kendinizi hazırlayın diye yazıyorum, arkadaşlar da yazmıştır belki ama bence mümkünse yaralarınızı iyileştirmek ve boşanmanın psikolojik etkilerinin kalıcı olmaması için uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.

Ahhh pamuğum şimdi gördüm konunu.
Malesef bizim toplumumuzda fatura hep kadına kesiliyor

Korkmakta , endişelerinde cok haklısın fakat hiç korkma .
Ölümden başka her şey geçip gidiyor , unutuluyor .
Geçici bir süreç bu .
Sadece biraz sabır .

Çocuğunun olmaması da aynı toplumda kusur. Sen vaji iken de eksik görülüyordun şimdi de. Fark eden bir şey yok. Her türlü suçlusun. Bırak da gerçekleri bilsinler öyle suçlu ol. Ne olur fazladan biliyor musun? Sen söylersen eski kocan çevresinden bir kısmet bulamaz. Herkes senin yüzüne adamı soğutmuşsun der ama iş kendilerine gelince bi dur bakalım yaaa derler.

Telefonumu mu değiştirsem diyorum. Kimse aramasa sormasa, ben de sehir degistirecegim zaten. Pasif olarak etkileneceğimi düşündüm hep. Daha mı ağır yaşarım?

Pamuk ben 3 sene kadar once hayatimla ilgili buyuk bir donusum gecirdim. Mukemmel olmaya degil, mutlu olmaya, elimde olanin sana su an oldugu icin an'da kalmayi ogrendigim bir donusum...Ve hayatimdan bircok kisiyi cikardim, mukemmelliyetci ebeveynlerime bile sinirlarimi cizdim. Esim de bu surecte yanimda olmasaydi, destek olmasaydi o da hayatimdan cikardi.

Sende de en buyuk sorun esinin senin icin hicbir caba gostermemesi aslinda. Iliskinizi yurutmek icin cabalamamis. Her iliski iki kisilik, tek basina yurutemezdin. Dipten daha dibe batamazsin, cikis cok yakinda. Cok degil birkac sene sonraki Pamuk, geriye donup baktiginda su anki Pamuk'a tesekkur edecek

Şu forumda çocuk için tedavi gören birçok hemcinsimiz varken yafta yapıştırmak cümlesi yerine daha doğru ifadeler seçebilirdiniz siz de? Bu cümlenizin o kadınları yaralayabileceğini hiç mi düşünmüyorsunuz?

Yüzüme bunu derlerse dönülmez laflar etmekten korkuyorum. Bunlar taharet almaz duş almaz insanlar. O halleriyle o yaşta bile ozel hayatlari olan. Bu haldeki birinin bana sözümona kadınlık ogretmesine katlanamicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…