Bunaldim sıkıldım hayatim boyunca hep başkalarını kiskanmaktan imrenmekten..

Cok doluyum birilerine anlatmaya çok ihtiyacım var. Her gün evdeyim yaz gelsin istemiyorum, başkaları can atar güneş alsın yaz gelsin diye ama malesef ben öyle değilim. Millet güneş olunca gezmeye gider, bizse köye gidiyoruz is yapıyoruz tamam fazla bi işimiz yok ama bugünde hava güzel şuraya gidelim gezelim yok bizde, yarin hava güzel köye gideriz var. Onun dışında hergun evdeyim yasadigim yer küçük hic bi gidilecek gezilecek yer yok is imkânı da yok ..arkadaş cevrem yok okuldan iki arkadasim var onlarla da ayda yılda bi görüşüyoruz. Annem beni çok sıkıyo erkek arkadaşımı öğrendi uç ay oldu ne gezmeye gidebiliym ne bska bisiye . benim yasitlarimin internetlerde gezme resimlerini görünce imreniyorum ben gidemiyorm yaz gldi artık herkesin deniz fotolarini görürüm bn denize bile gitmedm bu yaşıma geldim.. Buradan kizlari goruyom hergun yaşadığım yere bağlı olan ile gidiyorlar o kadr çok kiskaniyorum ki bazen keşke onların yerinde ben olsam diye iç geçiriyorum. Annmle mahalle gezmesine gidiyorum tek yer bura çok bunaldim herşey yasak . pantolon gitmeme laf ederler oje surmeme kısa giyinmeye saç boyama gezmeye gitmeyi bi hafta gitsem bi ay gidemiym yeni gittim oluyo cunki çevrediler yapiyo geziyo ama herşey bana yasak sanki ya çok bunaldim cokkk
Şu face çıktı çıkalı Hayatımız imrenmekle geçiyor canım öncelikle Allah yardımcın olsun yine de haline şükret saglıklı sıhatlisin ögrencisin sanırım zamanla herşey olur senin demek ki imkanın bu kadar malesef ailemizi anne babamızı ekonomik şartlarımızı biz seçemiyoruz

Şu face çıktı çıkalı Hayatımız imrenmekle geçiyor canım öncelikle Allah yardımcın olsun yine de haline şükret saglıklı sıhatlisin ögrencisin sanırım zamanla herşey olur senin demek ki imkanın bu kadar malesef ailemizi anne babamızı ekonomik şartlarımızı biz seçemiyoruz
Ona her zaman sukrediyorum çok şükür yanı benden daha kötüleri var ben sadece hic bi sosyal aktivitem sosyal cevrem olmadığına sinir oluyorum yada bska yere giderken goturuluyorum ama kendim gezmeye gitmek isteyince surat düşmesi canımı sıkıyo. Öğrenci değilm evdeyim

Birde babamın su huyu var benim hakkımda karar veriyo sanki ben 10 yaşındaki kızım mesela ablamın doğumu var beraber gideriz sonra biz geliriz cananida bırakırız diyo ama bana soran yok tabi her konuda oyle . ya bi kere bana sor yapmak istiyomuym yada sor kalır misin diye bana soran yokta hakkımda karar verin siz dedim, onun şeyi bana ait evlenince kendi kararimi fikrimi kendim verebilcekmisim, evlenene kadar babam hakkımda karar vercekmis. Tabi bende bunu annme diyorum annem de, babamı uyariyo , yapmak istemedigim şeyi anneme söylüyorum, babam ses çıkarmasını die

Cok doluyum birilerine anlatmaya çok ihtiyacım var. Her gün evdeyim yaz gelsin istemiyorum, başkaları can atar güneş alsın yaz gelsin diye ama malesef ben öyle değilim. Millet güneş olunca gezmeye gider, bizse köye gidiyoruz is yapıyoruz tamam fazla bi işimiz yok ama bugünde hava güzel şuraya gidelim gezelim yok bizde, yarin hava güzel köye gideriz var. Onun dışında hergun evdeyim yasadigim yer küçük hic bi gidilecek gezilecek yer yok is imkânı da yok ..arkadaş cevrem yok okuldan iki arkadasim var onlarla da ayda yılda bi görüşüyoruz. Annem beni çok sıkıyo erkek arkadaşımı öğrendi uç ay oldu ne gezmeye gidebiliym ne bska bisiye . benim yasitlarimin internetlerde gezme resimlerini görünce imreniyorum ben gidemiyorm yaz gldi artık herkesin deniz fotolarini görürüm bn denize bile gitmedm bu yaşıma geldim.. Buradan kizlari goruyom hergun yaşadığım yere bağlı olan ile gidiyorlar o kadr çok kiskaniyorum ki bazen keşke onların yerinde ben olsam diye iç geçiriyorum. Annmle mahalle gezmesine gidiyorum tek yer bura çok bunaldim herşey yasak . pantolon gitmeme laf ederler oje surmeme kısa giyinmeye saç boyama gezmeye gitmeyi bi hafta gitsem bi ay gidemiym yeni gittim oluyo cunki çevrediler yapiyo geziyo ama herşey bana yasak sanki ya çok bunaldim cokkk
Canım benim annem de öyle kuralci. Ben kendi Memleketimde Ünv okudum, okuldan eve evden okula. 22 yaşında yine kendi memleketime memur oldum. Kendi parami kazandim arkadaslarim tatillere giderken ben alisverise cikmak icin annemden izin aldim :KK70: yapacak birsey yok sana tek tavsiyem okuluna yönel :)

Ustundeki baskı cok fazla ama diyecegim tek şey sakın kaçıp evlenme, bu iliskiye cok kucuk yasta baslamissiniz ,cocuk akli yani sonrada aliskanlikla vs surup gitmis ayda 1 kere bikac saat gordugun birinin cok anlayisli ,cok iyi birisi oldugunu asla bilemessin cok saf dusunuyorsun oje alalim vs demesi cok acik goruslu anlayisli iyi bir insan oldugu anlamina gelmiyor
Cok yanlış dusuncelerle ilerliyorsun 5 seneyi dolu dolu gecirenler bile aynı eve girince boşanma aşamasina kadar geliyor
Bu lafları tınlamassın belki emin oldugunu saniyorsun ama laf işte
bu baskidan evlenip kacarak degil kendin cikmaya calis
Yagmurdan kacarken doluya tutulursun bol sans

istedigini yap canim. aile ici tartisma yasanacaksa yine yap.
yani istedigini yap derken yanlis anlasilmasin. sosyal ol istedigin gibi giyin demek istedim.
kendini bildikten sonra birsey gelmez basina. kücük de degilsin artik. yanlisi dogruyu biliyorsundur bunu hep dillendir ailene.
ben öyle yapardim sonradan ailem mecbur alisti. evde tutacak degillerdi ya. bir iki söylenirler sonra kabullenmek zorunda kalirlar. zamanla güven de olustu..ve anlastik her türlü. ama mesela günübirlik uzak bir sehire gidecegim vakit söylemezdim merak etmesinler korkmasinlar diye arkadasimla bulusmaya gidiyorum derdim..döndükten sonra anlatirdim. kizmalarina firsat da kalmazdi :KK48: arada yine karisirlar bazi seylere ama artik bende hak veriyorum cogu söylediklerine ve dikkate aliyorum. aile gibisi yok bu hayatta :KK36:

Son düzenleme:
Ustundeki baskı cok fazla ama diyecegim tek şey sakın kaçıp evlenme, bu iliskiye cok kucuk yasta baslamissiniz ,cocuk akli yani sonrada aliskanlikla vs surup gitmis ayda 1 kere bikac saat gordugun birinin cok anlayisli ,cok iyi birisi oldugunu asla bilemessin cok saf dusunuyorsun oje alalim vs demesi cok acik goruslu anlayisli iyi bir insan oldugu anlamina gelmiyor
Cok yanlış dusuncelerle ilerliyorsun 5 seneyi dolu dolu gecirenler bile aynı eve girince boşanma aşamasina kadar geliyor
Bu lafları tınlamassın belki emin oldugunu saniyorsun ama laf işte
bu baskidan evlenip kacarak degil kendin cikmaya calis
Yagmurdan kacarken doluya tutulursun bol sans
Ya ben ojeyi küçük bi ornek olarak gösterdim her konuda oyle. Alışkanlık olsa bilmiyorum çok seviyorum bana bi msj atmasa aklım cikiyo yerinden ama hayirlisi

istedigini yap canim. aile ici tartisma yasanacaksa yine yap.
yani istedigini yap derken yanlis anlasilmasin. sosyal ol istedigin gibi giyin demek istedim.
kendini bildikten sonra birsey gelmez basina. kücük de degilsin artik. yanlisi dogruyu biliyorsundur bunu hep dillendir ailene.
ben öyle yapardim sonradan ailem mecbur alisti. evde tutacak degillerdi ya. bir iki söylenirler sonra kabullenmek zorunda kalirlar. zamanla güven de olustu..ve anlastik her türlü. ama mesela günübirlik uzak bir sehire gidecegim vakit söylemezdim merak etmesinler korkmasinlar diye arkadasimla bulusmaya gidiyorum derdim..döndükten sonra anlatirdim. kizmalarina firsat da kalmazdi :KK48: arada yine karisirlar bazi seylere ama artik bende hak veriyorum cogu söylediklerine ve dikkate aliyorum. aile gibisi yok bu hayatta :KK36:
Ah canım keşke yapabilsem inanki uzulmesinler diye sesimi bile cikarmiyorum ama artik çok bunaldim nolcak böyle bilmiyorum özgüvenimde yok keşke birazcık cesaretli bi kız olsaydım..

Ah canım keşke yapabilsem inanki uzulmesinler diye sesimi bile cikarmiyorum ama artik çok bunaldim nolcak böyle bilmiyorum özgüvenimde yok keşke birazcık cesaretli bi kız olsaydım..

İşte hepimiz böyleyiz, başkası üzülecek diye kendimizi üzüyoruz. Ne kadar üzülebilirler ki, tepkini koymak zorundasın, birden değil yavaş yavaş kavuşacaksın özgürlüğe. Üni, yüksek lisans falan diye başka bir şehire gidemez misin?

Ben de ailemle çatışıyordum birçok konuda ve yavaş yavaş zirveye ben çıktım, uzak diye biryere göndermedilerde inatla gitmeye çalıştım, yılıp gönderdiler. Ölmediğimi gördükten sonra da sorun çıkmadı izin alışlarımda mesela. Yada annem saçımı boyatmama karşıydı ama ne yaptım ettim (matah birşey diye demiyorum) , 15 yaşımdayken saçlarımı da boyattım. Kalıcı fön yaptırmıyorlardı onu da yaptırdım, kıyafete çok az karışırlardı ama şuan 0 karışıyorlar. Okulda oje sürmeme karşılardı onu da yaptım. Hatta normal öğrenci şartlarının üstüne çıktım evet ama isteyince oluyor. Başkası üzülür diye gençliğini yakma

İşte hepimiz böyleyiz, başkası üzülecek diye kendimizi üzüyoruz. Ne kadar üzülebilirler ki, tepkini koymak zorundasın, birden değil yavaş yavaş kavuşacaksın özgürlüğe. Üni, yüksek lisans falan diye başka bir şehire gidemez misin?

Ben de ailemle çatışıyordum birçok konuda ve yavaş yavaş zirveye ben çıktım, uzak diye biryere göndermedilerde inatla gitmeye çalıştım, yılıp gönderdiler. Ölmediğimi gördükten sonra da sorun çıkmadı izin alışlarımda mesela. Yada annem saçımı boyatmama karşıydı ama ne yaptım ettim (matah birşey diye demiyorum) , 15 yaşımdayken saçlarımı da boyattım. Kalıcı fön yaptırmıyorlardı onu da yaptırdım, kıyafete çok az karışırlardı ama şuan 0 karışıyorlar. Okulda oje sürmeme karşılardı onu da yaptım. Hatta normal öğrenci şartlarının üstüne çıktım evet ama isteyince oluyor. Başkası üzülür diye gençliğini yakma
Üniversiteye gitmedim bu vakitte.sonra artik gondermezlerde başlarda blki çok ısrarcı olsam giderdim diye dusunuym ama babam.iki yıllık nolcak falan filan şeyler dedi bnde bilemedim bsta boyle olcagmi iste bileydim hayatımın böyle sıkıcı gecicegni gitmeye inat ederdim..
Annem sonuçta iste üzülüp sıkılıp başı midesi agrimasin zaten yari hasta iste benim yüzünden üzülmesin diye ses cikarmiyorum ama tabi bazen laf atiyorum o da o günden sonra unutuluyor erkek arkadaşımı istememe nedeniyle gondermiyo ama evde tutpta ne yapmaya calisiyo aklından ne geçiyor bilmiyorum

Tabi annmle inatlassam ona karşı laf versem hemen basliyo sen ne biçim kizsin Allah ıslah etsin beni üzen hep sensin, diğer kızlarimdan ben böyle bisi görmedim sen kime benzedin boyle vs. Şeyler diyo bende halıyla üzülüyorum

açık öğretime yazıl internete girebiliyorsan instagramdan el emeği bir şeyler satıp biraz para biriktir. hayatına farklı bir renk farklı bir soluk kat zamanla iş açabilirsin küçük yerde açılan iş iyi tutar rakibi çok yoktur. otomatik olarak çevren olur... arkadaş falan gırla gider. rahat ol internete ulaşımın varsa her yere ulaşımın vardır. biz de byük şehirlerde çok muhteşem hayatlar yaşamıyoruz hergün işsiz kalma korkusu daha ucuza çalışacak elemanı bizim yermize alırlar korkusu sürekli gece yarılarına kadar köpek gibi çalışıp 3 saatte eve dönem sabah 5 te tekrar kalk 8 de iş yerinde ol, hasta mısın kimse sormaz izin alsan soruşturma çakarlar, trafiğe takılıp işten atılma korkusu buramıza geliyor ve deli bir rekabetle antidepresan bağımlısı hayatlar yaşıyoruz ve 450 takipçisi olan biri olarak diyorum sana o koyaduğumuz resimler var ya bebeğim yarısında fazlası çakma:) şimdi şöyle oluyor bir yere gidiyorsun ya bir sürü foto çekip başka günlerde yüklüyorsun olay budur. yoksa o kadar gezmeye kimsenin ne vakti ne parası var...
:KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Hayatına renk kat ve kendine vakti saati gelince bir iş aç hem de yaşadığın yerde

eski konuları hortlatıp durma arkadaşım ya

X