1 yıllık evli olan birisi olarak acizane şunu diyebilirim: ailenin eleştirisi olursa kulak ver,ama ölç biç tart. Neden karşılar?Mesela çocuğun düzenli bir işi yoktur, veya bazı alışkanlıkları,ya da görgüsüz hareketleri çarpmıştır gözlerine.Böyle bir durumda kesinlikle iyi düşün.Ama deseler ki bu çocuk tamam çalışıyor ekmeğini taştan çıkarıyo ama parası yok.Veya evi yok,arabası yok vs.Bunları dert ediyorlarsa bu bana saçma gelir.İnsanın evi arabası olmayabilir,ama zamanla Allah nasip edebilir,elimizdeki paranın garantisi var mı?vARLIKLI diye evlenirsin 2 gün sonra iflas eder.
Ama ahlak ve görgü hususunda gerçekten birşeyler görürlerse Allah'a dua et seni doğru yönlendirmesi için ve mantığına daha çok kulak ver.Aksi takdirde bir ömür ağlarsın.En azından böyle bir durumda en fazla 5-6 ay bilemedin 1 yıl üzülür,ama sonra alışır ve yoluna devam edersin.
Aileler tabiki şununla evlen diye baskı kurmamalı.Evlenmek istediğin insan için fikir beyan edebilirler, ama bunu beğenmediler diye başkasını sana zorlayamazlar zorlamamalılar.
Benim babam bana dediki(gerçi görücü usulü evlendik ama..): Kızım gördüğüm kadarıyla iyi mütevazi bir aileye benziyorlar,ama işin ''duygusal''kısmına biz karışmayız. İyi insan da olsa kalben birşey hissetmiyorsan için ısınmıyorsa ona karar verecek sensin.Çünkü bir ömür birlikte yaşayacak kişi sensin.
Zaten şahsen ben önce ailem beğensin,sıcak baksın,sonra da işin son karar kısmını bana bıraksınlar isterdim.Hamd olsun öyle oldu.Çünkü etrafımdaki örneklerden artık iyice anlamıştım ki: aileler konusunda baştan sıkıntı olmamalı.Önce onlar onaylamalı sonra da ben gönül rahatlığıyla kişisel kararımı vereyim.
Dua et,namazlarını kılarak Rabbinden yardım iste ki pişmanlıklar seni bulmasın.