bunaldım çıldıracağım....

benim annem 62, anneannem 88 yasinda ve annem bu yasina dek anneannemin odasina girmemiztir. benim yetistirilme terbiyemde yatak odasi mahremdir, girilmez.
her kadin da kendi ailesinden devr aldigi icin ev duzenini, benim evimde esimin ailesinden herhangi biri odama giremez. dolabimi acamaz.

bakici yahut gundelikciyi tenzih ederek yazdim ben yukaridaki yorumumu.

ve ayrica; acsa baksa ne olacagi bdv konulariyla da sabittir. bugune dek, bunca yildir, bu denli farkli kulturlerde-ekonomik durumlarda olan kadinlarin tek ortak noktasinin iyi niyetli olmayan kayyum valideler olduguna tanigiz.

Bizde mesela annem kardesim gelir benim yatagin ustunde sohbet ederiz, ben oraya giderim annemle babamin yataginda annemle sarilir yatariz. gecen k.validm geldi yatak odami eşip hem dedikodu yaptik hem taki falan baktik. bu kadar sert kurallar olmasi bence hem ev sahibini hem cevresini yorar. tabi sinsi sinsi cekmeceleri dolaplari karistirmayi, eksik kusur aramayi ayri tutuyorum

ben de anneannem ve anneminki dogru demiyorum. sadece saygi kavramini ifade edebilmek adina paylastim. saygi cok onemli bir unsur ailenin bekasi icin. ben ne yazik ki bu topikteki aile konularinda ve kendi esimin ailesinde bu ailemde gordugum saygiyi bulamadim. o sebeple de kati kurallarima daha siki tutundum.

sizin adiniza mutluluk duyarim ama.

Haklisiniz sarışın mavi gözlü çocuğu nasıl vereceksiniz anaokuluna? Bunca yıllık öğretmenim, sarışın mavi gözlü çocuklara özel muamele yaparım hep. Hatta kayıt için gelen velileri "lanet olsun senin derdin ne he! Esmerlik bulaşır bu sabiye. Hemen buradan uzaklasin" diye uyarıyorum. Yanlışlıkla esmer bir çocuğa dokunursa o deniz gözlü seçilmişler, kutsal su ile dezenfekte edip pamuklara sariyorum onlari.

'deniz gozlu secilmisler'

Valla ben kizimi krese verdim oda bende ilk zorlandik ama simdi kafamiz rahat. Anneler allah razi olsun bakariz diyorlar ama bazen uygun olunmuyor esler burunlarini filan sokuyor. Cocuk 1 yasini gecmis artik. Boylece kayinvalidede zirt pirt gidip gelmez

Bazen iyilikle yapilan seyler goze batabiliyor konunuzda bunu goruyorum kadin yardim etmek icin tencereni koyar yer degistirdi olur halbuki bilincli yapmaz yardim etmek ister be olcak al yerine koy sonra bunu sorun eden kac gelin daha duyacagiz acaba..duzenimi bozuyor.....cocugunada bakmasin o halde..biraz iyimser baksaniz olaylara kendinizide yipratmamis olursunuz ya sahiden isinize duzeniize karismak icin degilde safiyane duygularla yardim etmek istiyorsa ? Dusunememisse (ki eskiler bizim gibi ince olamayabilir) ??

Arti bir egitimci olarak asiri korumaci tutumunuz hayatiniz boyunca o mavi gozlu cocugunuzun ozguvensiz yetismesine neden olacak umarim bu dunyada bir sizin cocugunuz varmis gibi davranmayi birakirsiniz ilerisi icinde diyorum..

Bu velilerden biktim ben gercekten burda da gorunce aglamak geldi icimden bu cocuklara yazik ya..biri dokunsa aksama kadar okulda onu kollarlar,evde tekme tokat okulda en kiymetlisi kesilirler..gelir baskasinin cocugunu tartaklarlar..sirf kiyamadiklarindan cocuklarin hayatini karartmaya kararli anneler

çok iyi bir noktaya temas etmişsiniz.bende cidden deminden beri ekrana bakıp bunu düşünüyorum.kara göz kara saçlı esmer olsa verilebiliyor gibi geldi banada.
İşte böyle başlıyor kutuplaşmalar konu sahibi kendini ifade edemegini söyledi..

Ancak günümüzde böyle insanlar mevcut kendi çocuklarını başka çocuklardan üstün görüyorlar malesef üzücü bi durum

zorunlulugunda yoksa verme krese daha erken 2 yas cok kucuk.. anne cocuk alaninda uzman olan hocam 5 yasindan once krese vermeyin kendiniz bakin yanininda olun dedi gecen gun daha telde bana..

çocuğunuzu annenize bırakmaya ne dersiniz 1 hafta kadar falan çok değil hem kaynvldenler biraz uzaklaşır,hem kafan dağılır,hem eşinin de düşünme payı olur.

En çok takıldığım nokta esinizin annenize yaptığı saygısızlık oldu. Kadın gün boyu emek veriyor bakıyorda beyefendi gece erken uyusun ben keyfime bakayim diye birde dil mi uzatiyor. Sizde onun ailesine yapın ozaman aynı saygisizligi. Kaç defa söyledim çamaşırini kendi evinde yıka deyin. Gorsun saygisizligin nasıl hissettirdigini. KV hakkinda yorum yapamayacagim suan esinize cok kıl oldum.

Tarafsız bir yazı değil bence ayrıca insanın kafası ne kadar dağınık olursa olsun bukadar saçmalamaz sarışın mavi gözlü çocuğu nasıl kreşe vereyim ne demek, akabinde açıklama yapmışsın açıklamanın özü taciz falansa esmer ya da kumral çocuklar da tacize uğruyor, dermansiz.dert değil esin terbiyesiz ama.senin de çok.baskıcı bi havan var

zorunlulugunda yoksa verme krese daha erken 2 yas cok kucuk.. anne cocuk alaninda uzman olan hocam 5 yasindan once krese vermeyin kendiniz bakin yanininda olun dedi gecen gun daha telde bana..
demekki her uzmana koru korune inanmamak gerek. 5 yas ne demek ya ben 3 yasindaki kizimi evde zapdedemiyorum, cocuk arkadas ariyor, komsumun cocugu 3 yasinda annesi bakiyor cocuk annesinden 2 dakka ayrilamiyor, konusmuyor, dr krese verin dedi kadın korumacicligindan vermiyor, cocuguna kotuluk yapiyor farkinda değil. zaten 5 yasindan sonra kres mi var anaokulu var. birde o hocanizin turkiyedeki calisma ve izin sartlarindan da haberi yok galiba. o eskidenmis. cocuklarin sokakta oynasigi donemde kalmis hocaniz.

Annenize üzüldüm eşiniz haksızlık yapmış kadının emeğine ihanet etmiş resmen
Ama Kv ile ilgili anlattıklarınız da çok rahatsız edici şeyler değil aslında
Şöyle düşünün anneniz sizde kalırken eşinize ufak şeyler bata bata olaylar büyümüş şimdi eşinize kızdığınız şeyi siz yapıyorsunuz
Anneniz size göre mükemmel olabilir ama eşiniz hep hatalarını görmüş sizde şuan kvnizin hatalarını görüyorsunuz

Ne senin annene, ne de kv ne.

Çalışıyorsan tıpış tıpış o bakıcı parasını vereceksin. Hadi ilk sene için anlarım ama ben bile bakıcı da büyüdüm, annem çalıştığı için.

Bazıları bakıcı parasından yırtmak için, kendini evliliğini yıpratmayı bir halt sanıyor.

Umarım yapman gereken şeyi, iyi düşünüp bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…