bunaldım çıldıracağım....

Ne senin annene, ne de kv ne.

Çalışıyorsan tıpış tıpış o bakıcı parasını vereceksin. Hadi ilk sene için anlarım ama ben bile bakıcı da büyüdüm, annem çalıştığı için.

Bazıları bakıcı parasından yırtmak için, kendini evliliğini yıpratmayı bir halt sanıyor.

Umarım yapman gereken şeyi, iyi düşünüp bulursun.

çok haklısınız.biz ne yapalım 6 aylıkken bakıcıya bıraktım ben kuzumu.2,5 yaşında da hop kreşe.uzaktayız ailelerden.hı gelip kalırlardı birer ay.ama halimiz ne olurdu.özel hayat yok olurdu.eltim öyle yaptı birer ay aileler kaldı yanlarında bebeğe bakmak için..ama kadın tövbe etti çok yıprandı.kayınbabam zor insandır.herşeye karışır, öğüt verir durur....idare ederiz hep.e kendine özel hayatın da kalmıyor ki ailelere baktırınca.....tabi ki imkan varmış ne güzel iki sene bakmış anneniz ne mutlu.ama bu kadar bunalacaksanız da kreşi düşünün

konu sahibi bebeğiniz büyümüş.kreşe verin.benim kızım da sarışın renkli gözlü.korkmayın yemedi kimse.....

Annenizde ve kayınvalidenizde hata yok. Bütün hata sizde ve eşinizde. Çocuğu yapmayı biliyorsanız bakmayı da bileceksiniz. Ne anne ne kayınvalide bebeğinize bakmak zorunda değil. Onların hakkı torun sevmek, bakıp bakmamak kendi bilecekleri iş. Ki benim annem çocuğuna ben bakarım dese bile ben istemem bunu. Ne gerek var?

Kayınvalideyi ve kayınpederi yerin dibine sokup anneyi göklere çıkarmak da burda taraflı bir anlatım olduğunu hissettiriyor bana. Bir de eşinizden ya da kayınvalidenizden dinlesek bu süreci neler anlatırlar acaba.

Çocuğun mavi gözlü ve sarışın olmasıyla kreşe göndermemek arasında bir bağlantı kuramadım. 2 yaş sonrası çocukların kreşe gitmeleri zaruri bir ihtiyaçtır. Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla zaman geçirmesi, eğitim alması gerekir.

Aynı düşüncedeyim ben de, kızım 1 yaşında olmasına rağmen 2 ay sonra kreşe vereceğim, sırf bu tarz olaylarla uğraşmamak için. Ki şuan bakmak istiyorlar ben dedim direk kreşe vereceğiz diye, sonu kötü olacak, kayınvalidemle normal zamanda anlaşamıyorum, bi de çocuğuma baksa çok sıkıntı olur..

SouvveniR SouvveniR

benim oglum 2 yasinda sabah 8.30 aksam 18.30 arasi krese gitti, hafta ici her gun. ne yaz ne de kis tatili olmadi, cunku benim bayram gunleri dair mesaim vardi. cocugumda hicbir negatif davranis gozlemlemedim. "cocugu nasil yuvaya-krese vereyim" hirkasini cikarip atin uzerinizden evvela...

sonrasinda da anneniz ile kayyum valideyi de mukayese etmekten vazgecin. su bir gercek ki ayni eylemi anneniz yapsa vereceginiz tepki ile kayyum valide yapsa vereceginiz tepki bambaska olacaktir. ki bunda abes bir durum yoktur, cogumuz boyle davraniriz. dolayisiyla elma ile armut arasi islem yapmak gibi oluyor bu mukayese. vazgecin.

benim evime ben yokken kimse giremez. esimin annesi giremez. cocuk bakiyorsa, benim yatak odamda bakmiyor ya, yatak odama da giremez. en basta kurallarinizi - sinirlarinizi hissettirseydiniz butun bunlar olmazdi.

ve ayrica.

esiniz tam bir terbiyesiz. benim esim anneme "siz" disinda bir hitapta bulunmamistir daha. baskalarinin yaninda azarlamak ne demek? insan cocugunun dadisiyla bile saygi cercevesinde iletisim kuruyor... ancak dunurune hizmetci muamelesi yapan babasini gorunce yadirgamamak lazim esinizi. yazik. yerinizde olsam cocugumu bu insanlardan mumkun oldukca uzak tutardim mezhepleri-mesrepleri benzemesin diye.

Konunun dağılmasını istemiyorum ama benim kızım da 1 yaşında ve bakıcılara güvenemediğim için kreşe vereceğim. Siz kaç yaşında verdiniz acabaa?

Valla ben kizimi krese verdim oda bende ilk zorlandik ama simdi kafamiz rahat. Anneler allah razi olsun bakariz diyorlar ama bazen uygun olunmuyor esler burunlarini filan sokuyor. Cocuk 1 yasini gecmis artik. Boylece kayinvalidede zirt pirt gidip gelmez

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama kızınız kaç yaşında kreşe gitti?

Gözlerim ağrıdı! bizede yazık ama:KK51:anneni, kv denler gelin almış; Allahtan annen boşanmış,şimdide kv de çöreklenmiş....Yazan vardır herhalde kreşler var ya hani:KK58:

Esinizin yaptigi cok ayip
Fakat siz de esinize kizip kv nizin hareketlerini olumsuz algilamis olabilir misiniz?
Acikcasi ister istemez kendi ailemle ilgili olumsuz duygusu olursa esimin ister istemez karsi tarafin her hareketi gözüme batardi zaten.
Annenizle ilgili yazdığınız her konuya noktasi noktasina hak veriyorum.
Benim de annem yanimda yakin zamanda dogum yaptim inanin herseyi üstlendi çok iyi cok guzel ama duzenim yok yatip kalkip bebek emziriyorum.bu durum rahatsiz etmeye basladi artık kendimi yetersiz hissediyorum korkuyorum annem gitse basedemem gibi geliyor vs vs.

Sadede geleyim aileleri uzak tutun bakici olur kres olur duzeninizi oluşturun derim ben.(kendim icin de bu böyle)

Ev yürüme mesafesindeyse kv nin evine bıraksanız çocuğunuzu. Yani kadınında işi gücü var sonuçta. Akşam yemeği ev temizliği vs. Yada kreşe verebilirsiniz. En olmadı işten çıkıp çocuk bakacaksiniz. Bazen çok yanlı anlatmisiniz kp nin annenizden kahve istemesinjn neresi kötü mesela. Neyse bazen insan karşısındakine gıcık olunca ne yapsa batar bence siz şuan o durumdasınız. Kreş yada işten ayrılma gibi bi durum söz konusu değilse. Çocuğunuzu kv nin evine götür getir yapmak en mantıklısı. Benimde iki yaşında bi kızım var. Bakicisina getir götür yapıyorum. Çünkü ondan iyi bakıcı bulamam ve oda sadece kendi evinde bakmayı kabul etti. Evinizde yakınmış zaten.

Kvalidenize fazla yuklenmeyin nasıl ki demişsiniz annem yemegimizi yapardı o iyi niyetle yastıklarınızı havalandırıp , mutfagınızı duzenleyenilir. Ablamda arada bende kalır ve bulaşık makinesini boşaltırken o an buldugu yere koyar bilmediklerini bende musaitken yerlerine dizerim. Kadın evde durmadıgı için çamaşırım yıkansın diye getirmiş olabilir evine vakit ayıramadıgı için bunda anormallik gormedim çünkü bende haftasonu evde olmadıgım için ( bi hafta annemde bi hafta kvalidemde kalıyorum) çocugumun okul kıyafetlerini peşimde götürürüm temiz olsun sabah giycek diye..
Detarjanıda belki sizden çekindiği için soramamıştır.. diğer konularda birşey diyemiyorum ben pek alınmam ..anne çok farklı nedense onlar bize bişey dediğinde iyilikten ama kvalide dediğinde fesatlıktan diye düşünüyoruz. Ben dışardan bi göz olarak degerlendirdim yaşayan sizsiniz ve çok rahatsızsanız ya çalışmayacaksınız yada çocugunuzu kreşe vereceksiniz. Siz çok dolmuşsunuz eger bu duzen devam ederse daha çok bunalacaksınız ve bunaldıkça eşinize yansıtacaksınız buda ilişkinizi hırpalayacaktır zamanla..

Kızlar ben konu sahibini daha önceden tanıyorum, aynı topikteydik yani
Hayırdır dedim bu sen değilsin
Bi de mavi göz muhabbetini cidden bende anlamadım sordum
Ama kafası fazla karışık ve özel durumu da var sanırım. Öyle karma karışık yazmış
Sanırım Pazartesi yazar, hafta sonu girmez diye hatırlıyorum

Ben kreş ya da kendi bakması taraftarıyım
Kayınvalide gönüllü değil, zorla güzellik olmaz
Anneye zaten olan olmuş

Hıncık oldm en cok da kcana hıncık oldm sımdııııı keser dnmus sap dnmus gun gelmıs hesap dnmus canım artık kara kaplı defterı tzlu raflardan cıkarma zamanı napacaksn ck net o adam senın anacıgına ne yaptysa ne dedyse aynısını onun anasına yapacaksın hemde nktası vrgukune aynısını yapacaksın kı o adam yaptgının nasıl bı eseklık oldgunu anlasın kv ne yaparsa yapsın he de gec ıkı sene snra muhtaclıgın kalmaz kendını yıpratmamaya kafaya takmamaya bak amaa azcık dısını gster

Konunun dağılmasını istemiyorum ama benim kızım da 1 yaşında ve bakıcılara güvenemediğim için kreşe vereceğim. Siz kaç yaşında verdiniz acabaa?

merhaba, ben 1 bucuk yasinda baslattim. cok iyi egitmenler oldugu icin gozum hic arkada kalmadi. eger ki guvenme cocugunuzu emanet edeceginize dair iciniz rahat ise kuruma, hic sikinti yapmayin.

merhaba, ben 1 bucuk yasinda baslattim. cok iyi egitmenler oldugu icin gozum hic arkada kalmadi. eger ki guvenme cocugunuzu emanet edeceginize dair iciniz rahat ise kuruma, hic sikinti yapmayin.

Rahat bir nefes aldım sayenizde, insanlar çok düşüncesiz ne söylediklerini bilmiyorlar, kreş deyince hemen kötü anne ilan ediyorlar...

ben buyugu iki yasinda verdim. kucugu yazdirdim 18 aylik baslayacak.

Teşekkür ederim...

Annem "melek gibi bir kadın" demeye getirmiyorum, annemin yaptığı fedakarlıkları görseydiniz "yazık kadına" derdiniz...
Annem annem olduğu için övmüyorum veya onu onun için anlatmıyorum...
Benim anlatmaya çalıştığım ikisi için de bu çocuk "torun" (annem + kayınvalidem) ve lafı geldiğinde de sorsan kayınvalideme annemden çok daha iyi bakar çocuğuma...

E tamam iyi güzel, madem öyle neden bu şekilde davranıyorsun? Ben ona kızıyorum öfkeleniyorum ve gerçekten kayınvalideme bir gün bile "neden böyle dedin, yaptın, uyguladın, karıştırdın" demedim...
Ole demediginden bole olms olablrmi?? Edepsizin evnde makine yokmuymus ordan buraya camasir tasiyo pislik sinir oldum yolasm geldi kv kp!!!! Krese ver kuzunu da rahat et inan bunlar cekilmez... Neyseki bende ole bi sorun yok sukur rahatim

Rahat bir nefes aldım sayenizde, insanlar çok düşüncesiz ne söylediklerini bilmiyorlar, kreş deyince hemen kötü anne
Teşekkür ederim...

bende simdiye kadar sesimi cikarmadim ama bundan sonra cevabimi hazirladim. Allah a sukur durumum var gonderebiliyorum diyecegim. ister parasiyla ovunuyor desinler isterse bizi asagiliyor desinler. onlar benim uzulecwgimi dusunmuyorsa ben de onlari diusunmeyecegim. laf edenlerin kac tanesine bugun bakici hasta benim cocuga bakar mısın desem gelip bakar ki? anca laf ederler.
sende merak etme. verdigin kres iyi bir kresse simdi kresler cok profesyenel. ben buyugu gel. ped. tavsiyesiyle apar topar verdim. cunku 600 g dogmustu ve gelisimi baya geriydi. simdi masallahi var. kisa zamanda iki sinif birden atladi. eskiden benim icin hayal olan seylerin hepsini yapiyor. benim konusmayan kizim 23 nisanda siir bile okudu ve hic susmuyor. hizlada kilo aliyor artik.

Son düzenleme:
Sarışın mavi gözlü detayı çok gereksiz olmuş yahu..

Ben bu kvye kızıp kocaya verilen tepkileri pek anlamıyorum.
Yanlış anlamayın kocaya kızıp başkasına verilen tepkileri de anlamam.

Mesela eşim beni arayıp deterjan olayını söylese direk teli kapar, kaynanamı arar.
O evin kadını senin oğlun da mı deterjanı ona soruyorsun diye bizzat kendine sorardım..

Aman hanım gelin olayım, aman sevsinler beni diye ne yapacaklarını şaşıran kocayı şamar oğlanı eden kadınları anlamıyorum hiç.

Bu arada benim annemin verdiği emekler üzerine annemle öyle konuşan adamı çok pis bozarım tam da
annemin önünde. Terbiyesizliğin lüzumu yok!

X