- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne senin annene, ne de kv ne.
Çalışıyorsan tıpış tıpış o bakıcı parasını vereceksin. Hadi ilk sene için anlarım ama ben bile bakıcı da büyüdüm, annem çalıştığı için.
Bazıları bakıcı parasından yırtmak için, kendini evliliğini yıpratmayı bir halt sanıyor.
Umarım yapman gereken şeyi, iyi düşünüp bulursun.
Allah kısmet ederse ankaraya gidiyoruz bu sene, annem.de kv de de ankarada hatta annemle aynı apartmanda olucam ama oğlum kumral kahverengi gözlü olmasına rağmen kreşe gidecek
Annenizde ve kayınvalidenizde hata yok. Bütün hata sizde ve eşinizde. Çocuğu yapmayı biliyorsanız bakmayı da bileceksiniz. Ne anne ne kayınvalide bebeğinize bakmak zorunda değil. Onların hakkı torun sevmek, bakıp bakmamak kendi bilecekleri iş. Ki benim annem çocuğuna ben bakarım dese bile ben istemem bunu. Ne gerek var?
Kayınvalideyi ve kayınpederi yerin dibine sokup anneyi göklere çıkarmak da burda taraflı bir anlatım olduğunu hissettiriyor bana. Bir de eşinizden ya da kayınvalidenizden dinlesek bu süreci neler anlatırlar acaba.
Çocuğun mavi gözlü ve sarışın olmasıyla kreşe göndermemek arasında bir bağlantı kuramadım. 2 yaş sonrası çocukların kreşe gitmeleri zaruri bir ihtiyaçtır. Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla zaman geçirmesi, eğitim alması gerekir.
SouvveniR
benim oglum 2 yasinda sabah 8.30 aksam 18.30 arasi krese gitti, hafta ici her gun. ne yaz ne de kis tatili olmadi, cunku benim bayram gunleri dair mesaim vardi. cocugumda hicbir negatif davranis gozlemlemedim. "cocugu nasil yuvaya-krese vereyim" hirkasini cikarip atin uzerinizden evvela...
sonrasinda da anneniz ile kayyum valideyi de mukayese etmekten vazgecin. su bir gercek ki ayni eylemi anneniz yapsa vereceginiz tepki ile kayyum valide yapsa vereceginiz tepki bambaska olacaktir. ki bunda abes bir durum yoktur, cogumuz boyle davraniriz. dolayisiyla elma ile armut arasi islem yapmak gibi oluyor bu mukayese. vazgecin.
benim evime ben yokken kimse giremez. esimin annesi giremez. cocuk bakiyorsa, benim yatak odamda bakmiyor ya, yatak odama da giremez. en basta kurallarinizi - sinirlarinizi hissettirseydiniz butun bunlar olmazdi.
ve ayrica.
esiniz tam bir terbiyesiz. benim esim anneme "siz" disinda bir hitapta bulunmamistir daha. baskalarinin yaninda azarlamak ne demek? insan cocugunun dadisiyla bile saygi cercevesinde iletisim kuruyor... ancak dunurune hizmetci muamelesi yapan babasini gorunce yadirgamamak lazim esinizi. yazik. yerinizde olsam cocugumu bu insanlardan mumkun oldukca uzak tutardim mezhepleri-mesrepleri benzemesin diye.
Valla ben kizimi krese verdim oda bende ilk zorlandik ama simdi kafamiz rahat. Anneler allah razi olsun bakariz diyorlar ama bazen uygun olunmuyor esler burunlarini filan sokuyor. Cocuk 1 yasini gecmis artik. Boylece kayinvalidede zirt pirt gidip gelmez
Gözlerim ağrıdı! bizede yazık amaanneni, kv denler gelin almış; Allahtan annen boşanmış,şimdide kv de çöreklenmiş....Yazan vardır herhalde kreşler var ya hani
Konunun dağılmasını istemiyorum ama benim kızım da 1 yaşında ve bakıcılara güvenemediğim için kreşe vereceğim. Siz kaç yaşında verdiniz acabaa?
ben buyugu iki yasinda verdim. kucugu yazdirdim 18 aylik baslayacak.merhaba, ben 1 bucuk yasinda baslattim. cok iyi egitmenler oldugu icin gozum hic arkada kalmadi. eger ki guvenme cocugunuzu emanet edeceginize dair iciniz rahat ise kuruma, hic sikinti yapmayin.
merhaba, ben 1 bucuk yasinda baslattim. cok iyi egitmenler oldugu icin gozum hic arkada kalmadi. eger ki guvenme cocugunuzu emanet edeceginize dair iciniz rahat ise kuruma, hic sikinti yapmayin.
ben buyugu iki yasinda verdim. kucugu yazdirdim 18 aylik baslayacak.
Ole demediginden bole olms olablrmi?? Edepsizin evnde makine yokmuymus ordan buraya camasir tasiyo pislik sinir oldum yolasm geldi kv kp!!!! Krese ver kuzunu da rahat et inan bunlar cekilmez... Neyseki bende ole bi sorun yok sukur rahatimAnnem "melek gibi bir kadın" demeye getirmiyorum, annemin yaptığı fedakarlıkları görseydiniz "yazık kadına" derdiniz...
Annem annem olduğu için övmüyorum veya onu onun için anlatmıyorum...
Benim anlatmaya çalıştığım ikisi için de bu çocuk "torun" (annem + kayınvalidem) ve lafı geldiğinde de sorsan kayınvalideme annemden çok daha iyi bakar çocuğuma...
E tamam iyi güzel, madem öyle neden bu şekilde davranıyorsun? Ben ona kızıyorum öfkeleniyorum ve gerçekten kayınvalideme bir gün bile "neden böyle dedin, yaptın, uyguladın, karıştırdın" demedim...
Rahat bir nefes aldım sayenizde, insanlar çok düşüncesiz ne söylediklerini bilmiyorlar, kreş deyince hemen kötü anne
Teşekkür ederim...