bebişim Allah senden de razı olsun gülüm senin daha çok ufak olduğu için 8 haftalıkken kalp atışlarını duyabilirsin bende sadece kalp atışlarını gördüm ama duyamamıştım 2 li testler için kan alınıyo canım bebeğin ultrasonda ense kalınlığını ölçüyo doktorlar down sendromu ile ilgili.bu testler hiçbir zaman %100 doğru sonuç vermiyo yanılma paylarıda var sakın korkma bana öyle demişti doktorum kesin konuşamıyoruz demişti ikili test için ama sen gönlünü ferah tut bende öyle yaptım ense kalınlığı normalse ikili testlerinde temiz çıkıyo zaten Allah yavrunu sana bağışlasın canım.bebişim affına sığınarak bişey soracam canım Allahın izniyle yavrun doğduğu zaman ve büyüdüğü zaman babası onun yüzüne nasıl bakacak bunu çok merak ediyorum?öpüyorum canım dikkat et kendine ağır kaldırma sakın bu günlerinde bol bol dinlen ve stres yapma hiçbişey senden ve bebeğinden önemli değil kendine iyi bak canım
kardelenım canım sagol verdığın bılgıler ıcın Allah hepimizin yavrusnu bagıslasın.dedığın gıbı bol bol dınlenmeye calısıyorum.kalp sesını ultrasyondan kaynaklı dınleyemıyoruz dedi doktor.kalbı atsında tek dınlemeyım.kafamı rahatsız eden magnezyum ılacıydı.vıtamın falan vermedı.bır soru sormussun ınan bu sorunun cvbını bende senın kadar merak edıyorum ama bunu esıme sormadım cunku soru olarak degıl basına kakmak olarak anlıycagı ıcın sesımı cıkarmıyorum suan anlamayıp bunu dusunmese bıle onu gordugunda mutlaka akıla gelıcek ve kendı vıcdanı buna cvp verıcek ben sesımı cıkarmıycam.
slm kizlar ben geldim ^bebisim magnezyumu bende aliyorum kasilmalara ve karmplara iyi geliyomus doktorum öyle dedi.bu arada bende ilk gittigimde duymamistim kalp sesini sadece görmüstüm ultrasyon makinasindan kafan bulanmasin yani.
kardelen sanada masallah bence fazla kilo almamissin. bosvercez kilolari artik bebislerimiz iyi olsunda dimi kizlaryaaaaa
gulsum canım bu hapı sana ne zaman verdı doktor bana bırazerken gıbı geldı?vıtamın hapları ne zaman verılıyo onlarla bırlıkte kullanmaya devam edılıyomu?
Oh maşallah hanımlar bakıyorum bebişlerin size armağan ettiği kilolarınızı düşünüyorsunuzkaydirigubbakcemile3
Canlarım takmayın bence nasıl olsa doğumdan sonra bol bol hareket etmek zorunda kalıcaksınız emziriceksiniz:ecrin_bebek: Sonra birbakmışsınızki eski halinize dönmüşsünüz bilehihoyyyt
Bebişim sen neden canını sıkıyorsunun ki rahat ol güzelim bebeişinde büyüyüyecek sağlıklıcakla kucağına alıcaksın bunları düşün dok verdiği ilaçlarıda aksatma kullanŞeniz
Wom bacum nerelerdesin bebiş nasıl hareketlimi cinsiyetini öğrenmedinmi hala ben meraktan çatlıcam:1rolleyes::tomato:
Rock canım sen dok gittinmi bence ihmal etme canım dok git mutlaka... Sende troid ilgili birşey durum varmıydı canım ben sanki öyle birey hatırlıyorumda:uhm:
Ya kızlar dok benden tahlil istedi yaa işte troite de bakılıcak nasıl yapılıyor kandamı bakılıyor yoksa başka birşeymi yapıcaklar ben bilmediğim için bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinicem
hırcın denızım benımkı canımı sıkma degılde bıraz endıselenme ama sanırım abartıyorum fazla pinpirikli olusumdandır
canım baktım ama pek bır bılgı bulamadım.umarım bu yardımcı olur.doğru ıstedığın seyı bulmusumdur ama anladığım kadarıyla kanda bakılcak endıselenme ben zannetmıyorum ıcını ferah tut sadce sebebını arastırıyolar bugun bunun ıcın test ıstıycekler yarın baska bıse ıcın bence butun testler yapılsın sebebı bellı olsun sebebını bılmemek dahada uzuyo ınsanı.canını sıkma ve butun kontrollerını yaptır.
Troit hastalıkları anne adaylarını tehdit ediyor
Tiroit bezi fonksiyonlarındaki aksaklıkların hamilelik sürecinde fark edilmemesinin, düşük riskine, doğacak çocukta zeka geriliğine neden olabileceği ve kimi durumlarda anne adayının hayatını tehlikeye sokabileceği belirtildi.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamileliğin kimi anne adayları için rutin kontroller ve hekim desteğiyle tehlikesiz ve huzurlu bir şekilde atlatılacak bir dönem, kronik rahatsızlıkları olan anne adayları ve doğacak bebek içinse temkinli yaklaşılması gereken bir süreç olduğunu söyledi.
Özellikle tiroit bezi fonksiyonlarındaki aksaklıkların hamilelik sürecinde fark edilmemesinin hem anne adayı hem bebek açısından ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği uyarısında bulunan Şatıroğlu, tedavi edilmeyen tiroit hastalıklarının doğacak çocukta zeka geriliğine neden olabileceğine dikkati çekti. Şatıroğlu, "Hamilelik sürecinde yaşanan tiroit hastalıkları, bebekte zeka geriliğine, düşüğe ve anne karnında ölüme neden olabilir hatta anne adayının hayatını riske sokabilir" dedi.
HİPOTİROİDİ, BEBEĞİN GELİŞİMİNİ ETKİLİYOR"
Şatıroğlu, hamilelik sürecinde tedavi edilmeyen "hipotiroidi" nin (yetersiz tiroit salgılama), doğacak bebekte ciddi komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.
Bebeğin, hamileliğin birinci yarısında sağlıklı gelişebilmesi için anneden plasenta yolu ile tiroit hormonu alması gerektiğini ifade eden Şatıroğlu, annedeki tiroit azlığı sebebiyle bebeğin ihtiyaç duyduğu tiroidi alamadığını belirtti.
Şatıroğlu, hamileliğin ikinci 3 aylık döneminde bebeğin beyin gelişiminin başladığını belirterek, "Bu nedenle ikinci 3 aylık dönemde oluşan hipotiroidi, çocuğun beyninde geri dönüşümsüz bozukluklara neden olur. Gebeliğin ikinci yarısında annedeki tiroit hormon azlığı çocuğun IQ’sunun normale göre düşük olmasına, tedavi edilmeyen hamilelerde ise çocuğun IQ’sunun normalden çok daha düşük olmasına yol açar. Tedavi edilen vakalarda ise çocuğun IQ’su normaldir" dedi.
"HİPERTİROİDİ, DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR"
Hamile bir kadında tiroit hormonlarının aşırı düzeyde üretilmesinin "hipertiroidi" olarak adlandırıldığını belirten Şatıroğlu, her bin gebeliğin 1-2’sinde hipertiroidinin görülebildiğini söyledi.
Şatıroğlu, hastalık hamileliğin erken evresinde ortaya çıkarsa bebeğin anne karnında ölümü, düşük ya da bebekte gelişme geriliğinin görülebileceğine işaret ederek, "Hastalık, hamileliğin son aylarında ortaya çıkarsa bebekten ziyade annenin hayatı tehlikeye girer" diye konuştu.
Şatıroğlu, bu hastalığı taşıyan kadınların adet periyotlarının da düzensiz olabileceğini ve gebe kalmada sıkıntı yaşayabileceklerini söyledi. Hipertiroidi hastası olan anne adaylarına uygulanabilecek tedavi yöntemlerinin zor olduğunu belirten Şatıroğlu, şunları kaydetti:
"Bu tür hastalara genellikle ameliyat yapılmaz. Bunun nedeni yüksek tiroit hormonları varlığında anestezi vermenin çok riskli olmasıdır.
Ayrıca bu hastalarda radyoaktif iyot (RAI) tedavisi de kesinlikle uygulanmaz. Kullanılabilen tiroit karşıtı ilaçlar ise çok etkili olmaz ve de bebek üzerine zararlı etkileri olur. Zehirli guatrı hafif düzeyde olan hamilelerde pasif takip yani ilaçsız yakın takip yapılabilir ve gerektiğinde ilaçla müdahale edilebilir." Şatıroğlu, çarpıntı, terleme, kilo kaybı ve boğazda şişliğin hipertiroidinin en önemli belirtileri olduğunu ifade ederek, anne adaylarının bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden doktora gitmeleri gerektiğini söyledi.
TİROİT TESTLERİ YAPILMALI"
Hamilelik öncesi tiroit fonksiyonlarının kontrolünün yapılması gerektiğini vurgulayan Şatıroğlu, doğuma yakın dönemde tiroit fonksiyon testlerinden serbest T3, serbest T4 ve TSH’la birlikte tiroit antikorları denilen Anti TPO ve Anti Tg değerlerine bakılması gerektiğini söyledi.
Şatıroğlu, tiroit sorunuyla karşılaşan gebenin ihtiyaç duyduğu tiroidi ilaç tedavisi ile karşılayabileceğini belirterek, doğum sonrasında da annenin kontrollere devam etmesi ve tedaviyi sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.
Normal yollarla çocuklarının olmadığı gerekçesiyle
tüp bebek merkezlerine başvuran hastaların ilk olarak tiroit fonksiyonlarının gözden geçirildiğini ifade eden Şatıroğlu, "Tüp bebek tedavisinde başarı oranını yükseltmek için anne adayının tiroit fonksiyonlarını normal değerlerde tutmak önemli. Bozuk tiroit fonksiyonu tüp bebek tedavisini başarısızlıkla sonuçlandırabilir" uyarısında bulundu.
Şatıroğlu, tiroit rahatsızlığı olan anne adaylarının hamile kalmaya karar vermeden önce mutlaka tedavi sürecinden geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.