Bugünler geçer mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
adam eşiniz dış kapının mandalı değil pandemi herkesi etkiledi malesef iyi günde iyiyken şimdi neden böyle davrandığınızı anlamadım sadece eşinizi değil bir çok insanı etkileyen bir durumun içindeyiz bana anlatma, bana yansıtma ne demek mesela eşine anlatmayacaksa kime anlatacak bu adam zaten zor bir dönemde davranışlarınızla iyice zorlaştırmayın köstek değil destek olmak zorundasınız eşinize bence siz silkelenin ve kendinize gelin eşinize destek olun.

Aşk evliliği değil de parası var evliliği olmuş sanırsam ...
Eeee bu işler hep aynı olmuyor maalesef ,paraya pula güvenmemek lazım ..
O değil de iyi gün dostu gibiymissiniz gibi geldi bana ..
Neyse .
Para evliliği değil. Ben o iyi biri ve beni çok seviyor diye evlenmiştim aslında. Benim maddi durumum da gayet iyi ve sabit bir gelirim var. Ama evin kirası vs derken para elbette yetmiyor. Ben bunları öderken bana gelip dükkan kiramız ödenmedikten sonra evi ödemişiz ödememişiz fark etmez diyor. Benim dükkanları ödeyecek gücüm yok. Çok acımasız bir yorum olmuş.

Benim zate bir gelirim var. Konuya yazmayı unutmuşum. O geliri de eve harcıyorum 1,5 senedir. Doğum paramı falan hep kendim hallettim. Adam da para olsa beni eminim en lüks hastanede doğum yaptırırdı. Bakın ben kötü birisi demiyorum ama stresinden bende hasta olmak üzereyim. Sütüm gitti bu kadar stresten. Yaşım 32, onun da 38.

Ben size kendimi anlatayım da belki feyz olur. Ben evlenirken eşim inşaat sektöründe çalışıyordu ve geliri gayet iyiydi. 3 aylık hamileyken iş yeri uzak olduğu için ayrıldım. Ben işten ayrılınca eşimin işleri de kesildi bıçak gibi. Elimizde kalan sadece tazminatım ve işsizlik maaşım vardı. Ev kira bunu da es geçmeyeyim. 3 yıl boyunca bu durum devam etti. Eşimin işleri eskisi gibi olmadı. oğlum 2 yaşına gelince ben çalışmaya başladım. Şu an da bile evin maddi yükünün çoğu bende. Eşim tekrar DGS girip %100 burslu üniversite kazandı ve okuyor. Bir yandan da ufak tefek işleri devam ediyor.
Çok bunalımlı kavgalı günlerimiz oldu ama bir kere bile boşanmayı düşünmedim. Çünkü bu eşimin elinde olan bir şey değildi ve çıkış yolu arıyordu. Ben ona " bana anlatma yansıtma" desem o adam beli intihar bile ederdi
Şimdi bana ne kadar kolaymış siz düşünün. Öyle hemen ahkam kesmeyle olmuyor

Adama bana anlatma yansitma demissiniz. Simdi konusmuyor diyorsunuz. Siz malesef es olamamissiniz. Esinize zor gununde destek olmamissiniz. Su durumda sizlanmak yerine siz destek olun. Ama sanki siz sadece iyi gunde diye anlasmissiniz nikahta.
Konuyu eksik yazmışım sanırım. Ben ona yeterince maddi destek oluyorum, bundan dolayı da zaten çok hırçın. Ben olumsuzlukları bu kadar anlatma diyorum. Eşiniz her gün gelip sinir harbi içinde olsa nasıl etkilenirdiniz? Bir de daha 4 aylık bir bebeğiniz olsa ?

O halde beni en iyi sizin anlamanız lazım. Ben çok bunaldım sadece belki bu tarz şeyleri yaşayıp bana destek olmak isteyen kadınlar olur diye konuyu açtım. Sütüm gittiği için çok mutsuzum. Zaten ben elimde kalan son kuruşa kadar harcıyorum. Utanarak yazıyorum ama mama parasını babam veriyor, çok ağır geliyor…

Ben elimden geleni yapıyorum zaten, ama süreli olumsuz konuşa konuşa sütüm kesildi… yaşamayan bilemiyor maalesef.
Tamam da zor günler varsa bunlar birlikte aşılır. Kocanız anlatarak rahatlayan biri demek ki. Kolay değil işini kaybetmiş. Tamam sizi de anlıyorum sizin için de zor. Ama şuanda iyiyiken zenginken yanındaydınız şimdi yan çiziyorsunuz gibi bi izlenim bırakıyorsunuz. Demek ki "iyi insan olsun yeter" değil o 3 kafenin de etkisi olmuş evlenmenizde

konun ve yorumların o kadar ben ki anlatamam sana tek fark eşimle evlenirken
senın eşinin geliri kadar geliri bile yoktu , anasının oyuna geldik ve biz 5 yıl inanılmaz borç ödedik kocamında bir suçu yoktu oda bilmiyordu çünkü ,

herşey gelir geçer emin ol , çok şükür bizim geçti darısı size olsun inşallahhh

Asla yalan söyleyemem. Benim maddi durumum evlenmeden evvelde iyiydi, çalışıyordum da. Yani sabit gelirim olmasına rağmen hiç bir zaman çalışmayı da bırakmadım. Elbette evlenirken de rahat edeyim , çalışmayıp bebeğimi büyüteyim istedim. Bunu kim istemez ki ? Ben zaten yıllardır çalışıyorum, kendim bir birikim de yaptım. Yani onun parasına ihtiyacım yoktu. Ailemin durumu da çok iyi. İnanın paradan evvel ben sadece iyi bir insan olsun yeter dedim. Ama sanırım yetmiyormuş…

haklısın bu konuda demek onunda içindekini boşaltma şekli bu , benımkide günlerce ama bak gerçekten günlerce konuşmazdı , inan bana bu daha kötü ,

diğer yorumumla bunu birleştir öyle oku lütfen

Teşekkür ederim. Anlayan birinin çıkmasına çok mutlu oldum. Bizim de önümüzde uzun bir borç ödeme dönemi olacak , çünkü devlet asla yardım etmedi. Hatta bir de vergi borcu çıkarttı bize… Rabbim kimseyi darda bırakmaz biliyorum, geçecek inşallah.

ben sizi neden anlamıyorum biliyor musunuz siz eşinize karşı çok acımasızsınız. Neden utanayım eşimin elinde olmayan maddi sıkıntılardan dolayı. Aylarca kiramı KV verdi. Ben her anneme gittiğimde annem kardeşlerim boş çevirmedi beni. Bu durum beni mutlu etmese de yapacak bir şey yoktu o an için. Çalışamazdım çünkü çocuk çok küçüktü. Eşime yansıtmadan adamı bu bunalımdan çıkarmam lazımdı.
Şimdi size doğum sonrası yaşadığım sıkıntıları da anlatsam sizden daha çok sıkıntı çektiğimi anlar mısınız bilmem.
siz bu süreçte eşinize dikkat edin. zirveden dibe inmek kolay değil adamı intihara kadar götürür

Yoo yeter eminim eşiniz iyi bir insansa bu zor dönemi atlatınca eski mutlu günlere dönersiniz. Ama bunlar birlikte aşılır zor mu evet çok zor ikinizin de sabrı tükenebilir fakat aşılır allah insanın karşısına neler çıkartıyor.

Ne önerirsiniz peki ? Yani ne yapmam gerekiyor ?

Tek üzüntüm aslında sütümün gitmesi oldu. Ondan beri eşimden soğudum. Bebeğime haksızlık etmişim gibi hissediyorum. Çok ağır bir lohusa depresyonu geçirdim. Tam kendime geldim ki sütüm gitti. Günlerce ağladım göğüslerime bakıp. Bilmiyorum çok zor… düşmanım bile yaşamasın diyorum sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…