Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Ben de düdüklü olmadan yemek yapamıyorum.Sürekli elimin altında olacakNeden korkuyorsun birşey mi geldi başına

Ay.ne guzel Keske bende oyle.sevebilsem Zamandan da tasarruf olurdu.Evet nevos , komsumuzun duduklusu patlamisti mutfaklari mahfolmustu :/ Mutfagi gectim yakininda biri.olsa tam olumcul olur Allah korusun.ondan dolayi dudukluye bi turlu alisamadim bend

Haklısın canım bir defa korkmuşsun kullanamazsın
Ama şimdiki düdüklüler daha kolay ve rahat Kullanıma dikkat ettiğin sürece birşey olmuyor..Ben evlendiğimden beri kullanıyorum.Annem çok kullanmaz ,onlara gittiğim zaman söylenirim.Bana düdüklü verin diye

Son düzenleme:

Canım benim yazdığımi da okudun mu? Komşnun başına cok kötü bir şey gelmiş nasil patladı acaba yani neden oldu ki? Cana bir zarar gelmemiş iyi ki

Düdüklüyü hafife de almamak lazım tabi ama bu kadar korkma nimetinden de faydalanmak lazım o zamandan tasarruf çok iyi oluyor ben de korkardim sonra bir gün bir crsaret kullanmaya başladım o zamandan beri tencerelerde harcadıgım zamana yanıyorum

Grçen ben de elimi yaktım buhardan mesela ama yine de kullanmaya devam ediyorum

15 dakika mi Hakikaten mi ???
Ben kavurma yapinca 50 dk granti pisme suresi oluyor , bi de kemikli etse 1 saatten asagi pismiyor hatta daha fazla Aslinda ceyizimden kalan bi duduklum var , korkmaz markali ama eski usul patlayanlardan
Senim soyledigin dudukluyu bi arastiriyim bakim , patlamiyor fissss sesi cikarmiyorsa harika biseymis o zaman

Valla siz boyle deyince dudukluyu acip kullanasim.geliyor nevos :rollleyes: Aslinda nohut icin.falan gozum ariyor ama elim varmiyor bi turlu :/ PembeLokum 'un dedigi dudukluye bi bakim , garip sesler cikarmiyorsa harika olurdu hakikaten

Valla siz boyle deyince dudukluyu acip kullanasim.geliyor nevos :rollleyes: Aslinda nohut icin.falan gozum ariyor ama elim varmiyor bi turlu :/ PembeLokum 'un dedigi dudukluye bi bakim , garip sesler cikarmiyorsa harika olurdu hakikaten
Altını çok açmadığın sürece ses çıkarmıyor canımSadece aşurelik buğday ve mercimekte dikkat etmek gerekiyor.Çabuk pişiyor dibine tutabiliyor veya altını çok açarsan fışkırabiliyorBen dikkat ediyorum başıma pek birşey gelmedi
Benim düdüklüde Cookplus kk'nın hediyesi 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum

Ben 10 yıldan fazla o düdüklülerden kullandım dediğim gibi altını çok açmadığın sürece birşey olmuyorBirde kapağını hemen açmayacaksın.Soğumasını bekleyeceksin

Off napsam kullansam mi Evdekini kullanamayacagim kesin , senin ve pembelokumun dedigi modellere bi bakiyim ben 15 dakikada.et pisiriyorsa mucizevi bisey hakketen

Ben 10 yıldan fazla o düdüklülerden kullandım dediğim gibi altını çok açmadığın sürece birşey olmuyorBirde kapağını hemen açmayacaksın.Soğumasını bekleyeceksin

Hep kisikta mi kaliyor peki nevos ? Mesela et pisiricem ,eti yikadim dudukluye yerlestirdim , tuz baharat ve su ekledim kapagini kapattim...Bu asamadan sonra ne olacak ? Alti hep kisikta mi kaliyor ,yukardaki dudugu acik mi kaliyor ?

Hep kisikta mi kaliyor peki nevos ? Mesela et pisiricem ,eti yikadim dudukluye yerlestirdim , tuz baharat ve su ekledim kapagini kapattim...Bu asamadan sonra ne olacak ? Alti hep kisikta mi kaliyor ,yukardaki dudugu acik mi kaliyor ?
Önce altını açıyoruz, kaynayınca altını kısıyoruz.Pişmeye bırakıyoruz.Her düdüklü farklı sürede pişiriyor.Onu deneyerek öğrenirsin..Örneğin ben mercimek çorbasını koyuyorum, kaynayınca kısıyorum.Maksimum 5 dk sonra kapatıyorum,pişiyor

Ben bugün yaptım eti düdüklüde.Normal tencerede ne kadar pişirsende sert kalıyor,benimki eski usül düdüklü.Yarım saat anca sürdü,lokum gibi olmuştu.Sadece tencereye koydum,daha ellemedim,kendi kendine pişti.

Nevreste hazır nuryolu düdüklüden korkuyorken,bir daha ki yarışmanın ödülü düdüklü tencere olsun mu?

Yeni nesil dudukluler bu korkuları yenmemizi sagliyor ben de kullanamazdim fissler aldigimdan beri kullaniyorum sizin duduklunuz nedir?
Benim düdüklü eski usül düdüklülerden ama 1 tane yetmiyor,1 tane daha alacağım.Benim için düdüklü olsunda marka önemli değil.

Benim düdüklü eski usül düdüklülerden ama 1 tane yetmiyor,1 tane daha alacağım.Benim için düdüklü olsunda marka önemli değil.
Şimdi düdülüklü tencereler genelde iki boy tek düdüklü tencere kapağı olarak satılıyor
Alırsanız onlara bakarsınız..Küçük sürekli el altında kullanılıyor.Diğeri arada kullanılıyor.Büyük olduğu için

Yani alti kisikta mi kaldi ? Dudugu fissss yapti mi ? Dudugu hep acikmiydi yoksa sonradan mi actin ? Kaynadiktan sonra alti kisiliyor mu veya kaynadigi nereden anlasiliyor ...Aklimda milyonlarca soru

Yani alti kisikta mi kaldi ? Dudugu fissss yapti mi ? Dudugu hep acikmiydi yoksa sonradan mi actin ? Kaynadiktan sonra alti kisiliyor mu veya kaynadigi nereden anlasiliyor ...Aklimda milyonlarca soru
Evet altı kısıkta kaldı.
Buharda piştiği için sulanıyor zaten ,altı yanmıyor.
Fıss yapıyor ama kısıkta yandığı için küçük fıss.
Kaynaması ilk başta fazla fıss çıkarmasından anlaşılıyor,kaynamasa bile sesi çok olursa kes sesini deyip kısıyorum.
Kaynamaya başlayıncada kapağı kapatılabilir,kısığa alınabilir ama ben gerek görmüyorum.

Şöyle anlatayım cnm işte etleri koydum suyu saldı çekti bu normal sürede oldu suyu çektikten sonra tereyağ ve 1 bardak su ekleyip düdüklünün kapağını kapattım 15 dk sonra bitti (fisslerde bir tane kapak yukarı doğru çıkıyor 2 çizgisi oluyor 2 kademeli yani 2 çizgisi de yukarı çıkınca altını kapatıyorum bundan sonra ister butonuna bas buharı kendin boşalt, ister soğuk suya tut, ister kendi kendine kapağın geri aşağı inmesini bekle ben sonuncuyu yapıyorum yemek demlensin diye o sırada sofrayı hazırlıyorum vs)

Çorbalar fln 5-7 dk fln sürüyor

Fısss sesi bazen geliyor ama çok az geliyor cnm

Ne reklam yaptım ama

Benimki bu, fissler vitaquick, sapında mavi renk oval bir şy var ya o işte yemek piştikçe yukarı doğru çıkıyor yükseliyor yani

Ben et yemeğinde kapağı kapatınca harlı ates açıyorum bu kapak yükselmeye başlayınca ise altını kısıyorum tamamen 2 çizgi yükselince ocaktaki ateşi kapatıyorum ve kapağın geri inmesini yani kendi kendine soğumasını bekliyorum yemeğin içerde demlenmesi için

Youtube de videolari var canim ordan izleyerek nasil calistigini ogrenirsin ben oyle ogrendim :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…