• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Benim düdüklü eski usül düdüklülerden ama 1 tane yetmiyor,1 tane daha alacağım.Benim için düdüklü olsunda marka önemli değil.:KK48:

Bana da 1 tane yetmiyor ya her gun her gun kullaninca her gun yikamak gerekiyor yoruluyorum bi de buyuk olunca yikarken evirip cevirmesi zor oluyor :)

Bana bir tane de kucuk lazim benimki 8 lt mi ne :)

Önce altını açıyoruz, kaynayınca altını kısıyoruz.Pişmeye bırakıyoruz.Her düdüklü farklı sürede pişiriyor.Onu deneyerek öğrenirsin..Örneğin ben mercimek çorbasını koyuyorum, kaynayınca kısıyorum.Maksimum 5 dk sonra kapatıyorum,pişiyor;)
Önce altını açıyoruz, kaynayınca altını kısıyoruz.Pişmeye bırakıyoruz.Her düdüklü farklı sürede pişiriyor.Onu deneyerek öğrenirsin..Örneğin ben mercimek çorbasını koyuyorum, kaynayınca kısıyorum.Maksimum 5 dk sonra kapatıyorum,pişiyor;)

Aaa 5 dakika mi , valla supermis :rolleyes: Bi bilenin gozetiminde uygulamali ogreniyim ben bu keratayi :KK45: Maharetlerini yeni yeni ogreniyorum duduklunun :KK200:

Evet altı kısıkta kaldı.
Buharda piştiği için sulanıyor zaten ,altı yanmıyor.:KK69:
Fıss yapıyor ama kısıkta yandığı için küçük fıss.:KK45:
Kaynaması ilk başta fazla fıss çıkarmasından anlaşılıyor,kaynamasa bile sesi çok olursa kes sesini deyip kısıyorum.:KK67:
Kaynamaya başlayıncada kapağı kapatılabilir,kısığa alınabilir ama ben gerek görmüyorum.

Him , peki tencerenin kapagini kapamadan kaynatip sonra kapagini kapasak olur mu o_O O ses duyulmaz hem , olur mu ki

Şöyle anlatayım cnm işte etleri koydum suyu saldı çekti bu normal sürede oldu suyu çektikten sonra tereyağ ve 1 bardak su ekleyip düdüklünün kapağını kapattım 15 dk sonra bitti (fisslerde bir tane kapak yukarı doğru çıkıyor 2 çizgisi oluyor 2 kademeli yani 2 çizgisi de yukarı çıkınca altını kapatıyorum bundan sonra ister butonuna bas buharı kendin boşalt, ister soğuk suya tut, ister kendi kendine kapağın geri aşağı inmesini bekle ben sonuncuyu yapıyorum yemek demlensin diye o sırada sofrayı hazırlıyorum vs)

Çorbalar fln 5-7 dk fln sürüyor

Fısss sesi bazen geliyor ama çok az geliyor cnm

Ne reklam yaptım ama:KK53:Eki Görüntüle 1779381

Benimki bu, fissler vitaquick, sapında mavi renk oval bir şy var ya o işte yemek piştikçe yukarı doğru çıkıyor yükseliyor yani

Ben et yemeğinde kapağı kapatınca harlı ates açıyorum bu kapak yükselmeye başlayınca ise altını kısıyorum tamamen 2 çizgi yükselince ocaktaki ateşi kapatıyorum ve kapağın geri inmesini yani kendi kendine soğumasını bekliyorum yemeğin içerde demlenmesi için

Youtube de videolari var canim ordan izleyerek nasil calistigini ogrenirsin ben oyle ogrendim :)

Wow , bayagi yetenekli bisey bu ya :rolleyes: Patlama riski falan da yoksa mukemmelmis , cok begendim.Gule gule kullan canim :KK19: Fiyati ne peki lokumcum :KK19:

Wow , bayagi yetenekli bisey bu ya :rolleyes: Patlama riski falan da yoksa mukemmelmis , cok begendim.Gule gule kullan canim :KK19: Fiyati ne peki lokumcum :KK19:

Patlama riski var mı bilemiyorum canım saatlerce ocakta bıraksan her duduklu patlar sanirim kullanma klavuzu epey ayrintili okumaya usenmezsen orda yaziyordu bir seyler:KK48:

Canim bunlarin litrelerine gore fiyatlari degisiyormus

Fissler Vitaquick Bluepoint 8lt en uygun fiyat olarak hepsiburada da 499.90 TL yazıyor, 6lt olanı da bizdeuygun.com da 415 TL yazıyor en uygun fiyat

Yoğurtlu mor lahana salatası da yapabilirsin o da güzel oluyo :KK76:
Aklıma gelmedi canım gelseydi onuda eklerdim yanına şekerim havuç tarator yaptım yeşil salatayla anca yendi zaten kv havuç salatasına bayıldı :KK70:
Cvp birsz gec olacak ama közlenmis kırmızı biber yoğurtlaması da güzel oluyor meze olaraj canim :)

Onu geçen iftara aldığımda yapmıştım lokumum havucu da yapmıştım gerçi ama yine yaptım şekerimin dediği gibi mor lahana da başka tabağa ekleyip renkli görsel oluşturabilirdim bir daha ki sefere artık:KK30::KK53::KK68:

Sağolun güzellikler yardımınız için:KK19:

Patlama riski var mı bilemiyorum canım saatlerce ocakta bıraksan her duduklu patlar sanirim kullanma klavuzu epey ayrintili okumaya usenmezsen orda yaziyordu bir seyler:KK48:

Fissler Vitaquick Bluepoint 8lt en uygun fiyat olarak hepsiburada da 499.90 TL yazıyor, 6lt olanı da bizdeuygun.com da 415 TL yazıyor en uygun fiyat
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:O fiyata ben 10 tane düdüklü alırım.Geçen gün markete 60 tlye düdüklü gelmişti.O fiyata düdüklü alsam eskimesin diye yemek yapmam ben.:KK45:

Aklıma gelmedi canım gelseydi onuda eklerdim yanına şekerim havuç tarator yaptım yeşil salatayla anca yendi zaten kv havuç salatasına bayıldı :KK70:

Onu geçen iftara aldığımda yapmıştım lokumum havucu da yapmıştım gerçi ama yine yaptım şekerimin dediği gibi mor lahana da başka tabağa ekleyip renkli görsel oluşturabilirdim bir daha ki sefere artık:KK30::KK53::KK68:

Afiyet olsun canımcım havuç taratoru ben de hergün yesem bıkmam heralde:KK48:sarımsak koyuyomusun?

Pahali mi biraz acaba :KK53: Ozellikleri cok iyi ama hakketen. Sevdim bu dudukluyu :KK200: Aslinda madem bu kadar pahali ,duduk calmak yerine sarki calmaliydi bence :KK45: :D
Saka bi tarafa , eger duduklu almaya karar verirsem fissler 'i mutlaka degerlendircem :KK200: Tesekkur ederim canim :KK19:

Afiyet olsun nehircim :KK19: İftar didin ,havuc didin , salata didin ,tarator didin yemek menume
bi kalem daha eklemis oldum :KK53: :rolleyes: Hele bi de havuc tarator uzerine ceviz de eklenince muhtesem otesi oluyor :kk77:

Afiyet olsun nehircim :KK19: İftar didin ,havuc didin , salata didin ,tarator didin yemek menume
bi kalem daha eklemis oldum :KK53: :rolleyes: Hele bi de havuc tarator uzerine ceviz de eklenince muhtesem otesi oluyor :kk77:
Çok nefis bir şey ya ek olarak ilave etmen harika olmuş canımcım :KK76:Kereviz salatasına da çok yakışıyor ceviz:kk77:

Çok nefis bir şey ya ek olarak ilave etmen harika olmuş canımcım :KK76:Kereviz salatasına da çok yakışıyor ceviz:kk77:

Kereviz salatasi daha once hic yapmadim desem :KK53: Bizim burada kereviz bulmak mesele , bi de turp sevmedigimden turpa benziyor olusu kendisine antipati duymama sebep oluyor :KK45: Belki de lezzetlidir denemem lazim aslinda :)

Kereviz salatasi daha once hic yapmadim desem :KK53: Bizim burada kereviz bulmak mesele , bi de turp sevmedigimden turpa benziyor olusu kendisine antipati duymama sebep oluyor :KK45: Belki de lezzetlidir denemem lazim aslinda :)
Turp yemedim kerevizi seviyorum ama çok sağlıklı acayip iyi bir şey onun için yiyorum bir de tek başına ağır ve kokuyor ama salatası çok nefis bana göre yoğurt çok az mayonez sarımsak dereotuyla yapılıyor cevizde ekliyorum hiç koku yok keyfini çıkarıyorum yine canım çekti bak :KK53:

Turp yemedim kerevizi seviyorum ama çok sağlıklı acayip iyi bir şey onun için yiyorum bir de tek başına ağır ve kokuyor ama salatası çok nefis bana göre yoğurt çok az mayonez sarımsak dereotuyla yapılıyor cevizde ekliyorum hiç koku yok keyfini çıkarıyorum yine canım çekti bak :KK53:
Yoğurdu sevdiğinden olmasın sevmen.Yoğurdu hıyara bile katsan güzel oluyor yav:KK53:

Yoğurdu sevdiğinden olmasın sevmen.Yoğurdu hıyara bile katsan güzel oluyor yav:KK53:
Sarımsak ve yoğurdu neye eklesem güzel gerçekten ama ben niyeyse çok sevdim sağlıklı olması da cezbetti ceviz falanda ekleyince gayet sağlıklı bir akşam yemeği oldu diyette benim için:KK70:

:-) :-) :-) :-) Sen boyle anlatinca benim de canim cekti tadini bilmemden canim :KK45:

Back