• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

bayağı uzun olmuş nevrestem 7 yıll. kendi memleketin yemeklerine benziyor dur ama yarın memleketine taşınınca zorluk çekeceğini sanmıyorum..
Canım daha önce Elazığ'daydım oranında yemeklerinde az çok biliyorum,kendi yöremin yemeklerini de az çok bazı şeyler benziyor çok zorlanmam:KK19:

oy nevrestem acuru niye kurutuyorsunuzki .. ne ara yapıyon bunları..:63::63:helal olsunn..
Bu farklı bir acur canım ilk defa kuruttum güzel oluyor dediler bende yaptım..:KK45:
Bak böyle;)
tuyluacur4-4.jpg

Canım daha önce Elazığ'daydım oranında yemeklerinde az çok biliyorum,kendi yöremin yemeklerini de az çok bazı şeyler benziyor çok zorlanmam:KK19:
aynen mutfağı seven insan zorlanmıyor nevrestem.. valla sende harika bir ahçı olur.. düşünsene açmışsın bir dükkan ev yemekleri üzerine.. ohh misss..

sarımsak hem faydalı hemde lezzet katıyor nevrestem..tüm yemeklere..:kk77::kk77:
Bende eklerim her akşam muhakka 1-2 diş sarımsak yemiş oluruz bir tek sanırım pilava tatlıya falan koymuyorum hiç bir yemeğimde yoksa cacık yapar ona koyarım:KK70:
Aslında vücudun posayada ihtiyacı var:KK66:O yüzden bir porsiyon meyve yemek en doğrusu:KK19:
Evet canım aslında yemek daha güzel belki ilk bebeklik dönemlerinde suyunu sıkmak işe yarayabilir:21:
onu oğlumun doktoruna sordum canım şöyle dedi bir tane elma bir tane havuç ve bir tane portakal . hangi öğün içmeyi seviyorsa o zaman sık ve ver dedi.. bende öyle yapıyorum
Doktor söylediyse zaten başka söze gerek yok canım:KK19:
Zamanla sende değiştirisin bunları canım:KK19:Belki hamile kalırsan,çocuk olunca eşinde mecburen ayak uydurmak zorunda kalır:KK45:Biz ne yersek çocuklarda onu istiyor zaten:KK53:
Sağol canım ben yıllardır dikkat ediyorum.Çocuklarada paketli herşey zararlıdır diye aşılıyorum:KK53:

Değişiyor insan gerçekten ben pek meyve yemezdim evlendim eşim meyve aşığı onun sayesinde bende sevmeye başladım her akşam 1 meyve yiyorum artık eşime yaparken canım çekiyor demek ki yaşadıkça benziyor huylar:KK70:Tabi ki çocuklar herşeyi bizden görüyor canım sırf sağlıklı bir birey ileri de anne olabilmek için bu sene hiç yemediğim karnabaharı brokoliyi pırasayı falan diyet sayesinde de olsa yemeye başladım meğerse ne çok şeyden mahrum kalmışım diyorum artık ne kadar sağlıksız beslenmişim:KK51:

aynen mutfağı seven insan zorlanmıyor nevrestem.. valla sende harika bir ahçı olur.. düşünsene açmışsın bir dükkan ev yemekleri üzerine.. ohh misss..
Yok canım ilgimi çeken herşeyi deniyorum:KK19:Çok istiyorum umarım nasip olur:KK45:
Kızkardeşim kursa gidiyor 2-3 aydır :kk77:Diyorum sen eğitimi al birlikte yapalım:KK48:

Bende eklerim her akşam muhakka 1-2 diş sarımsak yemiş oluruz bir tek sanırım pilava tatlıya falan koymuyorum hiç bir yemeğimde yoksa cacık yapar ona koyarım:KK70:

Evet canım aslında yemek daha güzel belki ilk bebeklik dönemlerinde suyunu sıkmak işe yarayabilir:21:

Doktor söylediyse zaten başka söze gerek yok canım:KK19:

Değişiyor insan gerçekten ben pek meyve yemezdim evlendim eşim meyve aşığı onun sayesinde bende sevmeye başladım her akşam 1 meyve yiyorum artık eşime yaparken canım çekiyor demek ki yaşadıkça benziyor huylar:KK70:Tabi ki çocuklar herşeyi bizden görüyor canım sırf sağlıklı bir birey ileri de anne olabilmek için bu sene hiç yemediğim karnabaharı brokoliyi pırasayı falan diyet sayesinde de olsa yemeye başladım meğerse ne çok şeyden mahrum kalmışım diyorum artık ne kadar sağlıksız beslenmişim:KK51:
Tabi bebek olunca sıkmak daha iyi oluyor;)
Öyle oluyor evlenince herşey değişiyor birbirimize sevdiğimiz yada sevmediğimiz şeyleri alıştırıyoruz:KK45:
Evlenince kendi düzenini kurunca bunun farkına daha iyi varıyorsun:KK19:Biraz zaman geçince daha iyi olacak:KK39:

Yok canım ilgimi çeken herşeyi deniyorum:KK19:Çok istiyorum umarım nasip olur:KK45:
Kızkardeşim kursa gidiyor 2-3 aydır :kk77:Diyorum sen eğitimi al birlikte yapalım:KK48:
oo çok iyiymişş valla neden olmasın mis gibide olur.. çalışan insan ev yemeğine hasret nevrestem..gidiliyo avm lere bilirsin orada yenilen yemekleri..

farklıymış buu sonrada dolması oluyor değilmi ayy neler varmışş.. yapacak, ve yapılacak..ne güzel yöresel lezzetlerimiz varmış..:kk77:
Evet canım dolması oluyor:KK19:Henüz yapmadım havalar tam soğumayınca kurutmaya sıra gelmedi.Lahana zamanı onu değerlendiriyoruz:KK45:Tabi canım ben de burada öğrendim:KK19:

Tabi bebek olunca sıkmak daha iyi oluyor:KK66:
Öyle oluyor evlenince herşey değişiyor birbirimize sevdiğimiz yada sevmediğimiz şeyleri alıştırıyoruz:KK45:
Evlenince kendi düzenini kurunca bunun farkına daha iyi varıyorsun:KK19:Biraz zaman geçince daha iyi olacak:KK39:
Evet canım bende farkettim inşallah hepimiz için güzel olur herşey:KK68:

Back