• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Patlıcan musakka
Makarna
Patates kızartması
Bürüksel lahana(limon zeytinyağ soslu)

araştırdım ve bakın ne buldum hiç duymamıştım.. vay be neler varmışş..
gred.jpg

(ALINTIDIR)
merkezde biraz yemeklik yapıyorlar bunu hatta ev hanımları bunu alıp yemeklerine bile kullanıyorlar. bizim ilçede biraz farklı o nohut biraz fazla haşlanmış oluyor hemen hemen macun kıvamına geliyor ama nohut kemikle kaynatılıyor gerçekten çok lezzetli :kk77:

Canım ama şöyle bir durum var dikkat et normal meyve yerken 1 tane yiyoruz mesela yetiyor günlük meyve ihtiyacımızı karşılıyor ama sıkarken 4-5 portakalı sıksan anca 1 bardak yapıyor yani kaç porsiyon meyve yemiş oluyor fazlası da zarar :KK51:
Aslında vücudun posayada ihtiyacı var;)O yüzden bir porsiyon meyve yemek en doğrusu:KK19:

En iyisini yaparsınız canım:KK19:
Biz meyve suyu,kola almıyoruz:KK66:Yoğurt evde yapılıyor.Çocuklar sosis ,salam ağızlarına sürmüyorlar.Alışmadıkları için yemiyorlar..Sucuğu evde yapıyorum:-)Cips,kraker vs çok sık tüketilmez:-)Onun yerine ceviz,fındık,fıstık,pestil,dut kursu vs..Mevsim dışı sebze ,meyve kullanmıyoruz:KK51:Çocukların ergenlik ve gelişim dönemlerini etkiliyormuş.Umarım yaptıklarım işe yarar:KK45:

Bende yediklerim aynı senin gibi ama eşim tam tersi abur cubur cips çikolata her akşam yemek ister kola içmez ama meyve suyu ıce teasi eksik olmaz:KK43:Sosis falan yemiyoruz salam aç bitir nadir alıyoruz öyle değişiklik olsun diye bende nasipse senin gibi Rabbim nasip ederse kendimiz sağlıklı beslenelim hem çocuklarımız beslensin istiyorum:KK51:Ne güzel yapıyorsun canım maşallah yarar tabi yaramaz mı :KK9:

Canım ama şöyle bir durum var dikkat et normal meyve yerken 1 tane yiyoruz mesela yetiyor günlük meyve ihtiyacımızı karşılıyor ama sıkarken 4-5 portakalı sıksan anca 1 bardak yapıyor yani kaç porsiyon meyve yemiş oluyor fazlası da zarar :KK51:
onu oğlumun doktoruna sordum canım şöyle dedi bir tane elma bir tane havuç ve bir tane portakal . hangi öğün içmeyi seviyorsa o zaman sık ve ver dedi.. bende öyle yapıyorum

Bende yediklerim aynı senin gibi ama eşim tam tersi abur cubur cips çikolata her akşam yemek ister kola içmez ama meyve suyu ıce teasi eksik olmaz:KK43:Sosis falan yemiyoruz salam aç bitir nadir alıyoruz öyle değişiklik olsun diye bende nasipse senin gibi Rabbim nasip ederse kendimiz sağlıklı beslenelim hem çocuklarımız beslensin istiyorum:KK51:Ne güzel yapıyorsun canım maşallah yarar tabi yaramaz mı :KK9:
Zamanla sende değiştirisin bunları canım:KK19:Belki hamile kalırsan,çocuk olunca eşinde mecburen ayak uydurmak zorunda kalır:KK45:Biz ne yersek çocuklarda onu istiyor zaten:KK53:
Sağol canım ben yıllardır dikkat ediyorum.Çocuklarada paketli herşey zararlıdır diye aşılıyorum:KK53:

Bilmez olur muyum tatlım nerdeyse 7 yıldır buradayım:KK45:Yemekleri ile çok ilgileniyorum:21:Çoğunu öğrendim:kk77:Bir tek dolmalarını onlar kadar güzel yapamıyorum:mad:Çok nefis oluyor:kk77:
bayağı uzun olmuş nevrestem 7 yıll. kendi memleketin yemeklerine benziyor dur ama yarın memleketine taşınınca zorluk çekeceğini sanmıyorum..

Back