Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yediklerimizin çoğu sağlıksız zatenBirde dikkat etmezsek ipin ucu bayağı kaçıyor canımAynen canımm bizim evdede çok dikkat ederim..
merkezde biraz yemeklik yapıyorlar bunu hatta ev hanımları bunu alıp yemeklerine bile kullanıyorlar. bizim ilçede biraz farklı o nohut biraz fazla haşlanmış oluyor hemen hemen macun kıvamına geliyor ama nohut kemikle kaynatılıyor gerçekten çok lezzetliaraştırdım ve bakın ne buldum hiç duymamıştım.. vay be neler varmışş..
(ALINTIDIR)
sarımsak hem faydalı hemde lezzet katıyor nevrestem..tüm yemeklere..Farketmez olur muyum canım bende yarı buçuk buralı sayılırım.Her türlü yemeğini ,kültürünü biliyorumSarımsakta baş tacımızEvde soğan olmasın,sarımsak olmazsa yemek yapamıyoruz
Aslında vücudun posayada ihtiyacı varO yüzden bir porsiyon meyve yemek en doğrusuCanım ama şöyle bir durum var dikkat et normal meyve yerken 1 tane yiyoruz mesela yetiyor günlük meyve ihtiyacımızı karşılıyor ama sıkarken 4-5 portakalı sıksan anca 1 bardak yapıyor yani kaç porsiyon meyve yemiş oluyor fazlası da zarar
ablam biliyor bakAslında nohutlar böyle tane kalmıyorÇok iyi pişiriliyor hatta püreye yakın bir kıvam alıyor.Baharatlarla tatlandırılıyor..Birde et suyu hatta kemik suyu ile pişiriliyor.Ekmek arası salata ile servis ediliyor.
Burda çok kullanıyorlar canımAyda 1 kiloya yakın kullanılır.sarımsak hem faydalı hemde lezzet katıyor nevrestem..tüm yemeklere..
En iyisini yaparsınız canım
Biz meyve suyu,kola almıyoruzYoğurt evde yapılıyor.Çocuklar sosis ,salam ağızlarına sürmüyorlar.Alışmadıkları için yemiyorlar..Sucuğu evde yapıyorumCips,kraker vs çok sık tüketilmezOnun yerine ceviz,fındık,fıstık,pestil,dut kursu vs..Mevsim dışı sebze ,meyve kullanmıyoruzÇocukların ergenlik ve gelişim dönemlerini etkiliyormuş.Umarım yaptıklarım işe yarar
onu oğlumun doktoruna sordum canım şöyle dedi bir tane elma bir tane havuç ve bir tane portakal . hangi öğün içmeyi seviyorsa o zaman sık ve ver dedi.. bende öyle yapıyorumCanım ama şöyle bir durum var dikkat et normal meyve yerken 1 tane yiyoruz mesela yetiyor günlük meyve ihtiyacımızı karşılıyor ama sıkarken 4-5 portakalı sıksan anca 1 bardak yapıyor yani kaç porsiyon meyve yemiş oluyor fazlası da zarar
Bilmez olur muyum tatlım nerdeyse 7 yıldır buradayımYemekleri ile çok ilgileniyorumÇoğunu öğrendimBir tek dolmalarını onlar kadar güzel yapamıyorumÇok nefis oluyorablam biliyor bak
oo bayağı iyiymişş .. nerde bende o kadarBurda çok kullanıyorlar canımAyda 1 kiloya yakın kullanılır.
kurutmalık yapıyormusun ablaBilmez olur muyum tatlım nerdeyse 7 yıldır buradayımYemekleri ile çok ilgileniyorumÇoğunu öğrendimBir tek dolmalarını onlar kadar güzel yapamıyorumÇok nefis oluyor
Zamanla sende değiştirisin bunları canımBelki hamile kalırsan,çocuk olunca eşinde mecburen ayak uydurmak zorunda kalırBiz ne yersek çocuklarda onu istiyor zatenBende yediklerim aynı senin gibi ama eşim tam tersi abur cubur cips çikolata her akşam yemek ister kola içmez ama meyve suyu ıce teasi eksik olmazSosis falan yemiyoruz salam aç bitir nadir alıyoruz öyle değişiklik olsun diye bende nasipse senin gibi Rabbim nasip ederse kendimiz sağlıklı beslenelim hem çocuklarımız beslensin istiyorumNe güzel yapıyorsun canım maşallah yarar tabi yaramaz mı
bayağı uzun olmuş nevrestem 7 yıll. kendi memleketin yemeklerine benziyor dur ama yarın memleketine taşınınca zorluk çekeceğini sanmıyorum..Bilmez olur muyum tatlım nerdeyse 7 yıldır buradayımYemekleri ile çok ilgileniyorumÇoğunu öğrendimBir tek dolmalarını onlar kadar güzel yapamıyorumÇok nefis oluyor
Yapıyorum canımBu yıl patlıcan ,biber birde tüylü acur kuruttumkurutmalık yapıyormusun abla
anladım bunu patlıcan ve biber dolması diyorsun..kurutmalık yapıyormusun abla
ben o anama ne diyim ne söylüyim kendi aldı bana almadı acurYapıyorum canımBu yıl patlıcan ,biber birde tüylü acur kuruttum
anlaşılmıycak şeyler konuşmuyoruz ki kakaom :))anladım bunu patlıcan ve biber dolması diyorsun..
oy nevrestem acuru niye kurutuyorsunuzki .. ne ara yapıyon bunları..helal olsunn..Yapıyorum canımBu yıl patlıcan ,biber birde tüylü acur kuruttum
öyle dema kız acuru kurutmayı anlamadım mesela ve o patlıcanın kurutmasından yapılan dolma varmı öyle bir lezzett..anlaşılmıycak şeyler konuşmuyoruz ki kakaom :))