Burda cok mahalle dedikodularının içinde kalmis insanlar olduğunu hissediyorum,ne demekmis etme bulma dunyasi ki. Senelerce ailesine her turlu fedakarlığı yapmış,onlarla iyi gecinmis,aldigi maaşı dahil ailesine vermis,abisinin ablasinin borclarini odemis,yeğenlerini okutmuş insanlar var,cocuklari oluyor o kisiye hayati zindan ediyor,annesini babasini aramiyor bile bırak ki kotu gunde yaninda olmayı hatrini bile sormuyor
Bu laflarin hepsinin içi bomboş. Etme bulma dunyasi
oyle olsaydi o kadar iyi insan yıpranmazdı. Hatta bazi buyukler derler,biz anne babamizi hic uzmedik sen cok saygisizsin kizim,oglum insallah sende anne olcaksin o zaman görürüm seni gibi alti tamamen boş,cehalet dolu laflar. Evet ben kötüysem ben gelinime ogluma kötüysem benimle konuşmasınlar efendim. Herkes yaptığı kadardır. Herkes ederi kadardır. Senin esin annesiyle görüşmüyorsa,ve bunun sorumlusu sen degilsen,anladigim kadarıyla esin sana gorusmesekte olur demiş,sen kalkipta ortaya bi iftira falan atmamışsın onlarin arasindaki sorun o. Baristirmak ta sana düşmedi dogal olarak. Bu durumda sende ettigini mettigini bulmazsin. Sen mi bozdun aralarini? Yoooo. Ha birde karnını ellemis. ne munasebet? Ben de hoslanmazdim. Oyle her önüne gelen oramizi buramizi ellemiyor neticede. Hakli bulunmak icin acmadin tabiki. Dertlesmek icin actin. Ha bir husus daha babam dahil kimsenin elini öpmem. O konuda da opmek zorunda degilsin. Kula kullak etmeye gerek yok. O konuda da hakli.gordum ben seni