Bu Yüzsüz Kaynana İle Ne Yapcam

Ya evine gelmiş insana 7 kat el olsa git bu evden denmez arkadaşım,
Sorunun neyse oturur konuşursun.
Benim cocugum bana X hanım dese oturur ağlarım.
Bakmısım buyutmusum
Hanımköyluluğu abartmış beefendi.
Utanmasa cak iki tane karıcım dicek.
Bu mudur ezilememe anlayışınız?
Ben evime gelen kimseyi kovmam kovmadım da ancak kv si pek konuşulacak birisi değil , konuşulacak olsa şimdiye kadar çözerlerdi problemlerini. Burda suçlu olan birisi varsa o da kv nin oğlu yani konu sahibinin eşi. Ama bir evlat bile annesinden kaçıyorsa buna ben hanım köylü diye damga vurmam , önce bir düşünürüm bu kv nasıl birisi ki eşi bırakmış,küçük oğlu habire kavga edip yengesiyle abisine sığınmış, gelin bile artık görünce kaçacak delik arıyor. Büyük oğlu da eşine sen bilirsin deyip annesini savunmuyor. Annesine saygıda kusur etmeyip yapıcı olacak olan eşi yani. X hanım diyen de eşi, onun evlatlık anlayışı sorgulanabilir belki ama konu sahibinin değil.

Eminim ki burda kv siyle problem yaşayan kadınların eşi arkasında olsa istiyorsan görüşme dese hepsi kv sini siler atar. Evet saygıda belki biraz kusur etmiş ama evlerine zorla kendini davet ettirmeden teyzlerine kaynak olarak gelmiş, laf sokup durmuş.

Hani ben neler çektim de sesim çıkmadı diyenler de beklesin hepsine madalya verilir belki. Böyle diyenlerin çoğu antidepresan kullanıp ilk fırsatta geçmişini anlatarak dertleşecek insan arıyor.

Ben konuya yorum yaptım sadece, yoksa bende ne olursa olsun bu şekilde davranmam ailelerden birisine. Ancak herkesin hayat şartları aynı değil.

Esinizi buyuten bir anne o.
Ve her ikinizide cok saygisiz buldum
ulu orta yerde el opmemek ne demek.
kadin 7 aydir gelmemis tamam.
ama gelmis herseyi geride birakarak kovmaktan beter etmişsiniz.
bu kin ofke niye.
benim kayinvalidemle esimde ben hamileyken kustuler.
dogumuma bile gelmedi aylarca arayip sormadi.
kizim 5 aylikken cikti geldi.
elinide optum baristimda.
ki biz daha agir seyler yasamistik
ne olursa olsun gelmisti cunku.

kayinvalodenize çok acidim ben.
allah kolaylik versin sizin elinizden
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Demekki eli öpülesi bir kadın değilmiş ki öpmemiş. Herkes sizin gibi anlayışlı olmak ve yaşadıklarını bi anda unutup ilk gelişte affedip elini öpmek zorunda değil herkesin karakteri farklı.

valla herkes size yuklenmiş ama
eşinide alkışlıyorum bu arada ,

millet alışmış gelinin eziyet çekmesine kv yapılınca kıymetli olmuş ,

Gelinin eziyet cekmesine alismak degil. Kvdem sunu istedi yaptim ses cikartmadim, kv şunu dedi ses cikartmadim durumlarinda da herkes aferin demiyor.

Diger yorumumda da belirttim şahsen kv ile hic anlasamadik. Tartismalarimiz da oldu, hic sevmiyorum kadini. İlk yildaki emrivakileri, abuk sabuk konuşmalari, esime sen bu evin babasiydin diye aglamalari, yalandan tansiyonu cikmalari neler neler...

Yeri geldi selam vermedim, konuşmadim, yeri geldi geri cevirdim emrivakilerini, yeri geldi tartistim. Eninde sonunda benim istediklerim oldu kv sorunu diye bisey kalmadi ve oldukca mesafeliyiz uzun zamandir kv ile, esimle cozduk sagolsun ama böyle kvye bagira bagira cik şu evden demedim hiç, diyemem. Bu bile tek başina bir olaydir. Asla kendimi ezdirmedim eşim asla ezdirmedi.
Eşimin sesi yukseldi benim için gerektiginde ama ben yukseltmedim.

Ayni sekilde annem naparsa yapsin esim " cik şu evden" diye bagiramaz. Annemi istemiyorsa kesecek sesini gidecek diger odaya. Ben anneme bugun kizarim, yarin barisirim, belki tartisirim sonra doner sarilirim ama eş duracagi yeri bilecek. Terbiyesizlik bu

Yorumlarda kimsenin bedduasını göremedim. Kim beddua etti söyler misiniz ? Sadece sizin de evladınız size aynısını yapsın tarzında yorumlar var. Siz de yaptığınızın doğruluğunu savunduğunuz için bu beddua değil. Olayın iç yüzünü kimse bilemez. Siz nasıl anlatırsanız o şekilde anlıyor insanlar. Kimse işi gücü bırakıpta size burada laf söylemek için beklemiyor.herkes kendi penceresinden değerlendiriyor. Kendisi laf söyleyemeyenler burda konuşuyor vs vs gibi muhabbetler de yanlış. Kimse kaynanasının kaşına gözüne hayran değil. Kimse Kaynanasından korkupda susmuyor. Kocasının hatrına susuyor herkes. Ha dersen ki benim kocam da istemiyo annesini. O zaman uzak durur konuşmazsın. Kocan annesine saygısızlıl yapıo diye senin de yapma lüksün yok. Yanlış anlama insanları. Kendini nefretle doldurma.

Ben konu sahibini haklı buldum. Herkesle sorunu olduğuna göre, kv normal biri değil. Gelinler böyle böyle delirtiliyor işte. Sizin sağlığınızdan önemli değil, dünyaya on kere gelmiyorsunuz ki birini ona feda edesiniz, yol verin gitsin. Neymiş anaymış diye saygı duymalıymış, afedersiniz kedi köpek de doğuruyor. İnsan olsun o önce...

Canım benim bak senin eşin benim eşin gibi arkanda, annesinin ne olduğunu biliyor ve görüyor. Sana da adaletsiz davranmıyor.
Öncelikle ağzına sağlık iyi ki yukarı da yazdığın gibi davranmışsın sakın ama sakın geri adım atma.
Sana şimdi yüklenen çok olur, bu durumu yaşamayan bilmez ve anlamaz.
Doğum yaptığında kesinlikle kabul etme.
Ben çok zor bı hamilelik ve ölüm riski yüksek bı süreç geçirdim. Rahatsızlıklarımdan dolayı.
Eşim gerilmeyeyim diye ailesine hamile olduğumu söylemedi. Doğum yaptım Instagramdan paylaşım yapınca eşim öğrendiler büyük şok...
Hakedene hakettiği gibi davranacaksın.
Bir anne babanın hakkı varsa, evladında var.
Ayrıca geliniz diye kimse bizi kendilerine stres topu yapamaz.
Benim kv yok ama maaşallah bana kv olmak isteyen kişilerle doluydu eşimin ailesi hiçbiri ile görüşmemekte buldum huzuru.
Lütfen kendini germe bu güzel sürecin tadını çıkar.

O kadar kanli bicakli kotu oldugu kvsini 7 aydir gelmedi diye sikayet etmeyecek madem. Gelmesse sileriz eve almayiz demisler e hani kotuydun neden gelsin diye bekliyorsun. bir de burada savunuyorlar 😂
Bizim de esimiz bizi savunuyor cat cat cevabini veriyor ama saygisizlik yapmiyoruz bir beklentimiz olmuyor.
Neyse konu sahibi banlandi bir sey yazsak ta bosuna 😅

Ben evime gelen kimseyi kovmam kovmadım da ancak kv si pek konuşulacak birisi değil , konuşulacak olsa şimdiye kadar çözerlerdi problemlerini. Burda suçlu olan birisi varsa o da kv nin oğlu yani konu sahibinin eşi. Ama bir evlat bile annesinden kaçıyorsa buna ben hanım köylü diye damga vurmam , önce bir düşünürüm bu kv nasıl birisi ki eşi bırakmış,küçük oğlu habire kavga edip yengesiyle abisine sığınmış, gelin bile artık görünce kaçacak delik arıyor. Büyük oğlu da eşine sen bilirsin deyip annesini savunmuyor. Annesine saygıda kusur etmeyip yapıcı olacak olan eşi yani. X hanım diyen de eşi, onun evlatlık anlayışı sorgulanabilir belki ama konu sahibinin değil.

Eminim ki burda kv siyle problem yaşayan kadınların eşi arkasında olsa istiyorsan görüşme dese hepsi kv sini siler atar. Evet saygıda belki biraz kusur etmiş ama evlerine zorla kendini davet ettirmeden teyzlerine kaynak olarak gelmiş, laf sokup durmuş.

Hani ben neler çektim de sesim çıkmadı diyenler de beklesin hepsine madalya verilir belki. Böyle diyenlerin çoğu antidepresan kullanıp ilk fırsatta geçmişini anlatarak dertleşecek insan arıyor.

Ben konuya yorum yaptım sadece, yoksa bende ne olursa olsun bu şekilde davranmam ailelerden birisine. Ancak herkesin hayat şartları aynı değil.
Ben konu sahibini haklı buldum. Herkesle sorunu olduğuna göre, kv normal biri değil. Gelinler böyle böyle delirtiliyor işte. Sizin sağlığınızdan önemli değil, dünyaya on kere gelmiyorsunuz ki birini ona feda edesiniz, yol verin gitsin. Neymiş anaymış diye saygı duymalıymış, afedersiniz kedi köpek de doğuruyor. İnsan olsun o önce...
Konu sahibi de kendi ailesi dahil herkesle sorunlu..Böyle mi çözüm bulunacak sorunluysa tü kaka. .

eşinizle annesi arasındaki kavgada size ne oldu anlamadım
güzelce elini öpmeliydiniz evinize gelen misafir sonuçta
ne yaptı size dövdü mü sövdü mü?
aylarca arayıp sormamış olabilir
sizde küsmeye yer aramışsınız
Konu sahibine de gün doğmuş canım .Fırsatı iyi değerlendirmiş ama çok acımasızca değil mi? Kendisi sevgisiz büyüdü diye eşinin de sevgisiz olmasını istiyor. .

Eşine gazı verdikçe vermiş. .Daha teyzeleri gelirken başlamış bak görürsün annende gelecek diye kocası da çabuk etkilenen biri ki hemen anneye kinlenmeye başlamış. Elini öpmemiş yok bilmem ne hanım hoşgeldin demiş. .Çok acı bir anne için. .

Oysa ki konu sahibi kibirlikontes kibirlikontes biraz yapıcı olsaydı o anne ordan öyle kırgın ayrılmazdı.
Hatanın en büyüğü Kocasında.

z
Haklı olduğunuzu, iyi ve doğru olduğunuzu düşünüyorsanız niye kendiniz gibi gelin istemeyesiniz ki? Niye eşiniz gibi bir evlat istemeyesiniz? Niye beddua olarak algıladınız? Çok doğru, saygılı, iyi evlatlarsanız dua olarak kabul edin.
Burada kimse kayınvalidenizin avukatı değil, kimsenin size garezi de yok, ortada bir olay var herkes doğru pencereden bakmaya çalışıyor, okuduklarınızı öyle değerlendirip, daha fazla yıpranmak istemiyorsanız konunuzu kapattırabilirsiniz, forum çok az konularda bu kadar sıkı ağız birliği yapar, gelecek görüşler de az çok belli.
Yorumu ağzımdan aldın helal olsun
Ayrıca saygısızlık yapıp hakaret etmeyi kendini ezdirmemek olarak gören üyeler varmış onu da gördük

O kadar kanli bicakli kotu oldugu kvsini 7 aydir gelmedi diye sikayet etmeyecek madem. Gelmesse sileriz eve almayiz demisler e hani kotuydun neden gelsin diye bekliyorsun. bir de burada savunuyorlar 😂
Bizim de esimiz bizi savunuyor cat cat cevabini veriyor ama saygisizlik yapmiyoruz bir beklentimiz olmuyor.
Neyse konu sahibi banlandi bir sey yazsak ta bosuna 😅
Hayır anlamadığım şu, madem kv eşi yokken namusuna laf söylemiş o sebeple konuşmuyorlar, neden hamileyken aramasını gelmesini bekleyip gelmezse çocuğu göremez beklentisindeler.?benim namusuma laf söylese beklentim kalmaz. Uzak olsun yeter derim.

Konu sahibi de kendi ailesi dahil herkesle sorunlu..Böyle mi çözüm bulunacak sorunluysa tü kaka. .
Konu sahibinin ailesi yeterince ona mutsuz bir çocukluk yaşatmış, ben burda yorum yaparken hiç tek taraflı bakmıyorum. Kendi ailesi de haklı yada haksız olabilir, illa birini savunup diğerini kötülemek gerekmiyor. Kv si de epey sorunlu, tamamen tedavi alması gereken birisi . Konu sahibi de artık tahammülsüz birisi haline gelmiş yaşatılanlardan ötürü. Durum bu iken neden kv yi idare etmesi bekleniyor da kv geliniyle arasını düzeltmek yerine hala gelip iğneleyici konuşma kavga etme derdinde.
Herkes konu sahibine hak verenleri vicdansız saygısız olarak algılamış ancak biz konu sahibinin yaşadıklarına göre yorum yaptık .

Hani bir söz var ya “ Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan,sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin.” Bu konuyu biraz öyle buldum ben.

Biz çok sabırlı olabiliriz güzel, sevgi dolu bir aileden gelip saygıda aman kusur etmeyelim büyüktür diyebiliriz ancak herkesten aynı sabrı bekleyemeyiz, ne kadar yıpranmış ki o haddeye gelmiş desek yada biraz da onu anlamaya çalışsak bu kadar beddua moduna geçmesek daha iyi gibi. Kimisi diyor ki ben daha beterini çektim de yine de gık etmedim, ne güzel saygılı olmuş da herkesi kendimizle mi kıyaslayalım, anneye nasıl bunu yapar diye linç ederken kendileri de hamile kadının vebaline girip onu üzüyorlar. Kendileri de konu sahibinden farksız o zaman.
Ben gelin kaynana görümceden kim haklıysa haklı diyen biriyim, burda kayınvalide kötü davranışlara maruz kalsa haklı olup gelinime bunu yaptım dese yine ağzına sağlık derdim. Herkes hak ettiği muameleyi görür. Dozunda yorum yapıp haksızsınız demek varken yorumları nasıl insansınız şekline getirince konu epey farklı yerlere saptı.

Gelinin eziyet cekmesine alismak degil. Kvdem sunu istedi yaptim ses cikartmadim, kv şunu dedi ses cikartmadim durumlarinda da herkes aferin demiyor.

Diger yorumumda da belirttim şahsen kv ile hic anlasamadik. Tartismalarimiz da oldu, hic sevmiyorum kadini. İlk yildaki emrivakileri, abuk sabuk konuşmalari, esime sen bu evin babasiydin diye aglamalari, yalandan tansiyonu cikmalari neler neler...

Yeri geldi selam vermedim, konuşmadim, yeri geldi geri cevirdim emrivakilerini, yeri geldi tartistim. Eninde sonunda benim istediklerim oldu kv sorunu diye bisey kalmadi ve oldukca mesafeliyiz uzun zamandir kv ile, esimle cozduk sagolsun ama böyle kvye bagira bagira cik şu evden demedim hiç, diyemem. Bu bile tek başina bir olaydir. Asla kendimi ezdirmedim eşim asla ezdirmedi.
Eşimin sesi yukseldi benim için gerektiginde ama ben yukseltmedim.

Ayni sekilde annem naparsa yapsin esim " cik şu evden" diye bagiramaz. Annemi istemiyorsa kesecek sesini gidecek diger odaya. Ben anneme bugun kizarim, yarin barisirim, belki tartisirim sonra doner sarilirim ama eş duracagi yeri bilecek. Terbiyesizlik bu
Kültür başka birşey , herkeste bulunmuyor maalesef.
Sanki kocamız arkamızda değil de sesimizi çıkaramıyoruz. Benim eşim istersen gidip gelmeyiz boşver canını sıkma dediğinde bile ben '' hayır , o annendir , giderim de gelsin de sadece daha mesafeli olurum.'' dedim. Allah ,kocası görüşmeyelim dediği anda bunu fırsata çevirip tüm ilişkiyi kestirecek gelinlerden olmayı nasip etmesin. Bizler geliniz , anlaşamayabiliriz. Ama Eşlerimizin üzerinde hakkı var o kadınların. Büyüttüler , emzirdiler , anneler be anneler siz neyin kafasındasınız. Burda boş boş yorum yapanlar ya anne değil , ya eşindenboşanmış , ya hiç evlenmemiş , ya da çok mutsuz!.Benim kv me verdiğim cevap beni yüceltmez! onun bana söylediği kelime de beni ezdirmez!. Haddini aştığı yerde eşim müdahale eder beni bile dahil etmez. Erkek olmak bunu gerektirir. Aradaki dengeyi korumalı. @RIVAVIRA nın dediği gibi. Benim aileme çık git deme hakkı yok. O benim ailem , küserim de barışırım da. Ne münasebet oğlu bile saymıyor ben mi sayacağım ne demek.Sizin aileniz gelmiş Size o... eşinize pe.... demiş ve eşiniz içeri odaya gitmiş. Saygısızlık bile etmemiş. Yüzüne pe... denilmesine rağmen. Bilmiyorum anlatabildim mi ? Siz insan olduğunuzu unutmuşsunuz. Eğer aileden gelen bir görgünüz varsa , karşınızdaki insanlar hakkınıza tecavüz etmediği sürece saygısızlık etmemeyi , susmayı da bilirsiniz. Burda öğretecek halimiz yok.En azından evinize gelen misafire çık git işte diye bağırmayacak kadar edep yahu.

Konu sahibi yorumlarini okudukca beynime kan sicriyor.
Ne demek "son şansi vardi kullanamadi"
Hayir evinize geldiginde ne yapmasini bekliyordun?
Ayaklariniza yapisip yalvarip af mi dileyecekti?
Elini uzatmis, "x Hanim"diyerek tokalasmissiniz, kadin surekli laf vermeye, calismis, muhabbet etmek icin, duymazdan gelip cevap vermemissiniz. Eee haliyle kadin konusmak istemis, evden kovmussunuz.
Hamile halimle linc ediliyorum diyorsunuz da, hamile halinizle esinizi buyuten kadini evinizden kovuyorsunuz.
Samimi degilsiniz. Soylemlerinizle davranislariniz hic tutarli degil.
Icinde vicdan, merhamet olmayan kocanizin bu sekilde davranmasi da sizi sevindirmesin. Bugun annesine yapan, yarin size yapacak emin olun...

Merhaba ,bende 2 yıl önce eşimin ailesiyle kv ile kötü bir olay yaşadım .Ama ciddi ciddi kötüydü yani .Tayinimiz çıkmıştı ve gitmeden aile ziyareti yapalım dedik.Burnumuzdan geldi ve eşim bizi alıp çıktı oradan .Ki normalde eşim aşırı anneciydi yani düşünün durumun vehametini ..

Neyse tayin yerine benden önce gitmiş kv.gittugimde elini öptüm böyle gördüm ben .Gerekmedikce Muhattap olmadım çünkü içimden konuşmak gelmedi .Sitenin bahçesine oğlumu indirnek istedi onlara hiç karismadim zaten torunu ne olursa olsun .

Açıkçası içimde bur sevgi bırakmadılar ama yine de gecenin 2 sinde arasa yemin ediyorum eşime ben arattirirdim .

Size lafım yok eşiniz çok vurdumduymaz ..Sağlıkla kucağınıza alın

Gelin de kvde de yerini bilmeli. Mesafeli olunmalı. İkisi de birbirinin hayatına karışmamalı.

İki küçük oğlum var. Ne zahmetlerle büyütüyorum. İlerde oğullarım bana böyle davransa çok üzülürüm.

Şuan geliniz belki bir gün kvde olucaz. Allah ömür verirse. Ona göre yaşamalıyız.

Hiçbir kadın bir başka kadına akıl sağlığından edecek derecede kötülük yapmamalı. Ankarada bir kadın çocuklarını öldürdü kaynana kayınpeder baskısından..(adı lütfiye alver) açın okuyun bu raddeye getirip sonra ben anayım demesin kimse. Herkes ektiğini biçer bunu kimse unutmasın. Bastırılmış duygular daha sonra daha farklı şekilde açığa çıkıyor konu sahibi tepki vermesin at içine saygı duy at içine aman karşındaki anne eeeer sonuç?
Panikatak.
Kimse kusura bakmasın. Saygı hakedene duyulur.

lütfiye alver in hikayesini okudum, cidden bazen hasta insanlar normal insanları hasta ediyorlar ve kötüsü onlara hiçbir şey olmuyor...
Bu ülkede hala çok ciddi kayınvalide terörü yaşanıyor, sen ben değil ama gencecik ailesinden destek de göremeyen insanlar var. O nedenle bu denli ters davranış bana uygun gelmediği gibi "kayınvalidem bana neler yaptı yine de sesimi çıkarmadım" demek de bana hiç uygun gelmiyor.
İnsanların bununla övünmesine şok geçiriyorum.
İnsanın kendine saygısı olmalı. Bu saygı nedeniyle ne sınırı aşmalı ne de kendini ezdirmeli.
Kendini ezdirmek ne zamandan beri erdemli bir hareket oldu bu topraklarda bilmiyorum.
Kızlarınıza da bunu tembihlemeyin lütfen.

X