Bu Yüzsüz Kaynana İle Ne Yapcam

Bazıları kendi yaşamından örnek vermiş, siz kendinizi ezdiriyorsunuz, haksızlıklara ve aşağılanmalara karşı sessiz kalıyorsunuz diye başkası da sizin gibi olacak değil. Saygı hak edene gösterilir. Sırf yaşlı diye, eşinin annesi diye yapılan kötülüklere karşı sessiz kalınıp bir de elini öpmek zorunda kalmamalı normal bir insan.
Zaten kaldı ki hamile bir kadının el öpmesi hijyen bakımından pek doğru değil, ne de olsa hamilelikteki enfeksiyonların veya kullanılacak ilaçların bebeğe zararı olabilir. (Genel olarak el öpme adeti de saçmalıktan ibaret de, neyse.)

Nickinizi sonuna kadar hakediyorsunuz vallahi..

Siz de anne olacaksınız. Eşinizle annesi arasındaki kavgayı besleyip durmayın. Krizi fırsata çevirmeyin derim..

Bizim de kavga ettiğimiz insanlar oldu ama evimize geleni kovmaktan beter etmedik. Bir adım atılsa evden kovmadık. Kalbiniz taşlaşmış sizin.

İster kabul edin ister etmeyin o bebeğin babaannesi o. Bu hayatta bir şeylere güvenip de sırtınızı dönmeyin derim.

valla ben okudum
burada "ne yaşarsan yaşa saygıda kusur etmeyeceksin" diyenleri inanın ben de anlamıyorum. Tabi ki konu sahibi pasta börekler açsın demiyor buradaki çoğu yorum zaten, kimse kurusa bakmasın mesafe gerekli evet ama fakat geri çekilip çılgınca bağırmak sizce normal mi? Yani bu kadarı biraz! abartı değil mi?

Konu sahibi bakın hamilesiniz ve ben neredeyse üşenmedim tüm konularınızı okudum ve bence biraz yüklüsünüz ve haklısınız, haklı değilsiniz demiyoruz, ben demiyorum en azından. Ama tepkilerinizi kontrol altına almanız lazım. Hem kendi hem eşinizin ailesinde böyle olaylar yaşamanız normal değil. Ya bu içinizde yaşadıklarınız yüzünden hep aynı kaderi yaşıyorsunuz, bunu resmen çekiyorsunuz, biraz evrene mesajlarınızı olumlu gönderin.

Bırakın bu ne nefret, sakin kalmayı deneyin. Eşiniz tüm akrabalar sizi desteklerken neden bu kadar hiddet yüklüsünüz. Kendi kendinize yarattığınız bu sinir çocuğa ne kadar zararlı bunu düşünüyor musunuz?

Her sorunda, sorun yaratan kişiden kaçacak mısınız ya da defol git diye bağıracak mısınız peki ilerde?

Herkes kendi penceresinden bakıyor geniş çaplı düşünmüyor, o yüzden linç edenlere cevap verip de kendini pek anlatmaya çalışma, anlamazlar çünkü. Evet beş dakika da olsa arayıp sormak kimseyi öldürmez ama kadın sizle iyi olmak istese yapıcı konuşurdu. O alttan almıyorken sizin de almanıza gerek yok. İlla kızılacak biri varsa o da oğlu, eşi Allahın emaneti annesi de onu büyüten emeği olan kişi. Eşle anne arasında denge kurup ikisini de idare etmesi lazım.

Sizi huzursuz ediyorsa görüşmezsiniz geldiğinde de merhaba der geçersiniz. Ama kadın elini öptürüp hala saygı bekliyor, oğlu bile ... hanım diye hitap etmiş linç edilecekse o edilmeli. Konu sahibi gelini kızı değil ki her türlü kaprisini nazını çeksin. Doğumunuzda da gelmek isterse gelsin ama eşinize söyleyin sizi üzecek bir şey yapması, böyle yüzsüz biri kesin yine bir sorun çıkartır ama en azından eşiniz görmüş olur bundan sonrası için annesiyle ilişkinizin ne olacağını.

Evet yaaa...Bu ne bi de şimdi yok kendi hayatınızda ezilebilirsiniz bilmem ne diyenler çıktı... Yahu Kv min bi sözüyle ezilmem ben. Varsın oğlu düşünsün. Büyüktür atadır der susarsınız. Benim , aileme ,kişiliğime , karakterime , namusuma hakaret etmediği laf söylemediği sürece problem olmaz. Sizin geçmiş konularınızı da okudum şimdi. KV ile sizin aranızda ciddi büyük problem yok.Bir yazınızda demişsiniz ki ''Kv doğuma kadar adım atmazsa evime bile giremez dedi kocam'' , e kadın adım atmış size bu defa da bize neler yaşattı o diye kinleyip kovmaktan beter etmişsiniz...

İnanın normalde bende sizin gibi düşünüyorum, bağırması da aslında normal değil ancak o kadar şey yaşatmışlar ki patlamış bir yerde.Yoksa bence konu sahibi de
normalde alttan alırdı. Ama artık görmek bile istemezken evine geldi diye ağırlamış etmiş kv normal bir şekilde vedalaşıp gidebilirdi. Aylardır arayıp sormamışken şimdi annesine torunuma iyi bak demesi konu sahibinin bence son noktası olmuş. Zaten araları bozuk yavaştan düzelebilecekken birde hemen samimiyetsiz bir yakınlaşma çabasına girişmiş kv si.
Hani diyoruz ya annedir idare edilsin, kv si neden demiyor ki kızın ailesi ilgisiz oğlumla tek başına hayat mücadelesi veriyorlar. Birde hamileliği var, iyi mi nasıl? bir şeye ihtiyacı var mı? Yani insan kendini değersiz hissedip üstüne böylesi sahte yakınlık görünce bence zıvanadan çıkabiliyor. Belki siz yada ben yine de bağırıp çağırmayız ama herkesin sınırları aynı değil.

Bu hamile hali nedir tam olarak? Ben de yaşadım 2 kez. Yazmayın o zaman, cevap vermeye çalışmayın hanımefendi. Bebeginiz ve sizin sağlığımız bize vereceğiniz cevaplardan daha önemli değil. Siz ve eşiniz korkunç derecede öfkeli ve kindar insanlarsınız. Yalnız size tavsiyem eşinize çok güvenmemeniz. Kendisini doguran bir kadina bile abuk sabuk sebepler yüzünden sığ tavırlarda bulunabiliyorsa size neler yapar bir düşünün.

düzgünce yazıp sorduğunuz için teşekkür ederim. bi kere şuna açıklık getireyim geri çekilip çılgınca bağırmadım. tek bi cümlede bağırdım onda da çıkar mısın evden anlamıyo musun dedim. diğer bütün söylediklerim normal ses tonundaydı. ben sevgisiz bir ailede büyüdüm. inanın hep doğru hep düzgün insan olmaya çalıştım. ve oldum da . karşıma da hep iyi insanlar çıktı allah razı olsun. karşıma ilk çıkan ortalık yerde güzel gelinim diye öpüp kenarda köşe de bana gelin hanım diye laf sokan ve kendisine baba sorumluğu yüklenmiş bir kocayla başbaşa kaldım. ben elim kolum dolu kalbimi arındırmış bir şekilde evlerine gittikçe hep kötü muamele gördüm. kendi ailemden de eşimin annesinden de. sonra psikolojik olarak ataklar geçirmeye başladım geceleri sayısız kere ağlayarak sıçrayarak uyanıyordum. eşim öpüp sakinleştiriyordu. kv nin biz 200 km uzaktayken kardeşini bul eve gelsin diye gece yarıları aramaları telefonlardan korkar olmuştum. ağlamaya başlıyordum. zaten annem çocuğum olacak diye hakaret etmeye başladı bide benim hiç suçum yokken eşimle kv nin kavgasından bende nasibimi alıp hiç aranmadım. ne suçum varsa. adım atmak için gelseydi elini de öperdim. sarılırdım da çünkü hep bu şekilde adım attım ben. ama hesaplaşmaya gelip bize bağırdığında dayanamadım artık. yazdıklarım dışında evrilmeye başladı konu. benim kv hastanede yatarken foto çekip paylaşıp ki haberimiz yokken görmedik diye fırça atardı arayıp. resimlerini beğenmiyormuşum diye benle ciddi ciddi kavga etmye çalıştı. ki görmüyordum da. kendi öz yeğenine odaya girdklerinde kedi yatağın altında mıydı üstünde miydi diye kavgaya tutuşup hıncını alamayınca konuyu giydiği şorta getirip or.spu demeye çalıştı. size sorum bu kadar şey yaşamış ve burda biraz akıl almak için konu açmış bir hamile bir bayan olarak burdaki bayanların beddualarını hakediyor muyum? ki okunsun diye yazıyorum. ben 6 ay asker yolu bekledim evli olarak benim namusuna laf uzattı kv. bu tarz bi insanın mı elini öpmemem beni saygısız ve diğer bayanlardan beddua hakeden biri yapıyor?

Kayinvalidelere garezim vardır normal de ama karı koca çok abartmışsınız. Sana değil ama oğluna yaptığı tavırda haksız değil. Hangi anne ayağı çatlak evladını yalnız bırakır ki? Hadi yalniz birakti sehir disinda gezmede ne işi var.

Sen de iki ay sonra anne olacaksın. Kocanı ikna et, sen el öpmesen de kocan annesinin elini öpsün.

Not: önceki konuda kayinvalide doğuma kadar adim atmazsa kocanın eve almayacağını yazmışsın. Kadın adım atmış. Kocan terbiyesizlik etmiş.

Boşanmış, zaman zaman iki oğlundan ilgi bekleyen, bize yakın oturan ve aynı zamanda oğluma baktığı için her gün muhabbetimiz olan bir kv var.
Bu kadar yakın olunca bazı sorunlar da oluyor illa ki :)

Sizin konuyu kv ye okutayım da gelip beni alnımdan öpsün..

Eee "doğuma kadar gelmezse torunu göremez" demişsiniz.
Kalabalığı fırsat bilip girizgâh yapmış. Elini bile öpmemişsiniz. Eşiniz öpmese bile siz öpebilirdiniz.
Yalnız kalınca istemediğinizi belli edip yanında bile oturmamışsınız.
En sonunda hadi gidin deyip yine adım atınca bağırıp kovmuşsunuz..

Siz mi masumsunuz? Yani benim eşim de benim gözümün içine bakar ama sizinki tam bir sümsükmüş..

Kendi aileniz de sorunluymuş. Bazı şeyleri aileden göremediniz sanırım.

Valla burda ben neler yaşadım da yine kaynanama birşey demedim diyenler bence demedi değil diyemediler ... ben gayet de haklı buldum kininizi ve istemeyişinizi ... kaynana kovulmayı bile isteye gelmiş ... yüzsüzlüğün alemi yok, kendi evladı bile görüşmesekte olur diyor... bana biri görüşmesekte olur dese ömür billa bakmam yüzüne.

Siz cok haksizsiniz sacma sapan tripler hemen ese anlatip doldurmalar dokunma etme bilmem ne ay sinir oldum eski yasananlari bilmiyorum kadin evinize gelmis sonucta belki bir bahaneyle adim atmak istedi esinizde sizde aynisiniz haksizsiniz bukadar da yapilmaz bir insana

Tabi ki beddua hak etmiyorsun herkes kendi yaşadığını bilir ama sana nacizane tavsiyem zamanında sen alttın şimdi üstsun bunu kullanma kv ya da seni kimler üzdüyse belli ki kör cahilmis sen onlarla kendini bir etme eşini at önlerine sen muhattap olma bugünün yarını da var eşin şimdi senle ya yarın bir şey olur karşında olur her şeyin suçlusu sen olursun bulaşma üstüne bir şeyler sıçramasın çocugunla temiz kal

teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…