Bu süreçte evde neler yapıyorsunuz?

Biz eve çok çabuk adapte olduk karı koca.
Sanki hep bu zamanı bekliyormuşuz.
Sabah çok geç olmadan uyanıp kahvaltı, iş, mailler, telefon görüşmeleri derken öğleden sonra boş kalınca spor yapıyoruz.
Akşam da diziler, filmler ve kitaplarımız var.
Henüz sıkılmadık.
Kocam Çarşamba günleri anneme bırakıp kendi annesine geçiyor. Yiyecek götürüyoruz büyüklere, 3 saat sonra alıyor beni. Annemle uzak uzağa oturup hasret gideriyoruz.
Hiç markete gitmedim, hiç sokakta yürümedim şu ana kadar.

Öyle sıkıldım, patladım değilim. Evde poğaça yapıp mis kokulu emeklilik hayallerimi gerçekleştirmek bile nasip olmadı daha. Buraya bile anca şimdi gelebildim.

Allah'ım dışarıdakilere yardım etsin inşallah.

Her sabah evdeki dezenfektan turuma başlıyorum. Mutfaktan çıkamıyorum desem yeridir, çamaşır, ütü. İki çocuk sürekli bir şeyler yiyor, çekirdek çitliyor bende arkalarından günde beş vakit süpürüyorum. Ekmek mayalamaktan, poğaça, börek yapmaktan kas yaptım resmen. Bir yandan home ofis işlerimi yapmaya çalışıyorum. İşe gidip dinleneceğim günlerin hayalini kuruyorum

Ben çocukların peşinde akşam nasıl oluyor anlamıyorum bile ya daha hiç oturup sıkılmaya vaktim olmadı çok boş kalırsam öğlen uykusuna yatıyorum çocuklarla oda en büyük zevkim her evde olduğu gibi bizim mutfakta da akşama kadar bişeyler pişiyor hazırlanıyor toplanıyor. Ekmek tatlı kek poğaça internetteki tarifler tek tek deneniyor. Ve ben hiç birini yemiyorum.deli gibi yeyip yan gelip yatmak istiyorum ama verdiğim kiloları alma korkusuna irademle deli bir savaşa girdim. En çok o zorluyor vallahi

2.5 yasindaki kizima etkinlik bulacagim diye aksama kadar siyiriyorum.
suan suraya sabaha kadar dizi izliyorum kitap okuyorum yazan arkadaşlar var ya asiri icim gidiyor resmen kiskaniyorum yani :/
evde kalali sanirim 30 gun oldu daha bir gun soyle totomu yayip 7 ye kadar uyuyamadim.
belliki en kotu 15 gun daha etkinlik sayfalarina bakip kendim ogrenciyken bile yapmadigim yapmaya usendigim seyleri kizima yapmaya devam edecegim.
cunku kendisi yapmiyor bana yaptiriyor birde bak ne guzel olmuş diyor.
evet kizim gercekten cok guzel yaptim cunku ogrenmesi motor becerileri gelismesi gereken kisi benim
w for vendettayi izlemediyseniz oneririm

O zaman bende anlatayım:

7:30-8:00güne başlıyoruz, cocuklar hemen kahvaltı iztemiyor. Onlar süt içerken bulaşık makinasını boşaltıp ortalığı topluyorum. 4 ve 2 yaşında olduklarından ve evde olduğumuzdan yerler hergün süpürüp siliniyor. Banyo wc 2 güne bir. Iş yaparken youtubeda video "dinliyorum"

9:30/10:00 kahvaltı, bana mola(gündemi takip etme)
12:00'e kadar sakin yollarda yürüyüş veya kapı önünde çocuklar bisiklet ile turluyor(bulundugumuz yer buna müsait)kronik sorunlarimiz olmadigindan vitamin almak gereksiz gelirdi ama tecrübelerimden sonra cocuklara vitamin d3(avrupada yasiyoruz malum disarida cikamiyoruz gerekli diye düşünüyorum) ve vitamin c veriyorum, kendimde vitamin d3 ve b12 almaya başladım.

Eve gel corba içir küçüğü uyut
13-15:00kadar kişisel bakım,büyük oğlumla ilgilenme, namaz+okumalar..tekrar meal okumaya başladım buda bana iyi geliyor birde tefsir programı indirdim lakin düzene oturtamadım ona bakmayi. Netflixde dizi izliyorum, pilates yapıyorum. Bitiremedigim kitapları okuyorum, yine kitap siparişi verdim.
Mutfakta hamaratligim tutmadi bu sureçte, cocuklarinda talebi olmadi. Kilo vermye calisiyorum o yüzden çogunluk gibi yemege vermedim kendimi.

Akşama kadar çocuklarla oyna topla camasır bazende detayli düzenleme derken akşam 6 gibi eşim eve geliyor ve yemeğe oturuyoruz. Topla cay kahve derken bu saatden sonrasi bana zor geliyor cünkü cocuklar evde kosturuyor, maalesef komşulara ses gidiyor evin yapısı böyle, bir anda çığlık atmalar kahkahalar..geriliyorum peslerindeyim.kimsenin hakkina girmek istemiyorum...abarti bisey olmuyor belki fazla ses gitmiyordur ama aman bagirdilar aman biri düştü diye geriliyorum.
8de gün batıyor ve namazı cocuklarla kilip onlara uyku vaktinin geldigini hissettirmeye calisiyorum. Uyku rutini(dişleri fırcalama, kitap okuma, sohbet, ninni) derken çocukların uyuması 9u rahat buluyor.

Başlarda sıkılmaya vaktim olmuyordu, dışarıda işlerim çok oluyor(terapiler cocugun jimnastik kursu), evde kalmak bana dışarı cıkma baskısını üzerimden aldı diyebilirim. Arkadaşlarla bi ara gelmeyi cok özledim...cocuklarda iyiden iyiye bunaldı, markete vs hiçbir yere götürmüyorum kimseyi görmüyorlar darlanıyoruz bizde hali ile...bundan olumlu birseyler cikarmaya calisiyorum. Negatif yönlerimi düzeltmeye, kendimi geliştirmeye calışıyorum.
Ayın sonunda uniden uzakta eğitime başlayacagiz, seviniyorum bir yandan, ama ana okullari hala kapali olursa ben nasi cocuklarla ders dinlicem diyorum:)
Puzzle ve günlük tutmayi burdan fikir olarak aldım kendime:)

İşimi evden yürütüyorum, kitap okuyorum, netflix var.
Temizlik ve yeni tarifler ve tabi ki yiyorum.

6 gibi uyaniyorum,temizlik camasir isleri oluyor,7gibi kahvalti hazir oluyor,uyanan geliyor sofraya sonra ofise gitmem gerekiyorsa gidiyorum,onun disinda evden mail geldikce calisiyorum,gunun buyuk cogunlugu oglumla kitap okuyup etkinlik yaparak geciyor zaten. Aksam 9gibi oglum uyuyunca esimle beraber birbirimizle ilgileniyoruz,dizi izliyoruz sarap peynir gecesi yapiyoruz.2 gibi uyumus oluyorum bu aralar. Gunler guzel geciyor sahsen sikayetci degilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…