- 20 Eylül 2012
- 21.766
- 87.834
- 798
Arkadaşların hepsi ortak bi paydada buluşmuş o da çocuğun seni kullanmasına izin vermemen. Bu biraz büyüdüğünde daha da çözülmez bi yumak haline gelecek. Markette istediğini aldırmak için yere yatıp ağlayan tüm rafları boşaltan, ilerde okula gittiğinde öğretmenden az ilgi gördüğünde hırçınlaşan okuldan soğuyan, oyuncaklarını paylaşmayan bencil bi çocuk olacak..
Kontrolü eline alman gerekir, evin reislerini ve kurallarını bilsin. Çekmeceleri boşaltmasına izin verme, yanında durmasına izin verme, sert ama sakin ses tonuyla kararlı olarak konuş. Ağlasın bırak. Sürekli ağlıyorlar zaten.
Kuzenim aynı senin yaptıklarını yaptı, gece çocuk annesiyle babasının odasında uyuyordu şuan 7 yaşında okula gidiyor ve hala anne babayla yatmak istiyor. Okula başladın abla oldun diye odasını ayırdılar gece bunlar uyuyunca gelip kapının eşiğine yatıyormuş. Annesinin kendisi dışında biriyle konuşmasına asla izin vermiyor. Kuzen biriyle konuşurken sürekli yakasını paçasını çekiştirip anne anne anne diye sesleniyor. Mutfakta kuzen iş yaparken oda tam ayağının dibinde oturup eteğinden tutuyor, kaç kere bu yüzden kuzenim çocuğun ayağını ezdi. Asla diğer çocuklar gibi oyun oynamıyor ve en kötüsü hala annesinin kucağında oturuyor. Annesi indirse bile allem edip kallem edip usulca geliyor kadının dizine. Annesi banyo yaparken kapıyı kapatmasını istemiyor. ep anneyi görmek istiyor. Hergün okulda bi şeyler bulup annesini okula çağırıyor görmek için. Üstünü ıslatıyor, önceden hiç ama hiç yapmadığı halde altına yapıyor ( sırf anne gelsin diye ) Kuzenim cinnet geçirecek duruma geldi
Çocuk o kadar sorumlu duruyorki anlatamam. Bedeni 7 yaşında ruhu 30 gibi. Hiç oyun oynadığını görmedim.
Yol yakınken önlemini al. Allah yardımcın olsun
Allah kuzeninizinde yardimcisi olsun,Tesekkur ederim cevabiniza.
Dunden beri saat azar aglamasina izin veriyorum.
Hatta dun dusumu aldim ustume guzel birseyler giyindim esimi oyle karsiladim.
Hem kendim hem esim sasirdik bu duruma.
Sizlerin cok destegi oldu bunun icin,ayri auto tesekkurler.