Bu Ramazan niye böyle oldu ki?

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
Selam hanımlar, nasılsınız; nasıl gidiyor?

Bu arada tüm annelerin, anne adaylarının anneler gününü kutlarım ve herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.

Benim derdim, canımı sıkan şey; Ramazanla birlikte eşimin bir miktar tribe bağlamış olması ki bu seneye kadar böyle nazlandığını, ayarlarının kaydığını, alanıma girdiğini görmemiştim. Bu Ramazan ise adam "Ben oruçluyum, her şeyi bana göre ayarlayacaksın" moduna bağladı nedense.

Ben, özel sebeplerden dolayı oruç tutmuyorum. (Lütfen, buradan bi polemik çıkmasın)
Eşim elinden geldiğince tutuyor, kaçırmamaya çalışıyor ve bizim de Ramazan ayı uyumsuzluğumuz bu noktadan başlıyor.

Sahura kadar uyanık kalıp bekleyip, yeyip yatmak gibi bir düzen oluşturdu ve fakat gün içinde uykusuz ve bitkin kalacağı için ona uyumasını, benim bekleyebileceğimi (Zaten uyku sorunum var, uyuyamıyorum kolay kolay) ve vakit geldiğinde kendisini uyandırabileceğimi/hazırlığına yardım edebileceğimi söylediğim halde bildiğini okumaya ve uykusuz kaldığına dair söylenmeye devam ediyor. Çözümünü sunuyorum ama yok, oturası var adamın dibime bitişip. Sonra "Uykusuzum" diye söylenmese, neyse; "Uykum yetmedi" diye başlıyor mızırdanmaya.

Bir diğer konumuz, "Sahuru-iftarı beraber yapalım, beni yalnız bırakma" istemi.
Anlıyorum, yalnız sahur/iftar yapmak Ramazan'ın maneviyatına pek uygun değil ve insan sofrada, yanına insan isteyebiliyor. Mümkün olduğunca, oruç tutmasam da katılmaya, ayak uydurmaya çalıştım. Yemesem de yanına oturduğum oldu ama bir noktadan sonra ben sıkılmaya başlıyorum, nitekim eşim acayip yavaş yemek yiyen bir insan. Rahat bir saati sofrada geçirebilen, yayıla yayıla yiyen biri ve benim beslenmem, normalde 10-15 dakika bile sürmez. Bu uyumsuzluğu zaten Ramazan olmasa da yaşıyoruz, ama Ramazan'da daha bir batar oldu adama. "Eh tamam ama sıkıldım bekle bekle" deyip ben de kalkıyorum bir noktadan sonra. Bey efendi buna bozulur oldu. İstisnasız sahur-iftar birlikte oturup, birlikte kalkacakmışmışız.

Yemek siparişi olayı başladı bir de. Normalde ne varsa onu yaparım zaten, çok çeşit çıkarmam bi yemeği bi pilavı, ya da işte bi çorbası bi yemeği, yanına yoğurt-salata filan tamamdır. Bazen de tatlı yaparım sürpriz. Maksat doymak zaten. Aşırıya kaçmayı doğru bulmayan biriyim, israf sofralar kurmayı tercih etmiyorum, hem vakit kaybı olarak görüyorum, hem de Ramazan'ın mesajına uygun bulmuyorum. Her ne ise, bu benim şahsi fikrim, sadece beni bağlıyor hani başkaları daha farklı düşünür coşar onu da anlarım. Eşim de yemek seçen, şunu yap diye sipariş veren biri değil ama işte bu sene adama bi haller geldi. İşten arıyor "Akşama şunu yapsana" diyor şu sıra. Canı çekmiştir, oruçlu adam diye dediklerini yapıyorum ama şeyini çıkardı. Sürekli, her gün eşimin istediği yemekler için alış veriş yapıp, ocak başında mı bitireyim günümü yani? Artık dedim "Mütemadiyen incik cincik yemeklerle tatlılarla uğraşamam, çok canın çekiyorsa dışarıdan alagel. Öbür yemekler kalıyor, dökülüyor, dolapta çürüyen sebzeler var böyle olmaz"... Bozuldu tabi dediğime. Oruç tutmuyormuşum, yapmalıymışım. Bunun tribini atıyor ara ara hala.

Başka bir konu, sigara içtiğimiz yerleri paylaşma konusu. Eşim de ben de sigara kullanıyoruz maalesef.
Çocuklu olduğumuz için, evimizde sigara içmenin bazı kuralları var; kesinlikle dumanın dışarı akamayacağı/sineceği ve çocuğun sık bulunabileceği odalarda sigara kullanmıyoruz. Sigara içilebilen yerler, mutfağın en ucundaki pencere ağzı, balkonlar ve çalışma odam (Kapısını kapatıp tüm pencereleri açmak şartı ile)... Başka hiçbir yerde sigara içilmez bizim evde.

Tatil olduğu için eşim evde, oğlanın uyku saati; çalışma odamın kenarına geçtim, sigara yakacağım ama peşimden eşim de içeri girdi, oturdu. Dedim "X, ben sigara yakacağım, rahatsız olursun, sen içeri geç", bana balkona gitmemi söyledi. Dedim "Bu evde zaten sigara içilen yerler belli, sen oruçlusun ve bu yerlerden uzak durabilirsin; dibime gelip, sigara içebildiğim kısıtlı yerden beni neden kovalıyorsun? Diğer tüm odalar senin zaten" ..Yok kendisi oruçluymuş, balkona gidecekmişim onun benim odamda oturası varmış. Almış eline telefonu, dibime dibime sokuluyor ve beni kovalıyor balkona. Ben de "Orucu bana tutmuyorsun, ben seni uyarıyorum sigara yakacağım, sigara içebilmek için zaten bu odaya girdim, rahatsız olursan senin sorunun artık sıktın." dedim ve sigarayı yaktım. Söylene söylene gitti.

Sanki oruç tutmamam adama batıyor ve inadına beni sıkıştırıyor. Önceden böyle yapmazdı dediğim gibi, bu sene bi "Oruçluyum, bana her konuda iltimas tanıyacaksın, benim dediğim olur" moduna girdi ve sürekli ensemde. Çocuk gibi, çok gereksiz şeylerden sorun çıkıp duruyor. Neden böyle yapıyor, canı mı sıkılıyor anlamıyorum, daha bayrama kadar çekilecek çilem var gibi... Ne yapayım ben bu adama?

Bizim insanımız oruç tutmayı da bilmiyor ki! Sözde fakirlerin halinden anlamak için tutulur ama maşallah çeşit çeşit yemekler ve tatlılarla donatılır sofralar. Sadece sizin eşiniz için demiyorum, genel durum bu maalesef. Ramazan ayı bir lokma ekmeğe bile şükür etmemiz gereken bir aydır fakat çoğu kişi bilincinde değil. Siz kesinlikle evde ne varsa onu yapın, oruç tutuyor diye nimet çöpe atılmaz. Şimdi her dediğini yaparsanız, her ramazan aynı şekilde davranmaya devam eder.

Buraya upuzun düzene kadar onunla konuşsaydınız iş çözülmüştü.
Çözülmemiş, canım sıkılmış ki yazmışım. Konuştum ve neden böyle yaptığını sordum zaten. Klasik "Uykusuzluk açlıkla uğraşıyorum napayım, idare et" e bağladı geçti. Çözüm sundum, uymadı.

Bitmeyecek bu erkeklerin ramazan tripleri
Sanki sana tutuyor orucu.
Cozum onerim yok valla gangsta. Benim esim de acayip sinirli oluyor oruc tuttugunda,ilk gun tutmamasini soyledim dogrudan. Bunca sinirle oruc olmuyor o,ac kalmak oluyor cunku. Hic bir kiymeti yok.

Sadece bir şey için hak verdim eşine.
Neden birlikte yemiyorsunuz yemekleri. Ben mi yanlış anladım bilemedim. En azından iftarda birlikte yiyin yemeğinizi.
Onun dışında sen oruç tutmuyorsun diye bunları yaptığını düşünüyorum ama erkekleri anlamak bazen çok güç oluyor. Oturup konuşulup çözülmeyecek gibi bir sorun gelmedi bana.

O zaman birşey yapamazsınız. Halihazırdaki düzeni Değişiyor Oruç tutarken insanların bu ruh haline de yansıyor ister istemez. Ramazan daha yeni başladı ilk günler böyle Olabilir sonra sonra bünye alışınca o da normale döner merak etmeyin. Siz kendinizden taviz vermeyin.

Sordum, uykusuzluk, yorgunluk açlıkla uğraşıyorum napayım diyor. Uyu işte ben beklerim diyorum onu da istemiyor, oturası varmış. Saçma bi kısır döngü yarattı kendi kendine.

Valla kuzu tutmayi beceremiyorsa tutmasin yani benim bunu demisligim var yakinimdaki insanlara , kalp kirmak , sacmalamak , sinirli agresif olmak orucun ruhuna ters zaten

Benim cocuklugumdan hatirladigim ramazanda evlere huzur geldigiydi , hem bizim evde babam tutardi dunyanin en yumusak adamina evrilirdi hemde anneannemlerin evinde huzur olurdu , mesela dedem acaip agresif bi adamdi ama ramazanda giki cikmazdi
Ne biliy arkadaslarimin evine gittigimde de tek hatirladigim anne babalarinin herzamankinden daha misafirperver , daha huzurlu oldugu
Ne oldu da ramazanin bu ruhu kayboldu , neden insanlar boyle oldu anlamiyorum ben cidden

Geçen sene filan böyle değildi ya, bu sene bağladı tribe, sinire, yorgunluğa. Acaba gizli şeker filan bi hastalığı vardı haberimiz yoktu da bu sene oruçla birlikte mi nüksetti ki?

Geçen sene filan böyle değildi ya, bu sene bağladı tribe, sinire, yorgunluğa. Acaba gizli şeker filan bi hastalığı vardı haberimiz yoktu da bu sene oruçla birlikte mi nüksetti ki?
Nasil iyimsersin kiyamam. Nukseden sopa bagimliligi bence. Telefon edip yemek siparisi vermek deyince anladim.

Olabilir gangsta , bi kontrol ettirsenize
Benim esim seker hastasi , gecen yaz sicaga dayanamayip surekli kendini halsiz hissettigi icin benim zorumla doktora gitti de ortaya cikti
Herzaman rahatlikla tutup bu sene arizaya bagladiysa gercekten altinda bir saglik sorunu yatiyor olabilir

Gercek oruç bu değil diyerek başlayalım. Şimdi sinir krizleri geçirip, ona buna triplenme isteğini omo bon orocloyom diyerek haklı göstermeye çalışmazlar mı... İbadetler şahsidir ve karşıdakini bağlamaz. Bunu kendince inanan ve ibadetlerini gerçekleştirmeye çalışan biri olarak söylüyorum. Mesela bizim okulda Ramazan dolayısıyla çay kaldırıldı, kantin kapatıldı, su sebili kenara itildi. Oruç tutmama rağmen e tutmayan vardır onlara yazık değil mi diye çok söylendim.
Şimdiye kadar böyle yapmayıp değişim geçirmesi biri tarafından işleniyor mu sorusunu aklıma getirdi aslında. Bütün bunlar bahane. Onunla tutmamaniza gıcık başka biri eşinize işlemeye başlamış gibi.

Bence idare edebilirsin
Birlikte yemek istemesi ne kadar güzel birşey
Sevdiği şeyleri de yapsan çok hosuna gider

Ben 15 gün snr Doğum yapacağım
Eşim beni bekleme ye sen der işten arar ama ben acıksam da beklerim iftarı

Tatlıyı seviyor diye otura otura tatlısını yemeğini yaparım

Çok zor değil bence
Kocan birlik beraberlik istiyor iste daha ne istiyorsun

Nasil iyimsersin kiyamam. Nukseden sopa bagimliligi bence. Telefon edip yemek siparisi vermek deyince anladim.

Her oruç zamanı aynı şeyi yapsa huyu olduğundan emin olacağım da, ya bu sene ilk kez böyle görüyorum eşimi. Ne olur ne olmaz bi tahlil mahlil yaptırsın söyleyeyim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…