- 21 Eylül 2009
- 9.852
- 10.252
- 773
- Konu Sahibi colcicegi_1
-
Kitaplar al,yabancı dil öğren,yabancı ülkelere seyahat et desen,ne gerek var diyecek tipler bunlarGece saat 11 buçuktan “belli” sıradaymış. Bir yapay zeka uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor?
Ben birkaç sene gittiğim bir kursta asgari ücretli sekreterle alay ettiklerini gördüm.Haklilardi.İphone alacağım diye gitmiş altın bozdurmuş.Mesela maaş 30 bin TL diyelim. Ama iphone 16 pro max alıyor hayatınızdaki kişi. İnsanın ayağını yorganına göre uzatması gerekmez mi? Çok saçma geliyor bana. Sizce?
iPhone alıyor ama faturayı ödeyemediği için sadece çağrı atıyor insanlar. Aslında ne kadar acınası durumdalar ama farkında değiller.Mesela maaş 30 bin TL diyelim. Ama iphone 16 pro max alıyor hayatınızdaki kişi. İnsanın ayağını yorganına göre uzatması gerekmez mi? Çok saçma geliyor bana. Sizce?
İyide bu keyif öncelik meselesi. Bir insan maaşını öncelikli olarak gezmeye tozmaya harcar, kimi yeme içme, kimi kuaför güzellik bakım, kimi giyim kuşamMesela maaş 30 bin TL diyelim. Ama iphone 16 pro max alıyor hayatınızdaki kişi. İnsanın ayağını yorganına göre uzatması gerekmez mi? Çok saçma geliyor bana. Sizce?
Konudaki Adam bilgisayar mühendisi yalnız. Tabiiki ihtiyaç duyabilirSize öyle geliyorsa öyledir, ne diyeyim. Ama burada konu sahibinin bahsettiği kişi sizin yaptıklarınızı yapmıyor o malzemelerle, fark bu. Hatta pek çok insan yapmıyor. Eşiniz sesle uğraşıyorsa onun kullandığı alet edevat program zaten buna göredir ve fiyatta buna göredir. Ben işine özel alanlara laf söylemedim ki. Her iphone 16 alan sizin gibi edit işiyle uğraşmıyor sadece elmanın çekim kuvvetinden kaynaklı alım yapıyor. Bu da bana akıllıca gelmiyor.
Bundan neden rahatsız olsunki zaten?Tabii ki vardır. Miami’de marinası olan adamın Rolexle dolu dolabı vardır. Ben demiyorum ki adam bir tane 3500 liralık saat almış tek onu takıyor. Ama rahatsız olmadan takmış işte.
Nedenki siraya giriyor bende onu anlamadım.
Tipe bak Zeytinburnulu haliyle her sene Eylül ayında aynı sıkıntıyı çekiyormuş.
Bünyeleri sefilliğe alışmış çünkü.Nedenki siraya giriyor bende onu anlamadım.
Sipariş verince eve geliyor zaten.
Bünyeleri sefilliğe alışmış çünkü.
Gorusmeyi kes, olmaz bunlaFlörtüm geçen hafta iph 16 almak istedi ben de abartı geliyor bana dedim ama mevcut kullandıgım telefon kasıyor dedi. Ben de format at dedim şayet devam ederse iph 13 vs alırsın. Neyse bugün telefonu yere düşmüş kırılmış iph 16 alacağım dedi bir şey demedim. 100 bin liraya da laptop almıstı onceden. Ama bu cocugun maası 30 bin tl. Gecici meslek yapıyor hatta suan. Kendi isine bile girmedi. 1.5 senedir issizmiş. Haretlerinde ben pek bir rasyonalite göremedim. Nedenini açıklamadan kessem mi konuşmayı?
Ben bin tlm bile olsa onu yatırıma kullanıyorum. İlerde cok anlasamayız gibi, sizce?
Konudaki Adam bilgisayar mühendisi yalnız. Tabiiki ihtiyaç duyabilir
Ayrıca kalite ve uygun fiyat diyorsunuz sonra Çin menşeili telefon övüyorsunux.
Eşim Samsung kullanıyor androide aşınayım. Bakın Samsung diyorum sizin dediğiniz Çin’den gelenler de değil. Ona rağmen arada devasa bir fark var.
Boşuna kullanmaları özenti bulmayın. Arada fark olduğu için insanlar bu telefonu alıyor/
Hadi diyelim samsung ve iphone arasında teknolojik olarak devasa bir fark yok. Ama firma garantisi olarak deli dehşet bir fark var. Bin yıl önce aldığın telefonu götürdüğünde çok cüzi bir ücret karşılığında aynısını ya da artık üretilmiyorsa muadilini veriyor adamlar. Sırf bunun için bile tercihim.Konudaki Adam bilgisayar mühendisi yalnız. Tabiiki ihtiyaç duyabilir
Ayrıca kalite ve uygun fiyat diyorsunuz sonra Çin menşeili telefon övüyorsunux.
Eşim Samsung kullanıyor androide aşınayım. Bakın Samsung diyorum sizin dediğiniz Çin’den gelenler de değil. Ona rağmen arada devasa bir fark var.
Boşuna kullanmaları özenti bulmayın. Arada fark olduğu için insanlar bu telefonu alıyor/
benim de yukselenim oğlak cimriyim:)Ya oğlak naptı şimdi =(
Ben de gayet para harcıyorum, daha dün 1300 tl'ye gömlek aldım.
tutturmuşlar bi oğlaklar cimri diye =(
iste herkes kendine göre insan bulmali..ne guzel sen kocani gonlune gore secmissin. konu sahibi zor bir hayat gecirmis. dunyada en buyuk zevki kenara para atmak. üniversitede bile kit kanaat geçinip (ailesi para gonderemezken ve para icin temizlikcilik yaparken) kyklarini biriktirip yuz bin tl biriktirmis. bu kadina boyle bir adam gitmez. bosa oyalanmasin hic.Senin dünyan bambaşka zaten ama bak senin kriterlerinin içinde de bütün parasını bir bilgisayar ve bir telefona gömem adam yok. Benim kocamın da evlendiğimizde hiç birikimi yoktu kredi çekip evlendik ama parayı mümkün olduğu kadar gezerek yemişti. Şimdi fırsat buldukça birlikte geziyoruz ama bir ev bir araba almayı da başardık tek eksiğimiz 100binlik telefon ve bilgisayar, peki neden? Çünkü hayatta para harcanacak ya da biriktirilecek daha güzel ve kaliteli şeyler var60bine bulaşık makinesi var hadi en pahalısını alalım demiyoruz kalite ve makul fiyat diyebiliyoruz. Telefon da aynı şey, işini iyi görmek için en pahalısı gerekmiyor.
benim de yukselenim oğlak cimriyim:)
daha dogrusu salak salak seylere para harcayacagima biriktirip bana keyif verecek seylere harcamayi tercih ediyorum
bu da beni cimri yapiyor
Bu tipleri hiç anlayamadım gerçekten. Bence altta tamamen aşağılık kompleksi yatıyorMesela maaş 30 bin TL diyelim. Ama iphone 16 pro max alıyor hayatınızdaki kişi. İnsanın ayağını yorganına göre uzatması gerekmez mi? Çok saçma geliyor bana. Sizce?
Bazen marka ürünler cidden çok kaliteli oluyor ama bazen de kalitesiz çıkıyor. Şans işi herhalde.Hadi diyelim samsung ve iphone arasında teknolojik olarak devasa bir fark yok. Ama firma garantisi olarak deli dehşet bir fark var. Bin yıl önce aldığın telefonu götürdüğünde çok cüzi bir ücret karşılığında aynısını ya da artık üretilmiyorsa muadilini veriyor adamlar. Sırf bunun için bile tercihim.
Çok başka, alakasız bir üründen örnek vereyim. Stanley termosları herkes bilir. Ablamda eniştemin babaannesinden kalan bir stanley vardı yaklaşık 40-45 yıllık tahminimizce. Boyaları bile dökülmüştü. Biz onu firmaya gönderdik bu artık termos işlevini yerine getirmiyor diye. İki hafta içinde yenisini gönderdi adamlar. Çünkü ömür boyu garantili.
Yine aynı şekilde öyle çok abartı pahalı olmasa da yaklaşık 8-10 yıl önce aldığım bir lacoste çantam var. Bu yaz fermuarının ucundaki parça koptu ama kullanımda bir sıkıntı yok fermuar çalışıyor. Ne yapabiliriz diye aldığım yere götürdüm, biz bir gönderelim firmaya dediler. Aynısının yenisi geldi yine. Hatalı üretimmiş öyle dediler. Neredeyse 10 sene tepe tepe kullandım ben o çantayı
İnsanlar markaya para verdiğimizi sanıyor ama aslında kaliteye ve arkasındaki firma güvencesine para veriyoruz. 1 sene sonra çöp olacak çin malı almadığımız için müsrif oluyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?