Bu Kirlenmiş Hayatı Ne Temizler?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
26
Herkese yeniden merhaba.Buraya birçok kez konu açtım kendimden bahsedecek olursam doğuda yaşıyorum annem bana bakmadı dedem ve annenem büyüttü hep dövülerek ezilerek büyüdüm okul hayatımdada hep ezildim dövüldüm aşağılandım.Üniversitede herşey çok güzel olacak dedim umut ettim 20 yaşında kazandım fakat 2.dönem çok saçma bir sebeple bıraktım mühendisliği evde oturup tekrar hazıırlandım 4.kez puanım kırıldığı için iyi bir puan alamadım yrleştirme puanım la başka bir şehire geçiş yaptım fakat ordada okuyamadım bırakıp eve döndüm psikolojik olarak çok kötü olmuştum 5.kez hazırlandım sınava şimdi yaşadığım şehirde 2 yıllık sağlık okuyorum hedefim dgs ile hemşirelik okumak ama evde hergün kavga var annemle anlaşamıyorum evlenmem için baskı yapıyor geçen konu açmıştım burda bana bu yaştan sonra hayallerini gerçekleştirsen ne olcak şükürsüzlük etme evlen evin olsun diyor bunlara kulak asmadım hep gelişimim için çabaladım fakat az önce bana 23 yaşındasın ne işe yarıyorsun hayatta bize yük olmaktan başka dedi çok zoruma gitti sanki kaçmak istediğğim gerçeği yüzüme vurdu 23 yaşındayım hayatımda hiç tatile çıkmadım deniz görmedim şehir şehir gezip fotoğraf çektirmedim ama benim bunları gerçekleştirmek için hayallerim vardı annem öyle deyince çok şey kaçırmış gibi hissettim sanki artık bu yaştan sonra bir önemi kalmamış güzel günler olmasının hayatımdada okulu bırakmak gibi büyük hata yaptım geçen yıl ilk dönem bıraktım 2.dönem geri dönmek isteyince babam izin vermedi o hakkı kaybettin dedi zaten çok çalışarak zorlukla kazanmıştım bırakmam çok yanlış oldu orda istediğim hayatı kısmen de olsa yaşıyordum bırakmasaydım eğer bunları yaşamayacaktım hiç affedemiyorum kendimi bu kirlenmiş hayatı sanki ölüm temizler gibi düşünüyorum.

23 yaşta ne var yahu genceciksin daha hayallerini yaşamak için uzzzzun bir süre var önünde. Sen annen olacak kadına bakma kendi ne işe yaramış acaba doğurduğu çocuğa bile sahip çıkamamış. Böyle bir kadını hiiiç ciddiye alma bile.

2 yıllık sağlık bölümü okuyarak çok iyi yapmışsın ayrıca iş bulamama ihtimalin yok. Güzelce işe girersin önce kendi hayatını kurarsın, hemşireliği sonra düşünürsün. 2 yıllık sağlık işletmeciliği tarzı bi bölüm okuyan bir arkadaşım vardı atandı çok da güzel bir maaşı var. Çalışırken 4 yıllığa tamamladı sonradan nöbetleri falan ona göre ayarlanıyodu.

Yani hiç kimseye aldırış etmeden önüne bak. Ölüm mölüm ne alaka yahu hayat yeni başlıyor daha düşünme böyle şeyleri. Geçmişe odaklı da yaşama olan olmuş önüne bak ve kurtul bi an önce içinde bulunduğun durumdan.

23 yaş ne ki yaaa? Genceciksin..Hiçbir şey için geç değil..Ben de hayatımda ilk kez 29 yaşımda,atanınca tatile çıktım:)) Kendine acıma, annenin de acındırmasına izin verme.
Önceden birçok hata yapmışsın,okullarını bırakmak gibi..Şimdi bu hatayı tekrarlama.Biliyosun aynı hatayı 40 kez yapınca adı artık hata olmuyor..Annene kulaklarını kapa ve derslerine asıl.Dgs gir hemşirelik oku..Ne güzel bir planın var ve buna sadık kal..Geçmiş hatalarını ya da geleceği düşünmek sana hiçbir şey kazandırmaz.Ana ve hedeflerine odaklan, ders çalıştığın zamanlar hariç kendine zaman ayır ve kafanı dağıt. Sürekli ders de köreltir insanı.Biliyorum sorunlu ebeveynlerle yaşamak kolay değil ama pes edersen senin de ilerde sorunlu bir ebeveyn olman olası.

Bu arada terapi alma şansın olursa mutlaka al.Üniversitelerde medikolarda ücretsiz danışmanlık oluyor.Sürekli yeni bir şeye başlayıp sonra yarıda bırakmanın bir sebebi olmalı.Bunun üzerine gidip çözersen okuluna odaklanman daha da kolaylaşır. Umarım her şey gönlünce olur, bol şans ❤

Son düzenleme:
Hayatında kirlenmis bir sey yok ayrica yasin da daha cok küçük, okuluna odaklan gerekirse part time is bul harçlıgini çıkar kpssye gir ataninca kendine ait bir hayat kurarsin, hic bir sey icin gec değil hele.ki 23 yasinda. Insanlar 40tan sonra boşanıp calismaya baslayip çocuklarını büyütüyor. Calisinca tatile de gidersin ben 27 yasinda atandim ve tatile daha birkaç sene önce gidebildim. Sen okulunu bitir gerisi kendiliginden olur.

Son düzenleme:
23 yaş küçük gözünde büyütme .. sağlık bölümünü bitir mutlaka.. Keşke o yaşlarıma dönebilsem. . Pırıl pırıl bir yaştasın. Ne derlerse desinler annen baban sana bakmak zorunda evden atıcak değiller ya .. emin ol cahilliklerinden heveslilerdir evlensin etsin torun torba olsun ondandir. Bakma sen onlara anne babanın olumsuz dediğini kafaya takmayıp biraz vurdumduymaz ol. Hedefine odaklan bu sefer yarıda birakma eğer istersen başarirsın. Alınganlık eder pes edersen ozaman kaybedersin .millet elin adamının kahrını çekiyor boşver seninki hiç yoktan anne baba konuşsun dursunlar .
Geçmişi de düşünüp psikolojik olarak doldurma kendini ,geçmiş geçmişte kalmış gitmiş. Önüne bak sen ardına değil.

çok teşekkür ederim yaptığım yanlıştan dolayı affedemiyorum kendimi

Hayallerime ulaştığım ilk gün 27 yaşndaydım herşey bir anda serilmedi önüme yavaş yavaş Ve tırnaklarımla kazıyarak aldım hepsini. Bu anlattıklarınızın hepsi daha çok kamçılamalı kendi maaşın olursa hayatın da olur.

çok teşekkür edeirm iyiiki varsınız hatamın farkına varınca geçen yıl 2.dönem geri dönmek istedim fakat babam dikildi bu kez karşıma 20 yaşındaydım yaşım gençti yaşamak istediklerimi yaşayabilirdim devam etseydim 2 yada 3.sınıf olurdum şimdi ona üzülüyorum

evet ailem yük olarak görüyor beni para istesem surat asıyorlar hep içimde ukdeyle yaşıyorum gördüpüm beğendiğim hiçbirşeyi alamıyorum eğer okulu bırakmasaydım şimdi 3.sınıfta olurdum 20 yaşında gençtim bu şehirden ve bu yaşantıdan kurtulmuş olurdum ama geri döndüm ve bir 3 yıl daha bu yaşıntıyı çektim üzülüyorum

Evlenince benzer şeyleri eş ile yaşama ihtimali çok yüksek o yüzden bir süre daha çekip kendi hayatınızı kurun derim. Sağlık okumak da bir avantaj olur bunun için.

çok teşekkür ederim yaptığım yanlıştan dolayı affedemiyorum kendimi
Hatan okulu birakmak olsun yine bir sekilde bu hatadan dönmüşsün.
Böyle yapa yapa olgunlasacaksin, insaniz hatalar yapabiliriz önemli olan bu hatalardan dersler cikartip yeniden ayaga kalkmak, bir yerden baslamak. Sen de bunu yapmissin, gecmis hatalarina üzülmek için hayat kısa, önüne bak okulunu bitir yolunu ciz.

Siz kararlı durdugunuz sürece evden atacak ya da zorla evlendirecek değiller ya. Nihayetinde herşey nikah masasındaki bı hayira bakar. Hayallerinizin peşinden koşun ama lütfen bu sefer bırakmayın. 5.kez üniversiteye hazırlanmak ne demek Allah aşkına şimdiye bitirmiş yüksek lisansa başlamış olurdunuz. Hoş ben 24 yaşındayım bitirdim ama bı halt olduğu yok ya neyse

Boşver düşündükçe üzülecek şeyler bitmez.Belki senin için böylesi daha hayırlı olmuştur . Hemşirelikte daha mutlu olacaksın belki de .Sen de böyle de ve önüne bak,elindeki işe asıl.Geçmşşi değiştiremez ama geleceğini eline alabilirsin.Bunun için de an'da kalmalısın.
Ailen de sorunlu olduğundan dediklerini dinleme.Doğurdularsa her türlü ihtiyacını gidermek zorundalar.Maddi olarak zorlanıosan part time çalışıp okuluna da odaklanabilirsin.Hem kafan da dağılır.Bu kadar okulu kazanıp mücadele eden bir kız eminim çok zekidir,sen istedikten sonra her şey olur.Ama pes edip evlenip gidersen olmaz işte.Kendi ayaklarının üstünde dur lütfen,bundan daha büyük özgürlük yok.

Ben hic kirlenmis bir hayat görmüyorum sende kizim. Sen önce hemsirelik okulunu bitir, Ben de o zaman seni buraya hediye olarak davet ediyorum. Biz Frankfurta 20 km ileride ormanin icinde bir kücük, sessiz, temiz havali bir yerde yasiyoruz. Gel, istedigin kadar kal, gez, Fotograf cek, eglen, canin ne isterse yap. Frankfurta 30 dakikada bir Metro kalkiyor, 20 dakikada sehirin icindesin.
Sein yasami esasinda daha yeni basliyor ve bütün kapilar acik. Okul bitesiye kadar, biraz dislerini sik, derslerini calis, annenlerin söyledigine kulak Asma.
Sana okulun bitesiye kadar güzel ve bol sevgi dolu zaman lar diliyorum ve okulun bitince, istedigin zaman evimizin kapilar sana acik.
Selamlar ve sevgiler

23 yaş yolun başı daha. Evlilik için de çok erken. Prostat kanseri hem de son evrede olan bi yaşlı amca hukuk fakültesinde okuduğunu söylemişti bana. Hayran kalmıştım azmine yaşama sevincine. Her şey bitti ölüyorum demiyor herkesin yaşama tutunma şekli farklı. Çok güzel ve uzun yıllar var önünde. Yeter ki sen iste

Asla hiçbir şeye geç değilsin canım ben üniversite de 2 .sınıftayken 1.sınıfa yeni başlamış 41 yaşında abla vardı okuyana devlet her şekilde yardım ediyor yeter ki bırakma pes etme

Konunuzu görünce bir kaç kelime yazmadan geçemedim. Lütfen ama, lütfen annenizin söylediklerini ciddiye bile almayın. Belli ki çok cahilce konuşuyor, hayat görüşü dar, vizyonu evlenip çocuk yapmaktan ibaret biri. Üstelik yaptığı çocuğa doğru dürüst annelik yapmaktan aciz. Sözleri incitici olsada, ciddiye almaya değecek gibi değil. Kararlı ve azimli olduğunuz sürece başarılı olacağınıza inanıyorum. Mühendislik kısmet değilmiş, bir şeyler bahane olmuş ve okuyamamışsınız. Ama, yaşınız çok genç daha ve hayatınızın baharındasınız. Hayallerinizden lütfen vazgeçmeyin. Geçmişindeki olumsuzluklara odaklanıp, geleceğinize gölge düşürmeyin. Umut ve çabayla herşey daha güzel olacak. Buna inanın. Lütfen psikolojik destek alın. Kendinizi daha güçlü kılma adına çok faydasını göreceksiniz. Zira destek değil, köstek bir aileye sahipsiniz. Bu da sizi olumsuz etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…