- 25 Aralık 2020
- 5.358
- 19.658
- 198
- 41
- Konu Sahibi ezgigizem_
anne-babanız zaten ayrılmış ki sizinİşte kimseye bunları anlatamıyorum annem babam birlikte olsa belkide anlaşabilen 2 insan olsa gözüm arkada kalmaz. Fakat annem babam çok zıt karakterde insanlar. Babam annemin canını ben yokken sıkar eminim. Babam zaten sinirli ,aksi,asık suratlı bir insan. Dünyada daha eşi benzeri yoktur eminim. Aile birliği yok, üstüne sadece düşünmesi gereken ben varım, üstüne yoruldum ve hala mücadele etmek zorundayım üstümden yükü alacak kimse yok. Bunları dile getirince neden ben kötü biri oluyorum
yani ayrı olup da gidip hasta eski eşine bakacak kaç erkek var bilemiyorum?
onu geçtim zaten evli iken eşine bakabilen erkek sayısı bile sınırlı bu ülkede...
erkekler kendilerine bakmaktan aciz boşanınca gidip koşa koşa evleniyorlar beceriksizlikleri yüzünden, babanız aksidir sinirlidir o başka ama zaten annenize bakmanızı beklemeniz aşırı pembe bir beklenti. şu ülkede sorsan %90 bu durumda eski eş gelip bakmaz, siz neyin beklentisi içindesiniz anlamıyorum.
bu kız muhtemelen hemşirelik filan okuyor zaten ,anladığımBakmaya yükümlü olduğun için yasal olarak rapor alabilirsin belki okulla konuşup raporu iletip sadece sınav zamanları orda bulunma durumunu konuşabilirsin. Ben çok uzatmanın taraftarı değilim açıkçası. Çünkü mesleğine maaşına annenle senin çok daha fazla ihtiyacın olabilir ilerleyen süreçte. Baban madem bu kadar okuluna düşkün bir dönem için size bir ev tutsun kirasını ödesin annen biraz daha toparlanınca Ankarada beraber kalin bir dönem. Bu da bir çözüm olabilir
stajı kendi okulunda yapması gerektiğine göre sağlık lisansiyeri
kadının daha dikişleri alınmamış, sık sık hastaneye gidecek + muhtemelen daha kemoterapi alacaktırAnnenize 1 aylığına yatılı bir bakıcı ayarlanamaz mı? Babanızla konuşun okulunuzun açılacağını annenizin düzelmediğini anlatın,1 ay da olsa biri bulunabilir bakıcı. Siz yurtta kalıyorsanız olmaz ama ev tuttuysanız annenizi götürebilirsiniz yada yanınızda ama tabi ki bırakmayın.
kadının tedavisi nerede başladıysa orada takibinin yapılması daha mantıklı ankarada bu kız okuluna gidecek gelecek
eee bu kadını hastaneye kim götürecek getirecek bilmediği yerde?
dahası bu kızın 3 ay sonra okulu bitecek
3 ay sonra geri gelecek yine oldukları yerde tedaviye mi devam edecek? süreç aksar öyle.
bunlar mantıksız işler bu kadın kanser hastası tedavisi olup bitmiş değil nerede tedavi gördüyse orada devam etmesi mantıklı olan
hiç mi kanser hastanız olmadı bilmiyorum ama kemoterapisi ışını daha aylarca tedavi görecek bu kadın. her kemodan önce kanına bakılacak enfeksiyon vs. varsa kemoyu alamayacak
öyle 3 ay oraya git 2 ay burada kal bu hastalar için olacak işler değil.
babam ortalığı yıktı diyorsunuz ya2 sonu 3.evre başlangıcı dendi. Kadın ameliyat oldu daha kötü oldu. Ayağa kalkıp gezse bile nefes nefese kalıyor ya delirecem artık cidden üzülmekten dayanamıyorun
İşte bilmediğiniz o kadar konu varki asıl nedeni öğrenmeden yorum yapıyorsunuz. Hayatımdan babamı çıkaramam babama maddi olarak bak bağımlıyım. Okul okul diye bir yerlerimi yırttım diye size kötü insan gibi geldim. Okulum bitmediği sürece hep babama muhtacım bir emekli parasıyla hayat ilerlemiyor. Babam para vermese bana annemin aldığı para yetmiyor
mesela okul yüzünden ortalığı yıkıp ne ypıyor? koca adamın "ortalığı yıkma" eylemi nedir merak eidyorum.
not: sizden daha büyük yaşta kendi sağlık sorunum yüzünden okulu (doktora seviyesinde) bıraktım benim baba beni evletlıktan reddediyordu...üstelik benim para beklentim de yoktu babamdan. erkekler tuhaftır. ama yakar yıkar geçer gider, fazla mı büyütüyorsunuz acaba babayı gözünüzde?
siz babadan resmi nafaka mı alıyorsunuz?
yoksa babanız baba olduğu için mi para veriyor?
resmi nafaka alıyorsanız öğrenciliğiniz devam ettiği için yine vermek zorunda değil mi?
bir de siz sağlıkçı olduğunuz için annesinin yanında kalır bakar nasılsa, diye düşünüyo yüksek ihtimalle herkes
kuzen, yenge, vs kim varsa
teyze zaten yokmuş galiba? (teyzelerime ameliyatlarında ben baktım, bana bişey olsa teyzelerim de bakar) ama ben de sağlık lisansiyeriyim. kime ne olsa ilk refakatçi düşünülen ben olurum. siz 1 gençsiniz 2 kız çocuksuzun 3 tek çocuksunuz 4 sağlıkçısınız
herkes otomatik olarak zaten ezgigizem bakar diye düşünmüştür
siz hiç memelektte kimseye sahip değil misiniz? yani hiç yoksa hastaneye arabasıyla götürüp getirecek kimse de mi yok? (valla öyleyse kusura kalmayın da mağarada mı yaşadınız bu zamana kadar?)
kimseye telefon açıp da durum böyle böyle ben geç de olsa bir süre sonra okula gitmek durumundayım en azından 1 hafta gelebilir misiniz
ya da 1 ay paralı bakacak kimse var mı
gibi opsiyonları kimseyle konuştunuz mu? annenizin bu süreçte kemosu başlayacak mı? süreç nasıl olacak?
toparlarsam
çok geçmiş olsun
ama sizi fazla öfkeli ve gereksiz atarlı buldum
siz herkesi geziyor tozuyor sanabilirsiniz
inanın o kadar çok sıkıntısı derdi olan insan var ki, siz görmüyorsunuz şu anda sadece
2.si, kalıp annenize bakacaksanız durumunu kötü görüyorsanız babanızı bir şekilde yönetin
yok okula gidecekseniz bir şekilde annenize kim ne kadar yatrdım edebilir düşünün ("onlara mecbur mu görünelim?") diyeceğinize
siz ne ona geliyorsunuz ne buna
e nasıl olacak bu?
şey yapalım sizi 3e bölelim
biri okula gitsin, biri annenize baksın, biri babanızın gönlünü edip bolca da gezip tozsun?