• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi bakmaya benden başka kimse yok

Babam ben 19 yasindayken öldü. Sizin yasinizda ailenin tüm sorumlulugunu üstlenip üstüne bir kac kurumla tek basima yasal mücadele veriyordum. Ha insan böyle olmasini istermiydi. Hayir. Ama baska care yoktu. Okulum da uzadi bu yüzden. Ama pismanmiyim. Asla. Tüm o okul mokul da bitti, meslegimi de ele aldim. Kardeslerimin de okumasini garantiledim felan. Zor muydu? Evet. Ama baskasina da birakamazdim. Size tavsiyem bir dönemi dondurun. Babaniz cok biliyorsa bakici tutsun. Ne diye kizacak. Annenizden de cikartmaya hakkiniz yok. Eminim o da bu durumda olmasini istemezdi. Annemin kac kere "babanizin yerinde keske ben ölseydim, bari maddi rahatiniz olurdu" dedigine sahit oldum. Kimse böyle sinavlara isteyerek atlamiyor. Baskalara da bakip kendinizi daha fazla üzmeyin. Annenize acil sofalar dilerim. Benim annem de cok hasta bu aralar. Yine kosturuyorum gerektigi yere. Kimse de durduramaz. Yeter ki Allah saglik güc versin

Bakmaya yükümlü olduğun için yasal olarak rapor alabilirsin belki okulla konuşup raporu iletip sadece sınav zamanları orda bulunma durumunu konuşabilirsin. Ben çok uzatmanın taraftarı değilim açıkçası. Çünkü mesleğine maaşına annenle senin çok daha fazla ihtiyacın olabilir ilerleyen süreçte. Baban madem bu kadar okuluna düşkün bir dönem için size bir ev tutsun kirasını ödesin annen biraz daha toparlanınca Ankarada beraber kalin bir dönem. Bu da bir çözüm olabilir

Bakmaya yükümlü olduğun için yasal olarak rapor alabilirsin belki okulla konuşup raporu iletip sadece sınav zamanları orda bulunma durumunu konuşabilirsin. Ben çok uzatmanın taraftarı değilim açıkçası. Çünkü mesleğine maaşına annenle senin çok daha fazla ihtiyacın olabilir ilerleyen süreçte. Baban madem bu kadar okuluna düşkün bir dönem için size bir ev tutsun kirasını ödesin annen biraz daha toparlanınca Ankarada beraber kalin bir dönem. Bu da bir çözüm olabilir
Babamın kendine hayrı yok bencilin teki kaldı ki anneme ev tutmak mı 😂 bizim hiç aile birliğimiz olmadı şimdi de olmayacak annem ve ben hep çaresizce savaştık durduk yolun sonuna geliyoruz galiba annemi ben pek iyi görmüyorum

Babamın kendine hayrı yok bencilin teki kaldı ki anneme ev tutmak mı 😂 bizim hiç aile birliğimiz olmadı şimdi de olmayacak annem ve ben hep çaresizce savaştık durduk yolun sonuna geliyoruz galiba annemi ben pek iyi görmüyorum
Anladım canım o zaman annenin raporlarını okula sunacaksın ne çözüm getirebiliyorlar bir fikir alacaksin. Belki senin göremediğin onların vereceği bir fikir olur. Annen henüz yeni ameliyat olmuş şu an toparlanamamasi normal ve surec zor ama yine de baştan kötü olumsuz düşünme. Umutlu ol ki savaşmaya gücünüz olsun. Yaşın küçük sorumluluk büyük farkındayım ama en fazla hicbirsey olmazsa 1 dönem uzar okulun. Ama uzamamasi icin de neler yapılabilir hepsinin peşine düş sen yine de

Babanın hayatınıza bir faydası yok anladığım kadarıyla, ona hiçbir şey danışma. 21 yaş çok genç olabilir ama yetişkin yaşı, düşünüp kendin karar verebilirsin. Okulu uzatırsan hayata geç kalmazsın. Kalsan bile çok geçerli bir sebebin var. Annenin sağlığı şuan en önemlisi. Hem çok gençsin hem yetişkin. Annene baktıktan sonra okuluna dönebilirsin. Babana bir şey danışma. Maddi veya manevi herhangi bir desteği olmayan kimseye kararlarının hesabını vermek zorunda değilsin.

Okulu dondurursun 1 dönem,1 donemden kimse hayata gec falan kalmaz. El bebek gul bebek yasayanlar yok mu var onlara bakip kendine acimayi birakirsan daha seri çözüm uretirsin. Senden cok daha iyi durumda olanlar oldugu gibi cok daha kotu durumda olanlar da var. Birakip gidersen ve kadina bisey olursa vicdan azabini cekecek olan da sensin. Ona gore düşün iste

Annesini 3,5 yıl önce kanserden kaybetmiş biri olarak yazıyorum. 2,5 yıl baktık şükür ve neredeyse son ana kadar çok iyiydi. Covit bile atlattı ve covitten sonra durumu cok toparladı yendik diye düsündük. Her kemoda yanında gittim neredeyse. Kanserken evlendim hiçbizaman yaşıtlarım şöyle böyle şeyler yapıyo ben evde annemleyim demedim her kemo bir değil ama bazı ilaçlarda 1 hafta 10 güne anca toparlardı. Annem hastanede tedavi oldugu sıralar acıkogretimden 2. Üniversitemi bitirdim. Evdeyken bile kaliteli zamanlar gecirdik. Kimseden yardım beklemedik. Beklenti insanı üzüntüye götürür. Canı bişey yemek ister yapmak ister diye agzına baktık. Bize 1 gün bile yükmüş gibi hissetmedik. Hastane kapısında araba içinde cok bekledik. Hastane kafesinde cok tost yedik düşününce hala bana ne kötü günlerdi ne zorluk çektik hissi değil aksine ne güzel günlerdi annemin sesini duydugum günler hissi geliyor. O neredeyse yuk olmamak için su istemezdi ama biz sırtımızda tası dese yarış yapıcaktık. Yani demem o ki annem iyi olsun güzel zamanlarımız olsun okul ne ki 1 dönem uzasın. herşey okulu okuyup bitirmek değil. Hele bazı bölümler okudukça uzadıkça sen daha iyi biri olur cıkarsın. Her üni mezunu çat diye cıkıp iş bulmuyor zaten. Bölümünüz ne bilmiyorum ama saglık sektörü değil ise acele etmeyi gerektircek düzeyde değildir. Güzel bir okul bölüm ise de mezun olmadan da çalısılabiliyor. Annenizin durumu ne bakıma muhtaç mı bunlar ayrı mevzular. Kimi ameliyat olan hastalar hemen işe bile dönüyor. Annemin sag yanımda olması için inan düsünecegim en son şeylerden biri eğitim durumum olurdu. Okumak zor değil her okuyanında çat diye iş buldugu okuyanın degerli oldugu bir sistemin içinde değiliz maalesef.

Annenizden kıymetli mi yahu? Evlat olarak tabi ki bakacaksınız. El olsa insan yardım eder bu ne vicdansızlık ne olursa bas git felan şok oldum. Okuldur bu biter hayata geç kalıyorum dediğiniz yaş daha 21. Neyin geç kalması? Pes doğrusu o kadar şaşırdım ki iki adım atsa yoruluyor diyip tek başına bırakma düşünceniz ve konu açmanız üzerine annenizi kırmanız. Annenize bir şey olsa yapayalnız kalacaksınız. Okulunuzla mutlu huzurlu yaşarsınız artık. Anne olarak evladım bir ameliyatımda bile destek olmayacaksa gelip şurada konu açacaksa yazık o kadar üzülürdüm ki
bir tek banamı tuhaf geldi diyordun degilmiş.
Sanki yarım dönem okul dondurunca seneler çift çıft atlayacakmiş gibi hayata geç kaliyorum falan.
O gec kalmaktan korktugunuz hayatin verdiği anne acısına nasıl dayanacaksınız kadina yalniz basina bir sey olsa.

bir tek banamı tuhaf geldi diyordun degilmiş.
Sanki yarım dönem okul dondurunca seneler çift çıft atlayacakmiş gibi hayata geç kaliyorum falan.
O gec kalmaktan korktugunuz hayatin verdiği anne acısına nasıl dayanacaksınız kadina yalniz basina bir sey olsa.
Annem bir yana dünya bir yana saçının teline kıyamam okul ne ki… konu sahibinin yaşına toyluğuna vermek istiyorum. Anne olarakta dediğim gibi evladım ameliyatlıyken bile yanımda olmayacaksa ne zaman olacak? Bir anne için çok üzücü ya yazık o kadının yerinde olmak istemezdim cidden

Onun haline de üzülüyorum bir türlü düzelmedi kadın. İsyan ediyorum onun kalbini de kırıyorum oda diyor teyzem halam hiçbir şeyim yok önceden de böyleydik diyor. Üstüne hastaneden çıktık aşırı kötü grip oldum hala düzelemedim ona rağmen anneme hizmet ediyorum. Artık cidden bunaldım. Bir tarafım nolursa olsun bas git diyor bir tarafım gözün arkada kalacak diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Babama desem okulu dondurucam diye ortaliği yıkar anneme benim gibi bakamaz ki
Bir tarafınız ne olursa olsun bas git mi diyor ? Allah evladın da vicdanlısını versin.

Onun haline de üzülüyorum bir türlü düzelmedi kadın. İsyan ediyorum onun kalbini de kırıyorum oda diyor teyzem halam hiçbir şeyim yok önceden de böyleydik diyor. Üstüne hastaneden çıktık aşırı kötü grip oldum hala düzelemedim ona rağmen anneme hizmet ediyorum. Artık cidden bunaldım. Bir tarafım nolursa olsun bas git diyor bir tarafım gözün arkada kalacak diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Babama desem okulu dondurucam diye ortaliği yıkar anneme benim gibi bakamaz ki
Annenize 1 aylığına yatılı bir bakıcı ayarlanamaz mı? Babanızla konuşun okulunuzun açılacağını annenizin düzelmediğini anlatın,1 ay da olsa biri bulunabilir bakıcı. Siz yurtta kalıyorsanız olmaz ama ev tuttuysanız annenizi götürebilirsiniz yada yanınızda ama tabi ki bırakmayın.

Doktor zaten bol bol yürü dedi fakat nefesim daralıyor gücsüzüm diye yürümek istemiyor benim tahminimce. Korkuyor yürürken nefessiz kalırım diye. Direkt ayağa kalkıyor 2 adım atıyor nefesi hızlanıyor
İyileşmesi zaman alır. Örnrk gösterin motivasyon sağlayın. Gerçekten çok faydası oluyor. Şimdi 2 daha sonra 4 kendini bırakmasına izin vermeyin. Bir ay sonra kemo verebilirler. O zamana iyi olmalı.

Annesini 3,5 yıl önce kanserden kaybetmiş biri olarak yazıyorum. 2,5 yıl baktık şükür ve neredeyse son ana kadar çok iyiydi. Covit bile atlattı ve covitten sonra durumu cok toparladı yendik diye düsündük. Her kemoda yanında gittim neredeyse. Kanserken evlendim hiçbizaman yaşıtlarım şöyle böyle şeyler yapıyo ben evde annemleyim demedim her kemo birdeğil ama bazı ilaçlarda 1 hafta 10 güne anca toparlardı. Annem hastanede tedavi oldugu sıralar acıkogretimden 2. Üniversitemi bitirdim. Evdeyken bile kaliteli zamanlar gecirdik. Kimseden yardım beklemedik. Beklenti insanı üzüntüye götürür. Canı bişey yemek ister yapmak ister diye agzına baktık. Bize 1 gün bile yükmüş gibi hissetmedik. Hastane kapısında araba içinde cok bekledik. Hastane kafesinde cok tost yedik düşününce hala bana ne kötü günlerdi ne zorluk çektik hissi değil aksine ne güzel günlerdi annemin sesini duydugum günler hissi geliyor. O neredeyse yuk olmamak için su istemezdi ama biz sırtımızda tası dese yarış yapıcaktık. Yani demem o ki annem iyi olsun güzel zamanlarımız olsun okul ne ki 1 dönem uzasın. herşey okulu okuyup bitirmek değil. Hele bazı bölümler okudukça uzadıkça sen daha iyi biri olur cıkarsın. Her üni mezunu çat diye cıkıp iş bulmuyor zaten. Bölümünüz ne bilmiyorum ama saglık sektörü değil ise acele etmeyi gerektircek düzeyde değildir. Güzel bir okul bölüm ise de mezun olmadan da çalısılabiliyor. Annenizin durumu ne bakıma muhtaç mı bunlar ayrı mevzular. Kimi ameliyat olan hastalar hemen işe bile dönüyor. Annemin sag yanımda olması için inan düsünecegim en son şeylerden biri eğitim durumum olurdu. Okumak zor değil her okuyanında çat diye iş buldugu okuyanın degerli oldugu bir sistemin içinde değiliz maalesef.
Bölümüm sağlık sektörü ama yapacak hiçbir şeyim yok. Annem zaten yürürken nefes nefese kalıyorum hep böyle mi kalıcam diye sorun ediyor içten içe korkuyor. Genç yaşımda yatalak oldum diyor. Sizin etrafınızda insanlar varmış bizim etrafımızda maalesef kimseler yok. Telefonla arayıp sorup kapatıyorlar

Annenize 1 aylığına yatılı bir bakıcı ayarlanamaz mı? Babanızla konuşun okulunuzun açılacağını annenizin düzelmediğini anlatın,1 ay da olsa biri bulunabilir bakıcı. Siz yurtta kalıyorsanız olmaz ama ev tuttuysanız annenizi götürebilirsiniz yada yanınızda ama tabi ki bırakmayın.
Babam hiçbir şey yapmaz. Babam annemin kocası değil. Kaldı ki babam bana verdiği paraların bile hesabını yapan adamdı geçmişte anneme mi bakıcı tutacak aman

İyileşmesi zaman alır. Örnrk gösterin motivasyon sağlayın. Gerçekten çok faydası oluyor. Şimdi 2 daha sonra 4 kendini bırakmasına izin vermeyin. Bir ay sonra kemo verebilirler. O zamana iyi olmalı.
Patoloji sonucunu bekliyoruz dikişlerimi nasıl aldırmaya gidicem onu düşünüyor kadın yürürken soluk soluğa kalıyor. Nasıl düzelir bilmiyorum umutlarım artık bitti. 10 gün oldu hala aynı yürürken nefes nefese kalıyor bilmiyorum nasıl iyi olur ne olur

Ya hu abartma! İşler kapıda seni beklemiyor. Okuduğun bölüm tıp değilse zaten hemen iş başı yapamayacaksın. Kadın tek başına büyütmüş seni okutmuş. Elinde mi kanser olması! Bakacaksın tabi ki. 1 dönem de uzasın. KPSS çalış. Dil çalış. Bölümünle ilgili işlere bak. Seneye bitirirsin. Evlatlarımı ne halde büyütüyorum. Arkamdan böyle davransa kahrolurum. Kadının parası olsa bakıcı tutardı napsın yoksa

Ya hu abartma! İşler kapıda seni beklemiyor. Okuduğun bölüm tıp değilse zaten hemen iş başı yapamayacaksın. Kadın tek başına büyütmüş seni okutmuş. Elinde mi kanser olması! Bakacaksın tabi ki. 1 dönem de uzasın. KPSS çalış. Dil çalış. Bölümünle ilgili işlere bak. Seneye bitirirsin. Evlatlarımı ne halde büyütüyorum. Arkamdan böyle davransa kahrolurum. Kadının parası olsa bakıcı tutardı napsın yoksa
Bakıcı bir yere kadar bakar nereye bakıyor bakıcı allah için ya ne kadar bilmişsiniz durumları bilmeden konuşup durdunuz yahu. İlla hakaret mi etmek lazım ya ne istiyorsunuz sanki bırakıp gittim ya ne bu tantana arkadaşlar ne oluyor? Bir soru sorduk bu ne tepeme çıktınız hepiniz. Sen çocuk bakıyorsun bakamayacağın çocuğu doğurmasaydın bende öyle diyeyim o zaman nasıl olur? Tek siz mi biliyorsunuz annemin ne halde okuttuğunu hepsini ben yaşadım canlı kanlı. Ne oluyor 21 yaşındayım dedim de salak ya da mal değilim akılsız hiç değilim bi gidin Allah için şurdan ya. Stresim kendime yetiyor bide bu laflarla mı uğraşayım bugünden beri önüne gelen vicdansız ilan etti önüne gelen başka bir şey dedi. Sizin de başınıza gelsin arkadaşlar kimsesiz tek başınıza kalın bakmak zorunda olun o zaman görüşelim hepinizle

İşte ben zaten kanser olduğunu öğrenince okulu dondurucam diye düşündüm. Sonra hocalarıma söyledim yakın yere aldıralım okulunu dedi ve ben bunu babama söyleyince ortalığı yerle bir etti. Ben bunun böyle olacağını biliyordum vs vs. Okulunun bir adı var vs vs ki ben devlet memuru olucam memuriyette kimse kimsenin okulunu sormuyor okulumu birkaç kişi sormuş ankara üniversitesi. Eee annem mi hastalığı seçti ben ta ünideyken kan gelmişti ağzından. Okul bitsin memlekete döneyim diye gün sayıyordum. Geldiğüm günden beri annemi bırakmadım. Babama her şey kolay geliyor
Annen kaçıncı evre kanser

Bakıcı bir yere kadar bakar nereye bakıyor bakıcı allah için ya ne kadar bilmişsiniz durumları bilmeden konuşup durdunuz yahu. İlla hakaret mi etmek lazım ya ne istiyorsunuz sanki bırakıp gittim ya ne bu tantana arkadaşlar ne oluyor? Bir soru sorduk bu ne tepeme çıktınız hepiniz. Sen çocuk bakıyorsun bakamayacağın çocuğu doğurmasaydın bende öyle diyeyim o zaman nasıl olur? Tek siz mi biliyorsunuz annemin ne halde okuttuğunu hepsini ben yaşadım canlı kanlı. Ne oluyor 21 yaşındayım dedim de salak ya da mal değilim akılsız hiç değilim bi gidin Allah için şurdan ya. Stresim kendime yetiyor bide bu laflarla mı uğraşayım bugünden beri önüne gelen vicdansız ilan etti önüne gelen başka bir şey dedi. Sizin de başınıza gelsin arkadaşlar kimsesiz tek başınıza kalın bakmak zorunda olun o zaman görüşelim hepinizle
Senin kalbin kararmış asıl sıkıntı bu! Kimse sana beddua etmedi. Yaptığını doğru bulmadı. Sen değil misin şeytan diyor çek git diyen? Tabi ki doğurduğum çocuklarıma bakacağım. Çünkü bu benim tercihimdi. Ha tercihim babalarıyla bakmaktı ama nasip olmadı. Onlar benim başımın tacı. Allah ömründen alıp ömürlerine versin inş. Kimsenin hayatı kolay değil. Ama bir şekilde başa çıkacağız. Geçen hafta iş arkadaşımın annesinin kanser riski vardı. Arkadaşım bitti. Doktor doktor il il gezdi annesiyle. Babası abisi herkes vardı ama kimse ilgilenmedi. O da bunu dert etmedi. Tek derdi annesinin iyi olmasıydı. O nedenle sen bana ve herkese tuhaf geldin. Neyse annen biliyordur senin nasıl biri olduğunu zaten şaşırmamıştır. Sen ne kadar beddua edersen et. Dilerim annen hemen sağlığına kavuşur sen de güzelce okulunu bitirip işine başlarsın. Not: babanı hayatınızdan çıkar. Bir gram faydası yok boş boş fikri var

Back