- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Scarlet015t
-
Yani ben soyle soyleyeyim,26 yillik hayatimdaki butun sinir stresimi toplasaniz su son zamanda yasadiklarim kadar etmez.
O teyzenin telefonu isim var olacagi varmis( annemin tansiyonuna diyor) diyip suratima kapatmasini ben artik sineye cekemeyecegim.
O adamin bana ailem iyi sen kotu vik vik vik .. Sineye cekemeyecegim.
O kiz kardesin bitmek bilmeyen mesajlarini
O anne babanin evlen baskilarini da.
Ben onlarla muhattap olmadikca vaziyet bu. Eger bu tavrima devam edersem bu tablo boyle devam edecek ki artik devam etmese bile ben su yapilanlara sessiz kalirsam omur boyu icimde kalacak. Omur boyu yasayacagim bir pismanlik bende bu nisanin biraktigi en buyuk iz olur.
Ben onlari ciddiye aliyorum artik. Bu cevap verme isine ilk o hic bisey diyemeyen adamdan baslayacagim.
Siz böyle söyledikçe daha çok üzülüyorum, teşekkür ederim o tatlı tatlı sözleriniz için :)
Gülümsemenize bile balta vuruyorlar resmen.
Aslında,sessiz kalabilirsiniz yani bu mümkün ama garanti değil bir de üzerine uzun bir yol. İşin esprisini bir kenara bırakırsak sizin bazı yaşanmış olayları(kızkardeşin yazdığı tüm mesajlar,teyzenin hareketleri) gizleyip -bunu yorulduğunuz için ya da uğraşmak istemediğiniz için yapmadığınızı biliyorum- açık etmemeniz inanın bir işe yaramıyor.Çünkü anlaşıldı ki bu işten yorulmadan çıkılmayacak bari en az yorularak ve yıpranarak çıkın. Benim naçizane tavsiyem o ex i her ne kadar görmek istemesenizde alın karşınıza tek tek mesajları gösterin ve teyzesinin yaptıklarını söyleyin. Amacınız ikna değil her şeyin bilinmesini sağlamak. İmkan varsa anne baba ve ex olsun aynı anda ama yoksa ex i alın karşıya akşama da aileye her şeyi sayın dökün ve mağazanın sizi aradığını adres konusunda değişiklik oldu onayınız var mı diye sorduklarını bunun üzerine kızkardeşin bunu bile yapmaya yeltendiğini belirtin. Bence artık her şeyi açık edin. ex e de bu işi tamamen bittiğini yüzüne bakarak söyleyin ve eğer bir şekilde bu mesajların, teyze aramalarının devamı gelirse şikayetçi olup davacı olacağınızı belirtin(amaç korkutmak)
Lutfen yapin bunu kimseyi dinlemeyin kendiniz icin yapin. İlerde sunu deseydim bunu deseydim diye pismanlik cekmemek icin yapin. Susturun bi kendilerine gelsinler hepimizin içi soğusun.Cok haklisiniz. Ben kendime sinir oluyorum.
Benim sakinligim ve suskunlugum,gercekten bir an once kurtulmak ve daha cok bu insanlarin bana bulasmasini engellemek icindi. Bir etken de annem. Oyle istemiyor ki benim onlarla konusmami. Hastane olayinda bile bugun yoruldum ondan diyerek ortuyor.
Ama bitti. Kesinlikle susmayacagim. Bunlari muhattap alma diyen arkadaslarim,maalesef bu insanlarin ben sustukca durmayacaklarini anlamiyor. Anlamamalari gayet normal.
Ben burda sesimi cikarmasam, su gune kadar yaptiklari her sey icimde. Ses cikarmaktan kastim intikam,kotuculluk olarak algilanmasin. Ben kendi uslubumla hepsine verecegim cevabi.
Yoksa sizin de dediginiz gibi bu suskunluk ve onlara gore saflik benim omur boyu icimde kalacak.
Ne kadar sinir olsaniz da haklisiniz bana.
Canım benim ne kadar masumsunuz. Ex nişanlının kardeşine yaz "evde kalmışsın, bu yaşa gelmiş bir baltaya sap olamamışsın, benim paramla araba hayali kuruyordun ama boğazında kaldı kudur" diye.
Anneler maalesef böyle oluyor, o teyze'nin laflarına bozulmuştur takmaması gereken yerde, teyzeye de yaz "kişi kendinden bilir işi, nişandan sonra X'in istekleri bitmedi sizden kurtulduğum için kurban kestim haydi yallah" de.
Evet çirkef ol, deli deliyi görünce çomağını saklar, sen sustukça kendilerini haklı sanmışlar.
Eski nişanlın da ayrı saf, geri dönülemez noktayı geçtiğinizi anlamamış.
Abisinin tavrını koyması gerekirdi en başından. Anasi babasi yok mu bu kizin da abisi estetik masrafini karsiliyor? Ne saçma iş. Evlenmenize mani olmaya çalışıyor belli ki. Ama sen nişanlına kizi kötülersen kötu insan sen olursun. Güzellikle anlat eger tavrini koymazsa resti cek yoksa ilerde cok cekersin
En iyi cevap umursamamak görmezden gelmektir bunu unutma. Herkes kendine yakisani yapar. Şimdi olmasa da ilerde kendine hakim olduğun için sukredeceksin. Sen onlarin seviyesine inme. Umursama. Umursamadikca daha da delirecekler ama kazanan sen olcaksinNisani attim ama hala cekiyorum..
Çok iyi edersiniz bu kadar sabır size zarar.
Ve dediğiniz gibi çok pişman olursunuz, ileriki yıllar da neden sustum, neden onu demedim ne den bunu demedim diye hep içinizde kalır.
Ex nişanlınızdan başlayıp, kardeş, teyze, sizi yolucağını söyleyen! teyze kızına kadar hepsine haddi bildirin.
Ne kadar rahatlayacağınızı bilemezsiniz, içiniz soğur, bir gevşeme gelir.
Ohhh dersiniz çünkü bunlara böyle yapmadıkça daha çok sinir olursunuz ardı arkası kesilmez terbiyesizliklerinin.
Kesilmeyecek ! Gercekten cabaladim, en azindan basimizdan "nisan" gibi ciddi bir durum gecmis. Bunun ciddiyetine yakisir bir tavirla olsun bu ayrilik istedim. Ama yooooook. Scarlet sesini cikarmaya baslamis????
O ex nisanli denen adam oyle egoist ki. Ben nasil olur da yuzuk attim,kabullenemiyor egosundan. Bana yikmaya calisiyor. Ailesini ozellikle kardesinin yaptiklarini ort bas etmeye calisiyor.
Ilk onun egosunu sondurmekle baslayacagim.
Bak bence de bu mesaj süper aynen böyle bi mesaj at :)Doğumgününe gidemediğin arkadaşa yaz, yooo hasta değildim, nişanı attım söyleyeyememiş bu yalanı uydurmuş de.
Neden ne oldu derse de kızkardeşinin estetil masrafını karşılayacakmışız, ona araba alacakmışız, evleniyor muyum yoksa milletin masrafına sponsor mu oluyorum belli değil, başka bir yağlı kuyruk bulsunlar canım ya, dersin. Oradan yayılır zaten çirkeflikleri :)
En iyi cevap umursamamak görmezden gelmektir bunu unutma. Herkes kendine yakisani yapar. Şimdi olmasa da ilerde kendine hakim olduğun için sukredeceksin. Sen onlarin seviyesine inme. Umursama. Umurs
Doğumgününe gidemediğin arkadaşa yaz, yooo hasta değildim, nişanı attım söyleyeyememiş bu yalanı uydurmuş de.
Neden ne oldu derse de kızkardeşinin estetil masrafını karşılayacakmışız, ona araba alacakmışız, evleniyor muyum yoksa milletin masrafına sponsor mu oluyorum belli değil, başka bir yağlı kuyruk bulsunlar canım ya, dersin. Oradan yayılır zaten çirkeflikleri :)
Canim boyle insanlar herturlu ustun cikar. Dogrulari bile soylesen yuzleri kizarmadan yalan atiyorsun derler..oylece kalirsin.
Bende karsilik verdim elbet zamaninda ama degmezmis. Cunki dedigim tipte insan bunlar...insan bile degil yani.
Ve onlari alt etmek icin onlar gibi olmalisin. Ama yipranma diye soyluyorum. Cunki kendim cok yiprandim.
Benim exin teyzesi de ceneni kapa diye bana msj atiyordu cirkince. Bende yazdiklarini exime gosterince Onun verdigi cvp bak seni uyarmis kadincagiz modundaydi.
Aslinda sen yine bakma o teyzeye kardese...onlara yuzu veren seninkisi. Onlari iliskinize sokan kendisi.
Artik bu tip erkeklerden uzak duruyorum bende.
Sende duracaksin..akillandin cunki. Boyleleri de varmis iste. Bilmezdim bende onceden. Yinede sana kalmis ne yapacagin. Ben karsilik verdigim halde yine icim sogumadi. Cunki onlarda devam etti daha da cirkinlestiler. Ar damari catlamis bunlarin...ne desen bos olur ..
Acaba nedir nedir nedirO kiz kardes icin de guzel bir fikrim var.
Kotuluk degilik, iyilik..
Kucuk bir ihtimal ama;
Olur ya belki vicdanini hatirlatirim.
Acaba nedir nedir nedir
Anaaaaaam neyse Cuma oldu yarına kadar beklenirCumartesi gunu. Size guzel seyler anlatacagim en azindan kendi adima.
Umarim..
O kiz kardes icin de guzel bir fikrim var.
Kotuluk degilik, iyilik..
Kucuk bir ihtimal ama;
Olur ya belki vicdanini hatirlatirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?