Bu kadar da olur mu?

canım bence sinirlerine ii hakim ol ve sabret allah büyük zalimler birgün ceasını çok kötü ödüycek sabret ve gör mevlam neyler neylerse güzel eyler sakın evden falan kovma birgün yaşlanacaklar hep böyle kalmayacaklar unutma

Bu insanlardan kurtuluşunuz pek kolay görünmüyor, bu kocayla özellikle.
Size, annenize, yuvanıza en ufak saygıları kalmamış bu insanlara, nasıl davranıyorsunuz merak ettim.
İstedikleri kadar gelsinler, suratlarına bile bakmayın, konuşmayın, ilgilenmeyin.
Eşiniz sevgili ailesine hizmet etsin.
Bir yerden sonra vazgeçerler belki.
Allah yardımcınız olsun, çekilecek gibi değil.

cnm allah yardımcın olsun ben bır ıkı lafına katlanamıorum da allah güç versin ne yapabılırsın kı açık açık konuşmussun kırgınlıgını demişşsin zaten yüzsüzlük var yani .. bende mesleklerınden oturu sasırdım dogrusu nasıl bu kadr olabılıor dıe ortam gormus ınsanlr bıraz daha anlayıslı olmak lazım herşey egıtım degıl tabıkı ama yınede ortam gormus olabılıcekelrı ıcın dıorum... eşin inşallah arayı bulur cnm da bebeğinle muıtlu huzurlu yaşarsınız ...

canım okumuşun cahilinden korkacaksın.ben lise bitirdim,ünv. istediğim bölümü 4 puanla kaçırınca hevesim kırıldı olmadı.önemli değil,ama ortam görmemiş olanlar öyle yerlerde öyle davranışlar sergiliyorlar ki;sanırsın birden fazla ünv.bitirmiş veya görmüş geçirmiş.
30 yaşındayım ama bu yaşa çok şey sığdırdım,mimarıyla,öğretmeniyle,doktoruyla,vasıfsızıyla çok arkadaşım çok dostum oldu,var da hala..işte herşey statü olmuyor maalesef.insanın içinde olacak görgü dediğin,insanlık,merhamet,vicdan dediğin öyle değil mi...?
ALLAH herşeyden önce insanlık versin bu tür insanların içine...

Çok kızdım onlara ne kadar dengesizler bak aklıma ne geldi ne yap biliyor musun onların geliceğini nasıl olsa biliyosun hazırlıklı ol zil çaldığında yani onların olduğundan emin olduğunda bornozunu giy kapuı öyle aç ya da bacağına ağda yapıştır öyle aç ki habersiz gelemesinler terbiyesizler....

Yazan, okuyan herkes gibi inanamadım yaşadıklarınıza.. Gözümde canlandırmaya çalışırken bile korkunç geldi, değil yaşamak.. Allah size sabır versin.

Bu tip insanlara yapılacak en güzel davranış şekli "yok saymak" bence.. Siz bir nevi onu yapmaya çalışsanız da (geldiklerinde ortadan kaybolmakla) ona olan duygularınızı bildiği için üstünüze oynuyor ve sinirlerinizi bozmayı başarıyor.

Aklıma gelen fikirleri yazayım:)

-Geldiklerinde; aşırı neşeli olun. Yerli- yersiz kahkahalar atın. Ortamda o hariç herkesin gözüne bakarak coşkulu sohbet edin. Ses tonunuz yüksek olsun

- Geldiklerinde; Dila'cım ile başlayan ve ortamdan bir süreliğine uzaklaşmasını sağlayacak cümleler kurun. Mesela; "Dilacım gel üzerini değiştirelim" diyip 1 saat kaybolun. Ya da "banyo yapman lazım"

-Muz meselesinde şöyle davranabilirdiniz mesela.. Muzu yedirmeye çalışırken çok sakin bir şekilde yanına gidip "bir dakika" diyip elinden muzu alıp "Gel Dilacım saçına bir şey yapışmış onu çıkaralım" gibi abuk bir nedenle yine ortamdan uzaklaşın.

-Her "Gülsüüm" dediğinde "kimmiş Gülsüm Dila gülsün hahaa" diye bir mani söyleyin

Hepsi saçma ya da işe yaramaz olabilir ama aklıma geldi paylaştım :93:

bu durumda düşünülmesi gereken dila sanırım biraz da o hengamenin içinde çocuğun psikolojisi ne olacak peki ?? kendi torunlarını düşünsünler bari biraz eğitimci olacak bi de kaynanan, eğitim psikolojisinden haberi var mı acaba gıcık oldum virüsvirüsvirüsvirüsvirüs kadın

ay olur mu saçma...muazzam şeyler yazmışsın canım benim çok sağolasın,sen ve diğer arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum,zaman ayırdığınız için...
yazdıklarının hepsi güzel,teşekkür ederim ama en güzeli de maniydi vallahiiiiii....süper,onu çok tuttum...söyleyeceğim dilama onların yanında.

içim sıkıldı okurken ne insanlar ....... kızın büyüsün o zaten onlara resti çeker. bırak gülsüm desin. umursama. ama küfür olayına ve üzerine yürümelerine çok kızdım. maddi olarak onlara bağımlı olduğunuz için size sabır dilemekten başka bir şey söyleyemicem. Allah kolaylık versin.

kadın psikoloji bozmakla meşgulken dünyayı unutuyor anacım...söyledin de aklıma geldi,geçen bir tartışmada bana "sen git de insanlara nasıl davranman gerektiğine dair eğitim al"diye söylenmişti.sebep:ben onlara kendimi ezdirmiyorum,aslında eskiden kedi gibiydim,hala da öyleyim ama onlara değil artık.ben başa çıkamadım ve sonunda kediyken deli oldum puhaaa....

Son düzenleme:
canım eşini cok uyanık gordum annesının ısmını yazdırmıs ama senı kızdırmaamk ıcınde senın annenın ısmınıde yazdırmıs sanırım bana oyle geldı yada cok mu fesadım,uff bu nasıl kaynana bende cok sınır oldum agzıda pıs galıba sen bence sureklı dila dıye onalrın yanında seslen bebgıne

eşimin bir teyzesi var,beni çok seviyor,kızı da öyle.biara dertleşiyoruz,ağızlarından kaçırdılar,eşim bana süprizen hamileliğimde kızımıza annemin adını koymayı düşünmüş,hatta teyzesi söylemiş,oğlum ne diye başka isim arıyorsunuz,ölmüş annesinin ismini versenize diye,o da ortamda söylemiş bu süpriz düşüncesini teyzesi gile.sanırım kaynanamlar karşı çıkmışlar,baya bi sıkıntı çıkmış.
teyzesi kimlik çıktıktan sonra konulan isimleri duyunca sinirlenmiş,kızcağızın annasının adını koydurmak istemediler,bak görüyormusun çocuk da kendi anasının adınıda koymak zorunda kalmış diye.(eşimin teyzesiyle kayınvalidem üvey kardeş)

Sen varya çok sabrlı ve aklı başında bir insansın , Seni böyle yetiştiren annene Allahtan rahmet diliyorum
Mekanı cennet olsun , ben de annesizim .. o yıkımını anlıyorum .
Ama çok bahtsızmışsın ya insan bile demeye utandım kaynananlar için ..

ama ben kaynananlardan çok eşine kızdım . Eğer o ailesine göz yummasa onlar bukadar çirkeflik yapamazlar .. aılesi tamam atsın demıyorum ama bir ayar çekmesi gerekiyor .
ayrıca ne demekk ' seni boşarım ' ya ! bu sözü soyledıgı zaman sen benı boşayamazsın ben seni boşarım demen lazımdı .. göz yumdukça tepene çıkarlar bunu unutma ..

Allah yardımcın olsun

annene edilen küfür olayı gerçekten çok ağır.
ama eğer eşinle mutluysan bunların dışında başka sorununuz yoksa idare etme yoluna gideceksin.
cahil insanları idare etmek zordur ama mümkündür.

mesela:
Onlar öyle habersiz pat diye geldiklerinde eşin de evde oluyor mu?
eğer olmuyosa açma kapıyı üstüste birkaç kez.
kapıda kalınca habersiz gelinmeyeceğini anlarlar.
yok eğer eşin evdeyken geliyolarsa onlar gittikten sonra eşine de ki ben seninle vakit geçirmek istiyodum bu akşam için çok güzel planlarım vardı vs de, yani onları kötülemeden eşini habersiz gelmemeleri konusunda ikna etmeye çalış
gelmelerini istemiyorum deme hazırlıksız oluyorum ben onları böyle özensiz ağırlamak istemiyorum, ben konuşursam yanlış anlarlar sen söyle de..

kolay gelsin...

ay bayildim bir derdim oldugunda sizle paylasacagim. cok yaratici fikirler

canım bence sen mümkün mertebe kızınıda kendinide uzak tut bu kadından yoksa olan arada çocuğa olur, geldiklerinde bırak oğullarıyla onları al kızını bizde tam parka gidiyoduk falan de ne bileyim, hadi sen yetişkinsin bi şekilde halledersin, kızın daha çok küçük hiç sağlıklı değil onun için böyle ortamlar

ha şunu da söyleyeyim kızın biraz büyüsün bak nasıl çatır çatır savunacak seni o huysuz kadına karşı

Başlarım böyle evliliğe de, aşka da, sevg,ye de, kocaya da, mutluluğa da.
Kocamı ne kadar seversem seveyim ki kimliksiz bir adam ne kadar sevilebilir onda da kuşkum var da, dayanamam. Benim kaynanamda yadı, en son kısır deyince adama git çocuğunu anan doğursun, zaten yatak odamıza girmeye, aramızda oturmaya çok meraklı dedim. Bir akşma giyin, süslen, mükemmel bir masa hazırla. Ve eşinle konuş, ama öyle bir konuş ki bu konu hakkında son konuşman olduğunu anlasın. Ya adam gibi adam olsun, evne barkına sahip çıksın, isterse iki işde çalışsın ne halt ederse tsin ama o evden taşının, anası babasına da haddini bildirsin yada gitsin anasının eteğialtına saklansın. Nasıl sevgi bu ya. Evlenen adam evini maddi olarak geçindirmelidir, yapamayacaksa senin niye günahına girdi. Kim senin annene küfredebilir, eşine söyle sen de her sinirlendiğinde onun anasına babasına küfret, nasıl oluyormuş görsün. Bu belki onlara zevk verebilir ama herkes piskopat değil. Adam olup, insan olup, koca olup, baba olup görevlerini yerine getiremeyecekse nerede kişiliği, kimliksiz dediğim bu. Senin çocuğunu dokunmaya bile hakları yok onların, sana hakaret ediyorlarsa o çocukda senin herkes haddini bilsin. İlk başta eşin bilsin haddini. Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek. Eğer seni ve çocuğunu kaybetmeyi göze alıyorsa dediğim gibi sadece kimliksiz o.

Son düzenleme:
bir kadın sessiz kaldığı sürece, haksızlığa boyun eğdiği sürece

hiçbirşeyyyyy düzelmez....dahada beteri, ezildikçe ezilir.

bir insan ''heyyy dur bakalım, sen kim oluyorsunda bana bunları yaşatıyorsun '' diyecek kadar cesur olabilmeli..........Hayat, bu gürültünün içinde sessizliği ,kaldırmıyor maalesef.

söz gümüşse sükut altındır derler..eskidenmiş bu...
şimdi ise SÖZ GÜMÜŞSE SÜKÜT ALTINDIR...SÖZ'Ü ALTIN OLANIN SUSMASI İNTİHARDIR...

anlattıkların ,beni oturduğum bu yerde deli etmeye yetti ..büyük konuşmuyorum asla katlanmam !!

ben kendi öz teyzeme bu uğurda zarar verdim ,elin kızı olan yengemi yaptığı eziyet ve sözleri yüzünden o da aynı gelinin annesine ölmüş babasına ve kardeşlerine laf ederdi dayanamayıp teyzemin üzerine atladım ,bu kıza adam gibi davranacaksın dedim,düşün sen artık ..
kızma ama senin eşinde benim bu bahsettiğimin yengemin eşi ,abim kadar aciz ve eli kolu bağlamsına izin verilmiş. oturdukları ev teyzemin üzerine diye abim ses edemiyordu ..neyse ki uzun sürmedi abim dayanamadı ve karısına sonunda sahip çıktı annesine adam gibi dersini verip ,herşeyi elinin tersi ile itti ve mutlular şükür teyzem ise kaötı duramadı başka şehirde artık ,saltanatı bitti geline tel açıp canım ciiicim kızım affet diyor şimdi ....

diyeceğim o ki,işin sırrı eşin ,adam adan olacak karısına sahip çıkacak,ailesi ile senin arandaki köprü olmayı layıkıyla öğrenecek bilecek yaşatacak ki sen bunlara mazur kalmayasın diye..senin eşin birde gidip annesinin ismini veriyor hediye gibi . kadında naralar atıp gülsümmm diyerek deli etmeye çalışıyor seni ,amaçları seni delirtmek bunların.. sen bunlara ders vermemelisin arkadaşım,sen önce eşine ders vermelisin,eşinde dersini alırsa bunlara ders verecek..çok üzüldüm adına ,sen komşum vs olsaydın,ben senin o kaynananı duvara yapıştırırdım,teyzem misali ..allahım sana sabır versin,yüzün gülsün inşallah ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…