canım ben bi avukata danıştım,kimlik değişimi oluyor ama en az 2-3 sene sonra.hakim isim değiştirme isteğimizin sebebini sorduğunda kimlikte yazan isimlerden başka bir isimle çocuğa seslenildiğini ve kendinin de çevresinin de böyle alıştığını söylememiz yetiyormuş.ama ne anne ne de baba tek başına dava açamıyormuş isim değişikliği için,her ikimizin de rızası gerekli anlayacağın.ben senın yerınde olsam geldıklerınde eger eşim evde yoksa kapıyı acmam eşim sorarsada bakkala falan gıtmıstım o sırda gelmısler derdım
kaynanamla konustugum zaman oglun bunları sana soylersem senı bosarım dedı dıye asla soylemezdım
anneme hakaret ettıgınde asla altta kalmam kocamın benı savunmasını beklemeden derha orayı terk ederdım ve soylıycegım tek sey ölmüş insana bu lafı söyluyosunya pes der özur dıleyınceye kadar evıne gıtmem telefonlarını acmazdım bu süre zarfındada eger eşim evdeyken yıne çatkapı gelırlerse kapıyı acar hoşgeldınız der daha agzımı acmazdım verırdım Gülsümlerını ellerıne oynasınlar
Senın yanındada bırak ıkı dakka öyle desın sallama bence
buraya kadar sorun olucak bır sey gormedım canım ben bence asıl sorun kımlık değişiminde başlıyor
bundan öncekıler bır şekılde halledılır unutulur ama asıl halletmen gereken şey kımlık sorunubence
gelmeleri konusu şöyle,kaynanam gündüzleri tek gelemez,buraya nasıl gelindiğini bilmiyor.kaldı ki gelmez zaten tek başına,genelde akşamları 21:00 sonrası geliyorlar ve her gelişlerinde eşim evde oluyor.
ama geldiklerine kapıyı açıyorum hoşgeldiniz deyip kayboluyorum ortadan.mutfakta bulaşıkları topluyorum,ortalık topluyorum,hiçbirşey bulamazsam ertesi günün yemeğini pişiriyorum.tek kelime etmiyorum kayınvalidemle.çaylarını veriyorum,kaynanam kininden çay bile içmiyor evimde ama ben yine de her gelişinde bardağını doldurup tepsiyle yanına koyuyorum.içmiyor,içmesin de zaten tınnn,en azından ben misafirimin çayını vermişim gerisi önemsiz.
geçen geldiklerinde arkadaşım eşi ve çocuklarıyla bendeydi,arkadaşımın kız kardeşi de vardı,ben arkadaşımla odaya geçip oturdum,eşim mutfakta arkadaşımın eşiyle...kayınvalidem kaldı salonda bi başına sap gibi.ortamdaki herkes kızıma dilaa diye seslendi...heralde ortadan ikiye ayrılmıştır hırsından.
kaynanamlar geliyor hoşgeldiniz diyorum okadar.sonrası yokum.hatta çıkarlarken uğurlamıyorum bile...banane...