• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar da olur mu?

merhaba arkadaşlar..herbirimizin farklı farklı sorunları var...burada paylaşıp bir nebze de olsun rahatlıyoruz.ben de anlatmak istiyorum yoksa çatlayacağım.
hemen hemen 4 yıllık evliyim.
şuan 1 yaşında bir kızım var.annemi 2004 yılında kanserden kaybettim ve en zayıf noktam annem.kimin değil ki?
kızıma 3,5 aylık hamileydim,kayınvalidemlerde bir tartışma koptu ve bana yüklendiler.kayınvalidem de kayınpederim de illet insanlar,ALLAHımın gücüne gitmesin.dinlemeyi bilmiyorlar,nefes tüketiyorum "yanlış anladınız öyle değil işin aslı şuydu" diye ama öyle bağırıp çağırıyorlar ki kendi seslerinden beni duymuyorlar bile.kayınvalidem o tartışma anında birden yerinden fırlayıp üstüme dövmeye yürüdü,ağzıma kadar girdi resmen kadın mesafe olarak yani,ve bana "o.... çocuğu" diye bağırdı.o an onu gırtlaklayasım geldi.karşımdaki başkası olsaydı çoktan al aşşağı etmiştim saçından tutup.eşim kayınvalidemin önüne geçip hooop napıyon sen diye ona engel oldu.çıkıp evimize geldik,o kadar kahırlanmışım ki sabaha kadar susmaksızın ağladım,kendimi öldürmek istedim,ölmüş anneme edilen bu küfür yüzünden.neyseki ALLAHa olan inancım var.
hamileliğimin son 25 gününe kadar ne gittim ne geldiler.doğuma az kala çıkıp evime geldiler.bu oturduğum ev kayınvalidemin üstüne buarada.çıkıp gelmişler bişi diyemedim.arada eşim var diye yüzlerine güldüm yine de.güllük gülistanlık.doğum yaptım.kızıma pelin dila ismini verecektik.eşim kimlik çıkartmaya gitti geldiğinde şok oldum.akıllı beni mutlu etmek için ölmüş annemin ismini vermiş kızıma."mediha" iyi hoş güzel de,başında da kayınvalidemin adı var."gülsüm mediha"deliye döndüm,lohusa halimle günlerce mücaadele verdim,istemiyorum diye.kim ister ki bu ismi.ne kavgalar ettim,ne gözyaşı döktüm anlatamam.kayınvalidemler haftada bir gelip torun seviyorlar,hakları tabide,gülsüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüümmm diye diye.onlar kızıma gülsüm dedikçe içim acıyordu.onlar gider ben eşimle kavga ederim.aylardır böyle,evliliğim bozulacak.ilk aylarda eşimi kimliğinde değişiklik yapma konusunda sadece anneciğimin ismini sildirip yerine deila yazdırma hususunda ikna edebildim.ama annasının adı kalacakmış,ölse sildirmezmiş.ki onca söyledim ben annen ölmüş anama küfür etti istemiyorum diye anlamıyor.kızım 10 aylıkken canıma tak etti,eşime kayınvalidemle konuşacağımı söledim.onun ismini istemediğimi ve de nedenini söyleyecektim kayınvalideme.ama eşim bu konuyu konuşursan boşarım seni dedi.neyse ertesi gün ben kayınvalidemlere gittim,orda yine dilama" gülsüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüümmm" diye seslenince dayanamayıp ağlaya ağlaya kadına durumu söledim."anne benim senle sorunum yok,o küfrü ettiğin için ar yapmışım,unutamıyorum,eşimle sürekli tartışıyorum,yuvamda huzur kalmadı,nolur içim acıyo söylemeyin dila diyin sizde,bikere omzumu sıvazlayıp kızım ölmüş annene küfrettim,ayıpettim incittim seni,nolur kusurabakma deyip gönlümü alsaydın hiç umursamayacaktım.ama sen özür bile dilemedin"dedim ve kayınvalidem şaha kalktı.kudurmuş köpek gibi bağırıyor ve şöyle diyor" kusura bakma cinnet geçirip küfrettim" diye.özre bak yaaa,resmen beni azarlayarak özür diliyor.neyse ogün çok laflar sarfetti hanımefendi.en son ordan çıkmadan kendine aynen şöle dediméseninle bu konuyu konuşursam oğlun beni boşayacağını söledi,lütfen aramızda kalsın" "iyi demişl keşkeeeeee,biz de kurtulsak"diye cevap verdi.çekip çıktım.eşime hiçbişey sölemedim.tahmin edin noldu.yetiştirmiş hanım efendi hemen telefon edip.
neyse ertesi gün mü ne çıkıp evime geldiler.sinir küpüyüm susuyorum.hala utanmadan "gülsüüüüüümmm diye bağırıyor kızıma.zırtbırt geliyorlar.2 günde bir.hemde habersiz,pat diye.zil çalıyor açıyorum onlar.psikiyatriste gittim,bana kayınvalidenle görüşmeyeceksin dedi.annem öldüğünde ileri derece depresyon tedavisi görmüştüm ve de tekrarlamış.dr.um çok kızdı bana yaptıkları şeylere.ben evlerine hiç gitmiyorum ama bunlarda utanma yok,en son 1,5 ay önce yine bi geldiklerinde kayış koptu bende,tartıştık yine karılı kocalı üstüme yürüdüler,kadın ne hakaretler ediyor bana,dövecek beni.burnumun dibine girmiş"saçını başını yolarım lan senin diye bağırıyor.daha neler neler."zırt bırt gelmeyin artık yeteeeeerrrr diye bağırdım,tatlı gelin yaa,huzur bırakmadınız dedim.o gün bugündür :)))) yine habersizce çıkıp utanmadan zırt bırt geliyolar yaa.onların yüzünden evime hiçbir yakın akrabam gelmiyor,bunların ne illet olduklarını yaşayarak gördükleri için gelmiyorlar.aman karşılaşmayalaım aman yuvanda mutlu ol diyolar.dün akşam en yakın arkadaşım eşiyle ve çocuklarıyla bana misafir oldular,ki 4 aydır görüşemiyorduk.kayın peder aradı burayı,evde ses var,eşim misafir var dedi.buraya gelme gibi bir planları vardı kesin...neyse telefondan yaklaşık 45 dk sonra zil çaldı,kapıyı bir açtım bunlar.ALLAHım kafayı üşütcem.arkadaşlar çıkıncaya kadar oturup kaldılar.
bana akıl verin tamamını okuyabildiyseniz.bunlar anlayışszız görgüsüz insanlar yaa.çat kapı gelmelerinden sıkıldım,bir gün o kapıyı açar açmaz gırtlaklarına çöküp boğacağım az kaldı.hala her gelişlerinde kızıma GÜLSÜÜÜÜÜÜMMM diye bağırmalarından bıktım.öyle ki üst komşu bile duyuyor resmen....
ben napcam kızlar yaa,çat kapı gelmemeleri gerektiğini söylesem yani arayın müsaitmisiniz diye sorun,yada gelceğiniz zaman haber verin desem yada eşim dese bunlar dahada inatlaşır.biri öğretmen biri komser emeklisi olan bu vatandaşlara öyle bir ders vermeliyim ki,bir daha aramadan müsait olup olmadığımı soramadan gelmesinler..
bana akıl verin kızlar nasıl bir ders vereyim de habersiz gelemesinler.acaba napsam? :57:

Söze nasıl başlasam inan kendime gelemedim.Böyle insan da olur mu yaaa. Seni sahipsiz bulmuşlar arkadaşım onlara HOOOPPP DURUN SİZ KİME NE DİYOSUNUZ diyen yok çünkü.Ama be kardeşim hiç te mi akraban yok baban. abin. ablan yok mu hiç onu bırak komşuna dert yansan Allah rızası için seni onun karşısında destekler.Kötü yanın eşin sana hiç destek olmuyor ve de bebeğin var.Boşanırsın ama ya bebeğin????
Ah Allahım sana yardım etsin de diyim sanki ben yaşamış gibi oldum.Sakın ama sakın onlara gitme .Baktın sizee geliyolar zil çaldı açma yaaa kapıyı ne açıyon kapıyı mı kıracak.Çalar çalar gider.Onlar gelince de sooğuk davran muhabber etme.Mecbur değilsin zaten sana değil bebeğe geliyolar bırak onlar konuşsun.Ah o eşini bi elime geçirsen boğazını sıkarım şimdi.Oçocuk senin sen dilediğin gibi seslen onlarada kulağını tıka.Arkadaşlar edin gezmeye git bebeğinle vakit geçir.Eşinle de aranı iyi tut dicem ama haketmiyor.Allaha emanet ol arkadaşım.Bebeğinle sani Allaha emanet ediyorum.

Bu konuda bir avukata danışmadığınızı düşünüyorum..
İsim değiştirme ya doğumu takip eden kısa sürede yapılıyor, "nüfus memuru yanlış yazdı" gerekçesi ile.
Ya da çocuğun kimlikteki ismi aşağılayıcı, küçük düşürücü bir isimse yapılıyor.
Ha deyince isim değiştiremezsiniz, hiçbir geçerli nedeniniz yok kanunen..

yok canım benim arkadaşım değiştirdi,çocuk 3yaşındaydı.sadece o adı istemiyoruz dediler:34:

pes yaaa, boyle insanlar da var, bu kadari da fazla artik !!!

Allah' im sana sabir versin guzelim.

bu $ekil insanlarla ba$ etmek buyuk mesele..

hakkinda hayirlisi olur in$aallah.

Nasıl iş bu anlamadım...Bunlar seni cendereye almışlar karı-koca...eşin de vermiş ipleri eline oyuncak gibi oynuyolar senle canım..nasılsa eşin de onlardan yana...sen külkedisi...Bi kere eşinin "annemle bu konuyu konuşma yoksa seni boşarım" tehditi çok iğrenç çok tiksinç! Sana sormadan annesinin adını nufusa kayıt ettirmesi de ayrıca bi facia...Eminim senin de taşkınlıkların oluyodur..hatasız olduğunu düşünmüyorum ama sebep ne olursa olsun sana o hakereti etmeleri,senden izinsiz çocuğuna isim koymaları,eşinin boşarım tehditi ve ailesinin elinde kukla oluşu,sana yapılan eziyet,üstüne yürümeleri,zırt pırt evinin içinde olmaları ve seni iplememeleri....

bence senin de eşini karşına alıp konuşma zamanın çoktan geçmiş..çivi çiviyi söker...ya evliliğimiz ve çocuğumuz için aileni benden uzak tutarsın yada seni boşarım de....

çok kötü bir durum arkanda duracak kimsen yok mu seni sahipsiz görmüşler ondan böyle kafalarına göre davranıyorlar üstüne yürümek ne demek ya
ben senin yerinde olsam istediği kadar huzurum kaçsın ne olursa olsun o ismi sildirirdim ölmüş annene küfür edecek birde annenin ismiyle o kadının ismi yan yana o kimlikte yer alacak dahada neler
açma kapıyı bassınlaar zile açma herşeyi göze alarak açma neden açmadın diye üstüne geleeceklerdir mutlaka müsait değildim de kestir at uğraşma muhatap olma insan sinirden hasta olur alah kolaylık versin

Okurken;
film gibi gözümde canlandı herşey;

bir anda kapıdan girişleri ve senin o anki hissettiklerin...

inan çok sinir bozucu;

katlanılır gibi değil ama sabretmen gerekiyor..

bana göre tek yol;

eşinle konuşup durumun ne kadar senin açından vahim olduğunu anlatman,böyle giderse sütüm kesilir falan de,bu durumu çözsün bir an önce...sinir hastası olucam de...:18:

eşinle arayı iyi tut ve seni anlamasını sağla...başka çaren yok...

canım.... bebeğinin halen altını bağlıyormusun? eğer okadar büyümemişse eğer sanki kakasını yapmışcasına '' boklu gülsüm... sidikli gülsüm'' gibi laf edebilirsin. ama bu lafları söylerken de gözlerin cadı kaynanan da olmalı. sonra altına bakıp da aaa mis gibi duruyormuşsun benim canım dilam diyerek dila isminin üstüne daha da basarak söyle.

ve arkadaşların dediği gibi onları yok say. konuşmayı bırak yüzlerine bile bakmamaya çalış. geldiklerinde bebeğini al ve uyutmaya çalış. diğer odaya götür. tekrar olur da bebeğinle ilgili bişey diyecek olurlarsa eğer siz 3-5 sene sonra görün gülsüm mü dila mı denecek bekleyin diye kışkırt. veeee sakın ha sakın eşinle aranı bozma. zaten çok sevdiğin belli. ama ekonomik ipler ailesinde olduğu için eşinin de fazla sesi çıkmıyor anlaşılan. fakat, eşin ailesi geldiğinde çocuğunuza ne diye hitap ediyor? dila diye mi annesinin adıyla mı? bu konuda eşine rica edebilirsin. kızına özellikle dila diye hitap etmesini isteyebilirsin. oğlunun ağzından dila adını duymak kadını epey bozacaktır.

ama dediğim gibi boklu gülsüm, sidikli gülsüm deyipde sonradan mis kokuyor benim dilam demen bence 12 den vuracaktır o cadalozu.

canım.... bebeğinin halen altını bağlıyormusun? eğer okadar büyümemişse eğer sanki kakasını yapmışcasına '' boklu gülsüm... sidikli gülsüm'' gibi laf edebilirsin. ama bu lafları söylerken de gözlerin cadı kaynanan da olmalı. sonra altına bakıp da aaa mis gibi duruyormuşsun benim canım dilam diyerek dila isminin üstüne daha da basarak söyle.

ve arkadaşların dediği gibi onları yok say. konuşmayı bırak yüzlerine bile bakmamaya çalış. geldiklerinde bebeğini al ve uyutmaya çalış. diğer odaya götür. tekrar olur da bebeğinle ilgili bişey diyecek olurlarsa eğer siz 3-5 sene sonra görün gülsüm mü dila mı denecek bekleyin diye kışkırt. veeee sakın ha sakın eşinle aranı bozma. zaten çok sevdiğin belli. ama ekonomik ipler ailesinde olduğu için eşinin de fazla sesi çıkmıyor anlaşılan. fakat, eşin ailesi geldiğinde çocuğunuza ne diye hitap ediyor? dila diye mi annesinin adıyla mı? bu konuda eşine rica edebilirsin. kızına özellikle dila diye hitap etmesini isteyebilirsin. oğlunun ağzından dila adını duymak kadını epey bozacaktır.

ama dediğim gibi boklu gülsüm, sidikli gülsüm deyipde sonradan mis kokuyor benim dilam demen bence 12 den vuracaktır o cadalozu.

b.klu gülsüm s.dikli gülsüm ha :52::46::52::46:
valla koptum ya :66::66::66:

cevap veriyorum yok canım bukadarı olmaz. b..klu gulsum guzelmış ama nufus md lugune gidip konustunmu ismini değiştiremiyormusun sen. gülsüm adını sen unut. Gulsum napıyor, gulmsume baksana falan dediğinde tepkisiz kal. bu arada kaynanlada artık görüşme bence iyice yuzgpz olmussunuz siz. kocanada bu adı değiştirmezsen kadınlık hakkım helal değildir de bakıımm ne diyecek . ama ağlama sızlanma kocışle konusurken . fikirim bu . benim kocada tutuyor ama senin kocayı sen bilirsin

:60::60::60::82::46::46::46::46::46::46:
taktik süppermiş alkışşşşş :46::46::46: :kkk::kkk:

koptummmmmmmmmmmmm:1::60::9:

şakamısın sen...

çok yaşaaaaaaaaaa

Son düzenleme:

arkadaşım senin anlından öpüyor ayakta alkışlıyor ve hatta zekan karşısında ceketimi ilikliyorum :42::60::60::60::60:

Ahh arkadaşım konunu okudum wallahi yüreğim daraldı fena oldum senin derdinin dermanı eşinde... Ve keşke ah keşke annenin ismiyle beraber o cadolozun ismini de çıkartsaydın varsın boşasın sırf bu sebeple boşucaksa allahından bulsunlar sen yüreğini ferah tut allaha sığın bu kadar sabretmişsin bak sabrın sonu selamet inşallah...

(çat kapı gelmeler bendede var ve k.v. Diyoki kız olursa benim adımı koymayın ama oğlan olurda babnızın adını koymazsanız darılırım aslaaaaa!!! Nın yerine başka ünlem kullanıyorum içimden anladınız siz :1:)

küfür kısmını okurken gözüm doldu bu nasıl bişidir yaa eşiniz de zahmet edip böyle bi durumda olsun sesini çıkarmış barii
eşinizi tanımıyorum ama o kadar eminim ki isim konusunda amacının sürpriz olmayıp kendi annesinin ismini koyup size kabul ettirmek için yaptığından. eğer sürpriz olsaydı amaç dila nın yanına mediha koydururdu yada sadece annenizin ismi olurdu.
arkadaşın da dediği gibi malesef sizin ilacınız çareniz tamamen eşinizde aslında tüm bu sorunlları çözebilecek tek kişi.
ama madem psikoloğa gidiyorsunuz dr.la konuşup eşinizle konuşmasını isteyebilirsiniz. ne kadar tedavi olursanız olun bu durumlar devam ettikçe sağlıklı bir ruh haline sahip olamazsınız ki :((
dr. eşinizle konuşursa belki daha etkili olur eşiniz size ve ailesine karşı duruşunu gözden geçirir belki sağlık olduğu çin işin içinde daha duyarlı olabilir belki.
amacım yangına körükle gitmek deil asla hatta genelde yorumlarım yapıcı olur bu konularda( boşanma, ayrılma) ama eşiniz sizi tehdit ediyor bence tehdit olmasa bile(sadece kendi açımdan söylüyorum siz yapın diye deil asla) böyle bi konu için boşayacaksa boşasın zaten derdim.
Allah size sabır, eşinize vicdan ailesine de akıl fikir versin ne diyim
Allah yardımcın olsun.

Konu sahibi mart ayından sonra yorum yazmamış, olaylar ne alemde bilmiyoruz ama umarım düzelmiştir, böyle hayat çekilmez valla...

Ben derdimki benimkiler okumuş cahiller diye, beterin beteri varmış, anlattıklarından şunu görüyorum, hep içime dert olurdu, şöyle bi cevap veremedim

kayınvalideye diye, görünen o ki bende versem değişen bişey olmazmış, huysuz her şekilde bastırır uysal insanı...Bide şuna takıldım o kayınpederki ne

görgüsüzmüş ne işi var senin yatak odanda, benimkide eve gelince direkt yatak odasını kolaçan ederdi, be adam neyapacan belki bi çamaşırımı dışarda

unutmuşumdur onumu görcen tövbe tövbe....(buarada algıda seçicilik bu olsa gerek en sinir olduğum ve ortak sorunlar bunlar)...

Arkadaşım bu bayan herşeyi seni sinir etmek için yapıyor bunun farkına var artık, yoksa onunkisi torun sevgisi falan bile değil, emin ol o gülsüm diyince

senin duruşun değişiyor ve buda onun çok hoşuna gidyor, takma sende yokmuş gibi davran, kocan kusura bakma ama çok pasif kalmış, benimkide pasiftir

ama emin ol senin yaşadıklarını ben yaşasam kafayı yerdim şimdiye kadar...Allah sabır versin, bide isim olayında da çok ısrar etme bence olan olmuş ,siz

yine dilayı kullanın, haa ilerde dila isim bunalımına girecek bunuda eşinin kafasına kak dur, tabi anlarsa...

güzel gelişmeler var diyeyim nicedir girmediğim için nete sizlere haberler veremedim özür.halen kayınvalidemle görüşmüyorum ve çok rahatım.evime dahi gelmiyor artık.ara sıra hafta sonları kayınpeder geliyor torun görmeye ama onunla fazla tartışma ortamına girmiyorum,hizmette kusur etmeden güler yüzümle uğurluyorum.evimdeki huzursuzluk yok denecek kadar azaldı ve eşim kızımıza sadece dila ismiyle seslenmekte.kayınpeder geldiğinde felan gülsüm diyor (komşularım onun yanında inadına dilaaaaaaaaaaa diye sesleniyor.bikaç defa tepki verdi "onun adı dila değil gülsüm" diye ama sağolsun beni seven dostlarım cevabını verdi kayınpedere."biz dila diye seviyoruz sen ne dersen de")bazen nette babaanneyle konuşurken babaannesi de gülsüüüüüümm die sesleniyor benim dilama ama kızım artık "ıııııııı benim adım dila,gülsüm değil,gülsüm babaanneeeee"" die cevabı yapıştırdığı için artık babaannesi savaşı kaybettiğinin yavaş yavaş farkına varmaya başladı.köşe oluyorum kızlar köşeee...bana onca şeyi yapmasalardı inanın hiç sızlanmayacaktım isim konusunda.kim ne derse desin,benimle benzer sorun yaşayan yeni anne olmuş arkadaşlara tavsiyem hiç yıpratmayın kendinizi,zaman herşeyin ilacı,yavrunuz biraz daha büyüyünce bilin ki sadece annesinin kendisine seslendiği ismi benimseyecek.
benim bozulan psikolojime gelince,evimin çok yakınında işe girip çalıştım 4-5 ay kadar ve bu süre zarfı içerisinde kendimi yeniden buldum.kendime olan güvenim bir kez daha yerine geldi.ve o 4-5 aylık süreçte evime madden katkıda bulunmam iyi oldu ki anlasınlar onlara muhtaç olmadığımı olmayacağımı.eşim ailesine eskisi kadar gitmiyor,bunun sorumlusu da ben değilim ki artık gerçekleri görmeye başladı.ben çenemi kapatıp kendimi çekmiş olmama rağmen karşı tarafın durmak bilmemesi,sürekli tartışma ortamı yaratma çabaları ve de kayınvalidemin kendi komşularına benim arkamdan konuştuğu kelimelerin eşimin kulağına gelmiş olması eşimi bir nebze de olsa soğuttu ailesinden.ama ben nasıl bir insanım biliyor musunuz?bu pazar anneler günü.eşimi ikna edip annesine annaler gününü beraber geçirsinler diye gitmesini istiyorum.ben gitmem ama eşimin ve kızımın gitmesini isterim.bana kötüler evet İÇİM AFFETMİYOR ama kinci değilim.benim hiçbirşeyim değil;eşimin annesi...o bir anne...anneler günü kutlu olsun içimden bunu geçiriyorum ama sadece buradan...canlarrrrrr

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN:16::16::16::16::16::16::16::16::16:

Son düzenleme:
Back