canım ben bi avukata danıştım,kimlik değişimi oluyor ama en az 2-3 sene sonra.hakim isim değiştirme isteğimizin sebebini sorduğunda kimlikte yazan isimlerden başka bir isimle çocuğa seslenildiğini ve kendinin de çevresinin de böyle alıştığını söylememiz yetiyormuş.ama ne anne ne de baba tek başına dava açamıyormuş isim değişikliği için,her ikimizin de rızası gerekli anlayacağın.ben senın yerınde olsam geldıklerınde eger eşim evde yoksa kapıyı acmam eşim sorarsada bakkala falan gıtmıstım o sırda gelmısler derdım
kaynanamla konustugum zaman oglun bunları sana soylersem senı bosarım dedı dıye asla soylemezdım
anneme hakaret ettıgınde asla altta kalmam kocamın benı savunmasını beklemeden derha orayı terk ederdım ve soylıycegım tek sey ölmüş insana bu lafı söyluyosunya pes der özur dıleyınceye kadar evıne gıtmem telefonlarını acmazdım bu süre zarfındada eger eşim evdeyken yıne çatkapı gelırlerse kapıyı acar hoşgeldınız der daha agzımı acmazdım verırdım Gülsümlerını ellerıne oynasınlar
Senın yanındada bırak ıkı dakka öyle desın sallama bence
buraya kadar sorun olucak bır sey gormedım canım ben bence asıl sorun kımlık değişiminde başlıyor
bundan öncekıler bır şekılde halledılır unutulur ama asıl halletmen gereken şey kımlık sorunubence
doğrusun hayatım haklısın sen de ama ben eşimle evlenmeden önce 14 sene flört ettim.toplamda 17 sene oldu beraberliğimiz.ortaokuldan beri..boşanmak çok kolay,eşimin bu konuyu annemlerle konuşursan seni boşarım demesinin tek nedeni annesi gilin pis huyunu bildiği için.onlara gözün ne kadar güzel desen,kaşıma küfretti deyip işi kavga gürültüye çevirecek kadar hasta ruhlular.benim kayın pederi çok yakaladım mutfakta oturup yanındaki boş sandalyeye bakarak kendi kendine orada biri varmışcasına konuştuğunu.adam şizofren gibi bişey.eşime geçenlerde dedim ki,beni ailen hasta etti psikiyatriste gidiyorum bak,söyle de baban da gitsin bi psikoloğa diye.eşimin cevabı şu oldu: "babam psikiyatriste gitse doktoru delirtir.
kayınvalidemin de aşşağı kalır yanı yok.bu insanlardan kurtulmak için beni çok seven ve onca şeye katlanan eşimi bırakamam.sinirle söyledi boşarım diye,kavga ediyorduk çünkü o an.
biz kayseride oturuyorduk,evlenince oraya gitmiştik.eşimin işi iyiydi,sorunumuz yoktu ama tek sorun bendim.2 yıl boyunca orda oturmamak için,ankaraya geri dönmek için çene yaptım.biara işten ayrıldı ve kendi işini yapmaya başladı.gayet güzel gidiyordu,ama ben yine orda olmaktan mutsuzdum.beni daha fazla üzmemek için dönüş yaptı bu şehre geri.
geldik ve bunlar burnumuzdan getiriyor.durum bu yani...
Kayınvalideniz için insan demeyin lütfen... insanlara haksızlık olur, hayvan deseniz o da olmaz, hayvanlar alınırhadsiz, terbiyesiz....
Kızınıza ne diye hitap ediyorsunuz, siz de ısrarla bastıra bastıra herkesin yanında anneciğinizin ismini söyleyin... annenizin adını yaşatın...
Allah annenize gani gani rahmet etsin, mekanını cennet eylesin Amin...
Üzülmeyin lütfen, kızınızı ve kendinizi düşünün...
Sevgiler
aa evet tatlım,kayınvalidem köpekten nefret eder.kediden de...köpek besleyemeyiz apartmanda yasak ama duuuuuuurr,kedi isteyeyim ben en iyisi eşimden...hahahaaaaaaaaa......sağol datlum iyi fikir.mucukscanım yazmadan geçemiycem bende öncelikle allah yardımcın olsun çok çok zor bi durumdasın.sana şunu söylemek istiyorum eşin seni ne kadar severse sevsin senin yanında durmaması büyük bi sorun nedemek boşarım seni kusura bakma ama bu kavga anında sinirle söylenecek bi kelime degil.benim kayınvalidem böyle bi kelime konuşmuş olsa bana eşimin erkek gibi beni korumasını beklerim ben.kimse ona ailesini at demiyo sonuçta ama ne kadar dengesiz olurlarsa olsunlar ses çıkarmadan olmaz.aynı zamanda eşin neden gidipte annesinin ismini yazdırıyoki bu sanmaki iki tarafın gönlü olsun diye falan sadece senin annenin ismini yazdırdık benimkide olucak diyedir babasının kılıbık demesiyle kılıbık olmuyo sonuçta adını dila koyardınız göbek adıda annenin adı olurdu.
kaynananların size çat kapı gelmesini önlemek yerine kökten bi çözüm bulun bence anladıgım kadarıyla yaşınızda genç bu yaşta çocugunuz ismini bile istediginiz gibi koyamamışsınız ki evliliginizi düşünemiyorum bile ben 2 dengesiz insanla sürekli.
hayvan seviyosanız kaynananız kediden ve köpekten korkuyosa yada tiksiniyosa evinize alabilirsiniz.ben hayvanları çok sevdigim için bi köpek sahiplendim kaynanam gelmio şimdi bize tiksiniyomuş.bizim böyle büyük sorunlarımız yok gelsin isterim ama gelmio işte belki sizdede işe yaraar
aa evet tatlım,kayınvalidem köpekten nefret eder.kediden de...köpek besleyemeyiz apartmanda yasak ama duuuuuuurr,kedi isteyeyim ben en iyisi eşimden...hahahaaaaaaaaa......sağol datlum iyi fikir.mucuks
öncelikle bukadar görgüsüz ve edepsiz bir aileye gelin olmuş olmak büyük şanssızlık senin için...
umarım eşin de aynı görgüsüzlükte değildir... eğer öyleyse işin cidden zor...
yok eşim öyle değil diyorsan, önce eşine söyle eşin onlara habersiz gelmemelerini söylesin...
yok inada bindirip gelirlerse, evi sürekli dağınık tut, geldiklerinde önlerine bişey hazırlama, habersiz geldiklerinde değersiz varlıklar olarqak davranıldığını görsünler...
yani aslında asıl sorun habersiz gelmeleri filan da değil, psikiatristin dediği gibi kayınvalidenle görüşmemen lazım senin çünkü çok çirkin sözler sarfedilmiş...
eşinin de seni boşarım lafına, susarak tepki vermemişsindir umarım...
seni boşarım bile karşıdakini yetersiz görmektir, boşanırım senden bile diyemiyor... demekki evliliğin bütün iplerini kendi elinde görüyor... buna sessiz kalmaya devam edersen sürekli koz olarak kullanır bunu sana karşı haberin olsun...
halıne şükret haftada bır sadece aksamları gelıyolarmış. kaynanan yolu bılmıyomuş .
ya altlı üstlü yada aynı evde olsaydın ne yapacaktın..
.
haha haa,aşkım bee bunlar öyle edepsiz ki,en son evden yeter artık zırtbırt gelmeyin dediğim gün,kayınpederim ne dedi "git yatak odana bak hali ne,her yerin pis,dağınık,kadınlık yap v.s" gibi laflar sarfetti kocamda vardı...hiçbişey demedim,o da.ertesi gün ne dediyse anası gile akşam üstü bir telefon,arayan kaynanam,basbasbağırıyor,sen ne dedin de oğlumu bana karşı kışkırttın,ben senin yatak odanımı karıştırdım adi pislik,soyk....sı batasıca pislik"diye şok oldum.kapattım yüzüne.15 dk sonra ben aradım kayınpeder açtı,karın dinlemeyi bilmiyor,sana söyleyimde ilet ona,ben oğluna bişey demedim,akşam sen kendi ağzınla git yatak odana bak diye burda konuşmadın mı,oğlunda ondan size çatmıştır dedim,anaaaa başladı ikisi birden telefonda:"evin pis tabi,senin evine akrabaları getiremiyoruz utanıyoruz,tiksiniyoruz...kaynana arkada hala hakaret,adi pislik,soyk...sı batasıcaa diye...
onların o kudurmuş hallerini dinledim ve yine tel.kapattım yüzlerine.meğerse eşim o gün kaynanamla kayınpederin ağzına tükürmüş,ne hakla evime karıma karışıyosunuz diye.artık ne konuştuysa eşim,sinirlerinden beni aramış bunları söylüyorlar...
bu olayın üstünden 2 ay geçti,hala hakaret ettikleri kadının evine utanmadan geliyorlar.arsızlar yaa.eşimle iyi aram,herhalde hatasının farkındaki üstüme düşüyor çok.evliliğimizin kayserideki 2 yılı çok iyiydi,şimdi o günlere geri döndük.bunlar geldiğinde muhattap olmamam,yanlarında oturmamam eşimin umrunda bile değil.hiç bana kızmıyor.konu bile etmiyor...eminim maddi yönden kurtulduğumuzda bu evide içinde onların aldığı eşyalarıda bırakır,taşınırız.hayırlısı...
canlarım zaman ayırıp okudunuz ve de yine zaman ayırıp yorum yazdınız hepinize teşekkür ediyorum.
öncelikle kısaca anlatayım;eşim kayınpederimle aynı dükkanı işletiyor ve de hemen hemen hergün tartışıyorlar,kayınpeder accayip ters bir insan.oturduğumuz ev kayınvalidemin,zira başka yere kiraya çıkma gibi bir durum madden mümkün değil ki çıksak bile onlara rest çekmiş oluruz.benim umrumda bile değil onlar belki ama sonuçta eşim için önemliler.anasını babasını atıyorsa bir insan eşini dünden atar hayatından.
hatayı en başta yaptım ben,nişanlıyken çok yüz verdim,annemi kaybettim ya,amman onlar incinmesin aman onlar da ailem oldu diye sevgimi sonuna kadar gösterdim.boyunlarına atılır öperdim.koklardım kaynanamı yaaa...hayatımdaki herkes bilir beni,pamuk gibi ve sevgi dolu bir yüreğim var benim.ne küçüğümü incitirim ne büyüğümü.
onlara da okadar yüz verdim ki bu hale geldik.bana geldiklerinde hep misafir gibi davransaydım ve kendilerini misafir gibi hissetselerdi bugün belkide böyle olmazdı,şimdi evlenecek olan her genç kıza diyorum,saygıda kusur etmeyin ama mesafeli olun diye.
evlerin arasında yaklaşık 40 km uzaklık var,ve de arabamız yok,eşime sırf onlarla görüşmemek istediğim için kızı al götür diyorum ama o da otobüstü şuydu buydu zor...eşim de bana yapılanların farkında,herkesin bir yapısı vardır,benim eşimin yapısında kızgınlıklarını dışa vuramamak var,herşeyi içine atar yani.işin aslı şu,eşim kızımıza kimlik çıkarmaya giderken kayınpeder laf sokmuş,ananın adını veremiyormusun diye.bi kaynım var sadece benim,onunda evlenip yuva kurma baba olma şansı yok,maalesef felçli.yani torunlarına kendi isimlerini istiyorlar,çene yapmış kayınpeder kılıbık falan gibi şeyler ,ben de zaten evlendik evleneli kızım olursa annemin adını verelim der dururdum eşime,oda garibim iki tarafın da gönlü olsun diye yemiş bu haltı.sonra benim verdiğim tepkiler-ki benim tersim kötüdür-dolayısıyla işi bana karşı inada bindirdi,sildirmem anamın adını diyor.ama kızımıza dila diye sesleniyor.anası gil eve gelip gülsüüüüüüüüümmm diye sesleniyorlarya 100-200 defa,onlar gidince bana "sana inat yapıyorlar,takma kafana hatun,kızımızın kimliğinde adı kalsın annemin,ama sadece onlar öyle seslensinler,herkes dila desin" diyor.
kayınvalidemlerin bana şu 4 sene içinde yaptıklarını yazsam eminim hepiniz boğmak için can atardınız onları,,,eşime gelince,kayınvalidemler bana bağırıp çağırırken kendimi ezdirmiyorum ben,resmen cevaplarını veriyorum eşimin karşısında,ama beni sustrurmaya kalkmadı hiç,tartışmalarımızda.sadece bana"yapma,onlar konuşsun dursun,cevap verme sus ağırlığını koru,konuşur konuşur giderler "diyor.gel de sabret bunlara,herseferinde tutamayıp cevaplarını veriyorum.eşimin kızdığı tek nokta bu bana
(kusurabakmayın ama kovdum evden onları,bana hiç yakışmıyor bu tavırlarım ama hakediyorlar.ALLAH tan korkum olmasa bi kaşık suda boğacağım ama işte gelin görün ki önce ALLAH korkusu sonrada eşime olan sevgim tutuyor beni.kolay değil 14 sene flört ettik biz eşimle.o da beni çok seviyor biliyorum.)
aslında benim şimdi sizlerden almak istediğim akıl şu,bu insanlar çat kapı geliyorlar ya hani nasıl bir ders vereyim ki bir daha habersiz gelemesinler..
acaba bir gün kapıyı gecelikle felan mı açsam puhaaaaaaaa...yaratıcı fikirlerinizi bekleyom kızlar yaa,tecrübeleriniz varmı?
di mi yaa...canımsın,ben anneciğimin adını söyleyemiyorum,neden bilmiyorum ama bikaç defa söylemeye kalktım,içim sızladı.kaldı ki kendi tarafımdan,kızkardeşim,babam,teyzelerim,dayım hiçbirisi kızıma annemin adıyla seslenemiyor.kimlikten kendi anamın adını sildirmek istememin sebebi şu,gülsüm adı kalacak zorla istemediğim bir durum,öyleyse hiç değilse benim tertemiz anacığımın adı o kadının isminin yanında yazmasın.kulağına okuttum anamın adını...o bile bana yeter.şimdilik isim konusunda eşime baskıyı bıraktım,çünkü o da gurur yapıyor bence çünkü anası duygu sömürüsü yapıyor babası da eşime kılıbıksın gibi iğrenç laflar ediyor.şimdilik sessizim,(okula başlamadan önce mahkemeye isim değişikliği için başvurduğumda eşime o zaman tam baskı yapcam.anasının adını sildirmesi konusunda.)onlar kızıma gülsüm diye sesleniyorlarken içimden gülüyorum,"siz istediğiniz kadar yırtının çocuğum dila ismini kendi seçecek,okula başladığında bile öğretmenlerinden özel rica edeceğim ki kızıma asla gülsüm adıyla seslenmesinler.buarada kızıma zaten bu isimle sadece kayınvalidemle kayınpederim sesleniyor.ne eşim,ne eşimin akrabaları gülsüm demiyor.herkes dila diyor.kaynım bile dila diye seviyor.
kaynanam benle isim konusunda tartışırken aynen şöle bağırdı bana"sen istediğin kadar k... yırt,resmi yerlerde,okulda felan gülsüm denilecek ona" diye.
göreceğiz kim yaman çıkacak bu konuda.
Ben sadece ilk mesajını okuyarak yorum yapmıştım.
Yukarıdaki msjını yeni gördüm ve okudum..
Eşin mi kızgınlığını vuramıyor dışarı.. O nedenle mi seni sürekli boşanmakla tehdit ediyor..
O yüzden mi kendi doğurduğun çocuğun ismine karışamıyorsun..:27
Belki burada yapılan yorumlar ağır gelmiş ve bu nedenle savunmaya geçmiş olabilirsin, olabilir, bazen ağır şeyler yazılabiliyor burada.
Ama bil ki, eşinin savunulacak bir tarafı yok. Babasının dolduruşuna gelip, eşinin anasına küfreden bir kadının ismini veriyor yavrusuna.. O yavruyu sen doğurdun, sen taşıdın aylarca..Bu muymuş mükafatı..
Arkadaşım birazda işin geyiğine mi vurdun ne yaptın anlamadım, yaratıcı fikirler beklediğini yazmışsın bizden..
Kovsan da geliyorlarmış işte, gecelikle değil anadan üryan karşılasan gene gelirler bence.:82:
Ev de onların, iş de onların, oğul da onların, nesinden çekinsinler..
Evde yokmuşsun gibi yapabilirsin, kapıyı açmayabilirsin, geldiklerinde "işim var benim" deyip kızını alıp evden gidebilirsin, "evde temizlik var,sonra gelin" deyip kapıyı yüzlerine kapatabilirsin, birkadın önermiş, yemeklerine müshil katabilirsin..
Ama bu alternatiflerde kocanın seni boşama riski var tabi.. Göze alabilirsen..
eee iyide ben hergun gelıyolar sandım hafta bır gelıyolarmıs ne guzel işte daha ne ıstıyosun benım kaynanam haftada bır gelse ne dese katlanırım ben her gun gelıyolar sandım ya kaynananın söyledıklerı hos şeyler degıl cok arsız bır kadın gıbı anlatmalarından ama acaba dıyorum sende bıraz abartıyor ya da sorunlar bırazda senden kaynaklanıyor olabılır mı dıye dusunuyorum çunku ben bır ınsanın tek taraflı bu kadar çirkefleşebilecegıne ınanamadım bırdan
kaynananın söyledıklerı hos şeyler degıl cok arsız bır kadın gıbı anlatmalarından ama acaba dıyorum sende bıraz abartıyor ya da sorunlar bırazda senden kaynaklanıyor olabılır mı dıye dusunuyorum çunku ben bır ınsanın tek taraflı bu kadar çirkefleşebilecegıne ınanamadım bırdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?