Bu kadar da olur mu?

canım ben bi avukata danıştım,kimlik değişimi oluyor ama en az 2-3 sene sonra.hakim isim değiştirme isteğimizin sebebini sorduğunda kimlikte yazan isimlerden başka bir isimle çocuğa seslenildiğini ve kendinin de çevresinin de böyle alıştığını söylememiz yetiyormuş.ama ne anne ne de baba tek başına dava açamıyormuş isim değişikliği için,her ikimizin de rızası gerekli anlayacağın.
gelmeleri konusu şöyle,kaynanam gündüzleri tek gelemez,buraya nasıl gelindiğini bilmiyor.kaldı ki gelmez zaten tek başına,genelde akşamları 21:00 sonrası geliyorlar ve her gelişlerinde eşim evde oluyor.
ama geldiklerine kapıyı açıyorum hoşgeldiniz deyip kayboluyorum ortadan.mutfakta bulaşıkları topluyorum,ortalık topluyorum,hiçbirşey bulamazsam ertesi günün yemeğini pişiriyorum.tek kelime etmiyorum kayınvalidemle.çaylarını veriyorum,kaynanam kininden çay bile içmiyor evimde ama ben yine de her gelişinde bardağını doldurup tepsiyle yanına koyuyorum.içmiyor,içmesin de zaten tınnn,en azından ben misafirimin çayını vermişim gerisi önemsiz.
geçen geldiklerinde arkadaşım eşi ve çocuklarıyla bendeydi,arkadaşımın kız kardeşi de vardı,ben arkadaşımla odaya geçip oturdum,eşim mutfakta arkadaşımın eşiyle...kayınvalidem kaldı salonda bi başına sap gibi.ortamdaki herkes kızıma dilaa diye seslendi...heralde ortadan ikiye ayrılmıştır hırsından.
kaynanamlar geliyor hoşgeldiniz diyorum okadar.sonrası yokum.hatta çıkarlarken uğurlamıyorum bile...banane...

canım yazmadan geçemiycem bende öncelikle allah yardımcın olsun çok çok zor bi durumdasın.sana şunu söylemek istiyorum eşin seni ne kadar severse sevsin senin yanında durmaması büyük bi sorun nedemek boşarım seni kusura bakma ama bu kavga anında sinirle söylenecek bi kelime degil.benim kayınvalidem böyle bi kelime konuşmuş olsa bana eşimin erkek gibi beni korumasını beklerim ben.kimse ona ailesini at demiyo sonuçta ama ne kadar dengesiz olurlarsa olsunlar ses çıkarmadan olmaz.aynı zamanda eşin neden gidipte annesinin ismini yazdırıyoki bu sanmaki iki tarafın gönlü olsun diye falan sadece senin annenin ismini yazdırdık benimkide olucak diyedir babasının kılıbık demesiyle kılıbık olmuyo sonuçta adını dila koyardınız göbek adıda annenin adı olurdu.
kaynananların size çat kapı gelmesini önlemek yerine kökten bi çözüm bulun bence anladıgım kadarıyla yaşınızda genç bu yaşta çocugunuz ismini bile istediginiz gibi koyamamışsınız ki evliliginizi düşünemiyorum bile ben 2 dengesiz insanla sürekli.
hayvan seviyosanız kaynananız kediden ve köpekten korkuyosa yada tiksiniyosa evinize alabilirsiniz.ben hayvanları çok sevdigim için bi köpek sahiplendim kaynanam gelmio şimdi bize tiksiniyomuş.bizim böyle büyük sorunlarımız yok gelsin isterim ama gelmio işte belki sizdede işe yaraar

öncelikle bukadar görgüsüz ve edepsiz bir aileye gelin olmuş olmak büyük şanssızlık senin için...
umarım eşin de aynı görgüsüzlükte değildir... eğer öyleyse işin cidden zor...
yok eşim öyle değil diyorsan, önce eşine söyle eşin onlara habersiz gelmemelerini söylesin...
yok inada bindirip gelirlerse, evi sürekli dağınık tut, geldiklerinde önlerine bişey hazırlama, habersiz geldiklerinde değersiz varlıklar olarqak davranıldığını görsünler...
yani aslında asıl sorun habersiz gelmeleri filan da değil, psikiatristin dediği gibi kayınvalidenle görüşmemen lazım senin çünkü çok çirkin sözler sarfedilmiş...
eşinin de seni boşarım lafına, susarak tepki vermemişsindir umarım...
seni boşarım bile karşıdakini yetersiz görmektir, boşanırım senden bile diyemiyor... demekki evliliğin bütün iplerini kendi elinde görüyor... buna sessiz kalmaya devam edersen sürekli koz olarak kullanır bunu sana karşı haberin olsun...

di mi yaa...canımsın,ben anneciğimin adını söyleyemiyorum,neden bilmiyorum ama bikaç defa söylemeye kalktım,içim sızladı.kaldı ki kendi tarafımdan,kızkardeşim,babam,teyzelerim,dayım hiçbirisi kızıma annemin adıyla seslenemiyor.kimlikten kendi anamın adını sildirmek istememin sebebi şu,gülsüm adı kalacak zorla istemediğim bir durum,öyleyse hiç değilse benim tertemiz anacığımın adı o kadının isminin yanında yazmasın.kulağına okuttum anamın adını...o bile bana yeter.şimdilik isim konusunda eşime baskıyı bıraktım,çünkü o da gurur yapıyor bence çünkü anası duygu sömürüsü yapıyor babası da eşime kılıbıksın gibi iğrenç laflar ediyor.şimdilik sessizim,(okula başlamadan önce mahkemeye isim değişikliği için başvurduğumda eşime o zaman tam baskı yapcam.anasının adını sildirmesi konusunda.)onlar kızıma gülsüm diye sesleniyorlarken içimden gülüyorum,"siz istediğiniz kadar yırtının çocuğum dila ismini kendi seçecek,okula başladığında bile öğretmenlerinden özel rica edeceğim ki kızıma asla gülsüm adıyla seslenmesinler.buarada kızıma zaten bu isimle sadece kayınvalidemle kayınpederim sesleniyor.ne eşim,ne eşimin akrabaları gülsüm demiyor.herkes dila diyor.kaynım bile dila diye seviyor.
kaynanam benle isim konusunda tartışırken aynen şöle bağırdı bana"sen istediğin kadar k... yırt,resmi yerlerde,okulda felan gülsüm denilecek ona" diye.
göreceğiz kim yaman çıkacak bu konuda
.

aa evet tatlım,kayınvalidem köpekten nefret eder.kediden de...köpek besleyemeyiz apartmanda yasak ama duuuuuuurr,kedi isteyeyim ben en iyisi eşimden...hahahaaaaaaaaa......sağol datlum iyi fikir.mucuks

başka bir yere tasınma imkanın yok anladııgm kadarıyla zaten kayserıden sıkıldım dıye ankaraya getırtmışşsın e sımdıde burdanda gıdelım dıyemssin.
halıne şükret haftada bır sadece aksamları gelıyolarmış. kaynanan yolu bılmıyomuş .
ya altlı üstlü yada aynı evde olsaydın ne yapacaktın..
okula baslamadan adını degıstırırsın .oda adına alışır ilerde kaynananlarda vazgecer bence demekten..
evın kaynananın ustune olması ve kayınpederle eşininaynı işi yapması sıızn elınızı< baglayan.
yapacagın çok fazla bişey yok ......

aa evet tatlım,kayınvalidem köpekten nefret eder.kediden de...köpek besleyemeyiz apartmanda yasak ama duuuuuuurr,kedi isteyeyim ben en iyisi eşimden...hahahaaaaaaaaa......sağol datlum iyi fikir.mucuks

canım kendin söylemede kızına ögretöeye çalışşş kedi istesin babasından kesin çözüm olur sende alttan alttan dersin dila kedi istiyo diye

haha haa,aşkım bee bunlar öyle edepsiz ki,en son evden yeter artık zırtbırt gelmeyin dediğim gün,kayınpederim ne dedi "git yatak odana bak hali ne,her yerin pis,dağınık,kadınlık yap v.s" gibi laflar sarfetti kocamda vardı...hiçbişey demedim,o da.ertesi gün ne dediyse anası gile akşam üstü bir telefon,arayan kaynanam,basbasbağırıyor,sen ne dedin de oğlumu bana karşı kışkırttın,ben senin yatak odanımı karıştırdım adi pislik,soyk....sı batasıca pislik"diye şok oldum.kapattım yüzüne.15 dk sonra ben aradım kayınpeder açtı,karın dinlemeyi bilmiyor,sana söyleyimde ilet ona,ben oğluna bişey demedim,akşam sen kendi ağzınla git yatak odana bak diye burda konuşmadın mı,oğlunda ondan size çatmıştır dedim,anaaaa başladı ikisi birden telefonda:"evin pis tabi,senin evine akrabaları getiremiyoruz utanıyoruz,tiksiniyoruz...kaynana arkada hala hakaret,adi pislik,soyk...sı batasıcaa diye...
onların o kudurmuş hallerini dinledim ve yine tel.kapattım yüzlerine.meğerse eşim o gün kaynanamla kayınpederin ağzına tükürmüş,ne hakla evime karıma karışıyosunuz diye.artık ne konuştuysa eşim,sinirlerinden beni aramış bunları söylüyorlar...

bu olayın üstünden 2 ay geçti,hala hakaret ettikleri kadının evine utanmadan geliyorlar.arsızlar yaa.eşimle iyi aram,herhalde hatasının farkındaki üstüme düşüyor çok.evliliğimizin kayserideki 2 yılı çok iyiydi,şimdi o günlere geri döndük.bunlar geldiğinde muhattap olmamam,yanlarında oturmamam eşimin umrunda bile değil.hiç bana kızmıyor.konu bile etmiyor...eminim maddi yönden kurtulduğumuzda bu evide içinde onların aldığı eşyalarıda bırakır,taşınırız.hayırlısı...

halıne şükret haftada bır sadece aksamları gelıyolarmış. kaynanan yolu bılmıyomuş .
ya altlı üstlü yada aynı evde olsaydın ne yapacaktın..
.

deme kııııııızz demeee...ammmmaaaaaannnn ALLAH korusun,onuda istediler.hala da istiyorlardı,bu siteden kendilerine ev baktılar aylar önce...ben de hepsinin yanında koydum lafı,aman aman,uzak olalım uzaktan görüşmek daha tatlı diye...ALLAH tan bari bunu inada bindirmediler...

eşinle artık aran duzeldıyse sevındım.artık eski günlere geri döndük demişsin.
o zaman artık maddiyata odaklan ve dedııgn gıbı esyalarıda bırakıp gidin o evden
2 odan olsun 2 cekyatın olsun iyidi sabır sabır sabırr
azıcık aşım ağrısız başım dersin...

sabır suskunluk değil işitilmeyen feryattır..

yerinde olsam mümkün olduğunca uzağa taşınırdım.bu insanlara ne desen boş anlamazlar:26:
arada o kadar hakaret olmuş yüz göz olmuşsunuz ama hala evine sık sık geliyorlarsa artık yapılabilecek birşey yok uzağa gitmekten kaçmaktan başka

Ben sadece ilk mesajını okuyarak yorum yapmıştım.
Yukarıdaki msjını yeni gördüm ve okudum..
Eşin mi kızgınlığını vuramıyor dışarı.. O nedenle mi seni sürekli boşanmakla tehdit ediyor..
O yüzden mi kendi doğurduğun çocuğun ismine karışamıyorsun..:27
Belki burada yapılan yorumlar ağır gelmiş ve bu nedenle savunmaya geçmiş olabilirsin, olabilir, bazen ağır şeyler yazılabiliyor burada.
Ama bil ki, eşinin savunulacak bir tarafı yok. Babasının dolduruşuna gelip, eşinin anasına küfreden bir kadının ismini veriyor yavrusuna.. O yavruyu sen doğurdun, sen taşıdın aylarca..Bu muymuş mükafatı..
Arkadaşım birazda işin geyiğine mi vurdun ne yaptın anlamadım, yaratıcı fikirler beklediğini yazmışsın bizden..
Kovsan da geliyorlarmış işte, gecelikle değil anadan üryan karşılasan gene gelirler bence.:82:
Ev de onların, iş de onların, oğul da onların, nesinden çekinsinler..
Evde yokmuşsun gibi yapabilirsin, kapıyı açmayabilirsin, geldiklerinde "işim var benim" deyip kızını alıp evden gidebilirsin, "evde temizlik var,sonra gelin" deyip kapıyı yüzlerine kapatabilirsin, birkadın önermiş, yemeklerine müshil katabilirsin..
Ama bu alternatiflerde kocanın seni boşama riski var tabi.. Göze alabilirsen..

Son düzenleme:
onlar Gulsum dedikce sende Dilaaaa de ne var. onlari takmadigini hissettir. bak ozaman bukadar yuzsuz oluyorlar mi? onlar yuzunden esinle arani bozma. isim konusnuda acma artik. sen Dila de akrabalarinda komsularinda arkadaslarinda Dila desin. esinin tarafida Gulsum desin. takma bosver. hayat cok kisa. bukadar uzulmeye kendini uzdurmeye degmez.Onlarin evine gelmemesi konusunda bisey yapamazsin cunku ne olursa olsun esinin ailesi. geldiklerinde onlari takma, onlar gibi yuzsuz ol sende. bak gor nasil geri cekilecekler))))) ama asla kavga etme, sen suclu duruma dusersin

Bu konuda bir avukata danışmadığınızı düşünüyorum..
İsim değiştirme ya doğumu takip eden kısa sürede yapılıyor, "nüfus memuru yanlış yazdı" gerekçesi ile.
Ya da çocuğun kimlikteki ismi aşağılayıcı, küçük düşürücü bir isimse yapılıyor.
Ha deyince isim değiştiremezsiniz, hiçbir geçerli nedeniniz yok kanunen..

eee iyide ben hergun gelıyolar sandım hafta bır gelıyolarmıs ne guzel işte daha ne ıstıyosun benım kaynanam haftada bır gelse ne dese katlanırım ben her gun gelıyolar sandım ya kaynananın söyledıklerı hos şeyler degıl cok arsız bır kadın gıbı anlatmalarından ama acaba dıyorum sende bıraz abartıyor ya da sorunlar bırazda senden kaynaklanıyor olabılır mı dıye dusunuyorum çunku ben bır ınsanın tek taraflı bu kadar çirkefleşebilecegıne ınanamadım bırdan

biraz sert bir mizaçla yazmış olsan da ben seni gayet iyi anladım,benim yaşadıklarıma tanımadığınız halde tahammül edemiyorsunuz,neden,çünkü içinizde insanlık var...
canım geyiğe vurmaktan ziyade gerçekten bugüne kadar ne yaptıysam geldiler,ve ben de belki sizler bana fikir verirsiniz,benim aklıma gelmemiş bir yöntem önerirsiniz diye söyledim yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum diye.
kimlik değişimi oluyor ama en az 2-3 sene sonra.hakim isim değiştirme isteğimizin sebebini sorduğunda kimlikte yazan isimlerden başka bir isimle çocuğa seslenildiğini ve kendinin de çevresinin de böyle alıştığını söylememiz yetiyormuş.ama ne anne ne de baba tek başına dava açamıyormuş isim değişikliği için,her ikimizin de rızası gerekli anlayacağın.
konuyu okuduğun,bilhassa zaman ayırıp yanıt verdiğin için gerçekten çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

yok canım o biraz da kafalarına göre,bakıyorsun 2 güne bir pat diye çıkıp geliyorlar,bi bakıyosun haftada bir.beterin beteri var tabi,hadi hergün gelselerdi....

canım beni çevremdeki insanlara sorsan mesela sana eminim ilk diyecekleri şey,çok candan ve çok yapıcı.bak ben geçenlerde olan bir mevzuyu kısaca anlatayım sana.
yine pat geldiler bunlar,ALLAHı var her gelişlerinde elleri dolu olur birşeyler getirirler sağolsunlar.tamamen kötüleyemem ben kimseyi.ben mutfakta kızıma çorba pişiriyorum,mutfak kapısının önünde oturmuş kaynanam kızıma muz yedirmeye çalışıyor,dedim ki"ona muz yedirmeyin,çocuk afedersin kabız,(muz kabızlığı tetikler buarada)kadın duyuyor ama tınmıyor.ben yine de tekrarladım sözümü...hiiiiiiiiçççç karşısında it mi var köpek mi,istifini bozmuyor kızıma "al annem al,ye annem ye "diyor.hemen bir elma dilimi kestim ve kızımın eline verdim ve kayınvalideme"muz yedirmeyin kabız başka bişey yedirin diyorum beni anlamıyorsunuz"dedim.
hurraaaaaaaa kayınpeder fırladı odadan koştu bana bağırıyor,sen kime anlayışsız diyosun diye,kaynana da biyandan yine bana aynen şöyle bağırıyor"sen ne hakla müdahale edersin,istediğimi yaparım yedirirm"
haydee ben de cevap verdim"o benim çocuğum herşeye müdahale ederim diye...haksızmıyım...
şimdi kayınvalidem bana ilk söylediğimde(küs konuşmuyordu ozaman da benle ama)en azından sadece "bi lokma yedireceğim"ya da "başka şey yedireyim"diye tek bir cümle kursaydı,,,veya konuşmasın ama uyarımı dikkate alıp ona göre davransaydı...
anlıyormusun.bak bunlara gözün çok güzel diyorum,kaşıma küfür mü ediyorsun diyorlar.aşırı abartıcılar...ben abartmıyorum..haa şu var,herşeyi kavgaya dönüştürme gibi huyları var,ben de susmuyorum karşılarında.30 yaşındayım yasemin ben,dün ki çocuk değilim,öyle üzerime geliyorlar ki,yeminle ikisi birden çullanıyor,sabretmek susmak inanın zor.çoğu şeyi anlattığım arkadaşlarım taş olsa çatlar diyorlar.
gelin kısmısı fazla konuşmaz,ataerkil bir toplumuz,neler neler çekip de susan gelinler var...ben büyüklerime bugüne kadar hiç saygısızlık etmedim.öyle çirkef biri değilim çünkü ALLAH korkum var,ama inan bazen tahammülüm kalmıyor,kayış kopuyor.psikoloğuma benim de onların yaptıklarına karşı verdiğim tepkileri anlattım,bağırdım çağırdım ben de diye..adam "gayet normal verilmesi gereken tepkiler"diyor.

herşey eşinde bitiyor güzelim, senin bu durumda yapacağın hiç ama hiç bir şey yok çünkü sen dedikçe onlar inatlaşıyo, bi şekilde eşini ikna etmeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…