Bu kadar da olur mu?

allahım bana böle bi kaynana vercekti ki hergun yolup yolup atım ama ıste bana da vermıs dunyaya ındırdıgı meleklerın bı tanesını...

allah yardımcın olsn arkadasım..

Kusuruma bakma ama senin eşinde de suç var,nasıl senin bu kadar ezilmesine izin veriyor.Eşin yanında olmasa sen bu tür insanlarla baş etmen zor.Kes ilişkini,mümkünse uzak bir yerde taşının,hata şehir değiştirin

konuyu açan arkadaş ben eşimi çok seviyorum falan yazmışsın ama eşin kayınvaldenin yaptıklarına karşı sana seni boşarım falan demiş hiç mi soğumadın bu adamdan ya aşkta gurur olmaz derler ama kusura bakmayın insanın onuru gururu herşeyden önemlidir bence.bu kadın senin ölmüş annene küfür etmiş ya git hakaret davası aç bırak kapıyı açmayı geldiginde polis çağır mümkünse tiksindim kadından daha tanımadan

Çocuğun daha küçük, biraz büyüsün ona isminin Dila olduğunu öğretirsin. Gülsüm denildiğinde bakmamasını, benim adım Dila demesini söylersin. Sen ve eşin evde Dila derseniz, çocuk zaten Gülsüm'ü "isim" olarak bile kabul etmez.

K.validen çok saygısızmış, ço kyorum yapmak istemiyorum seni kışkırtmamak için. Allah sabır versin güzelim, evine geldiklerinde bir çayla yolla, özen gösterme, sohbete katılma, kızınla ilgilen. HAstayım de, git odana yat. Ama eşinin tepkisini çekerek değil.

Belki böyle böyle küsüp gelmezler.

eşinin yaptığı emrivaki gerçekten çok tuhaf haklısın bu konuda sende annesisin ve ismi taşıyacak olan çocuğunuz iyice düşünmek lazım bu konuda kimseyi mutlu etmem için yapılmamalı herkesin isteyeceği bir orta yol bulunmalı ben bu durumda tahammül edemezdim doğrusu ayıp yani kendi başına iş bide seni boşarım ne demek? kötüyle uğraşmak zor canım kayınvalidenler laftan anlayacak insanlar değil ve söyledikleri yaptıkları yazık hiç yaşına yakışan şeyler değil çok ayıp ...eşinde biter bu durumda iş bir şekilde güzellikle yada rest çekerek ikna etmen lazım yoksa ruh sağlığın kötü etkilenecek bencede biraz uzak durmak en iyisi ...Allah kolaylık versin canım sabır versin inşallah düzelir herşey ..sular bulanmadan durulmazmış sabır ...

Oldum olası nefret ederim kendi kayınvalidemden ve tüm kayınvalidelerden...
Çözüm olarakta uygunsuz bir kıyafetle çık karşılarına aaaa hiç müsait değildik dersin hiçte utanma
onlar utansın...

canm belliki kayınvaliden mahsus yapıyo keşke kızınıza kendi ismiyle çağırdığı için rahatsız olduğnuzu söylemeseydnz o sizi daha çok sinir etmeye çalışıyo ama bu olaya eşiniz son noktayı koycak sonuçta siz eşi oda annesi sizi annesine annesinide size ezdirmiycek zaten bunu başarabilen bir erkek her konuda çok başarılıdr ALLAHyardmcın olsun boşverin onun için hayatınızı karartmayın derm ben

ya canım senin derdini okurken walla benimkisi de dert mi dedim ya
Allah sana gani gani sabır versin iyi dayanıyorsun
Canım biz sana otur al karşına konuş kayınvalidenle desek ne olacak ki
Baksana konuşmaya çalışıyorsun ama kadın hep üzerine yürüyor
Senin bu konuda bi kere arkanda eşin yokki canım ya
O destekçin olsa senin yerine aileyle o muhattap olsa bunların hiç birisi başına gelmeyeck
Sonuçta onun yanında kaynanan ve kayınpederin üzerine yürüyor adam sadece nlar sana küfür edince devreye girmiş.Senin üzerine yürümelerine izin vermiş onları hiç konuşturmaması gerekiyor
Çok üzüldüm valla okuyunca.Sen bence eşini al karşına konuş kırıldığını görmüyor mu bu adam yahu
Bi de çocuğunuzun ismini sana sormadan koymuş pes yani
Eşin olacak insanınn seni hiç kendi ailesiyle muhatap bile etmemesi gerekirdi

ayy bu anlayışsız kaynanaların hepsimi öğretmen oluyor??....benimde arkdaşım aynen sizin anlattığıınız durumları yaşıyor...aradaki fark onda çocuk yok...
üzgünüm ama insanları değiştiremezsin cnm....çok üzüldüm allah yardımcın olsun...ne zaman değişirler biliyormusun çocukların büyür ve babandan yada babaannesinden senin için hesap sorarlar, annemi üzdünüz sizi sevmiyorum derler işte o zaman anlarlar hatalrını....hem eşin hemde kaynananlar..şimdi onlara hiçbişey anlatamazsın hele de okumuş cahiller en kötüsü...allah evlerden uzak etsin...sanırım kaynananlar size çok yakın oturuyorlar......canım bişey sorcam eşin tek kardeş mi, yada tek erkek mi??

sorun cat kapi gelip gitmeleri degilki arkadasim
en buyuk sorun esin olacak adam.
kusura bakma ama esimin annesi benim anneme kufur edecek,
daha sonraki isimden kaynaklanan anlasmazliginizda ailesinin tavirlarini gordugu halde seni bosarim diyecek,
bu kadar buyuk konusuyorum beni kesseler o adamla evli kalmam.

Oldum olası nefret ederim kendi kayınvalidemden ve tüm kayınvalidelerden...
Çözüm olarakta uygunsuz bir kıyafetle çık karşılarına aaaa hiç müsait değildik dersin hiçte utanma
onlar utansın...

vallahi aklımda var böyle bişey...

canım sağol...kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyoruz ama aramızda 40 km kadar uzaklık var...şimdi haftada en az bir defa geliyorlar...eşim tek çocuk sayılır.sadece 1 kaynım var ve maalesef o felçli.yürüyemiyor.33 yaşında...

doğrusun hayatım haklısın sen de ama ben eşimle evlenmeden önce 14 sene flört ettim.toplamda 17 sene oldu beraberliğimiz.ortaokuldan beri..boşanmak çok kolay,eşimin bu konuyu annemlerle konuşursan seni boşarım demesinin tek nedeni annesi gilin pis huyunu bildiği için.onlara gözün ne kadar güzel desen,kaşıma küfretti deyip işi kavga gürültüye çevirecek kadar hasta ruhlular.benim kayın pederi çok yakaladım mutfakta oturup yanındaki boş sandalyeye bakarak kendi kendine orada biri varmışcasına konuştuğunu.adam şizofren gibi bişey.eşime geçenlerde dedim ki,beni ailen hasta etti psikiyatriste gidiyorum bak,söyle de baban da gitsin bi psikoloğa diye.eşimin cevabı şu oldu: "babam psikiyatriste gitse doktoru delirtir.
kayınvalidemin de aşşağı kalır yanı yok.bu insanlardan kurtulmak için beni çok seven ve onca şeye katlanan eşimi bırakamam.sinirle söyledi boşarım diye,kavga ediyorduk çünkü o an.
biz kayseride oturuyorduk,evlenince oraya gitmiştik.eşimin işi iyiydi,sorunumuz yoktu ama tek sorun bendim.2 yıl boyunca orda oturmamak için,ankaraya geri dönmek için çene yaptım.biara işten ayrıldı ve kendi işini yapmaya başladı.gayet güzel gidiyordu,ama ben yine orda olmaktan mutsuzdum.beni daha fazla üzmemek için dönüş yaptı bu şehre geri.
geldik ve bunlar burnumuzdan getiriyor.durum bu yani...

sinir bozucu bir durum. Arsız insanla uğraşmak çok zor. Ben de niye annenizin ismini iptal ettiğinizi anlamadım. siz mediha deseydiniz, sinir olurdu. Anlaşılan oğullarının hastalığı onların dengelerini bozmuş. Allah yardım etsin.

-bence güzel güzel giyinin süslenin eşinizin karşısına geçin güzel bi gece geçirebileceğinizin sinyallerini verin heveslendirin sonra da ama annenler gelir şimdi boşver en iyisi deyip gidip üzerinizi çıkartın..eşinize onlar yüzünden hiç başbaşa kalamadığınızı anlatın tabi üstü kapalı..

- ya da siz de her akşam misafir çağırın yakın arkadaşlarınızla anlaşın durumu anlatın,kayınvalideniz her geldiğinde evde sizin akraba ya da arkadaşlarınızdan biri olsun, siz onlarla takılın başka odada ya da mutfakta

-kızınıza kendi annenizin adıyla seslenin ama kötü birşey diyeceğinizde gülsüm ismiyle seslenin..

-kaynananızla başbaşa kaldığınızda laflar sokun, eşinize söylerse ölümüne inkar

- bi de doktor eşinizi arasa durumunuz hakkında sizden gizli bilgi veriyor gibi, bakın işte eşinizin psikolojisi kritik noktada bi süre eşinizle kimseyi görüştürmeyin başbaşa vakit geçirin gibi..bilmem arar mı..

-ayrıca evinize geldiklerinde de pek üzerlerine düşmeyin çocukla ilgilenin sanki çocuk durmuyormuş gibi falan..

BENCE İŞ EŞİNİZDE BİTİYOR!...çok sinir oldum okurken muhattap olmayın yanlarında durmayın ..Allah sabır versin offf!!!

inan okurken daral geldi yanımda olsa saçını başını yolasım geldi
edepsiz insanlarla baş etmek çok zordur..bence hiç birşeyini anlatma sezdirme kaynana tarafına hep eşinle aran iyiyse bile daha iyi ol..o gülsümmm diye böğürürken sende senin koyduğun isim ile bağır
onun söylemesine hiç gocunmuyomuş gibi davran rahatsızlık duyduğunu belli etme..
kendini ezdirme üzülerek değil sen onları sinir ederek yaklaş olaylara
deli deliyi gördümü sopasını saklar misali
allah yardımcın olsun

Kayınvalideniz için insan demeyin lütfen... insanlara haksızlık olur, hayvan deseniz o da olmaz, hayvanlar alınır hadsiz, terbiyesiz....

Kızınıza ne diye hitap ediyorsunuz, siz de ısrarla bastıra bastıra herkesin yanında anneciğinizin ismini söyleyin... annenizin adını yaşatın...

Allah annenize gani gani rahmet etsin, mekanını cennet eylesin Amin...

Üzülmeyin lütfen, kızınızı ve kendinizi düşünün...

Sevgiler

ben senın yerınde olsam geldıklerınde eger eşim evde yoksa kapıyı acmam eşim sorarsada bakkala falan gıtmıstım o sırda gelmısler derdım

kaynanamla konustugum zaman oglun bunları sana soylersem senı bosarım dedı dıye asla soylemezdım

anneme hakaret ettıgınde asla altta kalmam kocamın benı savunmasını beklemeden derha orayı terk ederdım ve soylıycegım tek sey ölmüş insana bu lafı söyluyosunya pes der özur dıleyınceye kadar evıne gıtmem telefonlarını acmazdım bu süre zarfındada eger eşim evdeyken yıne çatkapı gelırlerse kapıyı acar hoşgeldınız der daha agzımı acmazdım verırdım Gülsümlerını ellerıne oynasınlar

Senın yanındada bırak ıkı dakka öyle desın sallama bence

buraya kadar sorun olucak bır sey gormedım canım ben bence asıl sorun kımlık değişiminde başlıyor
bundan öncekıler bır şekılde halledılır unutulur ama asıl halletmen gereken şey kımlık sorunubence

allah yardımcın olsun. onların yanında kızın duymadan en ufak bişiyde ah gülsüm adın batsın bilmem ne gibi sözler söle.
bide herkese saçma gelsede bi müddet evde sürekli bornoz yada o tarz bişiyle gez. mümkün olduğunca erken saatlerde duş al saç baş yaş olsun. kapı çalınca delikten bak onlarsa sen aç girsinler içeri otursunlar oturabiliyolarsa. eğer bundanda nlamazlarsa bişiy diyemiyorum.
kocana gelince anası için sana boşanalım diyosa boşasın tama de. sanki bulunmadık hint kumaşı sıkıyos boşasın bakalım.
susma arkadaşım ne için kim için mücadele veriyosun ki.
ben nişanlı idim. kayınvalidem bizde. işte gelininin anasına babasına küfür edenler olmuş o konuda konuşuluyo. bende valla kimsenin anasına babasına merdivenle çıkılmıyo anasının babasının kıymetini bilen benim anama babama saygı duyacak yoksa o lafların hepsini ben olsam yediririm dedim sonra kayınvalideye haksızmıyım anne dedim( bu arada laf kayınvalideme değildi ki çoook sessiz sakin bir bayandır kendi halinde ve hiiç zararı yoktur)
o hesap hiç kimse anama babama laf söleyemez hemde hiç kimse.adamı pişman ederim. buna göz yuman kocada olmaz olsun zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…