Aynı dediğiniz şey; şimdi de uzun bir mesaj atmış seni çok seviyorumla biten. Bu mu yani ? Yanımdayken surat asıp eve gidince yazmaktan mı ibaret.Esya almasi degil ki denge bozuklugu. Sen goremiyirsun ya da gornek istemiyorsun. Bir insan arkadasiyla telefonda kahkahalarla konusup telefonu kapatinca suratini asabilir mi kolay kolay? Ya da sirf adamla birlikte olmadin diye burnundan getirir mi? Agziyla kalidan cikarken seni seviyorum deyip surati 5 karis ilgisiz davranir mi? Bekle bir kac gun tripli davranir, sinra bir anda ilgiye bogar, sinra bir anda yine surat asar ben ne yaptim diye dusunur durursun. Nereden mi biliyorum: ben biyle bir adamla evliydim. O da sevgilinin soykedigi benzer cumleyi soylemisti: ben artik omrumu sadece bir kisiye vernek istiyirum ve seni sectim..
Bu adam ne demis? Hayatimi seninle birlikte duzenleyecegim...
Bu evlilik icin yeterli degil.
Bu olaylardan sonra bir daha bu raddeye getirmeyelim beklentim hiç olmayacak sen hazır olana kadar dedi en son. Diğer durumlar yaşanırken evliliğe yanaşmak akıl karı değil, bakalım iş nereye gidecek.Sevgilisine cinsel istekle yanaşıp reddedilen herkesin gururu kırılır, morali bozulur bu çok doğal bence. Belli ki ilişkiden cinsel anlamda beklentileriniz aynı değil. Hızlı bir şekilde evlenmezseniz yürümez.
Bana neden kırılıyorsun? kendınızı kandırmayın seviyor diye uyarmak istedim. Bu konuyu baskası yazsa aynı seyi dusunurdun bence. Hep kandırdık kendimizi beni seviyor, isteyerek yapmadı demedı diyerek..sonu kocaman hayal kırıklığı. Ayrılmak varken aramayacagım o arasın demek bu cocuk ıcın beklentiye girmek seni su saatten sonra ancak aglatır.İşte ben de bunu sorguluyorum, biraz kırıcı geldi şuan inanın hiç iyi değilim yanımdan yeni gitti ve ben hemen buraya yazmak istedim.
Daha önce sevdim çok da sevildim, onun söyleyiş ve yaşatış biçiminde bir sevgi yaşadım mı bilmiyorum. Belki o çok sevmeyi bu sanıyor. Bana hep ben sevmeyi bilmiyorum seninle öğreniyorum diyor. Onun sevme tarzı bu çok sevme biçimi bu, bunu ben kabul edemiyorum bana da çok seviyormuş gibi gelmedi bu 6 gün içinde ben ağlarken yanında o kadar rahat olması benim de tarzım değil. Saatlerce yan yanayken ve surat asıyorken çok sevdiğini ifade etmesi bana da anlamlı gelmiyor. Kafam karışık.
Birini asla merkezime almam dediğim lafı öyle bir yutturdu ki bana, başkalarına kızardım. Sadece ondan ibaretmiş gibi şuan, değiştirmem gerek bu kafa yapısını çok üzüleceğim çok..Bence al karşına güzelce konuş. hala laga luga yapıyorsa şuydu buydu anlamıyorsun derse o zaman boşver gitsin daha da üsteleme. Küsen trip mrip atan erkek evlat olsa sevilmiyor ömür yiyor. Sonra da ne hali varsa görsün dünya bu öküzün etrafında dönmüyor.
Adam sen o an beraber olmak isteneyince resmen psikolojik siddet uygulamis tum gun surat asip tekefonla ilgilenerek. Oysa evlenmeden once cinsellik yasamak istemeyebilirsin ya da o an iztemiyorsundur, sana saygi duymaliydi.Aynı dediğiniz şey; şimdi de uzun bir mesaj atmış seni çok seviyorumla biten. Bu mu yani ? Yanımdayken surat asıp eve gidince yazmaktan mı ibaret.
Kesinlikle değil bu haldeyken aileme bahsetmeyi bile düşünmüyorum ben.
Yanılmıyorsunuz. Korkuyorum kaybetmekten, dediğiniz şeyi arkadaşlarım da söyledi ve haklı çıkarlar. Buna cesaretimi toplayacağım zor da olsa.Bana neden kırılıyorsun? kendınızı kandırmayın seviyor diye uyarmak istedim. Bu konuyu baskası yazsa aynı seyi dusunurdun bence. Hep kandırdık kendimizi beni seviyor, isteyerek yapmadı demedı diyerek..sonu kocaman hayal kırıklığı. Ayrılmak varken aramayacagım o arasın demek bu cocuk ıcın beklentiye girmek seni su saatten sonra ancak aglatır.
Su davranışının bir tık ustu senden ayrılmak olacak. Buna izin vermek yerine ver yolu gitsin. Ha gitmez cabalar ozur diler duzeltmeye calısırsa tabıkı de sıkı sıkı sarıl. Ama bunu gormek ıcın yolu vermen lazım ona.
Buna cesaretin yok gibi duruyor.
İnsallah yanılıyorumdur.
Saygı duyduğunu düşünüp bunu bana öyle alımlı cümlelerle söylüyor ki, sanki ben hata yapmışım gibi düşündürüyor üstelik.Adam sen o an beraber olmak isteneyince resmen psikolojik siddet uygulamis tum gun surat asip tekefonla ilgilenerek. Oysa evlenmeden once cinsellik yasamak istemeyebilirsin ya da o an iztemiyorsundur, sana saygi duymaliydi.
Yapabilirsin, dune kadar o yoktu ve sen hayata mutlu olarak saglıklı olarak devam ediyordun.Yanılmıyorsunuz. Korkuyorum kaybetmekten, dediğiniz şeyi arkadaşlarım da söyledi ve haklı çıkarlar. Buna cesaretimi toplayacağım zor da olsa.
Canım dedim ya bu biraz deneme yanılma yöntemi erkekler biraz daha farklı bakıyorlar hayata.Ben de o yazmadan bir süre yazmayacağım, o gelmeden ona gitmeyeceğim. Bakalım tepkiler değişecek mi ? Özleyecek eksiklik hissedecek mi?
Doğru bir davranış biçimi olur mu sizce
Son ilişkimden sonra uzun bir süre yeni biriyle başlamama kararı almışken, eskiden ismen tanıdığım ve kendini hayatını yaşayışını merak edip ilgi duyduğum onunla bir vesile ile tanıştık. Öyle bir tanışmaydı ki günlerce sabahlara kadar konuştuk, sabahları akşam ettik, o yazardan girip bu düşüncelerden çıkıp birbirimizde kendimizi bulduk, çok konuştuk çok alıştık bu sürece. Ve görüştük, ilk görüşmemiz de büyüleyiciydi kamp yaptık. 3 gün birlikte zaman geçirdik ki bu zamana kadar 3 gün kimseyle dolu dolu zaman geçirmemiştim. Sevgili olduk, covid olmasından dolayı işlerimi uzaktan ilerliyor ve ilişkimiz ekim başından beri devam ediyor. Görüşme sıklığımız çok fazla en fazla 5 gün görüşmeyip sonraki 3 4 günü birlikte geçiriyoruz. Ve sanırım artık bana kendi asıl yüzünü göstermeye başladı.
Benim aklımda yokken aklıma evlilik düşüncesini soktu, şuan eşyalar alıyoruz, ablasına, üniversitedeki hocalarına benden bahsetti, beni arkadaşlarıyla tanıştırdı, sosyal medyasında fotoğraflarımız var. İlk tanıma zamanlarından beri ekonomiyi düzenleyip evlilik modunda olalım diyen bir erkek beni de artık bu düşünceye sevk etti. Onunla son 6 güne kadar evlenmeyi düşünüyordum. Ta ki bu yazacaklarıma kadar; lütfen okuyup yorumlarsanız çok sevindirirsiniz, ağlayarak yazıyorum tutamıyorum kendimi.
6 gün beraberdik ama bu 6 günde ne paylaştınız ne konuştunuz ne hayal kurdunuz ne tartıştınız deseniz hiç birşey derim size. Konuşmayı uzatıp uyumayalım diyen erkek benimle konuşmak yerine saatlerce telefon ve youtube izleyip yüzüme bakmıyor. Ufacık bir sorun yaşadık cinsel anlamda istemedim geri çekildim ve kendisini kötü hissettiğini sanki zorluyormuş gibi olduğunu modunun düştüğünü söyleyip tüm gün ve gece yüzüme bakmadan başka şeylerle ilgilendi. İnanın yanında kedi gibi oturup onun yaptığı şeyleri izleyip aralardan dahil olup benimle sohbet etsin diye bekledim, arkadaşı arar kahkahalarla konuşur telefon kapatınca surat düşer. Tek kelime etmez. Ki bu adam çok konuşkan ve komik biriydi, yani ilk tanıştığımızda öyleydi. Beni çok seviyor, hayatında değer verdiği tek insan benim oldugunu her ortamda belirtir ve söyler ama bu yaptıkları beni yanındayken görmezden gelmesi ne demek ? Evlenelim diyor evlendiğimizde sohbet edilmeyen bir evlilik mi olur ? Sevmeyi bilmediğini söylüyor, sevmeyi öğretiyorsun diyor. Karşılığı bu mu ? İlgilenmiyorsun eskisi gibi bir cümle kurmaya kalksam lafı ağzıma teper, ben daha ne yapmalıyım eflatuns benim sevgime nasıl inanacaksın ben ne yapacağım kafayı yiyeceğim der durur. Bugün evden gitmeden önce sarılıp öpmeyi istedim yapmadım o da yapmadı, sadece seni çok seviyorum dedi surat 5 karış. Sevmek tanımlarımız mı uymuyor ? Yoksa arkadaş olmayı beceremedik mi ? Ben uyumlu ve zor olmayan bir insanım çok duygusalım, yanında bu 6 günde 2 kez ağladım tutamadım, güçsüzleştim. Ne yapmalıyım ? Böyle bir insan nasıl yola getirilir ? O ışıklı başlayan bir aşk böyle devam edemez bana kalırsa, bu duyguyu hiş yaşamadım daha önce ve böyle kayıp gitsin istemiyorum.
Konunun tamamını okuyunca biraz fikrim değişti açıkçası.. ben ilk günden beri tam gaz giden bir cinselliginiz var diye düşünmüştüm, haliyle adamın evlilik vs lafları da aşkin ve aranızdaki uyumun gazina gelişinden gibi gelmişti.Ne yazık ki bana da öyle geliyor, tek başına yaşamaya yıllardır alışmış biri için, birden yoğun bir duygusallığa girmek ve hazin düşüşleri.
Sen bilirsin. Narsistler akil oyunlariyla olayi manipule ederek senin hep suclu hissetmeni cok iyi becerirler. Bu adama kapilmadan gozlemle digecegim ama boylelerine kapiliniyor malesef. Sen bilirsin.Saygı duyduğunu düşünüp bunu bana öyle alımlı cümlelerle söylüyor ki, sanki ben hata yapmışım gibi düşündürüyor üstelik.
O çok empati kuruyormuş o yüzden durum buraya gelmiş modu düşmüş.
Onu tanıyan biri doğru söylemiş.Bu kadar söylüyorum.Narsist...Verdi verdi alma sömürme zamanı gelmiş...Neymiş sana karşı çok empati kurduğundan böyleymiş...HaspamZamanında onu tanıyan birine sormuştum nasıl biri diye, egoist narsist kendi bildiği doğrudur hep demişti. Asla bu öyle biri olamaz demiştim gülüp geçmiştim.
Zor zamanlar yaşamış, tek başına hayatta, buna alışmış, bana dediği hayatımı seninle birlikte düzenleyeceğim ikili hayata başlıyorum artık ikimiz için düşüneceğim herşeyi.
İlerisi için şuanda birikim moduna girip ufak tefek ev eşyalarını bile almaya başladı bu insan. Bu nasıl bir denge bozukluğu ?
+100000000Sen bilirsin. Narsistker akil oyunlariyla olayi manipule ederk senin hep suclu hissetmeni cok iyi becerirler. Bu adama kapilmadan gozlemle digecegim ama boylelerine kapiliniyor malesef. Sen bilirsin.
Sınırlarımı biliyor saygılı ama o an olmadığında onun sorun ettiği olmaması değil, modunun düşmesiymiş, ona kendisini kötü hissettiriyormuşum. Cinsel olaylara uzağım, sadece hoşuna gitmiyor sanırım şuan aşkım dedim ve bu modunu düşürmüş, çok mantıksız değil mi ?
Dilinize sağlık, aynı düşüncedeyimKonunun tamamını okuyunca biraz fikrim değişti açıkçası.. ben ilk günden beri tam gaz giden bir cinselliginiz var diye düşünmüştüm, haliyle adamın evlilik vs lafları da aşkin ve aranızdaki uyumun gazina gelişinden gibi gelmişti.
Ama yaşanan bir cinsellik yokmuş.
Bu yüzden adamın ilk günden evlilik konusmasi bana Saf kızları kandırmak için 'anneme senden bahsettim, zaten niyetim ciddi' diye evlilik vaadinde bulunan erkekler gibi geldi. O kadar çok ki bu tipler.
Zaten klasik bir Türk kızıyla ileri boyuta gidebilmek için aşık taklidi yapman lazım. Ortaokulda da inanılmaz romantik olup çantaya çikolata atan çocuklar öpücük alırlar mesela Türkiye'de. Önce kızın 'o bana çok asik yaaaaaaa' diye kendisini ikna etmesi gerek. Bu yüzden bizim türk erkekleri kendini aşık gösterme konusunda ve kadını pohpohlama konusunda teee ergenlikten beri deneyimler. Çok iyi biliyorlar nereden girip nereden çıkacağını, başarıya giden yolları...
"Sadece sarılalım uyuyalim, sen kollarımda ol yeter" gibi cümleler falan :)) bunlar hep avına sinsi sinsi yaklaşma cümleleri. Bu şekilde hal ve hareketlerle, seninle ömürlük iliski düşündüğünü belli eden cümlelerle vs gardini indirmeye çalışmış. Sen ilişkiye girmek yerine kasılıp onu itince de sinirlenmiş ve ceza vermek ister gibi bütün gün somurtup durmuş. Güzellikle ikna edemediğini biraz da somurtup ikna etmeye çalışmış.
bence bu ilişkide kalpten çok başka bir organın hakimiyeti var.
Tabii ki onu da tanımıyorum, ilişkinizin dinamiğini de bilmiyorum. Ama bu tip erkekler konusunda deneyimli sayılırım, hepsi birbirine benziyor :) şu davranislarin aynısıni anlatan kaç tane kız arkadaşım oldu, tepki- istediği şey olmayınca telefona gömülmek falan... Bu tiplerin hepsi aynı model.
Empati kurma yetenegi olsa konu sahibi cinsel birliktelik istemediginde onu anlayabilirdi. Oysa tum gun surat asmis. Bu nasil empati anlamadim.Onu tanıyan biri doğru söylemiş.Bu kadar söylüyorum.Narsist...Verdi verdi alma sömürme zamanı gelmiş...Neymiş sana karşı çok empati kurduğundan böyleymiş...Haspam
Ama bu adam şuan istese bir sürü kişiyle birlikte olabilir, bu işlerde bezi yok bunu da şuan görüşmediği ama ortak bir arkadaşımla konuştuk, onun için karı kız yok idealleri amaçları var çok şaşırdım şuan ilişkinin ciddi boyutta ilerlemesine bunu düşünecek biri değil demişti konuştuğumuzda.Konunun tamamını okuyunca biraz fikrim değişti açıkçası.. ben ilk günden beri tam gaz giden bir cinselliginiz var diye düşünmüştüm, haliyle adamın evlilik vs lafları da aşkin ve aranızdaki uyumun gazina gelişinden gibi gelmişti.
Ama yaşanan bir cinsellik yokmuş.
Bu yüzden adamın ilk günden evlilik konusmasi bana Saf kızları kandırmak için 'anneme senden bahsettim, zaten niyetim ciddi' diye evlilik vaadinde bulunan erkekler gibi geldi. O kadar çok ki bu tipler.
Zaten klasik bir Türk kızıyla ileri boyuta gidebilmek için aşık taklidi yapman lazım. Ortaokulda da inanılmaz romantik olup çantaya çikolata atan çocuklar öpücük alırlar mesela Türkiye'de. Önce kızın 'o bana çok asik yaaaaaaa' diye kendisini ikna etmesi gerek. Bu yüzden bizim türk erkekleri kendini aşık gösterme konusunda ve kadını pohpohlama konusunda teee ergenlikten beri deneyimler. Çok iyi biliyorlar nereden girip nereden çıkacağını, başarıya giden yolları...
"Sadece sarılalım uyuyalim, sen kollarımda ol yeter" gibi cümleler falan :)) bunlar hep avına sinsi sinsi yaklaşma cümleleri. Bu şekilde hal ve hareketlerle, seninle ömürlük iliski düşündüğünü belli eden cümlelerle vs gardini indirmeye çalışmış. Sen ilişkiye girmek yerine kasılıp onu itince de sinirlenmiş ve ceza vermek ister gibi bütün gün somurtup durmuş. Güzellikle ikna edemediğini biraz da somurtup ikna etmeye çalışmış.
bence bu ilişkide kalpten çok başka bir organın hakimiyeti var.
Tabii ki onu da tanımıyorum, ilişkinizin dinamiğini de bilmiyorum. Ama bu tip erkekler konusunda deneyimli sayılırım, hepsi birbirine benziyor :) şu davranislarin aynısıni anlatan kaç tane kız arkadaşım oldu, tepki- istediği şey olmayınca telefona gömülmek falan... Bu tiplerin hepsi aynı model.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?