• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu histen nefret ediyorum

biz de 20-21 yaşlarında evlendik. biz evlenirken de eşim için benzer şeyleri söylüyorlardi. çok şükür hiç böyle sorunlarimiz olmadı, eşimi yakından tanıma fırsatı bulan herkes de bizzat özür diledi kendisinden ön yargılar için.

yani bunun yaşla alakası yok. 30larinda evlenenler de yazıyor buna benzer şeyler, onlarda da başka bahaneler. bu aile yapısı ile alakalı daha çok, bağımsızlıkla ve sorumluluk bilinciyle de tabi.
Benim arkadaşımda eşiyle 14 yaşında tanıştı. Sosyal bilgiler öğretmenimiz arkadaşa çok kızdı yaşın küçük dedi. O da biz evleneceğiz dedi. Sonra da 19yaşında evlendi. Şimdi bu evlendi diye yaptığı doğru mu oluyor. Öğretmenimiz ona eğitimine devam et dedi diye hatalı mı oluyor.
Siz erken evlendiniz diye 30 yaşında evlenenlere laf sayma hakkına sahip değilsiniz

Bi de herkes onyargilar icin gelip özür dilemişler aman ne büyük olay 🤦‍♀️o zaman herkes 20 yaşında evlenmeli baksana sonradan herkes siraya girip "onyargida bulundugum icin özür dilerim" diyormus😇😅
gerçekten zekaniz hayret verici. üzerinde durulan kısmi bile anlayamamissiniz. kimseye de kaç yaşında evlenmesi gerektiğini söylemedim farkettiyseniz, aksine siz ve sizin tayfaniz insanlara evlenme yaşı biçen. kanunen bu yaş 18 belirlenmiş, ben evlendigim yaştan mustarip değilim, siz de dilerseniz hiç evlenmeyin.

bu bey 50 yaşında da evlense annesine bağlılığı değişmeyecek. eşine tavrı düzelmeyecek. yani elimde olsa harf harf beyninize işlemek isterdim ama nafile

Ne güzel örneklendirme yaptınız. Hepimiz ikna olduk ki insanlar 20 yaşında evlenmeliymiş. Siz bunu yazmasanız asla ikna olmazdım.

Bravo. Üniversite okuyacak yaşta evlendiğiniz için bravo.

Bu konularda fixtir zaten. Birisi çıkar "bin di 20 yişimdi ivlindim cik mitliyim" der hiç şaşmaz.

Bari deyin ki "ben de 20 yaşında evlendim ama ben şanslıydım. Yine de kimseye tavsiye etmem" filan deyin bari.

Amacınız nedir. 20 yaşına gelen evlensin mi demek istiyorsunuz. Topluma ne kadar faydalisiniz hay maşallah.

Hiçkimse 27 den önce evlenmemeli.

Erkekler şöyle dursun,kadınlar okumalı. okumak zorunda. Kaçarı göçeri yok. Okumayanı zorla okutmalı. Sonra da çalışmalı. En sonunda da düzgün birini buluyorsa evlenmeli.

Hayatın kronolojik siralamasi bu..

Doğru olan bu.

Yanlış tercihlerinizin sonucu bir tesadüf eseri yanlış olmadi diye kimse sizi alkişlayamaz.
insanların hayatları ile ilgili mutlak bir doğrudan bahsedemezsiniz. kimseye tavsiye etmedim efendim. tavsiye edenler varsa onlara kusun birikmisinizi. herkesin yaşam dinamiği farklı, bana bu uydu ve yaptım. özellikle demek istediğim şeyi belirttim, kişinin ailesiyle ilişkisiyle alakalı dedim, geç yaşta evliliği karalayarak herkesi erken evlenmeye teşvik edici bir tutumda bulunmadım.

bu bey 50 yaşında da evlense annesine bağlılığı değişmeyecek. eşine tavrı düzelmeyecek. yani elimde olsa harf harf beyninize işlemek isterdim ama nafile
Bu kadar umutsuz olma ama 😔 belki benim icin de bir umut vardir🥲 sonradan gelip ön yargıda bulunduğum icin özür dilerim demek zorunda kalma diye söylüyorum 😇

Allah mutluluğunuzu daim etsin de yaşadıklarınızda yaş dışında hiçbir şeyin bu olayla alakası yok. Üniversitede ikiniz de güzel bölüm okuyormuşsunuz. Mezun olup iyi bir işe girebilirsiniz demek bu. Ama konu sahibinin eşi 20 yaşında ilkokul mezunu işsiz güçsüz ailesine bağımlı bir adam. Siz ilerde çoluğunuza çocuğunuza tavsiye eder misiniz böyle biriyle evliliği?
ay nihayet.
bana karşı çıkanlar mesajınızı beğenmiş çok sevindim, koşullu önermelerini tahmin etsem de. kendi kızımin veya oglumun ilkokul/lise/hatta üniversite mezunu, iş nedir güç nedir, aile olmak nedir bilmeyen biriyle birliktelikten olmasını istemem, ama benim çocuğumun ve evlenmek istediği kişinin yetkinligini gördüğüm zaman evlenmesini şiddetle desteklerim.

Erken evlilik merakı işte böyle sonuçlanıyor. Pekte kültür farkı yokmuş iki tarafta erken yaşta koştur koştur evlendirmiş. Yok işte kızımın aşı parasını vermediler, bayramda el öpmede bana harçlık vermediler, aç bıraktılar eee onlara ne ? Harçlık ne ya kızına verir verir sana niye versin senin kızının aşı parasından onlara ne ?Karnını onlar mı doyuracaktı? Kafalara bak ya işte çoluk çocuğu böyle evlendirince ekmeği ağızlarına vermek gerekiyor armut piş ağzıma düş evlilik kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz evleniyorsunuz sonra ağlıyorsunuz.

Erken evlilik merakı işte böyle sonuçlanıyor. Pekte kültür farkı yokmuş iki tarafta erken yaşta koştur koştur evlendirmiş. Yok işte kızımın aşı parasını vermediler, bayramda el öpmede bana harçlık vermediler, aç bıraktılar eee onlara ne ? Harçlık ne ya kızına verir verir sana niye versin senin kızının aşı parasında onlara ne karnını onlar mı doyuracaktı? Kafalara bak ya işte çoluk çocuğu böyle evlendirince ekmeği ağızlarına vermek gerekiyor armut piş ağzıma düş evlilik kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz evleniyorsunuz sonra ağlıyorsunuz.
:KK68::KK68:

Benim arkadaşımda eşiyle 14 yaşında tanıştı. Sosyal bilgiler öğretmenimiz arkadaşa çok kızdı yaşın küçük dedi. O da biz evleneceğiz dedi. Sonra da 19yaşında evlendi. Şimdi bu evlendi diye yaptığı doğru mu oluyor. Öğretmenimiz ona eğitimine devam et dedi diye hatalı mı oluyor.
Siz erken evlendiniz diye 30 yaşında evlenenlere laf sayma hakkına sahip değilsiniz
kaç kez tekrar etmeliyim? ben okulu bırakmadım, eşim de okulunu bırakmadı. uzun yıllar süren ve evlenmek için yaşı bekleyen bir flört gecmisimiz de yoktu. öğretmeniniz bu örnekte pek tabi haklı.
30 yaşında evlenenlere laf saymadım, keşke dikkat etseydiniz. lafı, 30 yaşında evlenip gene eşini ailesine ezdirenlere söyledim

kaç kez tekrar etmeliyim? ben okulu bırakmadım, eşim de okulunu bırakmadı. uzun yıllar süren ve evlenmek için yaşı bekleyen bir flört gecmisimiz de yoktu. öğretmeniniz bu örnekte pek tabi haklı.
30 yaşında evlenenlere laf saymadım, keşke dikkat etseydiniz. lafı, 30 yaşında evlenip gene eşini ailesine ezdirenlere söyledim
Okulu bırakmadınız peki. Okurken hadi çalıştınız da diyelim (öğrenci işiyle de ev geçinmez) düğününüzü kim yaptı? Eşyalarınızı kim aldı? Gelinliği, damatlığı? Kiranızı kendiniz mi ödediniz mesela? Yoksa evlenip barklanıp ailelerden harçlık almaya devam mı ettiniz?

Okulu bırakmadınız peki. Okurken hadi çalıştınız da diyelim (öğrenci işiyle de ev geçinmez) düğününüzü kim yaptı? Eşyalarınızı kim aldı? Gelinliği, damatlığı? Kiranızı kendiniz mi ödediniz mesela? Yoksa evlenip barklanıp ailelerden harçlık almaya devam mı ettiniz?
Ya sence bunları kim ödedi bunu düşğnmeye bile gerek yok. Koştur koştur evlenmek için ailelerin sırtına yük oldular

esasen nasıl gecindigimiz sizi pek enterese etmiyor, ne koşulda yaşamaya razı olduğumuzda. gene de izah edeyim ferahlık çöksün.

eşimin evlenemeden önce çalışıp yaptığı birikimle ve calistiklarimizla ev gecindirdik, bu gelir size yeterli olmayabilir ama bize yeterliydi. düğünümüzü de ailelerimiz üstlendi sağ olsunlar, tıpkı eşimin 33 yaşında evlenen abisinin düğününü de üstlendikleri gibi.

Erken evlilik merakı işte böyle sonuçlanıyor. Pekte kültür farkı yokmuş iki tarafta erken yaşta koştur koştur evlendirmiş. Yok işte kızımın aşı parasını vermediler, bayramda el öpmede bana harçlık vermediler, aç bıraktılar eee onlara ne ? Harçlık ne ya kızına verir verir sana niye versin senin kızının aşı parasından onlara ne ?karnını onlar mı doyuracaktı? Kafalara bak ya işte çoluk çocuğu böyle evlendirince ekmeği ağızlarına vermek gerekiyor armut piş ağzıma düş evlilik kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz evleniyorsunuz sonra ağlıyorsunuz.
Kimseyi kırmak istemiyorum aslında. Ama hayatta en kızdığım şeydir erken evlenmek.

Insan 30 a merdiven dayamadan evlenmemeli.

Burda bir konu açılmıştı. Yorumlardan biri 40 yaşlarında bir ablamıza aitti. Adını yazmak istemiyorum.

O da küçük evlenmiş. Hamile kalmış. Bi sabah doğum sancısıyla uyanmış. Doğum sancısı içinde eşini uyandırmış. Eşi de "hemen kahvaltıyı hazırla da hastaneye gidelim" demiş.

Ablamiz daha küçük o zamanlar. "Benim bi sey yiyecek ne midem var ne gözüm ben kıvrana kıvrana ona kahvaltı hazırladım sonra salona geçip kahvaltısını yapmasını bekledim" diye anlatmıştı.

Tabi biz şoka uğramıştık. "Şimdiki aklim olsa asla yapmam ama küçüktüm. Başıma gelen şeyin ne olduğunu bile anlamıyordum. Siz beni anlayamazsınız çünkü küçük değilsiniz" diyordu.

Iste bizim küçük kızlara anlatamadığımız bu.

Evet hayat sana şanslı gelmiş olabilir. Ne güzel. Ama bu yapilan yanlışı ortadan kaldırmıyor.

Benim düşündüğümü sen düşünemiyorsun. Ve ben de 45 yaşında bir insanin düşünebileceklerini düşünemiyorum.

Bunda kizacak küsecek bi şey yok ki

Ya sence bunları kim ödedi bunu düşğnmeye bile gerek yok. Koştur koştur evlenmek için ailelerin sırtına yük oldular
Aileler seve seve yapmıştır canım, sen de yani 😉
neden size bu kadar dert oldu anlayamadım? hem bu kadar sığ düşünceli olup hem de nasıl kendinizde başkalarının kararlarını yargilamaya hatta onlarla dalga geçmeye kendinizi layık görüyorsunuz anlamıyorum.

esasen nasıl gecindigimiz sizi pek enterese etmiyor, ne koşulda yaşamaya razı olduğumuzda. gene de izah edeyim ferahlık çöksün.

eşimin evlenemeden önce çalışıp yaptığı birikimle ve calistiklarimizla ev gecindirdik, bu gelir size yeterli olmayabilir ama bize yeterliydi. düğünümüzü de ailelerimiz üstlendi sağ olsunlar, tıpkı eşimin 33 yaşında evlenen abisinin düğününü de üstlendikleri gibi.
20 yaşına kadar hem de okurken, hem de iyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanabilirken evlilikte yıllarca idare edecek kadar çok birikim yaptı yani. Peki 😉

Tabi ki nasıl geçindiğiniz bizi ilgilendirmez ancak sorumluluk almanın en temel basamağı geçinmek ve kendi masraflarını karşılayabilmek, ailelere yük olmamaktır. Ailelere sırtını dayayıp ben sorumluluk aldım diyemez insan. 20 yaş için de geçerli 50 yaş için de.

Ama başta sanki hiç sorun yaşamamış gibi konuştunuz 🙄 tamam siz az kazançla yaşamanın üstesinden gelebilmişsiniz. Hem okuyup hem çalışabilmişsiniz ama 20 yaşında bunu yapabilecek insan sayısı çok çok az. Böyle düşünürsek konu sahibinin yaşadıklarını da kaldırabilecek insanlar vardır.

şu anda 20 yaşında olanlar bir de geçmiştekilere göre çooook daha çocuksu. Bdvde o yaştakilerin açtıkları başlıkları okusanız 2 aydır konuştuğu ve hiç yüz yüze gelmediği flörtü soğuk davrandı diye intihar etmeyi düşünen var. Şu anki nesilde 20 yaşında bunları kaldırabilecek insan sayısı çok çoook az

yani bu kadar küçük istisnalar için tartışmak anlamsız bence

Son düzenleme:
neden size bu kadar dert oldu anlayamadım? hem bu kadar sığ düşünceli olup hem de nasıl kendinizde başkalarının kararlarını yargilamaya hatta onlarla dalga geçmeye kendinizi layık görüyorsunuz anlamıyorum.
Yani erken evliliği ballandıran, koştur koştur erken evleneyim aileler ödesin bize ne evlencizzz bizzz diye her şeyi ödeten zihniyet sığ değil biz sığ düşünceli olduk:işsiz:

Son düzenleme:
20 yaşında yapılan evlilik daha çok (kimseyi kalıba sokmak, hor görmek istemiyorum, haddime de değil ama genel kanı böyle olduğu için ne yazık ki böyle bir ifadeye başvuracağım) liseden mezun olunca yapacak bir şeyi kalmayıp lise aşkıyla duygusal evlilik yapanlarla bir tutulduğu için böyle düşünmenizi anlayabiliyorum.
20 yaşındaydik ve güzel bir üniversitelerde güzel bölümler okuyorduk, duygusal buhranda ya da zaman bollugunda değildik. 20 yaşında sorumluluk alamayacak şekilde de büyütülmedim, bu simartilan evlatların lüksü bence. en başında inandığım dinin sorumluluğunu yüklendiğim için evliliği ertelemedim. öyleyse post ergenlik bitene kadar bireylerin hak ve sorumlulukları ailelerine teslim edilmeli, rüşt de 25'e felan çekilmeli.
edit: tanımadığınız kimseler için fikir sahibi olmakta çok cüretkarsiniz.

Konuyu kişiselleştiren sizsiniz, kimse burada size ve evliliginize birsey demiyor. Genelden bahsediliyor ve konu sahibi için yaziliyor.
Siz yaptiginiz evlilikten memnunsaniz ne diyelim?

Ben de 21 yaşimda evlendim ama herkese mutlaka evlenin bu yaşta hersey harika olur dememem lazim. Yanlış.

Ayni yaşta olmak ayni şartlara sahip olmak demek olmuyor cunku.

Biz evlenirken eşim 29 yaşindaydi. Dugun, eşya da dahil kayin aileden birsey alınmadi, birseylerimizi kayin aileye ödetmedik, para beklemedik. Sadece gelip takı taktilar kafalarina gore ( şu kadar altin isteriz demedi benim ailem)
+ Olarak 7 senelik evliyim cocuk dogurmadim daha.

Boşaniyorum desem ailem her turlu beni desteklerdi kaldigim yerden devam ederdim hayatima, hala oyle.
25-30 yaşinda istedigini giyemeyen, aksam disari cikamayan kadinlarla benim hayatim bir olmadi.

Ha yine de 21 yaşinda evlenmek zorunda degildim o ayri. 🤭 Ama mutluyum suan.
Buyudukçe olgunlaşiyorum bu da bir gercek.

Kimseyi kırmak istemiyorum aslında. Ama hayatta en kızdığım şeydir erken evlenmek.

Insan 30 a merdiven dayamadan evlenmemeli.

Burda bir konu açılmıştı. Yorumlardan biri 40 yaşlarında bir ablamıza aitti. Adını yazmak istemiyorum.

O da küçük evlenmiş. Hamile kalmış. Bi sabah doğum sancısıyla uyanmış. Doğum sancısı içinde eşini uyandırmış. Eşi de "hemen kahvaltıyı hazırla da hastaneye gidelim" demiş.

Ablamiz daha küçük o zamanlar. "Benim bi sey yiyecek ne midem var ne gözüm ben kıvrana kıvrana ona kahvaltı hazırladım sonra salona geçip kahvaltısını yapmasını bekledim" diye anlatmıştı.

Tabi biz şoka uğramıştık. "Şimdiki aklim olsa asla yapmam ama küçüktüm. Başıma gelen şeyin ne olduğunu bile anlamıyordum. Siz beni anlayamazsınız çünkü küçük değilsiniz" diyordu.

Iste bizim küçük kızlara anlatamadığımız bu.

Evet hayat sana şanslı gelmiş olabilir. Ne güzel. Ama bu yapilan yanlışı ortadan kaldırmıyor.

Benim düşündüğümü sen düşünemiyorsun. Ve ben de 45 yaşında bir insanin düşünebileceklerini düşünemiyorum.

Bunda kizacak küsecek bi şey yok ki
Benimde en sinir olduğum şey erken yaşta evlilik okumayıp direk liseden mezun olur olmaz evlilik diye tutturuyorlar ya da okurken evlilik olaylarına girişiyor hiç demiyorlar bir olgunlaşalım bir totomuzu toplayalım yok. Anne baba karşısına geçip evlencem karşıla aileler yok desede bildiğiniz kan edenler var. Bu kafaları çözemiyorum zaten bu kafadakiler evlenip bitmiyor masrafları doğum yapıcam para verin torun olacak bakın para verin kiramızı ödeyin bebek eşyalarını alın şu bu ben bile şunları yazarken leş gibi hissediyorum

Back