- 9 Şubat 2021
- 1.403
- 2.167
- 63
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hemsireyim is yeri hemsiresi ben ailemde evlenemedi istemedi eşim o zamanlar gözümü boyamıştı ilk başlarda hiç böyle biri değildi nişanlı kalmıştık üniversite okuyordum arkadaş gazına geldik insan cahilliğini sonradan anlıyor işte şuan olsa yapmam hata yaptığımı anlatıyorum bende yok hata yapmışsın yok ne evliliği hemen çocuk yapmışsın yaşın geçecek sanko bidaha yapamayacaksın gibi kötü yorumlar spiralim varken hamile kaldim bilerek isteyrrek degil bilhakisAslında yargılamak değil üzülüyoruz gencecik yaşta kendine bunu yaptığın için. Yani şu anlattıklarında söylenebilecek bir şey yok. Muhtemelen sosyoekonomik düzeyi düşük bir çevrede büyüdünüz ikiniz de. Erken evlilik ve hemen çocuk yapma bu tarz çevrelerde normal karşılanıyor. Zaten eşin 13 yaşından beri çalışıyormuş muhtemelen ilkokul mezunu. Herkesin hayat şartları aynı değil yardırgamıyorum kimseyi. Ama mesela ben memur çocuğuyum diyorsun ailen karşı çıkmadı mı küçücük yaşta evlenmene? Boşansan şu an yanında olurlar mı? Bir de sen ne iş yapıyorsun?
Doktorlar bile 1 sene tanıyın birbirinizi ondan sonra çocuk yapın diyorlar artık evliliği kurtarma amaçlı görmeyin şu çocuk yapma olayını ne suçu günahı vardı daha doğmamış çocuğun böyle babası olmasına ı lar i ler birbirine karışmış keşke düzgün yazsaydın
Ben ne yapmam gerektiğini sorarken insanların yargılaması doğru olmaz değil mi yargılamayı bırakın benceYalnız buraya konu açınca o yorum yapmasın bu yorum yapmasın deme hakkınız olmuyor..
İnsanlar yargılamıyor hatalarınızı söylüyor.. ne demelerini bekliyorsunuz çocuk yaşta evlenip bi de üstüne çocuk yaparak çok iyi yapmışsınız demelerini mi?Ben ne yapmam gerektiğini sorarken insanların yargılaması doğru olmaz değil mi yargılamayı bırakın bence
Doğruları söyleyince de yargılamak oluyor işte hanımefendi yapman gereken tek yolun ne olduğunu biliyorsunuzdur herhaldeBen ne yapmam gerektiğini sorarken insanların yargılaması doğru olmaz değil mi yargılamayı bırakın bence
biz de 20-21 yaşlarında evlendik. biz evlenirken de eşim için benzer şeyleri söylüyorlardi. çok şükür hiç böyle sorunlarimiz olmadı, eşimi yakından tanıma fırsatı bulan herkes de bizzat özür diledi kendisinden ön yargılar için.Noktalama işareti diye bir şey var kullanmanızı tavsiye ederim.
Eşinizin 22 yaşında olduğunu söylemişsiniz bir de 1,5 senedir evli. Bu kadar küçük yaşta evlenen erkekten ne bekliyorsunuz ki?
Şu konularda da biri gelip ben de 20 yaşında bla bla yazmasa dişimi kıracam.biz de 20-21 yaşlarında evlendik. biz evlenirken de eşim için benzer şeyleri söylüyorlardi. çok şükür hiç böyle sorunlarimiz olmadı, eşimi yakından tanıma fırsatı bulan herkes de bizzat özür diledi kendisinden ön yargılar için.
yani bunun yaşla alakası yok. 30larinda evlenenler de yazıyor buna benzer şeyler, onlarda da başka bahaneler. bu aile yapısı ile alakalı daha çok, bağımsızlıkla ve sorumluluk bilinciyle de tabi.
Yargilanacak bir sey yaptiginizin farkindasiniz yani? Bi de üslupsuz bir şekilde tavir. Insan rica eder bari.Yargılayacaklar hiç ağzını açmasın zaten üzülüyorum pişmanım
20 yaşında yapılan evlilik daha çok (kimseyi kalıba sokmak, hor görmek istemiyorum, haddime de değil ama genel kanı böyle olduğu için ne yazık ki böyle bir ifadeye başvuracağım) liseden mezun olunca yapacak bir şeyi kalmayıp lise aşkıyla duygusal evlilik yapanlarla bir tutulduğu için böyle düşünmenizi anlayabiliyorum.Şu konularda da biri gelip ben de 20 yaşında bla bla yazmasa dişimi kıracam.
Sizde problem olmamış ne hoş ama bu tip evliliklerin %99.9’u problemlidir. Çünkü yirmili yaşların başı post ergenliktir ve sorumluluk duygusunun en zayıf olduğu dönemdir. Siz örnek değil istisnasınız. Ki bilinçli yapılmış bir evliliğe göre muhakkak sizin evliliğinizin de eksik yanları vardır.
Bi de herkes onyargilar icin gelip özür dilemişler aman ne büyük olay o zaman herkes 20 yaşında evlenmeli baksana sonradan herkes siraya girip "onyargida bulundugum icin özür dilerim" diyormusŞu konularda da biri gelip ben de 20 yaşında bla bla yazmasa dişimi kıracam.
Sizde problem olmamış ne hoş ama bu tip evliliklerin %99.9’u problemlidir. Çünkü yirmili yaşların başı post ergenliktir ve sorumluluk duygusunun en zayıf olduğu dönemdir. Siz örnek değil istisnasınız. Ki bilinçli yapılmış bir evliliğe göre muhakkak sizin evliliğinizin de eksik yanları vardır.
Okurken evlenmek çok mantıklı bir adım evet. Ne diyelim.20 yaşında yapılan evlilik daha çok (kimseyi kalıba sokmak, hor görmek istemiyorum, haddime de değil ama genel kanı böyle olduğu için ne yazık ki böyle bir ifadeye başvuracağım) liseden mezun olunca yapacak bir şeyi kalmayıp lise aşkıyla duygusal evlilik yapanlarla bir tutulduğu için böyle düşünmenizi anlayabiliyorum.
20 yaşındaydik ve güzel bir üniversitelerde güzel bölümler okuyorduk, duygusal buhranda ya da zaman bollugunda değildik. 20 yaşında sorumluluk alamayacak şekilde de büyütülmedim, bu simartilan evlatların lüksü bence. en başında inandığım dinin sorumluluğunu yüklendiğim için evliliği ertelemedim. öyleyse post ergenlik bitene kadar bireylerin hak ve sorumlulukları ailelerine teslim edilmeli, rüşt de 25'e felan çekilmeli.
Biz de mi özür dilesek ne yapsak acaba?Bi de herkes onyargilar icin gelip özür dilemişler aman ne büyük olay o zaman herkes 20 yaşında evlenmeli baksana sonradan herkes siraya girip "onyargida bulundugum icin özür dilerim" diyormus
Ne güzel örneklendirme yaptınız. Hepimiz ikna olduk ki insanlar 20 yaşında evlenmeliymiş. Siz bunu yazmasanız asla ikna olmazdım.biz de 20-21 yaşlarında evlendik. biz evlenirken de eşim için benzer şeyleri söylüyorlardi. çok şükür hiç böyle sorunlarimiz olmadı, eşimi yakından tanıma fırsatı bulan herkes de bizzat özür diledi kendisinden ön yargılar için.
yani bunun yaşla alakası yok. 30larinda evlenenler de yazıyor buna benzer şeyler, onlarda da başka bahaneler. bu aile yapısı ile alakalı daha çok, bağımsızlıkla ve sorumluluk bilinciyle de tabi.
Allah mutluluğunuzu daim etsin de yaşadıklarınızda yaş dışında hiçbir şeyin bu olayla alakası yok. Üniversitede ikiniz de güzel bölüm okuyormuşsunuz. Mezun olup iyi bir işe girebilirsiniz demek bu. Ama konu sahibinin eşi 20 yaşında ilkokul mezunu işsiz güçsüz ailesine bağımlı bir adam. Siz ilerde çoluğunuza çocuğunuza tavsiye eder misiniz böyle biriyle evliliği?20 yaşında yapılan evlilik daha çok (kimseyi kalıba sokmak, hor görmek istemiyorum, haddime de değil ama genel kanı böyle olduğu için ne yazık ki böyle bir ifadeye başvuracağım) liseden mezun olunca yapacak bir şeyi kalmayıp lise aşkıyla duygusal evlilik yapanlarla bir tutulduğu için böyle düşünmenizi anlayabiliyorum.
20 yaşındaydik ve güzel bir üniversitelerde güzel bölümler okuyorduk, duygusal buhranda ya da zaman bollugunda değildik. 20 yaşında sorumluluk alamayacak şekilde de büyütülmedim, bu simartilan evlatların lüksü bence. en başında inandığım dinin sorumluluğunu yüklendiğim için evliliği ertelemedim. öyleyse post ergenlik bitene kadar bireylerin hak ve sorumlulukları ailelerine teslim edilmeli, rüşt de 25'e felan çekilmeli.