-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Çok haklısınız ne diyebilirim ki , ben böyle biri değildim emin olun..
Çok gururlu bir İnsandım.. hala da öyleyim, istenmediğime dair bir şey dese o an o dakika her şeyi arkama alır çekip gitmesini bilirim..
Ama şuan hiçbir şey yapamıyor sıkıştım kaldım..
Eve geldi , genelde böyle tartışmalı olunca anahtarıyla eve girerdi, zile bastı .. o sırada bir arkadaşım ile konuşuyordum,kapıyı sadece araladım, girdi ..
ben salona geçtim, biraz sonrası salona geldi yine tek bir kelime söz hiçbir şey yok, oturdum biraz çıktım odama geldim şimdi ..
Haklı buluyor ya kendini, şaka gibi ya..
Allah sorsun bir şey diyemiyorum..
Güzellikle deseydi keşke "bugün canım sıkkın çıkmasak olur mu" diye. Sizde ısrar etmezdiniz diye düşünüyorum.
Aranızda birbirinizi anlamamanıza sebep olacak kadar büyük bir iletişim problemi var gibi.
Doğru iletişim önemlidir ikili ilişkilerde. Sanki adam biriktirmiş herşeyi,birşey olsada patlasam diye bekliyormuş gibi.
Ha haklı mı asla haklı değil. Mesajımın başında da belirttiğim gibi en başında söyleseydi ve çıkmasaydınız bu kadar kırıcı,ağır konuşmalar geçmeyecekti aranızda.
Hep söylerim,birine ağır hakarete varan cümleler kuracaksam o insanı gözden çıkarmış olmalıyım. Aksi halde kırılır kırılır bir yerde paramparça olur herşey sizin durumunuzda olduğu gibi. Giyimden girmiş,dine imana gelmiş hatta çocuk konusuna dahi dayandırmış,sokak ortasında bas bas bağırmak ta son noktayı koymuş peki şimdi nasıl yüzyüze bakacaksınız? Siz nasıl affedeceksiniz?
Zor bir durum ne denir bilemedim.
Allah yardımcınız olsun.
İnanirim. Bende oyleydim. Ama zaman icerisinde ne ozguven ne ozsaygi kalinca insan bambaska olabiliyor.
Birde karsindaki insan ciddi ciddi hakli oldugunun uzerinde durunca, insan bi kendisinddn suphe ediyor. Acaba benmi sorunluyum o mu hakli diyerek. Zaten bunu bol bol asiliyorlar..kendi fikirlerinden baska fikirleri kabul etmezler.
Olaya burdan bak. Senin gibiler ozelestiri yapabiliyor. Empati de kurmaya calisiyor.
Ama karsindaki insan ruhsuzlugu ile sana sacmasapan fitneler sokuyor uste cikmaya calisiyor.
Bunlar manipulatif seyler. Hepimiz zaman zaman yapariz ama surekliligi olunca baya sagliksiz birseydir bu. Yani karsindaki insan saglikli iliski ve iletisim kuramiyor..oyle bir insanla sende saglikli bir iliski bekleme o yuzden.
İyide ne var dese canım sıkkın,moralim bozuldu şimdi çıkmayalım diye.Çok haklısınız.. kendisi geldi salona oturdu tek kelime etmeden yine, 10 dk kadar oturdum sinirlerim bozuldu çıktım odadan..
İnsan birini devamlı eleştirir mi ya, eş olamamışım, anlayışsızmışım ( dediğiniz gibi Canım sıkkın vs dese ve ben hala burnumun dikine gidip yok illa gideceğiz desem, evet anlayışsız olurdum) , gezmeye doyamamışım.. ( artık onun o kadar kırıcı laflarının üzerine ben de onu kırmak isteedim ve ona; senin etin ne budun ne senden ne umabilirim) dedim..
Benim canımı acıttı, kalbimi kırdı, o da kırılsın istedim..
Dediğiniz gibi bundan sonrası olur mu, olursa nasıl olur bilmiyorum..
Ama az kaldı hissediyorum, ben asla sesimi yükseltmeyen ne kadar sinirlensem de kendime hakim olmaya çalışan biriyim, çünkü kuldan utanırım ben.. ama Az kaldı gibi sabrımın dolmasına..
İyide ne var dese canım sıkkın,moralim bozuldu şimdi çıkmayalım diye.
Bu lafları etmekten daha kolaydır yani yukarıdaki cümleyi kurmak.
Ama belliki hıncını sizden çıkarası varmış,burnunuzdan getirmiş.
Derdini söylese siz ısrar etseniz,anlayışsız davransanız amenna ama bu durumda eşinizin problemli.
Dışarda bağırıp çağırmak neyin nesi?
Çok çirkin.
Sanki "bak gezmek istedin bende sana böyle yapıyorum ki bir daha çıkalım deme"der gibi.
Olabilir insanın günü gününü tutmaz. Evde oturmak ister vs vs ama size tavrı bu olmamalı.
Konuşarak gayet anlaşabilirsiniz.
Yani bilemedim.Evet dediğiniz gibi o sebepten yaptı belki de ..
İnsana bir şeyi güzellikle söylemek var bir de höt höt diye söylemek var..
Beni resmen azarlayarak, sanki karşısındaki sıradan bir arkadaşı ki arkadaşa bile öyle davranılmaz, öyle konuşuyordu..
Beni korkutmaya mı çalışıyor bağırarak amacı ne bilmiyorum,
İşin tuhaf yanı ne biliyor musunuz.. akrabalarım falan Bayram’da seyranda görenler o kadar beğeniyor ki huyunu, ne kadar efendi,sessiz diye.. içimden diyorum onun gerçek yüzünü ben biliyorum diye..
Çift karakterli insandan hep korkardım, ama geldi beni buldu..
Yani bilemedim.
Tek diyebileceğim alttan almayın. Hatasını anlasın. Sonuçta siz alttan alıp sinerseniz haklı görecek kendini ve dozu arttıracak. Kavga edin demiyorum ama kırıldığınızı bilsin.
Haklı,elle tutulur bir tarafı yok eşinizin.
Kendi adıma en nefret ettiğim şeydir kalabalık bir ortamda böyle tartışmalar yaşamak. Evimizde yanımızda çocuk yokken tartışalım ama kimsenin yanında böyle durumlar yaşamayalım derim kendi adıma ve eşimde bunu bilir. Tartışma derken onunda adabı vardır. Hakarete varmamalı yada zayıf noktamdan vurmamalı/vurmamalıyım. Aksi halde affedemem ,unutamam ki,eşimde unutamaz. Sonrası kısırdöngü zaten.
Yaa illaki sinyal vermiştir..herkes aslında ne olduğunu bilerek evleniyor,yanlışınız değiştireceğinizi zannetmek..ama kimse değişmez,kendimden biliyorumHiç kimse böyle evlilik yaşamak İçin evlenmiyor zaten, kim bilebilir ki bunu..
Karşındaki insanın aslında farklı bir karakterinin de olduğunu.
Ben de bunları yaşayacağımı bilerek evlenmedim, ama hayat insanın başına ne getirir bilinmiyor maalesef..
Siz ayrildinizmi o adamdanBosan guzelim bosan.
Seni aklindan kendinden suphe ettiren o merhametsizden bosan.
Bu tipler kendilerini birsey saniyor. Ruh hastalari.
Benim eximde bana diyordu seni kim ister diye. Sozde gittigi psikolog bana uzaktan teshis koymus hatali benmisim demisti. E birlikte gidelim diyince konuyu kapatti zavalli. Sozde psikolog benimle de konusmayi tavsiye etmis. Ben tabi kabul ettim ama kendisi istemedi
Birseyi gercekten duzeltmek isteyen duzsltir. Konusmaz bos bos. Ben hep konusmaya duzeltmeye hazir iken onunki havada kaliyordu. Beni suclamalarla sindirmelerle ilerliyordu.
Sen normal degilsin diyordu bana. Onunla oldugum icin sukredecekmisim diyordu. Kimse beni onun gibi sevmeyecekmis. Baskasi beni napsinmis. İsine geldiginde cok iyidim. İsine gelmeyince dunyada benden kotusu yoktu. Melekmisim gibi uc noktalarda bana iltifat eden adam oteki saniyesinde seytan diyebiliyordu bana.
Hergun ayri atraksiyon. Ayri sacmalik.
Ayrica ihtimallerle varsayimlarla zihnini yorma. Kimsenin aklini okuyamayiz. Karsindaki olgun bir birey olarak sana sorunun tam olarak ne oldugunu soylemiyorsa ne diye niyet okuyalim degilmi? Oyle kiyafet su bu bunlar bos. Sorun cok daha baska.
Evliligine ve ona degil kendine bak. Kendini cikmazda yorgun bitmis somurulmus ve mutsuz hissediyorsan bosan. Hislerine guven. Seni mutlu edecek ve kalbini isitacak insanlarla ol.
Psikolojik siddette ugradigini zor anliyor insanlar..is isten gectikten sonra.
Psikolojik siddette ugramiyorsun diyelim yinede bir hödükle evliligin var.
Mutlu musun ? Degilsin. Hayat senin hayatin istedigin gibi sekillendir ve yasa.
Ya ayrilacaksin ya da oyle kabul edeceksin ve bosanmayacaksin.
Ama sakin onun laflarina inanma. Kimse seni istemez. Ben herkesle yaparim sen yapamazsin vs dedigi sozler normal degil.
Ama seni oyle bir duruma getirmis ki artik sen normal miyim diye dusunuyorsun.. Yazik gercekten. Kendim yasadigim icin nekadar agir seyler oldugunu biliyorum.
Ozguvenli bir insan iken ve bu tarz salakca insanlari asagilayan bos insanlara gulerken kendimi zaman icerisinde ozguvensiz hissetmistim. Kendime olan saygimi kaybetmistim. İnsan boyle seyleri surekli duyunca birsey kalmiyor senden geriye.
Zaman icerisinde icine isliyormus.
Boyle konulara o yuzden hassasiyetim var ve kimsenin yasadiklarimi yasamasini istemedigim icin anlatiyorum. Fiziksel siddet yasasaydim daha cabuk kabuk baglardi yaralarim. Ama ruh gonul yarasi zor kapaniyor. Boyle insanlara prim vermeyin. Kendinizi sevin lutfen. Kimsenin hakki yok insanlara bu tarz seyler soylemeye. Hepimiz zaman zaman kirici olabiliyoruz ama bunun siniri vardir. Esinin ki psikolojik siddette giriyor bunu sana deneyimlemis biri olarak diyorum.
O yuzden zamaninda,bende ona kotu davrandim diye ona suan ki sana yasattiklarini hak sanma. Normal sanma.
Silkelen kendine gel. Surekli olarak boyle seyler duymak gaddarlik vicdansizlik. Hemde salak sacma kucuck olamadik sepeblerden dolayi.
depresyonda iken mi bebğin oldu?Ben depresyona girip tedaviye baslayincaya dek oda her hafta mutlaka 2gün bana kin kusardı.sokakta yürürken elimi tutmazdi.nişanliykende tam tersi bi adamdi evlenince adamın icinden canavar çikti resmen.dilerim benim gibi majör depresyona yakalanmazsin güzel bir hayatin olur
Surekli gezmek için tutturur musun? Çok mi bunaltın acaba? Sürekli eleştirir mi?komple eleştirili bir ic döküş olmuş. . AVM de bagirmis ya içim cız etti ... Orda burda birileri varken ne diye bağırır bu erkekler anlamıyorum .Diğer konularını bilmiyorum ama hep böyleyse Allah kolaylik versin.
eşinin davranısları hiç doğru değil ancak sen de araba bozulmuş canı sıkkın olabilir hala gezme derdindesinKaçıncı konu açışım, ve acaba kaç konu daha açacağım eşim olacak insan ile ilgili..
Dertleşeceğim, daha doğrusu dertleşecek kadar samimi bulduğum pek bir arkadaşım yok..
Onun İçin ilk fırsatta buraya koşup sizlerin yorumuna ihtiyaç duyuyorum..
Şimdiden hakkınızı helal edin.
Eşimin geçen haftadan bana bir sinema sözü vardı, ve bugün iş yoğunluğundan saat 3 e kadar çalıştı, daha sonra ise sinemaya gitmek istediğimi söyledim, anlaştık..
Gelmeden yarım saat önce bana ; geliyorum diye mesaj attı, hazırlanmaya başladım ben.. 20 dk kadar sonrası aradı ve arabanın bozulduğunu babasıyla birlikte tamire götürdüğünü,yarın çıkacağını söyledi..
Tamam dedim kapattık,bi 15 dk sonra ben tekrar aradım ve, hava çok güzel birlikte dışarı çıkalım, araba olması şart değil dedim.. ve tamam dedi 1 saat kadar sonra geldi..
Bir sözümle içinde birliktirdiği o kadar çok şeyi kustu ki; ne eş olamayışım kaldı (gezmek istemem zor gününde yanında olmamammış) ne anlayışsızlığım kaldı, ne gezme merakım, ne para harcama isteğim...
O bunları söylerken yapıma o kadar ters olmasına rağmen konu değişsin diye esprili, şakaya vurur cinsten konuştum.. ama hala devam..
Ve yine hata üstüne hata ekleyerek gitmiyorum demedim, ve evden çıktık..
Tabi bu arada kıyafetime laf etmeyi ihmal etmedi.. ( her zamanki gibi)
Yola çıktık, koluma gir dedi, ben kola girmeyi değil el ele tutuşması seviyorum dedim. Çocuk gibi ben 25-26 yaşında adamım el ele mi tutuşulur diye azarlar gibi konuştu..(oysa ben eşimle 70 yaşında da el ele tutuşmak isterim, bu hakkım değil mi)
Yolda giderken konu bu defa araba mevzusundan
çıkıp, benim kıyafetime ve daha sonra 2 senelik evliliğe rağmen çocuğumuz olmayışına geldi..
(Her şeyi ayrıntılı yazayım ona göre yorum yapın kızlar.. bu adamla ben 6 yıldır tanışıyorum, 1.5 seneyi aşkındır evlilik ,öncesi sevgililik dönemi..
Ve bana o sevgililik döneminde 1defa neden bunu giydin diyemeyen biri.. çünkü biliyor ki şu evleneli yaptığımız kıyafet kavgasının sadece 1 ini başlatsa biz bugün bu durumda olmayacaktık,onun yanında olmayacağımı çok iyi biliyordu.. )
Şimdi ne giydiğinin bilgisini vereyim; altıma likralı pantolon tarzı füme rengi bir tayt, üzerine krem beyaz arası şifon bir bluz, ve üstüne de mevsimlik diz kapaklarıma kadar trençkot..
Ne olur söyleyin, absürt olan ne var, ben aklımı oynatacağım artık..
Şu bacaklarını kapat, önünü bağla, şu giydiğine bak , tüm vücut hatların ortada..
Arkam tamamen kapalı, önümse hava sıcak olmasına rağmen onu giydim ve sadece ipi bağlı değil..
Avm yi de yediğim yemeği de kuzenimin düğünü için alacağım bir gömleği de burnumdan getirdi..
Ne o benim elimi tuttu, ne ben onun..
En sonunda artık dayanamayıp, normal ses tonuyla seninle arkadaş gibi gezmek istemiyorum dedim.. elimi sertçe tutup ben mi tutacam, ben mi senin peşinden koşacam,lan bunları kadınlar yapıyor diye avm de yüksek ses tonuyla konuşmaya başladı..
O an göz yaşlarımın içime aktığını öyle bir hissettim ki, bir zamanlar gözümün içine bakan beni kırmaktan korkan insanın bu denli değiştiğini görmek öyle bir koydu ki kalbime..
Tamam dedim eve gidelim, derdin ne senin dedim, derdin ne , neyin hıncını benden çıkarıyorsun..
Başladı yine kıyafetimden, arabası bozulmuş anlayışsızlığımdan...
Şu evlilik öncesi dedim bir kere etseydin ya şu kıyafet kavgasını benimle , napardın dedi ayrılır mıydın dedi.
Üstünde montu vardı, elini tutup sarılıp öptüğün birinden ayrılıp başkasına gitmek ( o sırada montunu çıkarıp yere attı ) kıyafet değiştirmek mi dedi, ben en çok senin peşinden bu yüzden koştum dedi..
Güya kendinin çok namuslu olduğundan bahsediyor..
Ben Amerika’da ,İngiltere’de vs yaşamıyorum , ben müslümanım dedi, elhamdulillah ben de müslümanım sen benim dinimi sorgulayamazsın dedim..
Senin dinin böyle giymeyi emretmiyor dedi..Sokak ortasında oluyor bu tartışmalar, daha sonra toplu taşımaya binip eve geldik, o salonda ben yatak odasındayım..
Kendisine dedim, her yeni gün beni öyle hayal kırıklıklarına uğratıyorsun ki , artık uğratacağın bir hayal kırıklığı kalmadı dedim, seninle olan evliliğin ne düzeleceğine , ne de iyi bir şeyler olacağına , hiçbir şeye inancım kalmadı dedim.
Şu evden mutlu çıkarıp ta mutlu döndürdüğün günler şu 1.5 yılda bir elin parmağını geçmez, söylesene hepsinde mi ben hatalıydım dedim tek kelime daha etmedim..
Ne olur bana deyin, en ince ayrıntısına varana kadar her şeyi anlattım .. ben ne yapayım??
eşinin davranısları hiç doğru değil ancak sen de araba bozulmuş canı sıkkın olabilir hala gezme derdindesin
neyse işte canı sıkkınmış senin illa arabaya ıhtıyacımız yok arabasız da gezeriz demen yanlış olmuşBıgün gitmeyelim deseydi bana ben hala diretecek değildim.
Normal bir şekilde tamam gidelim deyip te sonradan hırsını çıkardı benden..
Arabası dün çıktı mesela şuanda tamir edilmiş vaziyette.çok büyük bir sıkıntısı vardı da ya da Allah korusun kaza oldu da ben hala gidelim demedim .
Aynen benim de tam o kısmı okurken boğazım düğümlendi...
Konu sahibi, siz bir yerde iletişime sekte vurmuşsunuz, ikiniz de ayrı frekanstan konuşuyorsunuz... Buradan yürüyerek bir yere varamazsınız, bozuk plak gibi olmuş şu anda aranızdaki iletişim... Biraz ayrı kalma imkanınız var mı, mesela iş için bir yere gitme bahanesi vs. Sonra dönünce sıfırdan ele alsanız iletişiminizi? Bir yerde tıkanmış çünkü besbelli. Söylenmeyenler, söylenemeyenler birikmiş... Allah sabır versin... Bu arada ben kaçırmış olabilirim, kaç yıllık evlisiniz? İlk beş senede böyle anlaşmazlıklara dayalı iletişimsizlikler olabilir maalesef. Bu süreçte oturur evlilikler...