Bu evlilik nasıl bir çıkmaz??

Ben depresyona girip tedaviye baslayincaya dek oda her hafta mutlaka 2gün bana kin kusardı.sokakta yürürken elimi tutmazdi.nişanliykende tam tersi bi adamdi evlenince adamın icinden canavar çikti resmen.dilerim benim gibi majör depresyona yakalanmazsin güzel bir hayatin olur
eşinizle hala devam mı ediyorsunuz ..düzeldi mi

Bu ne yaa?çoluk çocuk işler,okurken darlandım..böyle evlilikler yaşayacağıma yemin ederim iyi ki bekarım,bir de elin oğlunun abuk subuk kaprislerini mi çekicem??o benim elimi tutsun,o anlayışlı olsun,o gezmeye götürsün,,arabayı yaptırcaksın zaten,sen erkeksin ,,,aaa valla darlandım offf:))

Bu ne yaa?çoluk çocuk işler,okurken darlandım..böyle evlilikler yaşayacağıma yemin ederim iyi ki bekarım,bir de elin oğlunun abuk subuk kaprislerini mi çekicem??o benim elimi tutsun,o anlayışlı olsun,o gezmeye götürsün,,arabayı yaptırcaksın zaten,sen erkeksin ,,,aaa valla darlandım offf:))

Hiç kimse böyle evlilik yaşamak İçin evlenmiyor zaten, kim bilebilir ki bunu..
Karşındaki insanın aslında farklı bir karakterinin de olduğunu.
Ben de bunları yaşayacağımı bilerek evlenmedim, ama hayat insanın başına ne getirir bilinmiyor maalesef..

Çok haklısınız diyecek bir şey bulamadım.
Fakat ...
Ben eşimi yeni sevmeye başladım, 5/6 aydır, ve şuan daha çok canım yanıyor..
kalbimde tarifsiz bir acı hissediyorum.
Ama başka yol almadığına da artık daha çok ikna oldum, maalesef..
Canım çok acıyor, ama tek gerçek bu :KK43:
Eşimi yeni sevmeye başladım derken? O nasıl oldu peki?

Ailene hiç anlattın mi olanları
Ben olsam anlatır
Ve o adamın evimden çekip gitmesini isterdim
Ya beni uzmemeyi öğren ya gelme derdim
Son raddelere gelmissiniz
Her konun diğerinden daha kötü oluyor
Bir dur demenin zamani gelmiş de geçmiş

Ailene hiç anlattın mi olanları
Ben olsam anlatır
Ve o adamın evimden çekip gitmesini isterdim
Ya beni uzmemeyi öğren ya gelme derdim
Son raddelere gelmissiniz
Her konun diğerinden daha kötü oluyor
Bir dur demenin zamani gelmiş de geçmiş

Ufak tefek huzursuzlukları biliyor ailem ama tam yansıtmıyorum, üzmek istemiyorum :KK43: babam yurt dışında çalışıyor, 4 ay sonra temelli gelecek, şuan izne geldi ve burda onu oraya mutsuz göndermek istemiyorum..
Ve diyorum ki ben onu sevmeye başladığım zaman mı böyle davranılır, önceden takmazdım bu kadar bu kadar kahretmezdim kendimi.. insanın sevgisi arttıkça kırgınlıkları daha da artıyor..
Keşke geçen sene böyle davransaydı bana , her şey daha kolay olurdu benim açımdan, toparlanmam, yeniden ayağa kalkmam..
Şimdi severken boşansam yine de atlatabilir miyim bu travmayı :KK43:

Eşinle severek evlenmedim . Yani evlendiğimde ben sevmiyordum, o beni çok seviyordu sevgisine güvenerek , bana ne kadar değer verdiğini bildiğim için evlendim..
Evet büyük hata.
Ama şuan seviyorum ben onu hem de bayağı:KK43:
Onca zaman sevmeyip şimdi mi sevesin geldi? İlginç doğrusu. Kötü muameleyi içten içe seviyorsun galiba. Bu “sonradan oluşan” sevginin açıklaması olmalı.

Onca zaman sevmeyip şimdi mi sevesin geldi? İlginç doğrusu. Kötü muameleyi içten içe seviyorsun galiba. Bu “sonradan oluşan” sevginin açıklaması olmalı.

Ne alakası var. İyi olduğumuz zamanlarda bana karşı olan yaklaşımı, evleneli üzerinden belli bir zaman geçmesi, onunla yaşamaya daha da alışmam, annem babamdan çok onu yanımda görmem, gibi konular beni sevmeye itti.

Ben kıyafet konusuna dikkat etmeye çalışıyorum elimden geldiğince, fakat ona rağmen daha da abartmak nedir, bugün benim giydiğim normal gri bir pantolon tayt idi, jean pantolonlardan bir farkı yoktu, ve ayrıca üzerine diz kapaklarıma kadar uzun bir trençkot giymiştim, hava sıcak olduğu İçin önünü kapatmadım, vay efendim önden bacakların görünüyor..

Ya ben dekolte giymemişim, üzerimde mini etek şort vs kıyafet te yok.. bu eleştiriler neden? Onları giysem de rahatsız olsa derim, çok uçları yaşıyorum ona göre orta yol bulayım..
Bugün giydiğim kıyafeti sokaktan geçen 100 kişiye göstersem nesi var der.. o kadar Emin’im ya..
Ben devamlı alttan aldıkça üzerime geliniyor, bugün trençkota rağmen tartışma çıkaran yarın, başını kapat diye, sonra pardesü giy diye zorlayacak gibi duruyor.. çünkü devamı geliyor..
Önümüzde bir bayan yürüyordu bugün uzun pardesü giymiş kapalı, bana onu gösteriyor, ne güzel giyinmiş diye..
Yahu senin gözün mü bağlıydı 4.5 yıl boyunca sevgililik döneminde.. ben sonradan mı açıldım.. öyle olsa haklı, ben kandırmış gibi olurum.. ama ortada öyle bir durum yok..

Cinsellik konusu ise şuan reddetme durumu aşıldı, uzun zamandır reddetmiyorum.. ama aramızdaki tartışmalardan fırsat olup ta aramız düzgün olup ta iş ona gelmiyor bile..

o konuda haklısınız, ben de şahsen açık bayanlarla evlenip zorlayanlara kızıyorum. benim kendi fikrim yani. he örnek olur, zamanla size de vesile olur onu bilemem ama, bunu ısıtarak yapsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

inşallah düzelirsiniz ya.. niyeyse bana düzelir gibi geldi :)

Adam kadına daha yeni evliyken tokat atıyor kadında bu evliliğe devam ediyor ??

Bu nasıl bir güven anlayışı ikisi de normal değil..

yok tam anlatamamış olabilirim, kadın hatta ayrılmaya kalkmış vs ama sonradan devam etmiş ve çok düzelmiş evlilikleri. bu kaybetme korkusuyla da alakalı olabiliyor bazen.

yok tam anlatamamış olabilirim, kadın hatta ayrılmaya kalkmış vs ama sonradan devam etmiş ve çok düzelmiş evlilikleri. bu kaybetme korkusuyla da alakalı olabiliyor bazen.
Gurur kırıcı saçma bir güven denemesi yapmış..
Kadın da ağızına iki tane patlatsydi adamın tam güven olurdu.

Çok haklısınız diyecek bir şey bulamadım.
Fakat ...
Ben eşimi yeni sevmeye başladım, 5/6 aydır, ve şuan daha çok canım yanıyor..
kalbimde tarifsiz bir acı hissediyorum.
Ama başka yol almadığına da artık daha çok ikna oldum, maalesef..
Canım çok acıyor, ama tek gerçek bu :KK43:

İcindeki sevgiyi seni dinleyen, anlayisli ve akli selim biri ile paylas.
Kendini seversen boyle muamele karsisinda durmazsin. Duruyor ve sevgi olarak adlandiriyorsan ozaman sindirilmissin coktan bagimli olmussun. Sana soyledigi sozlerle tohumlarini ekmis tir icine onlar filizleniyordur.

Gercek sevgi karsisindaki insani kendisine bagimli yapmaz. Bir birey oldugunu kabul eder. Seni asagilamaz. Ozguvenini yikmaya calismaz daha cok destekcin olur vs

İcindeki sevgiyi seni dinleyen, anlayisli ve akli selim biri ile paylas.
Kendini seversen boyle muamele karsisinda durmazsin. Duruyor ve sevgi olarak adlandiriyorsan ozaman sindirilmissin coktan bagimli olmussun. Sana soyledigi sozlerle tohumlarini ekmis tir icine onlar filizleniyordur.

Gercek sevgi karsisindaki insani kendisine bagimli yapmaz. Bir birey oldugunu kabul eder. Seni asagilamaz. Ozguvenini yikmaya calismaz daha cok destekcin olur vs

Çok haklısınız ne diyebilirim ki , ben böyle biri değildim emin olun..
Çok gururlu bir İnsandım.. hala da öyleyim, istenmediğime dair bir şey dese o an o dakika her şeyi arkama alır çekip gitmesini bilirim..
Ama şuan hiçbir şey yapamıyor sıkıştım kaldım..
Eve geldi , genelde böyle tartışmalı olunca anahtarıyla eve girerdi, zile bastı .. o sırada bir arkadaşım ile konuşuyordum,kapıyı sadece araladım, girdi ..
ben salona geçtim, biraz sonrası salona geldi yine tek bir kelime söz hiçbir şey yok, oturdum biraz çıktım odama geldim şimdi ..
Haklı buluyor ya kendini, şaka gibi ya..
Allah sorsun bir şey diyemiyorum..

Esiniz yanlis bu net ama acaba sizde o gun disari cikmasaniz olmazmiydi is yeti sonra arabayi sanayiye gotur tekrar disari yuru yorucu bence

Esiniz yanlis bu net ama acaba sizde o gun disari cikmasaniz olmazmiydi is yeti sonra arabayi sanayiye gotur tekrar disari yuru yorucu bence

Olurdu,ben ona illa çıkalım demedim ki , deseydi yoruldum ,başka gün çıkalım vs. Yok olmaz diyecek değildim ki ..
Bana tamam olur deyip, sonradan burnumdan getirdi her şeyi..

Güzellikle deseydi keşke "bugün canım sıkkın çıkmasak olur mu" diye. Sizde ısrar etmezdiniz diye düşünüyorum.
Aranızda birbirinizi anlamamanıza sebep olacak kadar büyük bir iletişim problemi var gibi.
Doğru iletişim önemlidir ikili ilişkilerde. Sanki adam biriktirmiş herşeyi,birşey olsada patlasam diye bekliyormuş gibi.
Ha haklı mı asla haklı değil. Mesajımın başında da belirttiğim gibi en başında söyleseydi ve çıkmasaydınız bu kadar kırıcı,ağır konuşmalar geçmeyecekti aranızda.
Hep söylerim,birine ağır hakarete varan cümleler kuracaksam o insanı gözden çıkarmış olmalıyım. Aksi halde kırılır kırılır bir yerde paramparça olur herşey sizin durumunuzda olduğu gibi. Giyimden girmiş,dine imana gelmiş hatta çocuk konusuna dahi dayandırmış,sokak ortasında bas bas bağırmak ta son noktayı koymuş peki şimdi nasıl yüzyüze bakacaksınız? Siz nasıl affedeceksiniz?
Zor bir durum ne denir bilemedim.
Allah yardımcınız olsun.

X