Bu evlilik nasıl bir çıkmaz??

Evet . Nişanlılık , sevgililik dönemlerinde böyle değildi..
Kırmaya korkardı beni, başkaları beni üzse o beni teselli eder,yorulduğun yere merdiven kurardı..
Bu ilişkide benim de hatalarım var.
Ben onu sonradan sevmeye başladım, siz de yadırgayacaksınız biliyorum..
Ve sevmeye başladıkça, fakat onun bana eskisi gibi itinalı davranışlarını, ilgili davranışlarını göremediler ben hırçınlaştım.. hani eski konularından derleme yapmışsınız ya yukarıda, onların sebebi de o işte.. benimle eskisi gibi ilgilenmediği için hırçınlaşmam, ama ona bunu gururumdan söyleyememem..
Uzun lafın kısası evet ben de suçluyum . Bunu kabul ediyorum zaten. Ama eşim o günkü olayda kendine toz kondurmuyor, o günün tüm hatası da bana yıkıldı..

herşeye müdahale etme bundan sonra
biraz sessiz kalmayı dene
ama surat asarak triple değil
evlilikler kolay kuurlmuyor
eşinle de güzelce konus sana olan sevgisi devam ediyor ise düzeltebilirsiniz bence

Size boş yere umut vermek istemem asla ama 21 ay çok yeni bir süreç... Benzer durumlar yaşayan arkadaşlarım oldu, pamuk gibi kocalar ilk iki sene yapmadıklarını, demediklerini bırakmadılar. Ama inanın bir şeyleri görmezden gelip de yumuşak dille süreci geçiren arkadaşlarımın hepsi şimdi yuvalarından da eşlerinden de çok mutlular... Biz bazen bir sorunu dillendirdiğimizde onlara vıdı vıdı gibi geliyor, o zaman da garip bir süreç başlıyor. Sürekli şikayet ediyorlar sürekli kabalaşıyorlar. Bir müddet kendinizle ilgilenin, ondan da ekstra bir şey istemeyin mesela. Bu arada çalışıyor musunuz ev hanımı mısınız? Yani eşiniz yuva sıcaklığını görebiliyor mu? O da ilk iki sene çok geriyor erkekleri. Eğer başta yumuşak biri ise tekrar öyle olma şansı var ve ona bu şansı verin derim kendi fikrime göre.

Hatalı olduğum davranışlarım vardı demiştim..
Evet bunlarda ben hatalıyım..
Ben sizin her konınuzu Hayretle okuyorum. Şansa denkte geliyor. Şu sizi haklı bulan üyeler birkaç eski konunuza göz atsa keşke. İnanılmaz memnuniyetsiz kaprisli Bi kadınsınız. Eşinizin kıymetini bilin kimse sizi bu kadar çekmezdi. Kapıyı gösterirdi. Aşalık kompleksinizden kurtulun zor ama kurtulmakya çabalayın. Okumamışsınız mesleğiniz yok vs sizin sorununuz eşinizin bu konuda en ufak bir kabahati yok. Bunlardan dolayı kim gütmeyin Ada'ma duruyorken sürekli boş yere çatıyorsunuz. Amacınız nedir? Eski konularınızı objektif olarak okuyun sanki başka birisinin sorunları gibi. Empati yapın. Eşinize çok yazık böylesiye bencil bir hayat arkadaşı var. Sizin gibi bir kadın varken karşısında eve yanınıza gelmesi bile taktire şayan. Şiödi isterseniz bana kızın ama Bi düşünün. Bu kadar memnuniyetsiz olmayın. Farkına varmazsanız haksızlığınızın, inanın eşiniz gidecek tamamen o zamana kalmadan hırsınıza aşalım kompleksinize bir son verin

eşinle de güzelce konus sana olan sevgisi devam ediyor ise düzeltebilirsiniz bence

Tam ben yazdım gönderdim yorumu, üstte sizinki çıktı... O kadar doğru bir yorum ki... Alkış tutarım...

Lafa gelince çok seviyor..
Ama gerçekten seven insan o gün o kadar kıramazdı ya, bu olaya karşı soğumuştu İçin , şimdi yazarken yine duygulandım, sözde değil özde olmalı sevgi işareti..
İşte bunun olmadığına iyice emin olduğum gün burda olmayacağım.

Tam ben yazdım gönderdim yorumu, üstte sizinki çıktı... O kadar doğru bir yorum ki... Alkış tutarım...
bu sitede gazlayıcı yorumlar çok olur
koy kapının önüne, at çöpe bu adamı gibi gibi
konu sahibinin eşinin şuandaki tutumu cok yanlıs evet ama dediğim gibi konu sahibinde de hatalar var

iki tarafın cabası ile düzelebilir bence
şayet arada sevgi var ise

Öncelikle okudum ve bir mesleğim var..
KPSS ile atanmak istediğim için evdeyim bu 1.
İkincisi; bir insanı evlenirken olduğu gibi kabul edip evlendikten sonra değiştirmek normal ise ben anormalim tamam..
Ben evlendim evleneli eleştiriliyorum, birşey yapıyorsam sen onu yapmayı ne bilecen diyor bana ( bunu şaka gibi diyor ama ben öyle olmadığını görüyorum).
Normal sıradan insanlar gibi giyinen biriyim, ama şu evin kapısından bir gün tartışmasız çıkmadık evleneli bir yere giderken ( koş günleri hariç, mont giydiğim için)
Onun dışında aşağılık kompleksi olan bir insan değilim, gayet özgüveni yüksek bir insandım ki maruz kaldığım eleştiriler bu hale getirdi..
Size devamlı seninle evleneceğime sokaktan herhangi biriyle evlensem çok daha mutlu olurdum, sen bana eş olamadın, vs ağır ithamlarda bulunulsa tavrınız ne olur ?
Yaptığım birşey de yokken..
Tek hatam, onun davranışlarından dolayı surat asmak, veya grip yapmakken.. bunu kendine bağlamaz ama ben surat asıyor olurum..
Her şey normal mutlu giderken sıkıntı çıkaracak bir şey de yapmadım Allah biliyor..
O fitilledi, ve Ateş yandı..

Sadece Kıyafet konusunda haklısınız bence. Hakkı yok karışmaya sizi değiştirmeye ama onun haricinde genel olarak anlattığınız konulardan ben böyle bir çıkarımda bulunuyorum. Ha illaki her şeyi burada anlatmıyorsunuz. Anlattığınız kadarını söylüyorum. Bir süre ailenizin yanına gidin ayrı kalmaya ihtiyacınız var. Sorasında da ilk adın atın bence. Gururunuzdan dem vuruyorsunuz genelde konularda, ama bu gurursuzluk değil. Elimden gelen herşeyi yaptım dersiniz en azından. Eşiniz sizi seviyor, ama siz kendinizden soğutmuşsunuz. Toparlayabilirsiniz. Ben eşinizin kötü niyetli bir insan olduğunu düşünmüyorum. Sadece size biraz öfkeli

Şuan çalışmıyorum, KPSS hazırlanıyorum..
Teşekkür ederim iyi niyetli kırıcı olmayan yorumunuz İçin

Evlilikte gurur olmaz canım sen içindekileri söyleyeceksin ki oda bilecek.

Mesleği olmayan, imkanları el vermemiş okumamış bir insan da olabilirdim ayrıca,yaklaşım tarzınız insanı rencide edici ve kırıcı..
En ufak söylediğiniz bir sözde, yaptığı birşeyle ilgili hoşuna gitmeyecek bir soruda atarlanıp sağa sola yastık Fırlatan, ses tonundan bahsetmiyorum zaten, sağa sola rezil eden bir insan var karşımda anlatabiliyor muyum..
Ben 21 aylık evliyim ve böyle , bu evlilik devam edecek olsa böyle baş olur mu?
Ha sizin yaptıklarınızdan diyeceksiniz, ben ona ihanet etmedim, arkasından iş cevirmedim, olabildiğince şeffaf bir insanım,maddi olarak sıkıntılı günlerde elimden geldiğince tutumlu davranmayı bildim, evimin sorumluklarını yerine getirdim..
Tek hatam, onun davranışlarına karşı suratımı asmam, ilgilenmemem..
Ama o anladı mı hayır..
Şu konularımın %90 ında benim davranışlarımın nedeni bu..
Mesela 2 gün önce esti gürledi, sokakta sağda solda rezillik çıkardı, insan bir mahcup olur ya ben sana haksızlık ettim der bir özür diler..
Haklı haksızlık değil derdim, haklı olmam mutlu olmamı sağlamıyor, ama bunlara rağmen hala öyle düşünüyorsanız varın düşünün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın okuyup okumamak meslek sahibi olmak olmamak konusunda rencide etmek benim haddim değil ki asla o tarz Bi niyetim yok. Tüm insanlara din kültür statü vs farketmeden sonsuz saygım var. Demek istediğim bir konularda bir takım hayalleriniz varmış. Yarım kalmış. Ha geç değil hala bu hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ama siz sanki bu yarım kalmış şeylerin sorumlusu eşinizinizmiş gibi görüyorsunuz. Ve sizi anlamaması üstüne tuz biber oluyor. Bilmiyorum belki de evlenmeseydim daha farklı olabilirdi diye kendinizi dolduruyorsunuz. Diyorum ki eşinize çatmayın, ufak konular böylesiye üzmesin sizi. Önceliğinizi başka şeylere verin. Eşinize karşıda daha ılımlı daha vurdumduymaz davranın. Kaderinizde bu Ada'mla evlenmek varmış, bir aile olmak varmış. Ve anlattığınıza göre bu adam böyle size sokakta bağıracak bi adam değilmiş. Bu noktaya gelmesinde sizde etkili olmuşsunuz. Bir süre şikayeti bırakın. Eşiniz düzelecektir bence

Merhaba canim senin onceki konularinida okudum ve sana nacizane kendi tecrubelerimi ve fikirlerimi soylemeye geldim. Bu son yazindan ziyade genel olarak evlilikle ilgili yasadigin sorunlari goz onunde bulundurarak yazacagim. Yazilarini okuyunca sende kendimi esindede esimi gordum. Ben 4.5 yildir evliyim ve ayni sorunlari birebir bizde yasadik. Ve inan bana bu surecte hem kendimi hem esimi o kadar yiprattimki. Simdi dusunuyorumda en guzel yillarimizi bir hic ugruna heba etmisim. En buyuk sorunum yanlizlikti benim. Anladigim kadariyla seninde oyle. Yurt disinda dogdum buyudum evlendikten sonra turkiyeye yerlestim ve inanilmaz yanliz kaldim. Bazen dort duvar arasinda delirecek gibi oluyordum. E kadin basina disarda gecirebilecegin vakitte kisitli oluyor malum heleki yabanci yerdeysen. Esim eve gelince benim yanlizliktan ne kadar muzdarip oldugumu kendi basina gorup ustume titremesini bekliyordum. Allah var esim cok anlayisli bir insandir ama yapi itibariyle cok oyle muhabbet etmez konuskan degildir birde ne yapsanda kadinlarin dusundugu inceligi erkekler dusunemiyor. Gururumdan acik acik beni neyin rahatsiz ettiginide soylemezdim sacma sapan seyleri bahane edip catardim kendisine. Benim gibi ince dusunmesini beklerdim dusunemeyince sanki bir hata etmis gibi kavga cikarirdim. Oda anlam veremezdi yaptiklarima. Cok yiprandik ikimizde. Ve gordumki ben boyle davrandikca esim benden uzaklasti. Bana olan tahammulu gun gectikce azaldi. Esimin benden uzaklastigini gordukce ben daha cok sorun cikardim vs. Tuhaf ve icinden cikilmaz bir dongu icerisine girmistik ayni donguyu sizdede goruyorum acikcasi. Sana soyleyecegim su ki sen tutumunu degistirmedikce bu dongu icinde kendinide esinide hirpaladikca hirpalayacaksin. Esinin sana tahammulu kalmamis ama bunun sebebi malesef yine sensin. Daha hosgorulu olmaya calis esin ters bir davranista bulunsa bile sen alttan al goreceksin bak esinde zamanla degisecektir sana karsi cunku anladigim kadariyla esin ozunde iyi bir insan. Ben bu soylediklerimi yaptigimdan beri esimle aramiz cok duzeldi bir batakligin icine girmistik debelendikce daha cok batiyorduk ama ben ne zamanki tutumumu degistirdim o zaman hersey zamanla duzelmeye basladi. Yuvani kurtarmak istiyorsan sende siyril gururundan yapici olmaya calis. Inan bana cok daha mutlu olacaksin. En basta bunu kabul etmen lazim esinde bir insan onunda hatalari olabilir sana karsi oda birseyleri yanlis yapabilir bir an ofkesine yenik dusmus olabilir sabirli davranmamis olabilir vs vs. Esinin kilik kiyafetine karismasi yine seni dusundugu icin sana deger verdigi icin birde boyle dusun. Seni kiskandigi icin paylasamadigi icin boyle davraniyor. Bir erkegin esini sahiplenmesi kadar guzel birsey varmi? Sevmese sahiplenirmi. Ha sen giyim kusamindantaviz vermek istemiyorsan yumusak bir tonda canim ben elimden geldigi kadar dikkat ediyorum ama sende biliyorsunki ben bu sekilde giyinmeye aliskinim sende beni boyle sevdin zaten vs gibi cumleler kur. Yani demek istedigim esin haksiz bile olsa sen yapici olmaya calis. Oda sendeki cabayi ozveriyi gordukce kendini toparlayacaktir eminim.

Merhabalar, teşekkür ederim yorumunuz İçin..
Kendisi bu anlattığım olayla fazlasıyla kırdı beni, herhangi bir çabası uğraşı da olmadı gönlümü almak İçin, sadece gece üşümüş ve battaniyeye sarılmıştım, üşüdün mü dedi bana , hayır dedim üşümüşsün dedi ve bana sarıldı, beklerdim ki böyle böyle o gün moralim ister istemez bozuktu, sana yansıttım.kalbini kırdım, özür dilerim deseydi ben düzelirdim ki.
Çok ütopik şeyler beklemiyorum ki, ben bunu yaptım..
Onu kırdığımı fark ettiğim, ya da yanlış anlaşmasına yol açtığım sebepler olduğunda özür dileyip işin aslını anlatmayı bildim..
Zor değil ki gönül almak.
Ben sizin kadar sabredebilir miyim bilmiyorum, çünkü benim eşim ona bir hesap sorduğumda ya da onun yaptığı bişeyden memnun olmayıp olayın aslını öğrenmeye çalıştığımda karşımda bağıran çağıran bir İnsan buluyorum..
Biz hiç mi tartışmayacağız, hiç mi huzursuzluk olmayacak.. hep böyle sesler yükselerek mi çileden çıkarılacak..
Şunu da söyleyim belki diyebilirsiniz, sen ona bağırdığın İçin bağırıyordur diye inanın değil, ses tonum normal konuşma tonu. En şiddetli kavgada bile.
Karşısında onu tahrik eden bir insan yok, arsız bir şekilde bağırıp onu kışkırtmıyorum..
Daha nasıl davranabilirim ? Zaten bir problem olduğunda konuşma yoluna gitmeyi hiç seçmiyor, kendi kendine 3-5 gün sonra sarılıyor, yanıma uzanıyor vs o şekilde kapatmaya çalışıyor, ben tekrar açmaya çalışsam konuyu , TAmam kapat işte açma, sıkma canımı diyor..
Böyle böyle konular birikip üstü kapatıla kapatıla patlak veriyor illaki bir gün.
Nereye kadar çekebilirim bu tarz davranışlarını İnan’ın bilmiyorum

Bravo KK'da sizin gibiler bizim gibiler çoğalsın, hatta mümkünse hayatta da çoğalalım :) yuva dediğin şey sürekli beklenti ile yürümez, özveri ve itina ister. Döngü konusunda da inanılmaz katılıyorum size. O sürece bir kere girildi mi sorun çözmek yerine sürekli sorun çıkıyor ama iki taraf da aslında neyi tartıştığını dahi unutacak kadar kısır döngüye giriyor... aman yapmayalım bunu yuvalarımıza

Haklısınız, fakat eşim benle konuşulmadığını, benimle konuşarak bir şey çözülmediğini söylüyor..
Hangi insan ile konuşarak çözülmez ki meseleler?
Ben de artık denemiyorum konuşmayı ve bir mesele olduğunda artık 3-5 gün küsülüyor sonra barışılırsa o konu tamamen kapatılıyor, detayla konuşulmadan , çünkü karşımdaki insan bunu istiyor, ve ben de öyle yapıp geçiştiriyorum .. ama bu sorun daha da büyüyerek başka bir gün karşımıza çıkıyor..
Arkadaş çok haklı , ama onun dediğinin gibi bir iletişim olması İçin eşiyle konuşarak anlaşabilen bir koca lazım.

Konu sahibinin de hatalari oldugu soylenmis. Tabi ki de vardir. Bende okudum.
Ama boyle seyler soyleyerek daha cok kendisinden suphe duyacak.
Cunki karsisinda ki es ona psikolojik siddet uyguluyor ve tamamen konu sahibinin suclu ve hatali anormal oldugunu dillendiriyor.
O yuzden ben konu sahibine kendi hatalarini burda saymak istemedim. Ki kendisinin hatalari yanlislari her insandaki gibi olabilen birseyler. Kimse dort dortluk degil. Ama esi oyle degil. Adam konusmaya yanasmayan cozumsuz ve karsindaki esini sindirme manipule etme cabasinda.
Ve bu cok daha buyuk bir sorun.

Suan kendi hatalarina odaklansa zaten bu evliligi devam ettirecek durumda. Halbuki daha buyuk hatalari yapan esi.
Ben mesela o suclu bu suclu veya hakli haksiz diye bakmam olaylara. Iletisim kurduktan sonra arada ki yanlis anlasilmalar cozulur veya birbirinin farkli fikirlerine saygi duyulur.

Ama konu sahibinin esi o tarzda bir insan degil. Olayi sen normal degilsin seni benddn baska kimse cekmeze getiriyor bu dA surekli soylenince psikolojik siddette giriyor.
Konu sahibi artik kucuk detaylara bile takiliyor kapi acilmis o kalkmis o oturmus diyd tutunacak bir dal ariyor.
O yuzden yorumlariniza dikkat edin. Yasamayan bilemez. Ayrica kimse bir yuvanin yikilmasini istemez. Ama yuvadan onca akil sagligi daha onemli.
Ben kimseye aman yuvan yikilmasin altan al diyemem boyle konuda. Alltan alinacak birsey de kalmamis..en normal seyleri sorup benmi anormalim, normal mi diyen bir konu sahibi var karsimizda. Zaten sasmis durumda.
O yuzden bosan diyorum tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…