Merhaba canim senin onceki konularinida okudum ve sana nacizane kendi tecrubelerimi ve fikirlerimi soylemeye geldim. Bu son yazindan ziyade genel olarak evlilikle ilgili yasadigin sorunlari goz onunde bulundurarak yazacagim. Yazilarini okuyunca sende kendimi esindede esimi gordum. Ben 4.5 yildir evliyim ve ayni sorunlari birebir bizde yasadik. Ve inan bana bu surecte hem kendimi hem esimi o kadar yiprattimki. Simdi dusunuyorumda en guzel yillarimizi bir hic ugruna heba etmisim. En buyuk sorunum yanlizlikti benim. Anladigim kadariyla seninde oyle. Yurt disinda dogdum buyudum evlendikten sonra turkiyeye yerlestim ve inanilmaz yanliz kaldim. Bazen dort duvar arasinda delirecek gibi oluyordum. E kadin basina disarda gecirebilecegin vakitte kisitli oluyor malum heleki yabanci yerdeysen. Esim eve gelince benim yanlizliktan ne kadar muzdarip oldugumu kendi basina gorup ustume titremesini bekliyordum. Allah var esim cok anlayisli bir insandir ama yapi itibariyle cok oyle muhabbet etmez konuskan degildir birde ne yapsanda kadinlarin dusundugu inceligi erkekler dusunemiyor. Gururumdan acik acik beni neyin rahatsiz ettiginide soylemezdim sacma sapan seyleri bahane edip catardim kendisine. Benim gibi ince dusunmesini beklerdim dusunemeyince sanki bir hata etmis gibi kavga cikarirdim. Oda anlam veremezdi yaptiklarima. Cok yiprandik ikimizde. Ve gordumki ben boyle davrandikca esim benden uzaklasti. Bana olan tahammulu gun gectikce azaldi. Esimin benden uzaklastigini gordukce ben daha cok sorun cikardim vs. Tuhaf ve icinden cikilmaz bir dongu icerisine girmistik ayni donguyu sizdede goruyorum acikcasi. Sana soyleyecegim su ki sen tutumunu degistirmedikce bu dongu icinde kendinide esinide hirpaladikca hirpalayacaksin. Esinin sana tahammulu kalmamis ama bunun sebebi malesef yine sensin. Daha hosgorulu olmaya calis esin ters bir davranista bulunsa bile sen alttan al goreceksin bak esinde zamanla degisecektir sana karsi cunku anladigim kadariyla esin ozunde iyi bir insan. Ben bu soylediklerimi yaptigimdan beri esimle aramiz cok duzeldi bir batakligin icine girmistik debelendikce daha cok batiyorduk ama ben ne zamanki tutumumu degistirdim o zaman hersey zamanla duzelmeye basladi. Yuvani kurtarmak istiyorsan sende siyril gururundan yapici olmaya calis. Inan bana cok daha mutlu olacaksin. En basta bunu kabul etmen lazim esinde bir insan onunda hatalari olabilir sana karsi oda birseyleri yanlis yapabilir bir an ofkesine yenik dusmus olabilir sabirli davranmamis olabilir vs vs. Esinin kilik kiyafetine karismasi yine seni dusundugu icin sana deger verdigi icin birde boyle dusun. Seni kiskandigi icin paylasamadigi icin boyle davraniyor. Bir erkegin esini sahiplenmesi kadar guzel birsey varmi? Sevmese sahiplenirmi. Ha sen giyim kusamindantaviz vermek istemiyorsan yumusak bir tonda canim ben elimden geldigi kadar dikkat ediyorum ama sende biliyorsunki ben bu sekilde giyinmeye aliskinim sende beni boyle sevdin zaten vs gibi cumleler kur. Yani demek istedigim esin haksiz bile olsa sen yapici olmaya calis. Oda sendeki cabayi ozveriyi gordukce kendini toparlayacaktir eminim.
Merhabalar, teşekkür ederim yorumunuz İçin..
Kendisi bu anlattığım olayla fazlasıyla kırdı beni, herhangi bir çabası uğraşı da olmadı gönlümü almak İçin, sadece gece üşümüş ve battaniyeye sarılmıştım, üşüdün mü dedi bana , hayır dedim üşümüşsün dedi ve bana sarıldı, beklerdim ki böyle böyle o gün moralim ister istemez bozuktu, sana yansıttım.kalbini kırdım, özür dilerim deseydi ben düzelirdim ki.
Çok ütopik şeyler beklemiyorum ki, ben bunu yaptım..
Onu kırdığımı fark ettiğim, ya da yanlış anlaşmasına yol açtığım sebepler olduğunda özür dileyip işin aslını anlatmayı bildim..
Zor değil ki gönül almak.
Ben sizin kadar sabredebilir miyim bilmiyorum, çünkü benim eşim ona bir hesap sorduğumda ya da onun yaptığı bişeyden memnun olmayıp olayın aslını öğrenmeye çalıştığımda karşımda bağıran çağıran bir İnsan buluyorum..
Biz hiç mi tartışmayacağız, hiç mi huzursuzluk olmayacak.. hep böyle sesler yükselerek mi çileden çıkarılacak..
Şunu da söyleyim belki diyebilirsiniz, sen ona bağırdığın İçin bağırıyordur diye inanın değil, ses tonum normal konuşma tonu. En şiddetli kavgada bile.
Karşısında onu tahrik eden bir insan yok, arsız bir şekilde bağırıp onu kışkırtmıyorum..
Daha nasıl davranabilirim ? Zaten bir problem olduğunda konuşma yoluna gitmeyi hiç seçmiyor, kendi kendine 3-5 gün sonra sarılıyor, yanıma uzanıyor vs o şekilde kapatmaya çalışıyor, ben tekrar açmaya çalışsam konuyu , TAmam kapat işte açma, sıkma canımı diyor..
Böyle böyle konular birikip üstü kapatıla kapatıla patlak veriyor illaki bir gün.
Nereye kadar çekebilirim bu tarz davranışlarını İnan’ın bilmiyorum