Merhaba kızlar,
Bu 2.konum ve yine eşimle ilgili.
Eşimle 10 ay kadar önce evlendik ve ben çok yoğun hislerle evlenmedim (bana neden bir adamın hayatını mahvettin vs. diyenler ve belki hatta beddua edenler olacaktır,ama kendisi onu sevmediğimi biliyordu bu aşamada).. ve şuan eşime karşı boş değilim, duygularım var ama karşımda bana eskisi gibi muamele eden insan yok.
Hal böyle olunca hem ayrılmak istiyorum, hem de pişman olur muyum diye korkuyorum.
Eşim evlendikten sonra bi üni okumaya karar verdi ve sadece sınav dönemi gidiyor,mesela bugün sınavı vardı ve beni dün akşam aileme bıraktı. (1 gece kalacaktı sanırım,derse bağlı kalıp kalmayacağı) ve yarın akşam dönecek, öbür hafta ise yine 3-4 gün sıavı var ve o ilde kalacak.Problem ne diyeceksiniz belki, ama eşim bu bölümü yazarken bana hiç danışmadı.Artık evliyiz ve evlilik birlikte hareket etmektir, ama o kendi kafasına göre iş yaptı ve benim fikrimi önemsemedi. Eğer bana söyleseydi evlenmezdim,olursa okulun bittikten sonra olur derdim.
Ve o da bunu bildiği için beni kaybetmemek için söylememiş güya ben onu beklemezmiştim..
Bıraktı beni akşam aileme, her sınav döneminde 10-15 gün ailemde kalmaktan evliliğe evime alışamadım.
Benim gezme isteğime maddi sıkıntılarımız var diyen insanın artık iyi bir işi maşı olduğunda yanındaki ben olmayacağım gibi..
Uzun bir süre ailemde kalıp eve gitmemeyi düşünüyorum, hep onun planlarına göre mi hareket edeceğim.Onun sınavı varsa bırak,almak isteyince al..
Kızlar canım çok sıkkın ya,cümleleri saçma yazıyor olabilirim.
Mesleğim var,ama özelde güvenilir bir ortam bulamadık devlette ise atanma puanları biraz uçuk şu an çalışmıyorum o yüzden. ve akşama kadar evdeyim. bi avm ye gitmek,şehir dışında birkaç gün bir yerlere gitmek gibi taleplerde bulununca da maddi durumumuzun biraz sıkıntıda olduğu daha sonra olabileceğini söylüyor.
Benimle evlenmek için o kadar çabalayan,uğraşan insan yok artık ya.maddi sıkıntı çekmeyelim diye ailemin talebiyle babamın diğer evinde oturuyoruz. Kira olsa halimiz ne olurmuştu bilmiyorum.
Mesela düğünde onlar tarafından takılan takılar( çok az takı takılmıştı ama ) borca gitti. yani ailesi taktığı 3 bileziği aldı. ve bende bizim taraftan takılanları aileme bıraktım. Takılarımın kendi taraflarından takılan kısmı ilk aydan elimden alındı. Hala da aylık belli bir miktar ödenen borç var.
Mesela gün içinde telde konuşmayız arada mesaj atar birkaç. Akşama kadar konuşmamamıza rağmen akşam olunca 2 çift laf edemiyoruz. Konuşacak hiçbir şeyimiz yok.Kendisine bunu söylediğimde sen de konuşmuyorsun diyor,sen konuş diyorum benim de aklıma birşey gelmiyor diyor ve her yol konuşacak birşeyimiz olmayısına çıkıyor.
Onun için yanına oturayım o bana sarılsın,öpsün uyuklasın,tv ye baksın yetiyor.. Ama bana yetmiyor.Hep bir noktada yoksun kalıyorum.Sırf bir ses olsun bir diyalog olsun diye ona şakadan isim .lakap takıyorum..
Şuan okuduğu ilde ama bizim yine iletişim yok, aslını söylemek gerekirse buraya yazıyorum böyle ama konuşmak gibi bir çaba bende de yok. sadece günde 1-2 defa napıyon yazıyor o kadar.
Onu sevgililik nişanlılık döneminde çok üzdüm evet,defalarca ayrılmak istedim,yıprattım..Ama madem bana karşı davranışların bir zamandan sonra değişecek veya sevgin azalacak neden işi evliliğe getirdi..
Ona sevgililik döneminde hoşuma gittiği bir davranışından dolayı ya sonradan değişirsen derdim,bana iyi yönde değişirim ama kötü yönde değişmem derdi.Neden kötü yönde değişti..
Mesela önceden sevgisini her fırsatta dile getiren,bana onca güzel sözler sarf eden insan yok artık..
Tartıştığımız veya aramızın çok soğuk olduğu günler akşam gelince yanında oturmam ya puzzle yaparım yada yatak odasında kendi başıma takılırım,önceleri beni çağırırdı yanımda otur diye ama artık onu da yapmıyor. soğuyup gidiyoruz böylece..
Karşımda evet yıprattığım bir insan var,buna rağmen beklediğim istediğim bir ilgi var.
Onu sevmediğim istemediğim dönemde hayatımdan neden çıkıp gitmedi de ona karşı güzel şeyler hissetiğim vakit beni böyle değersiz hissettiriyor..
Boşanma fikrini ciddi ciddi düşünüyorum,çünkü gerçekten evlendikten sonra çok değişen bir insan var karşımda.Görmezden gelindiğimi hissediyorum ya,mesela problem gerginlik varken rahatça işine gidebiliyor,okuluna gidebiliyor..Kırgınlık varsa insan nasıl gidebilir..
Ailem ne karar verirsem arkamda. Ama benim çok yeni başlayan güzel duygularım vardı kızlar kocama karşı,ben ne yapayım ne olur yardım edin..