bu da benim hikayem

aslında profil resmin ve rumuzun ruh halini yansıtıyor..bence onları değiştirmekle başla..çünkü ben bile o resmi görünce modum değişiyor

23 yaşındayım , istemesem de tıp fakültesine çok emek verdim en güzel yıllarımı verdim, ailem çok para döktü, arkamı dönüp sil baştan yeni bir hayat kuramam , yapamam

23 yaşındayım , istemesem de tıp fakültesine çok emek verdim en güzel yıllarımı verdim, ailem çok para döktü, arkamı dönüp sil baştan yeni bir hayat kuramam , yapamam

Sevmedigin bi isi nereye kadar yapacaksin? bi sene dondurup dinlenmeye cekilemezmisin? pek bilmiorum nasil oluo bu isler Tr de yasamiorum ama eger ailende anlayisli davranacaksa bi sene dinlenmeye cekil. Cok yipranmissin cunku. Bu bi sene icinde ister calisirsin istersen kurslara gidersin ozel beceri kurslari belki bi nebze olsun baska seyler dusunmeni saglar. Belki bi uzmana gorunursun o bizden daha ii yardimci olabilir sana?

Ama suna inanmani isterim; uzuntunu cok derinden hissedebiliorum ve Allaha dua ediorum seni feraha cikarmasin icin. Insallah hakkinda en hayirlisi olur

Yahu sen neyi dert ediyorsun kendine?

Mesleğini mi kaybettiğin kızlığını?

Sen doktor olduktan sonra bir sürü kişi olacak senin için ve çoğuda bunu önemsemeyecek bile.

Hadi diyelim sen önemsiyorsun bunu evlenmesen ne kaybedersin? Evlenenleri görmüyormusun hergün en az 10 tane aldatıldım konusu kaynanam eltim konusu.

Evlenmesen huzurundan ne eksilecek sanki?? Tek başına kendi istediğin gibi yaşıyacaksın hayat kurtaracaksın. Çok kişi senden en sevdiği varlıklarını kurtarmanı bekliyecekler gözlerinin içine bakacaklar allah 1 ise sen 2 olacaksın bazı için. Ve başardığında hayat kurtardığında aldığın hazzı mutluluğu gururu sana kim yaşatabilir?

Sen şanlısın böyle bir mesleğin var. Mesleğine yoğunlaş ve onu sev. Emin ol zamanla tek derdin nasıl daha iyi olurum olacaktır.

Son düzenleme:
sıyah gelınlık rumuzunu gorunce en basta anlamıstım boyle bır hıkayen olacagını,cok uzuldum yasadıgın hersey ıcın...
ben senı bırakırmıyımlar,bana guvenmıyomusunlar,bana sevgını kanıtla vs vs ya kızlar allah askına kanmayın bu numaralara artık ya!
sekıl agda gozuktugu gıbı cokta guzel bırakıyolar,kanmayın su vıcdansızlara,gormek ıstedıgınız gıbı gormeyın karsınızdakını
gozlerınız kor olmasın asktan sevgıden,eger bır erkek benımle cınsellık yasamazsan ayrılalım bana guvenmıyosun dıye zırvalıyorsa
ıstedıgını aldıktan sonra mutlaka terkedecektır sızı,terketmeyenını hıc duymadım.sızı gercekten seven adam evlenene kadar pasalar gıbı
bekler.
esımle nısanlıydık evlenmemıze 1ay vardı bırbırımızı nasıl arzuluyoruz anlatamam,4senemız gecmıs beraber,esım arada bır durtulerıne
engel olamayaraktan askım ya dugunumuze sayılı gunler kaldı artık sen benımsın bende senınım gel beraber olalım dedıgı anlarda oldu
ama asla kabul etmedım,ne olacagı bellı olmaz hersey olabılırdı...
yanı anlatmaya calıstıgım sey erkek mılletının sozune guvenmeyın.hanı bırakmıyacaktı assalık herıf?hepsı kopruyu gecene kadar...

daha da trajediye dönüştürün isterseniz de kız gidip kendini atsın bi yerden!

ne kadar empati yeteneğinden yoksun ne kadar düşüncesiz bir toplumuz yazık vallahi billahi yazık!

canım sen de eğer kendi hocalarınla rahat konuşamıyorsan dışarıdan bir doktora gidebilirsin. yaşadıklarını yaşayan dünyadaki ne ilk ne tek ne de son insansın ki inan ki bunların üstesinden gelebilirsin, üstesinden gelinmeyecek şeyler değil.

sen kendince doğru olanı yapmışsın bununla gurur duymalısın utanmak yerine. yaşadıkların hiç bir şekilde senin değerini düşürmez sen de herkes kadar her birimiz kadar değerli ve saygıdeğersin, teksin ve özelsin. hiç kimseden utanmana, bu olaylar nedeniyle kimseye minnet etmene gerek yok.

sen sadece psikolojini düzeltmeye bak gerisini halledeceğine eminim. güçlü bir kızsın başkaları yaşamayacaklar senin hayatın, yalnızca sen yaşayacaksın o yüzden kimsenin yargılamasına müsaade etmemeli sen de kendini yargılamamalısın.

Son düzenleme:
sorun değilde gerçekten hayat hikayeni yazmıssın
TIP FAKÜLTESİ... kimin hayalini süslememiştir ki
allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Yahu şu tıbbın en prestijli bir meslek olduğu fikrine nereden kapılınıyor, neden böyle bir mantık var hiç anlamıyorum. Bikere harcadığın çaba cok fazla, çalışma şartları kötü, isin gereği hasta ve mutsuz insanlarla bir arada olmak zorunda oluyorsun ve onlarda sana pek bayılmıyor, e nerden geliyor bütün bu prestij, kim beyinlere tıp ekstra saygı getiriri kazıyor ben cidden anlamıyorum.

Konu sahibi hiç yardımcı bir giriş olmadı yazdığım farkındayım, ama bence gerçekten istemediğinden emirsen, yapamayacağını düşünüyorsan veya idealin haline gelmiş bambaşka bir meslek varsa okulunu bırak yeni idealine odaklan. Hiçbirşeyi senden önemli değil, sırf babanı hayal kırıklığına uğraşmamak icin bütün hayatının istediğinden farklı yone şekillenmesine izin verme. Ama eğer seni üzen konu sadece tıbba askla bağlanmamış olmansa ve başka bir hedefin yoksa, boşver bu meslekte devam et, çalışmak veya okumak zaten yüzde yüz keyifli bir olay değil, çalısmanın amacı keyif almak değil para kazanmak, sende okulunu okumaya ve mesleğini edinmeye çalış, babanın seni başkalarıyla fazla bunalımlarına izin verme.

Tıp ı prestijli görmemen çok ilginç? Azıcık bir yerin ağrısa canın orada oluyor koşa koşa doktora gidiyorsun. Sana birşeyler desin birşeyler söylesin geçsin bu acı diye. Hangi meslekte bu kadar bi kişiye bağlı olabilirsin? Doktorun yaptığı ameliyata hangi kişi alternatif olarak girebilir.

Çok kutsal bi meslek. O an geldi mi medet umuyoruz onlardan kimse yardım edemiyor çünkü.

Konu sahibi harcama mesleğini. Hiç yapamıyacam diyorsan bilmiyorum ama sırf depresyonda olupta yanlış karar verme.

arkadaşlar psikolojimi daha çok toparlayabilmem için bana önerebileceğiniz kitap, film gibi şeyler var mı?

Bence kendi kitabını yazmalısın..Yayınlanmalı kaygısı taşımadan.Günlük gibi.
Yazmak rahatlatır insanı.Edebiyat ve sanata ilgin olduğunu belirtmişsin.İçimden bir his tıp okumasaydın edebiyat alanında bir şeyler
yapardın gibi geldi..

Hayatımı kazanmama sadece 2 yıl kaldı, artık vazgeçemem. Ve dediğim gibi 29 yaşında MS hastası bir abim var , şimdiden sol kolunu kullanamıyor ilerde ne duruma gelecek çalışabilecek mi bilinmiyor, okulumu bitirirsem en iyi doktorlar meslektaş olduğumuz için biraz daha alakadar olacaklar belki abimle , çalışamazsa maddi anlamda da ona bakmakla yükümlüyüm. Öyle üst üste geldi ki herşey abimin hastalığını bile Allah'ın bana verdiği bir ceza olarak düşünüyorum bazen .. Cümle kurmakta zorlanıyorum çok dağınık oldu kusura bakmayın

arkadaşlar psikolojimi daha çok toparlayabilmem için bana önerebileceğiniz kitap, film gibi şeyler var mı?

ben sana psikodinamik psikiyatri ve normaldışı davranışları öneriyorum :) ne alaka deme herkesin okuyup anlayabileceği psikanalitikçi bir psikyatristin kitabı. en azından cinselliğin ne olduğunu, neden ruhumuzun denge kurmakta bu kadar zorlandığını anlarsın ve bence -en önemlisi- yanlış yaptığın hiç bir şey olmadığını görürsün.

film de buz devrini izle komple hepsini 1-2-3-4 hepsini izle sırayla :) canım sıkıldığında moralim bozulduğunda buz devri ve shrek izlerim ben şimdiye kadar hiç işe yaramadığı olmadı. kendini şımart bu aralar, sevdiğin yiyeceklerden ye, gitmek istediğin yerlere git, kışın yapamadıklarını yapmaya çalış ve naparsan yap eve odana kapanıp kendini suçlama.

yemek yiyebiliyorsun di mi, antidepresan kullanıyormuşsun yiyemiyorsan bile bir 20 gün içinde iştahın açılır herhalde.

Bence bekaret konusunu hiç kafana takma sen önüne gelenle bunu yapmamışsın sevmişsin bir kişiyle bunu yaşamışsın inan dünyanın sonu değil önüne gelenle birşeyler yaşayıp bakire kalan insanlar çok dahamı namuslu namus bununla olmaz evet baban bunu bilse yıkılır ama zaten bilmesine gerek yok bence luzumsuz şeylerle üzme kendini böyle şeylere değer vermeyen binlerce düzgün erkek var emin ol.Hayatınıda çok sorgulama çok güzel bir bölümde okuyorsun emin ol mesleğinide severek yapacaksın birgün bunlarada gülüp geçeceksin

Evet edebiyata ilgim var, fen lisesinde okuduğum için hep bir parça geri kaldım edebiyattan ama boş kaldıkça okumaya eksiğimi gidermeye çalıştım , eski erkek arkadaşımla bizi buluşturan ortak şey de kitapları çok sevmemiz oldu, içimi dökmek için zaman zaman yazarım ama bugüne kadar bu konuyu yazmaya bir türlü elim gitmedi, yüzleşmekten korktum belki de bilmiyorum.. Ama iyi ki buraya bi konu açmışım, yorumlarınız bu gece bana çok destek oldu, beynimin içindeki kendime ait düşüncelerden , yargılamalardan çok sıkılmıştım, farklı şekilde düşünmemi sağladınız, hepiniz çok sağolunn

birincisi doktor olacaksın .. bundan daha asil bi meslek var mı ? elinle canlar doğuracaksın.. canlar kurtaracaksın.. 5.snfa kadar gelebildiğine göre pekte sevmedğini düşünmüyorum.. sevmeden okunurmu o kadar zor okul.. bırak baban için kmse için okunmaz.. insan birileri için 5 yıl katlanmaz die düşünüorum..işin içine girdikçe alısmaya ve farketmeden sevmeye baslamassın.. baban .. baba işte.. bu tarz babalar o kadar cokki.. bi cocuğundan yediği darbeyi diğerinden yememek için olağanüstü önlemler alıyorlar.. bi baba olarak onunda yasadğı seyler kaldırabilinir cinsten deil üzerine hayaller kurduğun büyüttüğün yetiştirdiğin kızın daha 17snde senin süt kokan kızın neler yasıyor.. bunun önlemlerini sende almaya calısmıs.. onuda mazur gör.. hem doktorlukta maddi manevi insanı destekleyen bi meslek..toplumda saygınlığın yapmak istedğin seyleri hemen yapabileceğin ulasmak istedğin seylere hemen ulasabileceğin cebin de paran olacak.. ilişkin konusuna gelince .. hata olmuş ama hatalarından ders cıkararak büyürsün.. seninki ağır olmuş. 23 yasnda tasıyamamıs omuzların.. ama ayağa kalkmalısın demelisnki kendne ben güçlüyüm.. ben bunun üstesinden gelebilirm.. ve evet sen bunun üstesinden gelebilirsin.. seni gercekten sevecek herseyinle kabullenecek bi erkek cıktğnda karsına ona acık sözlülükle ve iyii niyetnle herseyi anlattğnda seni anlayacağnı düşünüorum.. bekaretini kaybetmen senin kirlenmen demek deil nie siyahgelinlik rumuzunu aldın?.. sennde yazdğn gbi sürtünme ters ilişki herkes bunları yasıyor onlar namuslu sen namussuzmu oldun smdi? bu kadar mı basit bu namus bu kadar mı kalıp yargılara bağlı?.. önüne bak canım ne olursa olsun önüne bak o okulu bitir.. sonra hayatına bak ailene destek ol abinede öle.. ölmeyi falanda düşünme sakın hayatın güzelliklerini yasayacak zamanın yeni geliyor.. sen güçlüsün .. 8 yasında yasadğn seyleri kaldırabildiğin gbi bunlarıda kaldırırsn.. sen güçlüsün, kendi hayatını kuracaksın artık.. kendi senaryonu yasayacaksın.. o okuldan mezun oldğnda hersey cok değişecek inan bana..

buz devrini ben de çok severim :) 4. sünü izlemek henüz nasip olmadı ilk fırsatta izleyecm :) yemek konusunda bir sıkıntım yok , yiyorum gerektiği kadar.. şu sıra TUS için dershaneye başladım pek vaktim olmuyor ama kendime vakit ayırmalıyım böyle de gitmiyor

Bu ceza degil imtihan...

Hem arkadasin dedigi gibi herseyi kendine cekiyosun. Dertsiz basina dert ariyosun lafi sana tam oturur herhalde :s

Biraz hayata guzel tarafindan bakmayi dene. Kendini daha iyi hissedebilecegin seyler yap. Seni tanimadigim icin bilmiorum nelerden hoslanirsin. Arkadaslarin varsa cik gez dolas ama vaktinde yurtta kaliosan yurduna don. Kimsenin evine gitme. Omuzlarini kaldir artik ve yeni kararlar al. Yarin ilk isin erkenden kalkip guzel bi yuruyus olabilir. Telefonuna dinlemekten hoslandigin sarkilari yukle (duygusal olmasin ama!!!!) tak kulakliklarini yuru bi kac saat. Deniz varsa otur dusun. Tamam simdiye kadar hatalarin oldu ama artik simdiden sonrasina bakman lazim.

Ne yapsam mutlu olurum diye dusun.

o kadar isterdim herşeyin ilkini yaşadığım insanla geleceğimi paylaşabilmek, kim istemezki.. Ama nasip değilmiş , sadece benim istememle, sadece benim fedakarlıklarımla yürümüyormuş bir ilişki..ben bunu bu yaşımda öğrendim maalesef..Umarım hepinizin bahsettiği beni anlayacak kişi doğru zamanda çıkar karşıma :l

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…