- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
Hangimiz gerçekten istediğimiz arzuladığımız hayatı tam olarak yaşayabiliyoruz ki...Hangi anne baba evladının kötülüğünü ister.(istisnalar hariç)
Babanda senin iyi yerlere gelmeni ablanın yaşadıklarını yaşamamanı istemiş haklı olarak.
Yine de haline şükür etmen gerektiğini sen çok daha iyi biliyorsun.
Bunlar aşılmayacak şeyler değil.Kendi isteğinle bilinçli olarak yaptığın şeyden her ne kadar pişmanlık duysanda hayatın sonu değil.
Herşeyden önce başladığın yolu tamamlamaya bakmalısın.Ayaklarının üstünde durmayı başardıktan sonra Gerisi olur olur gider.
Yolun açık olsun.
Elimde enjektör ve bir ampul potasyumla defalarca ağlayarak uyuyakaldığımı bilirim ablacım..Abim, ablam, annem, babam.. Hepsinin bana ihtiyacı vaar..Elimi kolumu bağlayan da zaten bu.. Psikiyatriste gidiyorum ama ne intihar eğilimimden ne de yaşadıklarımdan bahsedebildim. Sadece derslerin stresi ve abimin hastalığına üzüldüğümü söyledim. Bir antidepresan başladı 10 gün oldu kullanmaya başlayalı umarım etki gösterir, beni şu ruh halimden biraz olsun uzaklaştırabilir. Yoksa derslerime konsantre olmam da TUS'u kazanmam da çok zor.. Nöroloji yada göz hastalıkları uzmanı olmak istiyorum ablacm . teşekkür ederim güzel yorumun için ..
İleride yapacağın mesleğin konusunda bişey diyemem ama sakın yaşadıkların için kendini suçlu hissetme canım. Hayat senin, beden senin, suç senin, günah senin baban dahil kimseyi ilgilendirmez bu. İnsanlar çok bencil baban annen bile olsa böyle. Baban, ablan nedeniyle seni suçlarken psikolojini bozarken seni mi düşündü sanki. Sen inandığın güvendiğin sevdiğin bir adamla kendi rızanla yaşadın yaşadıklarını. Yaşadığın seni kötü bir insan yapmaz sen yine aynı sensin. Hem yarım yamalak bişeyler yaşasan daha mı rahat olacak için yapma lütfen. Gelecekteki eşin içinde endişelenme şimdiden. Çok klişe ama seni seven her halinle sever. İnan örneğini çok gördüm. Aynı senin gibi düşünen bir ev arkadaşım vardı. Biriyle tanıştı dürüst olma adına 1 hafta görüşüp durumunu anlattı. Çocuk aynı gün benden öncesi beni ilgilendirmez seninle evlenmek istiyorum dedi ve şu an 2 çocukları var. Aynı şekilde kuzenimin eşide evlenmeden biriktelik yaşamış. Yıllar sonra kadının kedisinden öğrendim. O nedenle boşuna üzme kendini. Senin durumunda bir çok kız var genital estetik forumunda kızlık zarı diktiriyorlar. Yanlış anlama çok iyi bir şey demiyorum. Ama hakta veriyorum. Bazı erkekler inan çok şeyi hak ediyor. O forumlara girip okuyabirisin. En azından yaşadığını yaşayan bir çok hemcinsini görürsün belki dertleşirsin.
yaşadığın şey tam manasıyla depresyon. psikiyatrik yardım alırsan çok kısa sürede atlatırsın. biriyle birlikte olmak toplumumuzda farklı algılansa da toplumsal değer yargılarıyla hayatımızı nereye kadar yönlendirebiliriz ki? normal insan topluma göre yaşayan değil toplumla uyum içinde fakat kendiyle kendi değerleriyle mutlu olan insandır. kendinle mutlu olmayı öğrenirsin eninde sonunda ama öncelikle şu garip psikolojiden kurtulmaya bak. birilerinin baskısı altında yaşayarak hiç bir zaman mutlu olamazsın ki.
benden sana tavsiye psikanalist bir hocan varsa onu tercih et, bir kaç seans sonra kendini çok daha iyi hissedeceksin. bu kadar yıpratma kendini şunu düşün tüm bu hissettiklerin bir gün sana o kadar uzak gelecek ki gençliğine toyluğuna gülümseyeceksin sadece.
merhaba hikayeni okuyunca çok üzüldüm,yaaa benim anlayamadığım olay şuu,,,, biz çocuklarımız okusun bir meslek sahibi olsun ayaklarının üzerine dursun diye kendi hayatımızı dondurmuşken,evlatlarımız bizden uzak olunca herşeyin kontrolü kendi ellerindeymişcesine bir yanılgıya düşüyorlar,ailelerini düşünmeden bir erkekle aynı yatağa girip,bide hayatlarını mahvediyorlar,oysa ailesi evladını harıl harıl ders çalışıyor sanıyor ne acı,bu kadar emeğe verilecek en güzel hediye bu sanırım,canım ne geçti eline şimdi pişmanlıktan ,artık yaşamayı bırakıp birde ALLAHIN verdiği canı almaya uğraşyorsun,yaaa hepsinin zamanı gelecek zaten,bak ablacın yanmış o derdin içinde zaten,yaptığı hatanın bedelini ödeyemez olmuş artık,ondandamı almadın bir ders,sen okuyorsun kızım,bu acele niye bilmemki,erkek arkadaşın olunca sanıyorsun istemez onu,ateşle barut anca 4 ay dayanmış işte.yazıkkk annelere babalara onlar çocuklarını okuyor biliyor ama gençlik artık neyin peşine düşmüş.biz buradan sana ne desek içindeki vicdanı susturamayız,kendin ettin kendin buldun,sana bunları yazarken inan içim sızlıyor.kıyamıyorum bende anneyim,ama bu kadar fedakarlığın karşılığı bu olmamalıydı.ALLAH yardımcın olsun................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?