bu da benim hikayem

iki yanlış bir doğru etmez, diktirmeyi kesinlikle düşünmüyorum.. hatamın bedeli yalnız kalmaksa kalırım napayım.. evet çok pişmanım ama yaşadığım herşeyin arkasındayım, önüme gelen insanla zevk için birlikte olmadım ; aşık olduğum, ilk elele tutuştuğum adamla birlikte oldum

Türk erkeğinin hassasiyetine gelince, istesem sürtünme yoluyla ilişki yaşar yada ters ilişki yaşardım ve türk erkeğinin bundan haberi bile olmazdı, 'sembolik bakire' olurdum türk erkeği de mutlu mesut yaşardı, ama benim pişmanlığım vicdan azabım geçmezdi..böyle olsydı türk erkeğine göre daha namslu mu olacktm ? diktirmek bana iyi gelmeyecek aksine bi yalan üzerine ilişki bi evlilik kurduğum için vicdan azabı çekecm

yorumunuz için teşekkür ederim

merhaba..
açıkçası bütün sayfaları, herkesin yorumlarını okuyamadım..konuşmak istedim çünkü, ne bileyim, kendi derdimmiş gibi geldi..
öncelikle meslek konusundan bahsedeyim..evet sevmiyorsan zor, cidden zor geliyor okuması, bana öyle geldi..tahmin edememiştim. aklımın ucundan bile geçmemişti. odtü iyiydi çünkü, zeki olduğumun belgesiydi, ailemin gurur kaynağı olduğumun göstergesiydi..ama ben istemedim, her biri işkence gibi geldi üç senenin.. dayanamadım, tekrar girdim sınava. edebiyatçı olmak istedim, filolog olmak istedim, mitoloji üzerine, fantastik edebiyat üzerine araştırmalar yapmak, hayatımın her bir saniyesini onunla geçirmek istedim..ve hacettepe üniversitesini kazandım, ingiliz dili ve edebiyatı..ama ailem zerre desteklemiyor beni, farkındayım. çünkü odtü daha iyi bir okul, çünkü odtüden hacettepeye geçmek akıl karı değil hiç. onların desteklerini hissetmemek kötü hissettirdi ama istediğim şeyden eminim. çok istemişim anlatmayı, gereksiz yere kendimi de anlattım kusura bakma.. neticede istemediğin bir bölüm okumanın kötü olduğunu bilirim, ama kalmış bir yılın, arkanda doktor çıkmanı bekleyen bunca insan. dönebilir miydim seçimimden senin yerinde olsam..sanmıyorum..cesaret edemezdim..ama belki daha sonra başka işlerle de uğraşmaya başlarsın, ya da meslek boyutuna geçersen seversin, kim bilir..ama umarım, umarım çok mutlu olursun..
bir ikincisi aile..istemedikleri, hatta aksine iyiliğimizi istedikleri halde ne çok zarar verirler bize. çoğu çocukken karakterin temellerinin atıldığının farkında olmaz, kimi olamaz. zordur çoğunun hayatı. sen onlar gibi olma isterler, çok iyi ol, çok mutlu ol isterler ama yine de bir şeyler incitir çoğumuzu çoğu zaman. kimi hayatı boyunca sevemez kendini annesi onu beğenmediğinden, kimi onları gururlandırayım derken kendini tanıyamaz hiçbir zaman..niyetleri iyidir elbet, ama iyi sonuçlanmaz her zaman..ha yapacak bir şey var mı, kendimizde gördüğümüz yanlışları, canımızı yakan yanlarımızı törpüler düzeltiriz belki. ya da biz çocuk yetiştirirken daha dikkatli olmaya çalışırız, bilemem..neticede iyisiyle kötüsüyle ailen. ablanın durumu seni böyle etkilemiş ama, yine de ailen. ne atabilirsin, ne atmak istersin..
seks konusuna gelince..lütfen zerre üzme kendini. sevdin sen onu, yanlış değildi senin için, doğruluğuna inandın o zaman. yaptığın şey ayıp değildi, ben buna inanmıyorum. satmadın ki sen bedenini. inandın! sevişmek, ruhun yanında bedenini de katmaktır diğerine, tüm varlığınla sevmektir. ha şu var; bence sen beni sevmiyorsun, o yüzden sevişmiyorsun benimle ya da zaten ben seni bırakmayacağım sözleri asla ama asla seks nedeni olmamalıdır. sen sadece gerçekten istediğin için yapmalısındır. bu kısmı belki bir hataydı ama aşk, garip bir şey, göremiyorsun bazen, oluyor..bu bile kendini öldürmek istemene neden olmasın, onunla yattıktan sonra daha kötü bir insan olmadın sen. ve kızlık zarını korumak ailene karşı olan kutsal bir görev değil. emeklerini boşa çıkarmadın. doktor olacaksın koskoca, derslerini boşlamış, serserilik peşinde de değilsin üstelik. bu senin bedenin, senin kararın. sadece bir hata yaptın kendince, ders aldın. sen hala sensin, kızlık zarın varken de sendin, yokken de sensin! ve seni bir deri parçasının varlığına göre seviyorsa bir insan, bırak sevmesin!
ve psikatriste derdini anlatamama olayı..uzun zaman eniştemin beni taciz ettiğini anlatamadım kimseye, uzun süre bu nedenle insanlara herhangi bir şekilde insanlara temas ettiğimde midemin bulanmasının nedenini anlamadım bu olayı hatırlamadan önce. ama sonra birden hıçkırarak ağlarken en iyi arkadaşıma anlattım her şeyi ve sonra öylesine güçlendim ki, öylesine farkına vardım ki bunun benim suçum olmadığının. şimdi buraya bile yazabiliyorum, erkek arkadaşım, yakın arkadaşlarım biliyorlar yaşadığım şeyi. yüzümü eğmeden anlatabiliyorum, ben böyle bir şey yaşadım, bu bende şunlara yol açtı ama sindirdim bu konuyu. devam edebildim. ben de öldürmek istedim kendimi, iğrendim kendimden, kendime bile dokunamıyordum bir zaman, delireceğim sandım.. ama anlattıkça daha iyi gördüm yaşadıklarımı, daha bir durabildim kendi arkamda. korkma, neden anlatamayasın ki bütün bunları. ne varmış anlatamayacak, çekinme.
öyle çok istedim ki kendini daha iyi hissetmeni, keşke bir şey yapabilseydim dedim şunu yazarken kaç kere. ama ben inanıyorum ki ne benim ne de bir başkasının yardımına ihtiyacın var ayağa kalkabilmek için. kendini üzmemeye çalış, kızma daha fazla, anladın bence hatanı. alacağın dersi al, belle iyice ve devam et..
umarım en yakın zamanda daha iyi hissedersin kendini.
(ne gevezeyim arkadaş, kusura bakma ya )

Merhaba.. Sadece senin durumu anlattığın ilk birkaç mesajı ve benim üstümdeki arkadaşın mesajını okudum.İlk mesajın öyle gerçek ki gözyaşlarıma hakim olamadım,ve arkadaşın yazdığı da o kadar güzel ki devam ettim ağlamaya sanki kendi derdimmiş gibi.. İyi veya kötü hayatta sizin kadar tecrübem yok,henüz 18'im ve bu yıl üniversiteye başlıyorum.Tercih zamanında o kadar çok düşündüm ki neredeyse beynimden ateş çıkacaktı,kendi şehrimde kalıp özel bir üniversitede hukuk okuyup,herkesin saygınlığını kazanmak,aile bireyleri tarafından etrafta övgüyle bahsedilmek mi; yoksa buradan 7 saat uzakta bulunan,hukuk kadar iyi olmasa da geleceği olan,içimden gelen bölümü seçip de ilerde bir halt olamazsam bile,akrabalarım puanım yettiği halde,yetmediği için hukuk okumadığımı sansa bile,4 sene boyunca havalı havalı hukuk okuyorum diye ortalıkta gezmeyecek olsam bile, sadece ben bu bölümü istediğim için bu bölümü okumak mı? Çekirdek ailem her iki durumda da sonuna kadar arkamda durdular,bütün seçimlerime saygı duyup,bana bütün imkanları sundular.. Kendimi dinledim ve istediğim bölümü seçtim,kendi şehrinde hukuk okumak varken ... diyenlere kulaklarımı kapattım.İyi ki de kapattım! Bu bölümden belki de hiç memnun olmayacağım ama sadece benim kararım olduğu ve risk aldığım için bile mutluyum :) Erkek arkadaş konusuna gelince.. Sen ona aşık olmuşsun,keşke kendi isteğinle olsaydı,ısrarla değil..Ama olsun anlık heveslerle belki de samimi bile olmadıkları insanlarla birlikte olanlar var,sen inandığını yaptın..Seni zarın için değil,yalnızca sen olduğun için sevecek o kadar çok insan var ki! :) Ve harika bir mesleğin var,insanları kurtaracaksın,onları her kurtarışında belki de kendi hayatından bir parçayı toplayacaksın.. Üzülme artık,dimdik dur herkese karşı.Önünde upuzun güzel günler var,umudunu kaybetme.Sevgiyle kal..

arkadaşlar 'siyahgelinlik' ismini değiştirmk istiyorum :) ama nasıl yapacağımı bulamadım, mümkün mü böyle birşeyy ??

http://www.kadinlarkulubu.com/uyelik-islemleri/550682-uye-adini-degistirmek-silmek-mumkun.html

bu linke göre maalesef böyle bir durum mümkün değil ama bence değiştirme üye ismin kötü değil tamam olumsuzluk çağrıştırıyor belki sana göre ama üzme kendini, sonuçta ismini deşifre etmedin burada alt tarafı üye ismi olarak bak mevzuya olur mu?

arkadaşlar 'siyahgelinlik' ismini değiştirmk istiyorum :) ama nasıl yapacağımı bulamadım, mümkün mü böyle birşeyy ??
TaTlim kural degisikligi olmadiysa bir kereye mahsus olmak uzere degisebiliyor. Mune ya da kazen e mesaj atabilirsin degistirmek istedigin rumuz ile. Bunu degistirmek sana iyi gelicek seni boyle umutsuz gormek istemeyen bizlerede :)

siyah tus :) bunu duyduğum iyi oldu gelirim tabi :)

şair siyah derken "siyah tus" değil de sana hitap etmek istedi aslında canım
araya virgül koymazsam öyle anlaşılmaz tabi.
gerçi tus da kara bir sınav yani en zor 2. sınavmış dünyada :S

bu arada nickin için
http://www.kadinlarkulubu.com/uyelik-islemleri/550682-uye-adini-degistirmek-silmek-mumkun.html

şimdi baktım da çok değiştiren vardı yahu :S
sen yine de özel mesaj at bence editöre

Son düzenleme:
Yorumları okumadım. Sadece anlattığın hikayeyi okudum.

Sen doktorsun. Ya da doktor olacaksın, kısa zaman sonra. Çevrendeki insanlar senin seviyende, senin kapasitende olacak. Ne var sevdiğin insanla seviştiysen? Neden suçluyorsun kendini? Suçlama. Yapma bunu kendine. İsteyerek yaşadın bunu, senin hakkındı, sevdiğin insanla sevişmek senin hakkındı sadece. Kendini heba etme. Lütfen. Çık bu düşüncenin esaretinden.

siyahgelinlik çok mert bir insansın seni kutluyorum .
namus iki bacak arasında değildir. asıl namusu sadece iki bacak arasında görenler namussuzluğun daniskasını yaparlar. sen yaptıklarının arkadasındasin...
dediğin gibi sembolik bakire olarak yaşamak yerine belki bir şerefsizle oldu ama yaşamak istediğin şeyi yaşayıp bunu kabul etmişsin.
senide gerçekten kişiliğine insanlığına bakarak sevebilecek biri senin hayatının gerçeğini kabul edip bağlanacaktır sana eminimi.
ki sen bir doktorsun (inşallah en iyiside olacaksın) diktirmek vs. asıl senin için kolay bunun farkına varan kişi senin diktirmemenin dürüstlüğünden ve aslında namusundan olduğunun farkına varacaktır.onu kandırmak yerine gerçeği anlatmanın değerini anlamasını lazım..

yaptığının sadece dinen kusuru var helal olmayan dini nikahın olmayan biri ile birlikte olduğun için elbet ceza olacaktır allah katında..
ama bana sorarsan sen mert ve namuslu bir bayansın.
lütfen kendini böyle intihar psikolojisine yada melankolik durumlara sokma

Biraz geç okudum yorumunuzu ama inanın öyle iyi geldi ki..Çok teşekkür ederim..Buraya yazdığımdan beri kendimi günden güne daha iyi hissediyorum , paylaşmak iyi geldi :)

teşekkür ederim güzel yorumunuz için.. Artık herşeyi zamana bıraktım bakalım gelecek günler neler gösterecek..İlerde hayatımda biri olur ve onunla mutluluğu yaklarsam ilk buraya yazcm arkadaşlar

adım siyahgelinlik olarak kalacak ama artık ruhum bu ismi aldığım günkü karanlıkta değil..varsın rumuzum hala siyah olsun..desteğinizi hissetmek çok güzel, Allah hepinizden razı olsun :)

merhaba
ben de dün okumaya başladım ama sayfalar bitmedi, yarım kaldı tabii az çok hikayeni biliyorum okuduğum kadarıyla...
inan hayat öyle bir yolculuk ki... kimi istemediği hayatı yaşar zorla, kimi mecburen seçer öyle yaşamayı kimi de şanslıdır istediği hayatı mükemmelce yaşar
bak benim de hep hayalim dr olmaktı ama olamadım maalesef
şimdi de evdeyim, ha 2 uni okudum bu arada... ama bazı şeyler nasip ne kadar istesek de olmuyor
yaşadıkların senin hayatın senle ilgili şeyler.... sevdin yaşadın, yargılamak bize düşmez
sen de geçmişin için üzülmek yerine gelecekte yaşayacağın güzel hayatın hayallerini kur bence...
yaşadığının arkasındasın en azından, inkar etme çabasında değilsin, bir arkadaşın da dediği gibi mertçe bunu söyleyebiliyorsun
ha ailene gelince... yaşadığının utancı elbet vardır aynı duurmda ben olsam ben de çekinirdim ailemi hayal kırıklığına uğratmış gibi hissederdim ama yaşadın istedin oldu bitti... hem zaten psikolojik baskı altında yetişmişsin resmen, sana söylenmese de sen o atmosferde büyümüşsün bu da büyük tramva bence...
sen en iyisi psikolojik tedavi al ama herşeyi paylaş ki sana yardımcı olunabilsin (tabii hastane ortamından uzakta olursa psikologun en azından daha rahat hissedersin kendini...)
ne mutlu ki ailenin gurur duyacağı, dr adayı olan kızlarısın, emin ol karşına seni sen olduğun için sevecek biri elbet çıkacaktır
Allah yardımcın olsun
hayatta ve okulunda başarılar, inşallah çok harka bir dr olacaksın buna içtenlikle inanıyorum
sevgiler...

Biraz geç okudum yorumunuzu ama inanın öyle iyi geldi ki..Çok teşekkür ederim..Buraya yazdığımdan beri kendimi günden güne daha iyi hissediyorum , paylaşmak iyi geldi :)
adım siyahgelinlik olarak kalacak ama artık ruhum bu ismi aldığım günkü karanlıkta değil..varsın rumuzum hala siyah olsun..desteğinizi hissetmek çok güzel, Allah hepinizden razı olsun :)

tabii yaz biz sana destek oluruz
hem ne kadar sanal da olsa bu platformda birçok güzel dost kazandım üye olduğumdan beri... ve herkesten çok şey öğrendim
sonuna kadar destek olmaya varım
ben siyah gelinlik deyince kötü bir izlenim hissetmedim hani nişanlıklar olur ya siyah renkte öyle düşündüm gayet de asildir, o niyetle okuduğumdan belki, hiç olumsuz düşünmemştim
hem biz seni bu isminle tanıdık sevdik, tabii yüreğindeki karanlıktan çıkmış olmana da ayrıca sevindiğimi söylemek isterim

:) sevindim daha iyi hissettiğinize..kadınlar kulübü böyle işte, bana da öyle yardımcı oldular ki kendi aralarında konuşurken bile :) umarım çok daha iyi hissedersin zamanla..

arkadaşın biri yazmış katılıyorum bende ilerde mesleğe atıldığında karşına bu konuyu sorun etmiyecek insanlar çıkacaktır...kendini suçlamayı bırak....pişmansan tövbe edersin Allah affeder...önemli olmak başkasını kandırmamak, başkasının günahına girmemek....sen bunu yapmıyacak kadar dürüst ve düzgün bi insansın....bırak eski erkek arkadaşını da vicdanıyla başbaşa....asla kurtulamasın suçluluk duygusundan....sen o'na bu söylediklerine rağmen dönersen babanı ikinci bi hayal kırıklığına asıl o zaman uğratırsın ve asla bu evliliğin sonu mutlu bitmez....

bunu kendine yapma, yaşın çok genç, yaşadığın bütün zorluklara rağmen bence umut vadeden bi hayatın var...zamana bırakmayı dene bence kendini onarmaya odaklan....tüm güzellikler seninle ve ablanla olsun ve tabi abine de şifalar dilerim.....

yakın zamanda 4 tane kedi yavrusu buldm sokakta.biri kör olmak üzereydi,eğer ben bulmasaydım iki gözününde alınması gerekecekti kör olacaktı.birini kurtardım,ancak inan bir gram rahatlamam olmadı,diğer gözü uzun zamandır aynı durumda,ufacık bir iyileşme belirtisi gösteriyor ve o belirti benim tüm derdimi sıkıntımı alıp götürüyor.

ben tıpa en ufak bir ilgim olmamasına rağmen o kedi iyileştiğinde bu kadar mutlu oluyosam,sen de mesleğini taparcasına sevebilirsin.belki baban baskı yapmasa bile tıp kazanırdın,bize ne dayatılsa onu sevmeyiz,gerçekten sevecek olsak bile.sen öncelikle bunu zorla seçmişsin düşüncesinden kurtul

Onunla evlenme fikrini tamamen aklımdan çıkardım zaten, telefon numaramı da değiştirdim bugün..ben de önüme bakıyorum bundan sonra, onu da söylediğiniz gibi vicdanı ile başbaşa bıraktım..Sürekli 'benim de kız kardeşim var deyip duruyor'..Canım çok yansa da benzer şeyler kardeşinin başına gelsin asla istemem..Allah onu da beni de affetsin

İlk öncelikle tüm yaşadıklarına rağmen dökezlesende ayakta duruyor olmanı tebrik ederim. Evet çok zordur bir evden bir kızın kocaya kaçması... Ve o evde kalanların ruhlarında kalıcı yaralar bırakılır. Ve sana düşen yük ise epeyce ağır ne yazık ki... Babanın başını dimdik tutmak. Ve bu uğurda kendi istediklerinden bir habersiz bir şekilde yaşamak. Yaşayan ölü sendromu.
Yaşadığın olay kötü bir tecrübe olsa da sen asla ama asla kendinden utanma. Namus hiç bir zaman bacak arasında olmadı. Ve bacak arasında görenler yüzünden nice kanlar döküldü, nice ocaklara ateş düştü. Antidepresan kullanmak başta iyi gelebilir sana ama nasıl ki burada bizlere içini döktüysen bir Psikologa gidip ona anlat derim. Ve adem oğulları, hava kızları yani hepimiz birbirimizden farklı yaratıldık... diyeceğim şu sevgi, aşk konusunda ümitlerini asla kaybetme. Ruhunda açılan derin yarayı, hüzünü kapatacak olan bir insan evladı çıkar. Bence o kişiyle de iletişimini kes, onla görüştükçe kabuk bağlamaya çalışan yaran her defasında kanayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…