Bu çalışanı şikayet etmeli miyim?

Şüpheli tek bir hareket yapmadığımız halde durup dururken poşete bakılmak istenmesi son derece çirkin bir durum bence. Fişi gösterdikten sonra, ‘ha evet çalmamışsınız’ cevabını alıp orada alışverişe devam mı etmek lazımdı. Bana çok ayıp geldi. Hele ki böyle kendini kanıtlamış bir firmanın, müşterisine durduk yere ithamda bulunması çok yanlış.

İşte şüphe olmuş diyorsunuz ya, olmadı. Sadece ürün poşetten gözüküyordu. Durduk yere olması ve üstüne bu kadar hırçınlaştıktan sonra telafi adına tek kelime etmemesi canımızı sıktı. Ben de her olayı büyüten biri değilim lakin itham etmesi ve sonrasında telafi namına tek kelime etmemesi hoş mu? Ben de yan baktı diye kimseyi şikayet etmem asla, emekçi insanlara saygım sonsuz ama saygı görmek kaydıyla.

Zaten görevlinin tepkisinin doğru olmadığını yazdım . Arkadaşınız inatla gostermeyince görevli iskillenmis kendini duruma kaptırmış olabilir, karakteri kötüdür bilemeyiz,içinize sinmiyorsa tabi ki şikayet edin ama ilk iftira ettiğinde alin bakın benim saklayacak bir şeyim yok desen hemen fişi göstersen aynı zamanda bir güzel laf soksan sorun çözülürdü.

Ben neden sizin arkadaşınız adına konuştuğunuzu anlamadım. Şüpheli hareketimiz olmadı diyosunuz ama o sırada siz kasadaymışsınız. Belki arkadaşınızın size göre olmasa da çalışanlara göre (ki oldukça aktif bi şube olduğunu anlıyorum, daha hassaslardır bu konuda) bi şüpheli hareketi oldu, neden bu kadar kesin konuşuyorsunuz?

Evet, kesinlikle haklısınız ama işte en azından sonrasında gönül alınabilirdi. Yanlış anlaşılma oldu vs denebilirdi. Ben üsluba kızıyorum sadece. İnsanlar gerçekten bizi hırsız sanmıştır. Neyse olay soğuyunca sakinleştim. Kimseyi de ekmeğinden etmek istemem. Umarım bu olay o çalışana tecrübe olmuştur.

17 senelik arkadaşım:) Ayrıca şüpheli bir harekette bulundunuz da demedi çalışan, sadece aynı ürün burada da var dedi. Hatta arkadaşım yanlış bir şey yapsam tamam, durduk yere itham edemezsiniz dedi. Çalışan eğer bir şey görse orada zaten söylerdi diye düşünüyorum. Siz hiçbir arkadaşınıza hırsızlığa yeltenmeyeceği konusunda kefil olamaz mısınız ki? Ben bu arkadaşım için olurum mesela. Eminim.

Yok, şikayet etmeyeceğim. İki taraf için de tecrübe olsun, ne diyeyim.

Arkadaşınız çaldı demedim yav, tabii ki kötü biri değildir ya da hırsızlığa yeltenmemiştir, benim bazen kafam dalgın olur sağa sola baka baka dolanırım aklım yerinde olmadığı için ama dışarıdan bakan bi çalışana şüpheli görünür bu hareket belki, o anlamda diyorum.

Yani öyle bir şey olsa çalışan söylerdi herhalde, siz şöyle yaptınız gibi gibi. Aynı marka orada da satılıyor diye bunlar yaşandı:)

Fişin sonradan aklınıza gelmesi kötü olmuş, büyük ihtimalle böyle bir olay yaşandı. Yaptığı çok büyük ayıp en azından özür dilemesi gerekirdi ki müdür zaten ağır konuşmuştur .

Evet, en azından mahcup olsaydı diyorum. Müdüre hanım zaten yanımızda da öyle bir hakkı olmadığını söyledi.

Şu açıdan bakın, tekrar yaparsa işten atılır. Müdire tekrar olmasına izin vermez. Evet böyle bir şeyle suçlanmak itham edilmek çok sinir bozucu ama fiş varken çıkarıp gösterseniz olay uzamazdı. Ayrıca çalışan da fişi sorabilirdi sormamış. Kriz çıkmış ve kötü yönetilmiş. Ben kızlarıma hep söylerim, bir şey alırsanız mutlaka fişini de alın. Burada bazen sorarlar fiş ister misiniz diye. İstemezsen atarlar. Gelince evde atarsınız hepsi dursun çantanızda derim.

Ben hemen gösterirdim fişi diyenler, fişi atabilirdiniz, düşebilirdi veya dijital fatura olabillrdi, mail adresine gönderilirdi vs. Bu durumda bile sakin kalın, kameralarınızı inceleyin veya polis çağıralım deyin hiç ağız dalaşına girmeyin.

Handelizm, konunuzu sabote etmezsem yazmadan geçemeyeceğim. yenGEnC Yv.. Roch..yurt dışında çok sıradan bir marka. Ben ilk gördüğümde %50 indirim var diye bir sürü şey almıştım ama o indirim 12 sene boyunca hiç bitmedi. Markette veya uygun kozmetik dükkanlarda satılan ürünlerle hemen hemen aynı fiyatlar. Yani bizde niye ch..el, di..r muamelesi görüyor anlamış değilim. Tren istasyonlarında bazen stand şeklinde bile oluyor. O beyaz önlüğü takınca artık nasıl bir izlenim oluyorsa çalışan herkes takıyor, üniforma yani. Bunla aynı değerde bir de Kikk. Mil.. var. Fiyatlar 3-4€ dan başlıyor orada. Yani gençler haftalık harçlığıyla gidip ne lazımsa alabiliyorlar. The Ord... de aynı şekilde. Benim görümce Edirne'den sınırı geçiyor, önceden sipariş edip otelin bilgilerini giriyor, ürünlerini alıp aynı gün ya da bir gün sonra geri geliyor. Yalnız gümrükte problem çıkmasın diye ambalajların hepsini açıyor, kutularını atıyor ticaret mi yapıyorsun denmesin diye.

kozmetikle hic isim yok, ivroseye bir kere bile girmedim. konu sahibi guzel bir magaza demis o yuzden gratis yazasim gelmedi :) istiklalde baska kozmetik magazasi vardir elbet ama ilgi alanima girmedigi icin isimlerini bilmiyorum.
koyuyla karaladigim sey de cok acik.
sende diyorsun yurt disinda diye. yurt disinda pasaport yenileme de 10 euro falan. para bile degil. ama bizim ulkemizde 12500 tl olacak bir ay sonra. yine yurtdisinda bulasik yıkadıgin deterjani durulamiyorsun bile temiz icerikli, cocugun yanlislikla icse bol su icir yeter. ama turkiyede icinde amonyak var cocugun icse acile kosman gerekir. erkek arkadasim plaka degistirme vs ugrasmamak icin kendi arabasini orada satip turkiyeden araba alacakti orada 3bin euro etmeyen miniminnacik araba burada sahibindende 550binden basliyor.
sence yurtdisindaki insanın alim gucuyle turkiyedeki insanin alim gucu bir mi?
bir ruja 500 tl sen verirsin, hatta "ay uygunmus iki tane alayim" dersin, beyaz yakali bilmemkim verir ama tiktokera youtubere ozenip onlarin kullandigi ürünü almaya heves eden kisi vermez belki girer calar.
ki muhtelelen calip duruyorlar ki satici da böyle diretmis, herkese hirsiz gözüyle bakar olmus

Yani bizde niye ch..el, di..r muamelesi görüyor anlamış değilim

Şu konuyla markanin alakasi nedir?
Demek ki ulkede alim gucu dusuk, fiyatlar da pahali
Burada indirimde 1-2 ay önce 8 euroya aldigim allık Tr fiyati 700-800 liraydi sanirim Turkiyeye hediye goturmuştum. En basit örnek bu tabi...
Neyi kiyas ettiginizi de ben anlamadim yani Turkiyedeki insanlar ayni gelirde mi avrupayla ve o urunleri 3-4 eurya alip pahali oldugu mu iddia ediyorlar.

Konu saptı farkındayım. Benim demek istediğim bu markalar aşırı iyi aşırı mucizevi vs değil. bizde de pahalı satıldığı için A klas sanılıyor. Gratis yazıldı evet aynen o bütçe dostu kozmetik mağazaları gibi yerlerde satılıyor. Bizde niye böyle absürd? TL'ye çeviriyorsun üstüne vergi ötv falan ekliyorsun, yine de yarı fiyat bile etmiyor. 5€ ürüne toplamda hadi %100 vergi vs olsun yine fiyat uçuyor bizde. En son geldiğimde iki kez kasada geri bıraktım seçtiğim ürünleri. Yurt dışında geliri olan insana göre bile pahalı. Tatile gelen arkadaşlarım hiç bir şey almadan döndüler. Onlara bile pahalı geliyor Türkiye. Ben kozmetik işini bir iki senedir bıraktım yani temizleyici nemlendirici takılıyorum. Ama Allah sizin yardımcınız olsun zor biliyorum. Benim de ablam kardeşim yeğenim ailem orada ve üzülüyorum.

Ama Allah sizin yardımcınız olsun zor biliyorum. Benim de ablam kardeşim yeğenim ailem orada ve üzülüyorum

Ayy Allah razi olsun üzüldüğünüz icin ben Turkiyede yaşamiyorum.
Kimse mucizevi ürünler olduklarini söylemedi konuda zaten yengenc öylesine yazmis aklina gelen bir markayi konuda önemsiz bir yerde.
Madem durumlari biliyor ve çoooook uzuluyorsunuz niye koca paragraf yurtdisinda şoyle Turkiyede niye böyle anlamiyorum muhabbeti yaptiniz ki.

Ben olsam al bak der geçerim herhalde onlarla mı uğraşacağım?sonuçta ben çalmamışım etmemişim yani alsın baksın ne olacak?kendisi utanır bence öyle durumda.ben olsam kötü yorum yazarım herhalde max daha uzatmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…