• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bebek öpme işleri bitmemiş miydi? 🤦‍♀️

Kimsenin kucağınada vermek istemiyorum hemen alıyorum. Çünkü bu sefer de bebeğim omzu emmeye başlıyo 🤦‍♀️ ben kendi omzuma yıkanmış ütülenmiş mendillerinden koyuyorum. Olmadı sürekli yanımda mendili gezidiricem elimin altında. Kucağına alanın hemen omzuna koyucam
Bu konu benim takıntılarimi tetikledi takip etmeden de duramıyorum 🥲

Neden uyarmadiginizi anlayamadim ?
Kızım bebekken öpmeye kalkan olursa 8 yaşındaki oğlum bile uyariyordu bebekler öpülmez opmeyin uzaktan sevin diye
Uyaracaksıniz, 3 aylık bebeği kimsenin kucağına vermeyeceksiniz, çok zor değil bunlari yapmak

Öpmek ayrı bir mevzu ama bulaşacak hastalık varsa nefes yoluylada bulaşıyor
Kalabalık ortamda hasta eder yani
Öptürmeyin direk uyarın yada annenizden başka kimseye vermeyin annenizde uyarsın
Bide herkes öpünce çocuğun kokusu bile değişiyor 😖
Banyo yaptırmadan öpemiyodum
İğrenç bişey kimse kimseyi öpmese keşke
Koronadan öncede karşıydım şimdide karşıyım
Aynı şekilde çocuğu kucağınıza alacağınız için sizde öpmeyin kimseyi

Benim ödüm kopuyor başkasının bebeğine dokunmaktan, birinin evine misafirliğe gittimi de hemen banyoyu sorar ellerimi yıkarım. Benim kızım 3 yaşında olmasına rağmen eşimin arkadaşları vs geldiğinde gittiklerinden sonra kıyafetlerini değiştirip ellerini yüzünü yıkıyorum hemen.

Neden uyarmadiginizi anlayamadim ?
Kızım bebekken öpmeye kalkan olursa 8 yaşındaki oğlum bile uyariyordu bebekler öpülmek opmeyin uzaktan sevin diye
Uyaracaksıniz, 3 aylık bebeği kimsenin kucağına vermeyeceksiniz, çok zor değil bunlari yapmak
Böyle yapınca da insanlar tuhaf karşılıyor ya bence ondan sanki çocuğu sevdirmek istemiyor gibi kucağına vermeyince de sürat asacak insanlar var . Torunumuz oldu da aldırmadı gelin kucağımıza diyecekler . Derlerse desinler ama konu sahibi de benim gibi sanırım birde bazı yerlerde bu çok tepkiyle karşılanıyor

Konu sahii siz de vur deyince öldürmüssünüz baskalari tamam da kendinize niye bu kadar ket vuruyorsunuz? Mikrop,virus vs kendinizden bile hasta degilseniz koruyorsaniz yanlis yaparsiniz zaten.

Konu sahii siz de vur deyince öldürmüssünüz baskalari tamam da kendinize niye bu kadar ket vuruyorsunuz? Mikrop,virus vs kendinizden bile hasta degilseniz koruyorsaniz yanlis yaparsiniz zaten.
Ay şu an hasta değiliz ama bi kere bizden ona hafif bi üst solunum yolu enfeksiyonu geçti. Ondan beri korkuyorum. Emziriyorum çok yakınız hep zaten ama başının kokusu bana yetiyo 😌

Bir sürü hastalık var öpücük ile geçen.Cok sinir oluyorum ben de bebek öpenlere.Koronada bile akillanmadi millet.Yanagini öpme diyorsun,elini öpüyorlar.Ben başkasının çocuğunu kucağıma bile almam karşı taraf vermezse.Opmeyin diyeceksiniz net bir şekilde, bir sürü hastalık var ,bir yaşına kadar opturmeyin dedi doktor diyin.Benim de bebeğim 6 aylık,biri alır almaz söylüyorum artık,bazıları iddalasiyor ay öperim nolcak diye!!!Ben alıyım o zaman diyip alıyorum...Vermeden tembihleyin,verip öpünce söylemek daha kötü oluyor.

Öpülmesinin cildini tahriş ettiğini bu yüzden dikkat etmeniz gerektiğini söyleyin.

Bende hiç sevmem elleri felan yine bir nebze ama çocuğun ağzının içine girmek ne demek 😏

Bu isle basa cikmanin tek yolu acik acik konusmak. Bebegimi opmeyin diyorum. Cevap ne olsa begenirsiniz? "Bidaha nerede gorecegim, ne olacak, cocuk biraz mikropla tanissin." Insanlar artik arsiz olmuş. Opmeyin diye diretiyorum, kucaktan aliyorum. Gozum hep ustunde.

Ay şu an hasta değiliz ama bi kere bizden ona hafif bi üst solunum yolu enfeksiyonu geçti. Ondan beri korkuyorum. Emziriyorum çok yakınız hep zaten ama başının kokusu bana yetiyo 😌
Bunlarin hepsii olucak ama art arda hastaliklar hapsiriklar,gripler vs boyle boyle bagisiklik kazanicak hastaliklara.Kendinizi mahrum etmeyin bir daha o ayda olmayacak mesela bebeginiz😍.Ay 2 bucuk yasindalar benimkiler imkanim olsa her saniye opucem bi onu bi oburunu😍deliriyorum biri gidiyo oburu geliyo 🤣

Merhaba hanımlar.

3 aylık olmak üzere olan bebeğim var. Sürekli ama sürekli ellerini ağzına sokmaya başladı. Ben bile ellerini ve yanaklarını nadiren öpüyorum kıyamıyorum bi şey bulaşır diye. İlk bebeğim çok titizleniyoruz ben de babası da. Tabi zamanı gelince azıcık daha rahat olacağız ama en azından bi aşılarının çoğu tamamlansın 1 yaşına bi yaklaşsın, bağşıklığı az daha güçlensin. Şu an daha çok küçük olduğu için en ufak bi şeyde yatarak tedavi edilmesi gerekiyor 🤦‍♀️

Her neyse tabi yavaş yavaş bebeğim insan içine çıkmaya başladı tabiri caizse. Geçenlerde evimiz ilaçlandığı için mecburen bi komşumuza geçtik. Bebeğin yanaklarını ellerini hep öptü komşu 🤦‍♀️

Sorun şu ki ben bi şey diyemiyorum ve içim de gidiyor. Daha büyük sorun şu ki yakında ailemin yanına gideceğiz. Bebeğimi İlk kez görecekler annem ve babam dışındakiler. Onlar sorun değil de önüne gelen herkes bu bebeği şapur şupur öpecek mi? Ben özellikle korona dan sonra hatta öncesinde bile insanların bu konuda biraz daha bilinçlendiğini sanıyordum. Bir de kırmadan nasıl uyarırım insanları?
Başından öpelim teyzesi/amcası/dedesi, malesef X biraz alerjik (gülümseyerek kibarca). Kimse yokken de doya doya öpün bebeğinizi çünkü onun buna ihtiyacı var ve sizin de :) Bir daha bu zamanında hiç olmayacak bebeğinizin tadını çıkarın güle güle büyütün :KK200:

Bunlarin hepsii olucak ama art arda hastaliklar hapsiriklar,gripler vs boyle boyle bagisiklik kazanicak hastaliklara.Kendinizi mahrum etmeyin bir daha o ayda olmayacak mesela bebeginiz😍.Ay 2 bucuk yasindalar benimkiler imkanim olsa her saniye opucem bi onu bi oburunu😍deliriyorum biri gidiyo oburu geliyo 🤣
Gerçekten öyle . 3 aylık. ben hiçbi haline doyamadan büyüyo hızla.

Opturmeyin kesinlikle, bayramda benim bebeğimi babaannesi opmustu öncesinde hiç cikmiyorduk ilk kez çıktık bu da abarttı, eline dokunuyo yanağına yaklaştırıp ay öptüü diyordu beni sinir etmek için, 3 gün sonra hasta oldu fışkırarak kusuyordu hastanede yattık bağırsak enfeksiyonundan...hastanede de hemşire vardı o gerizekalı da öpüyordu bı kere uyardım yüzünde iz çıkıyor öpme diye uyarana kadar bı sürü öptü aptal

Kucağına almak isteyenleri ‘lütfen elinizi yüzünüzü yıkayın’ diye banyoya yolluyordum, gitmeyene dezanfektan sıkıyordum(seneler önce) suratım 5 karış şekilde.
Anası böyle olunca istedikleri gibi sevemiyorlar zaten.😂

Merhaba hanımlar.

3 aylık olmak üzere olan bebeğim var. Sürekli ama sürekli ellerini ağzına sokmaya başladı. Ben bile ellerini ve yanaklarını nadiren öpüyorum kıyamıyorum bi şey bulaşır diye. İlk bebeğim çok titizleniyoruz ben de babası da. Tabi zamanı gelince azıcık daha rahat olacağız ama en azından bi aşılarının çoğu tamamlansın 1 yaşına bi yaklaşsın, bağşıklığı az daha güçlensin. Şu an daha çok küçük olduğu için en ufak bi şeyde yatarak tedavi edilmesi gerekiyor 🤦‍♀️

Her neyse tabi yavaş yavaş bebeğim insan içine çıkmaya başladı tabiri caizse. Geçenlerde evimiz ilaçlandığı için mecburen bi komşumuza geçtik. Bebeğin yanaklarını ellerini hep öptü komşu 🤦‍♀️

Sorun şu ki ben bi şey diyemiyorum ve içim de gidiyor. Daha büyük sorun şu ki yakında ailemin yanına gideceğiz. Bebeğimi İlk kez görecekler annem ve babam dışındakiler. Onlar sorun değil de önüne gelen herkes bu bebeği şapur şupur öpecek mi? Ben özellikle korona dan sonra hatta öncesinde bile insanların bu konuda biraz daha bilinçlendiğini sanıyordum. Bir de kırmadan nasıl uyarırım insanları?
Bir arkadaşım henüz hamileyken paylaşım yaptı 😁

Bence çok kibarca söyleyebilirsiniz. Aşıları da tam değil ki her türlü virüs kapabilir

İnsanları kaybetme korkusu mu daha ağır basacak yani?

Söyleyin ben hep söylüyordum. Bebeği öpmüyoruz lütfen diyordum. Ki büyüyünce de öpmesinler. Alınırsa alınsın, doğru davranış şekli budur.

Kucağına almak isteyenleri ‘lütfen elinizi yüzünüzü yıkayın’ diye banyoya yolluyordum, gitmeyene dezanfektan sıkıyordum(seneler önce) suratım 5 karış şekilde.
Anası böyle olunca istedikleri gibi sevemiyorlar zaten.😂
Bazıları bunu da anlamıyor ne hikmetse. Eve gelmiş onca yoldan elimi yıkadım da geldim diyo😀 kolonya tutuyorsunuz kolonya sevmezmiş. Te allam.

Bazıları bunu da anlamıyor ne hikmetse. Eve gelmiş onca yoldan elimi tıkadım geldim diyo😀 kolonya tutuyorsunuz kolonya sevmezmiş. Te allam.
O zaman veremeyeceğim bebeğimi kusura bakmayın derim ben, dedim de.
Almak isteyenin kucağına müslin sererdim, bırak manyak bu diye uğraşmadı pek kimse😂
Deliye yatmak bazen işe yarıyor.

Merhaba hanımlar.

İnsanlar tuhaf ya ne çabuk unutuyoruz herşeyi minicik bebeği öpmek nedir. 20 gün önce yeğenim oldu, günlerce de yanında kalıp baktım da kıyıp opemiyorum.o kadar minik ki her kucağıma alisimdan önce ellerimi yıkıyorum o kadar yani
Çok kırıcı olmadan kibarca opmuyoruz yanakları isilik oluyor deseniz diyeceğim de kendiliğinden bunu düşünmeyen insana da ne desen bos

Back