• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir melek daha kaydi gitti bu dünyadan...

öncelikle allah kolaylık versin arkadaşım.
Bunu burda bukadar detaylı anlatmak dünyanın sonu gibi acıyı büyütmek nekadar doğru bilemedim. İnsanlar ne imtihandan geçiyo neler yaşıyo herşey bizim için. Bukadar acite etmek doğru değil bana göre acınıza saygımız var inşallah tekrar bebeğiniz olur. Sakın yanlış anlamayın buda benim düşüncem

offf çok üzüldüm çokkkk yaşadıklarım geldi gözümün önüne bende anensefali teşhisiyle kaybettim bebeğimiii. Cennette kavuşacağız yavrularımıza inşallahh :KK61::KK61:

Bunu burda bukadar detaylı anlatmak dünyanın sonu gibi acıyı büyütmek nekadar doğru bilemedim. İnsanlar ne imtihandan geçiyo neler yaşıyo herşey bizim için. Bukadar acite etmek doğru değil bana göre acınıza saygımız var inşallah tekrar bebeğiniz olur. Sakın yanlış anlamayın buda benim düşüncem

Size gelince hanımefendi Allah size ve kimselere böyle bi acı yaşatmasın bizde biliyoruz daha ne acı imtihanlar var . Ama buda bize göre acı bi imtihan . İşte etrafımızda sizin gibi bizleri anlayaman dertleşemediğimiz dertleşmeye başlayınca "olsun daha ne acılar var , bak en azından hamile kalabiliyorsun" dedikleri için buraya yazma ihtiyacı hissediyoruz.. Bu kadar acite etmekte ne demek ya .........

Yanlis anlamayin demissinde iyi anlanacak neresi var.Bir kadin olarak anneyseniz anne olarak dusunun arkadasimizin cektigi aciyi.siz hic evladinizi kaybettinizmi bilmiyorum ama bu yorumu yapan acili bir anne olamaz diye dusunuyorum.

Acite etmek ne demek biliyor musunuz? Benim kendimi acindirmak gibi bir derdim yok hanimefendi! Ben sadece en karanlik gunlerimde burda yasadiklarimi paylasip, iyi yurekli insanlarla dertlesip, biraz olsun hafifletmeye calistim. Burada bir cok arkadas da sagolsun ictenlikle birer omuz verdiler bana. Bu kadar insanin icinde bir siz boyle bir tepki verdiniz. Allah'im sizi boyle bir aciyla sinamasin da o caresizlik duygusunu hic bilmeyin dilerim.

Şu an elim ayağım buz kesti uyuştum gözlerimden yaşlar akıyor... Çok çok geçmiş olsun.. Rabbim sabır versin... Çok fena oldum şu an... Allah sana inşallah hayırlı bir zamanda sağlıkla güzel bir yavru versin... Ne kadar zor günler atlatmışsın... İnşallah bundan sonra hiç yaşama böyle olumsuzlukları... Rabbim esirgesin seni... Allah'a emanetsin...
Cok tesekkur ederim... Gercekten cok tesekkur ederim dualariniz icin. Insan asla dayanamam dedigi seylere basina gelince katlaniyor. Cok zor gunler gecirdim, geciriyorum ama insallah sonunda ışık da var arkadaşım.

Başımız sağolsun arkadaşım .Dün bende 14 haftalık bebeğimin suyunun bittiğini ve sıkıştığını öğrendim artık kalbi atmıyordu doktorum hemen alınması gerektiğini söyledi çookk üzüldüm ağladım ama takdiri ilahi. Rabbim den her zaman hayırlısını istedim öyle dua ettim hakkımızda hayırlısı böyleymiş
Huzurla uyusun bebeğin arkadaşım. Yaşadıklarımız çok zor ama atlatacağız inşallah. İnsanlar doğurmadan bu kadar bağlanılır mı diyor ama yalayan biliyor ya, insan daha görmeden seviyor bebeğini

Hamileliğimin 14. haftasında belki de cinsiyetini öğrenirim diye, mutlulukla gittiğim kontrolde doktor '' Amniyon sıvısı azalmış, haftaya tekrar kontrol edilmesi gerek.'' dediğinde çok da umursamadım. Bebeğim ordaydı işte, minicik kalbi pıtpıtpıt atıyordu, ellerini ayaklarını oynatıyordu. Kötü ne olabilirdi ki ? Bebeğim iyiydi, biliyordum. Yanılmışım.
Sonraki iki hafta sürekli hastanelerde, doktorlarla, kontrollerle geçti. Amniyon sıvısı sürekli azaldı, bebeğin mesanesi yeterli idrarı üretmiyordu, böbreğe giden önemli bi damar gözlenemiyordu...Her şeye hazırlıklı ol dedi doktorlar.

ve 17 Kasım 2014 Pazartesi günü. Yavrum 16 haftalık. Sabah kontrole bebeğimi görmeye gittiğimde, suyunun neredeyse hiç kalmadığını, sadece ayaklarının civarında 1.4 cm lik bir bölgede az miktar bir sıvı oldugunu gördük. Minik kalbi atıyordu ama o hep kıpır kıpır olan elleri bacakları artık neredeyse hiç hareket edemiyordu. Küçücük bir alana, sıvısız bir şekilde sıkışmıştı bebeğim. Gelişimi yavaşlamıştı. Olması gerektiği kadar büyümemişti son bir haftada. İki profesör baktılar. Kesinlikle alınması gerek dediler. Doktorlardan biri aynen şu cümleyi kullandı.

'' En ufak bir tereddütüm yok, bu gebeliğin sonlandırılması gerek, kendi öz kızımın dahi başına gelse hiç tereddüt etmeden bunu söylerdim, inanın.''

Sonra alelacele yatışım yapıldı. Eşim, annem, ben bir odada beklemeye başladık. Ben ağlıyorum, herşey o kadar gerçek ama bir yandan sanki bir rüyadayım. Kötü bir rüya.

Sonrası malum, suni sancı ilaçları, bekleme, doğumhane, yan odalardan gelen bebek ağlama sesleri... Benim bebeğim hiç ağlayamayacak...

Saat 23:15 ti, ilk suni sancı hapının üstünden 11 saat geçmişti. Çok fena çişim gelmiş gibi hissettim... Ördek getirdiler, bunun içine yap dediler... Hafifçe doğruldum ve o an... İçimden balık gibi kaydı bebeğim... Unutamıyorum o anı... O kadar canlı ki, sanki şu anda bile aynen yaşıyorum... ''Bebek geldi.'' dedim. ''Ne bebeği?'' dediler. Sanırım bu kadar sorunsuz çıkmasına inanamadılar... Kesesiyle gelmişti meleğim. Ben bakmaya çalışırken apar topar gelip götürdüler, siz bakmayın dediler...

Sonrasında nedense hiç bir şey hissedemedim. Ağlamadım. Doktor geldi, keseyle, plasenteyla her şeyiyle çıkmış, kürtaja gerek yok ama yine de pıhtıları bir temizleyelim dedi. Sonrası malum çatal... Herkes benim vücudumda bir şeyler yapıyor, kanlar akıyor. Ben sanki ruhum alınmış gibiyim. Bebeğim alındı benden. Öpemedim bile bir kere. Ağlayamadı o da. Acı çekti mi?.....Sorular...Çok fazla soru var. Alelacele bileğimdeki beyaz hasta bilekliğini kesiyorlar. Yerine mavi bir tane takıyorlar. Hemşire '' Erkek bebekti, bak mavi taktık.'' diyor. Öylece bilekliğe bakıyorum...

Uykusuz bir gecenin ardından sabah oluyor. Odaya giren doktorlara, hemşirelere bebeğimi mutlaka görmek istediğimi söylüyorum. Genelde bu durumlarda anne kesinlikle görmek istemezmiş sanırım... Ben görmek istiyorum. Bebeğimi belki öpemedim, emziremedim, büyütemeyeceğim ama en azından bu kadarını ona borçluyum. Onu görmeden, yüzünü, dudaklarını beynime kazımadan yollayamam...

Doktor ''Gelin lütfen.'' diyor... Koridorlardan geçerken bebek ağlama sesleri, aralık kapıların ardında bebeklerini emziren mutlu anneler... Bir odaya sokuyorlar bizi. Büyük bir buzdolabı var. Doktor açıyor kapısını, üzerinde soyismim yazan bir poşet çıkartıyor. İçini açtığında yavrumun minicik bedenini görüyorum. O kadar kusursuz, o kadar minik ki... Elleri, ayakları, minicik, muntazam, ince ve uzun parmakları... Dudakları hafif aralık...Yavrum... '' O kadar güzel ki...'' diye ağlamaya başlıyorum. İlk ben girdiğim gibi ilk de ben çıkıyorum o odadan... Annem ve Kocam geride kalıyorlar...

Şimdi yerinde koca bir boşluk var. Ben bir görünmez anneyim. Anneyim biliyorum. Benim bir oğlum var. Onu hiç emziremesem de, ağlamasını bir kerecik bile duymamış olsamda, hiç annecim diyemeyecek olsa da... Benim bir oğlum var. Onu asla unutmayacağım. Ben görünmez anneyim...
Canim benim inan aglayarak okudum yazdiklarini bende iki bebegimi kaybettim ilk bebegim 8 haftalikken kalbi atmadigi icin alindi ikinci bebegim 14. Haftada senin dedigin gibi cinsiyet ogrenmek icin gittiğimde anensefali teshisi (kafatasi olusmamasi) sebebi ile kaybettim hastane duvarlari basima yikildi yasadigim sehirde almadilar Erzurum a yolladilar bizi mahvoldum benimde oglum cok guzeldi meleğim benim ama kafatasi olusmamisti icimi en cok yakanda o canliyken ben ona kiydim icim cok yaniyo anneler günün kutlu olsun canim benim Rabbim yar ve yardimcimiz olsun

Canim benim inan aglayarak okudum yazdiklarini bende iki bebegimi kaybettim ilk bebegim 8 haftalikken kalbi atmadigi icin alindi ikinci bebegim 14. Haftada senin dedigin gibi cinsiyet ogrenmek icin gittiğimde anensefali teshisi (kafatasi olusmamasi) sebebi ile kaybettim hastane duvarlari basima yikildi yasadigim sehirde almadilar Erzurum a yolladilar bizi mahvoldum benimde oglum cok guzeldi meleğim benim ama kafatasi olusmamisti icimi en cok yakanda o canliyken ben ona kiydim icim cok yaniyo anneler günün kutlu olsun canim benim Rabbim yar ve yardimcimiz olsun

Benimde aynen öyle oldu canım senin ne kadar oldu düşünüyormusun tekrar bebek

Benimde aynen öyle oldu canım senin ne kadar oldu düşünüyormusun tekrar bebek
Canim anensefali olan bebegim 17 aralikta dogum yaptim haziranda genetik arastirma merkezine kan gonderecegiz folik asit içiyorum 43 gündür ama bilmiyorum cikan sonuca göre cok çocuk istiyorum ama bilmiyorum cok korkuyorum senin bebegindede mi anensefali var di

Canim anensefali olan bebegim 17 aralikta dogum yaptim haziranda genetik arastirma merkezine kan gonderecegiz folik asit içiyorum 43 gündür ama bilmiyorum cikan sonuca göre cok çocuk istiyorum ama bilmiyorum cok korkuyorum senin bebegindede mi anensefali var di

Evet canım benim 10 ay oldu bende yeni başladım çalışmalara korka korka tabii :( Allahım bi daha yaşatmasın hep içimde acısı :KK42::KK42:

Evet canım benim 10 ay oldu bende yeni başladım çalışmalara korka korka tabii :KK43: Allahım bi daha yaşatmasın hep içimde acısı :KK42::KK42:
Bebegin cinsiyeti neydi canim genetik arastirma yaptirdin mi ilk hamileligin miydi bide folbiol yada baska bi ilac kullandin mi bide cok oldum amabebeğinnin cinayet neydi bende cok korkuyorum dogumdan sonra kurtaj oldun mu sen :(

Bebegin cinsiyeti neydi canim genetik arastirma yaptirdin mi ilk hamileligin miydi bide folbiol yada baska bi ilac kullandin mi bide cok oldum amabebeğinnin cinayet neydi bende cok korkuyorum dogumdan sonra kurtaj oldun mu sen :KK43:
Evet canım benim 10 ay oldu bende yeni başladım çalışmalara korka korka tabii :KK43: Allahım bi daha yaşatmasın hep içimde acısı :KK42::KK42:
Cok pardon yanlis yazdim canim cinsiyet sormayçalışıyorumdum

Benimde 24 haftalık gebeliğim 5 Martta kromozom bozukluğu yüzünden sonlandırıldı. Gerçekten tarif edilemeyecek bir acı :( genetikmi diye 10 gün önce kan verdik eşimle birlikte ama sonuç çıkmadan korunmayı da bıraktık. Hakkımızda hayırlısı ne ise Rabbim onu yaşatsın inşallah. Dua edip sığınmaktan başka çaremiz yok.
İnşallah ilk başta genetiğimiz temiz çıkar sonrada hayırlısıyla hamile kaldığımı paylaşırım tek duam bu.

Cok tesekkur ederim... Gercekten cok tesekkur ederim dualariniz icin. Insan asla dayanamam dedigi seylere basina gelince katlaniyor. Cok zor gunler gecirdim, geciriyorum ama insallah sonunda ışık da var arkadaşım.

Böyle ümitli olman bile ne kadar güçlü bir insan olduğunu gösteriyor... Rabbim çektiğin acıların mükafatını minik güzel sağlıklı bir bebekle versin inşallah...

Back