Ben tüp bebek kizimdan önce yani ona mart2015 ye Brüksel'de hamile kalmadan 3ay önce kendim gene hamile kalmıştım.o zaman 677heterizigot var diye buradaki doktorum kan sulandırıcı iğne ile coraspin vermişti.ama o bebeğim gelişmedi kürtaj oldum..bir kaç kez böyle yarım kalan bebeklerin olduğu için tüp bebek yaptık Alya Nil i zaten..çünkü sürekli yarım kalan bir gebelik yaşamak istemedim..Ocak ayında kürtaj olunca Yücel hocayı önerdi İzmir'de ki kadın dogumcum bizde İzmir'den İstanbul'a tedavi için gittik.3 ay gittim İstanbul'a..ilk gittim kontrol etti elimdeki tahlilleri yapılan işlemleri götürdüm Yücel hoca eksiklikler var diye daha detaylı pıhtılaşma ve genetik testleri rahim filmi histereskopi ve dijital hsg istedi benden.pihtilasma testleri genetik testleri İstanbul da özelde 2sene önce 2 bin TL idi..Yücel hoca ille orda yaptırmak zorunda olmadığını İzmir'de üniversite veya araştırma Hastanesi'nde genetik bölümünde yaptırabilirsiniz dedi..Allah razı olsun 2 bin TL cebimizde kaldı..İzmir'de eğitim araştırmaya gidip genetik bölümüne Yücel hocanın istediği tahlilleri verdim o şekilde yaptırdık..yucel hoca histereskopi yı ben çekerim başkasının çektiğini kabul etmem dedi çünkü temiz diye gidip içinde parça vs olan hastalarla karşılaştığı için 2.gidisimde Yücel hoca histereskopi yı çekti o da temiz çıkınca öbür ay adetinle başlarız tedaviye dedi..yumurtlama ignelerimi İzmir'de oldum transfer gunu İstanbul'a gittim..buradan doktorum kontrol ediyordu İstanbul'a faks cekiyorduk onlarda bizi arayıp iğneyi şu kadar arttiralim ..2 gün sonra tekrar ultrasona gir ölçtür diye haber veriyordu Yücel hoca..hatta babada Bir tane ismini hatırlayamadığım çok değişik bir ilaç verdi beyindeki odemle ilgili transferden önce bir kaç gün onu içtim kalbim pıhtı atmasın diye vermiş o ilacı..kan sulandırıcı etkisi varmış..ki normalde böyle beyinle kalple ilgili bir sıkıntım olmamıştı benim..önlem amaçlı o ilacı vermiş..gidince sormuştum kendisine..bende ankilozan spondilit bir çeşit iltihaplı romatizma hastalığım var..bu tarz hastaların da pıhtılaşmaya eğilimi varmış..kan sulandırıcı gerekiyormuş geçen gün bir yazıda okudum..ama Alya Nil de kanamam geldi aşırı..önce coraspin kesildi..sonra 12.haftada gene kanamam geldi iğneyi kesmek zorunda kaldık..bende doğal yollarla her gün yarım limon suyu mu sıktım su ile karistirdim içtim..ins seninde derdine deva olur Yücel hoca ve ekibi..ben pişman değilim iyiki 3ay gitmiş gelmişim dedim..iyiki İzmir'de yaptirmadim dedim..şimdi de 20 haftalık hamileyim doktorum hep bir sorun yok desede gene ben kendim birşeyler araştırıyorum limon suyu filan içmeye çalışıyorum.. malum evde bir de 20 aylık bir bıdık var ne kadar dikkat etmeye calissamda kendimi unuttuğum oluyor..tevekkül etmeye çalışıyorum ama bir çok insan tüp bebekten sonra kendisi hamile kaldığı içinde biraz da ondan rahatım galiba..