Canım sana sürecimi baştan anlatayım benim eşimin değerleri düşük 4.6 milyon sperm sayısı vardı morfolojisi iyi değildi devlette bi doktor klomen diye bir ilaç verdi bide prooxed plus kullandı 1 ay geçti test yaptık değerlerimiz yerle bir olmuş 3 milyon sperm morfoloji berbat hızı yüzde 80 den yüzde 10 a düşmüştü şok geçirdik. Sonrasında acil tüp bebek arayışına girdim. Ve Çağlar hoca ile sürece başladık. İlk şubat ayında gittim yumurtam azdı başlamak istemedi vitamin ilacı verdi. Diğer adetime kadar kullandım tabi o süreçte gerekli tüm kan tahlilleri falan istendi toparladık. Adetimle birlikte gittim ve yumurtalarım çoğalmıştı sürece başladık. Yumurta toplama işlemi öncesinde gonolf pergoveris, cetrotide vs gibi iğneler oldum max 20 tane falan olmuşumdur toplam. Yumurta çatlatma iğnesinide tam saati dakikasında olup sabahına hastaneye yatışa gittik ve opu oldum 19 yumurta toplandı 2 gün sonra rahim filmi çekildim rahimde hafif perde görüldü ve içe mi dışamı dönüktü rahmim tam hatırlayamıyorum sorun olmayacağını söyledi doktorum. 12 den 10 tanesi 5. Güne ulaştı ve kaliteleride iyiydi şükür. Bir ay rahim dinlenmesi yaptık dondurulmuş embriyo transferim 23 Mayısta yapıldı. 4 mayısta estrofem, ecoprin ve folidays başladım. 18 mayısta progestan iğneye başladım. Tranfer günümde de clexane kan sulandırıcı iğneye başladım. 8. Gün idrar testiyle pozitifi gördüm benim sürecim bu şekilde. Şuanda progestan fitil, progestan iğne, clexane kan sulandırıcı iğne, folidays folik asit ve estrofemle troid ilacı kullanıyorum günlük :) ilk denememizdi. En iyi yeri seçmeye çalıştık ve gerçekten öyle olduğunada gönülden inanıyorum… Embriyoları birleştirmede hangi teknik kullandılar bilmiyorum ama Bahçeci tüp bebek merkezinin en iyi embriyoloğu diyebileceğim Turan hoca bahçeciden ayrılıp Acıbadem internationalda Çağlar hocamla birlikte çalışıyor ve sonuç 12 den 5. Güne 10 tane çok iyi kalite gelmesi diyebilirim :) Cevaplayabildiklerimi cevapladım kafanıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz
Rabbim sizede nasip etsin inşallah