Neden memnun kalmadın canım ne sorun yaşadın merak ettim. Birde şunu belirtiyim yücel bey iyi bir dok olabilir ama ben sevmedim ayrıca çok para göz.bir sorun olduğunda hemşire ulaşamıyorsun iletişim yok.birde daha öncede dediğim gibi ben rahim filmini görüşmeye gittiğim doktorlardan gösterdim sorun yoksun ama yücel bey bu sorunu gördü nedense.ve histeroskopi sonrası hiç ara vermeden bana tüp bebek yaptı.
Ilk sorunun cevabini vereyim;
Ben ilk denememi Cerrahpasa da bir prof ta yaptim. Ozel muayenehanesine gittim ve laboratuar, yum. toplama vs islemlerinde Bahceci kullanildi.
Sonucum negatifti adam rahminde darlik var histereskopi oneriyorum dedi ben de bazi sebeplerden dolahi o dr dan ayrildim.
Madem donmuslarim bahcecide oradan bir dr la devam edeyim dedim. Erbil Yagmur u sectik maalesef.
Her zaman ki emin tavriyla histereskopi gereksiz ben prof diilim ama hepsini cebimden cikaririm cikaririm gibi bilindik laflarini etti.
7 tane dondurulmus embriyom vardi. Dedigine gore hepsi tas gibiydi.
Neyse bunlara genetik test yapilacak dedi el mecbur yaptirdik. Herbiri 350$ dan.
3 u zaten cozdurunce bozuldu(sozde tas olan embriyolar, neyse kalitesi onu soylesin). Digerlerinin sonuclari geldi vs.
Bir de era testi onerdi ki anladigim kadariyla dogru duzgun hicbir merkez bilimselligine inanmiyor. Ha bu test te 3000$ bu arada.
Neyse ben transfer zamani bekliyorum vs uyku duzenim bozuldu biraz stresliyim.
Aradim dedim ki kendimi stresli hissediyorum ama gebelikte dusunuyorum biliyosunuz bana onerebilecehiniz ilac var mi. Ben bekliyotum ki sedatif etkisi olan bitkisel biseyler verecek.
Bana efexor diye bi ilac verdi. Allahtan evhamliyim arastirdim eski dr umu aradim ki saglam insani bile kotu etkileyen agir bi antidepresan. C grubu bi ilac yani fetus uzerine ne etkisi olabilecegi tamamen muallak. Ha bu arada ilaci verirken bir de birisinin telini verdi. Arkadasiymis, kadin psikolojisinden cok iyi anlarmis mutlaka aramaliymisim.
Aradim "ruhlarin da gelisime ihtiyaci vardir" diyen bir psikologtan bozma yasam kocu. Iste 10 seans geliceksiniz seansi 500 tl. Zayen bu efexor ilac ve seansi 500 luk cakma psikologdan sonra direk vazgectim cok ta kizdim.
Yani alti ustu uykum bozuk sen bana agir antidepresan dayiyosun, bir de ben nasiplendim biraz da benim arkadas nasiplensin diye cakma psikologa yonlendiriyoraun. Ha bu arada papatya cayiyla cozdum olayi. Psikiyatri proflari bile 500 almiyor ki sen benim psikolojimi bilmeden nasil agir fetus uzerinde etkisi bilinmeyen ilac verirsin bana.
Varan2
Ondan ayrilma karari verince memorial semra kahramana gittim.
Erbil benim donmus embriyolarimi cozdu, parca aldi, tekrar dondurdu vs. Bunlari anlattim kadina.
Kadin bana yani ben dunya genetik tani merkezi baskaniyim ve ben sunu diyorum ki sizin embriyolariniza tamamen bosu bosuna genetik test yapilmis ve dondur cozdur parca al tekrar dondur derken tutunma yuzdeleri de dusurulmus dedi.
Yani adam bi de benim donmus embriyolarimi cop yapti.
Ben sinirli olmayayim da kim olsun simdi?
Yucel hoca hakkinda ki duauncem de su.
Bi kez gorusme yaptim sadece on goruame parasi aldilar ve muayene parasi almadialr ki yarim saatten fazla dinlemistir bizi. Paragoz olsa ultrasonu sok cikar muayene ucreti alirdi diye dusunduk esimle.
Bana histereskopi icin erken dedi yine paragoz olsa oyle demezdi diyorum ama her insan kendi gozlemini bilir sonucta.
Bu arada ben memorial da hisyereskopi ardindan hemen tup bebek yaptiracaktim ama onde gelen yum.lar oldugu icin uaptiramadim. Yani komplex bi histereskopi degilse hemen ardindan gelen ay tercih ediliyor. Bunu memorial da da bu sekilde yaptilar ki memoriala gercekten guveniyorum su ana kadar.
Tedaviyr gun sayiyorum. Olay negatif almak degil eger memorial da negatif alsam da yine devam edecegim bana guvensizlik vermedikleri muddetce. Sonucta merkezlerin ve dr larin sadece vesile oldugunu biliyorum.
Bu arada erbil de embriyo basina 300$ vererek embriyolarimdan oldum parayla.
Onun dedigini yapsam daha kanitlanmamis 3000$ lik era testi ve seansi 500 den on seansta 5000 olmak uzere arkadasina hibe edecehim bir meblag vardi.
Evet bu arada bruksel diger yerlere gore daha pahali ama bu bi fiyat politikasi gibi geldi bana hastadan ne koparsak kardir politikasi degil.
Kisaca Allah herkesi iyi dr larla karsilastirsin diyor ve cebimden bes kurus fazla cikaran varsa bu surecte kotu niyetiyle haram zikkim olsun Allahim baska bi yerinden cikarsin diyorum
Kusurabakmayin uzuuun ve karisik yazdim zannediyorum